fbpx

Beste merkelapper test: De 5 beste i 2022 (Anmeldelse)

Når man kjøper utstyr til barna er det lurt å ha en merkelapp  i skuffen slik at du kan få gjort det med en gang. Når man tar i bruk en navnelapp er det viktig at den sitter godt og holder lenge. I denne artikkelen har vi testet de ulike navnelappene i Norge for å gjøre det enkelt for deg å velge det beste firmaet til jobben.

BEST I TEST - MERKELAPPER
Askeladden
Askeladden sine merkelapper sitter godt og lenge selv etter vask. De er noe dyrere enn konkurentene, men kvaliteten er deretter. Anbefalt hvis du skal ha merkelapper som tåler vask.
SJEKK PRISEN →

5 Beste merkelapper test og anbefalt

1. Askeladden – Best i test

Askeladden navnelapper
Foto: Komikerfrue.no

Sjekk Prisen →

Antall Merkelapper: 120 stk
Pris: 179,- kr
Pris per stk: 1,49 kr

Leveringstid: 2 virkedager

Igjennom vår tester og analyser var det askeladden som ble vår favoritt tross for mange sterke konkurrenter i dette markedet som har gode produkter med stort utvalg.

Hos askeladden får du en rekke produkter og design å velge mellom noe som gjør det ekstra morsomt å lage lappene. Vi er fornøyde med hele prosessen både bestilling, kundeservice, leveringstid, design og limet på lappene.

I tillegg til alt dette sitter merkelappene som støpt på både klesplagg og andre gjenstander noe vi prioriterte høyt i testen vår. Ved å lese brukeranmeldelser fant vi en rekke kunder som fortalte at de har brukt Askeladden og at lappene hadde holdt i flere år, både i vask og våte klima. Disse omtalene tok vi også inn i konklusjonen når vi nominerte askeladden.

Eneste ulempen med lappene var prisen. De var noe dyrere en andre konkurenter, men pågrunn av robustheten av lim og design føler vi den ekstra investeringen er verdt det.


2. Merk alt

Antall Merkelapper: 120 stk
Pris: 179,- kr
Pris per stk: 1,49 kr

Leveringstid: 2-3 virkedager.

Mark alt er også et godt etablert firma innen merkalapp industrien og igjennom våre tester beviser de at produktene deres er verdt å prøve.

Navnelappene hold godt på ulike materialer og vi så ingen tegnt til løse kanter, selv ikke etter vask noe vi har sett på både din merkelapp, smartlapper og nordic print. Med tanke på slitesterkhet og styrken på limet har vi ikke noe vondt å si, grunnen til 3.plassen er grunnet design utvalget.

Sammenlignet med askeladden og nordic print er det noe mindre utvalg av både mønster og farger og vi følte lappene var noe kjedelig. I tillegg til dette er de også dyrere enn de andre i testen vår.

Konklusjon: Er slitesterkhet din høyeste prioritet er Merk alt en produsent du må vurdere, men på grunn av et mindre utvalg i design og former har vi satt Merk alt på en 3.plass.


Nordic print

Antall Merkelapper: 140 stk
Pris: 189,- kr
Pris per stk: 1,35 kr

Leveringstid: 2-3 virkedager

Nordic print ligger på en sterk andreplass. Lappene deres gir deg et enormt stort tilbud av deisgn med ulike farger og mønster, noe større enn det askeladden tilbyr. Grunnen til at askeladden tok første plassen var at noen av lappene hos nordic print løsnet i ytter-kantene etter et par runder i vaksmaskinen. Dette var ikke noen stor feil, men nokk for å bli utkonkurert av askeladden.

Bortsett fra dette er det et solid produkt og både kundeservicen og leveringstiden var svært bra. Prisen er også grei.

Konklusjon: Et strålende produkt med stort utvalg og god holdbarhet på både klær og plastikk, men tegn til løse lanter etter vask.


4. Din merkelapp

Antall Merkelapper: 126 stk
Pris: 185,- kr
Pris per stk: 1,47 kr

Leveringstid: 2 Virkedager

Et godt utvalg av figurer, farger og ulike bakgrunner. Merkelappene sitter også særdeles godt på både plastikk og klær, men leveringstiden var noe lengre enn askeladden og Nordic print. I tillegg til dette var prisen noe høyere som ble notert som et minus i testen vår.

Men den som venter, venter ikke forgjeves. Ønsker du deg enkle lapper som sitter godt og lenge er din merkelapp et produkt å støtte seg på.


5. Smartlapper

Antall Merkelapper: 42 stk
Pris: 99,- kr
Pris per stk: 2,35 kr

Leveringstid: 1 virkedag

Smartlapper er de desidert billigste på markedet, men limet er også noe billig da det ikke holder i vask og i vått klima. Etter at testen vår ble gjort leste vi at de har utviklet og testet en ny lim type på produktene sine, men vi har enda ikke hatt tid til å teste det nye produktet.

Sammenlignet med andre firma er smartlapper sine design ekstremt kjedelig. Du har kan velge mellom svart eller hvite lapper, i tillegg har de en rekke andre design. Lappene fungerer, men både holdbarheten og designet trenger forbedring.


Hva kan du bruke navnelapper til?

Navnelapper er mest brukt på klær, men de fungerer utmerket på en rekke gjenstander. Vi har sett navnelapper blitt brukt til alt fra telefon til matboks. Når du bestiller navnelapper får du flere lapper og disse kan du sette der du skulle ønske.

Skal du bruke navnelappene primært til plastikk og harde gjenstander som ikke skal i vaskemaskinen holder det å kjøpe billigere merkelapper da limet på disse er sterkt nokk til å holde seg på tørre flater. Det er kun når det er snakk om navnelapper på klær som skal ofte inn i vaskemaskinen vi anbefaler å investere noen kroner ekstra i å få høyere kvalitet på navnelappene.

Navnelapper eller merkelapper kan brukes til barn, men også voksne. Skal du bo i felleskap der klærne blir vasket sammen eller ofte blandet kan det være lurt å ta nytte av merkelapper. Eksempel på slike felleskap kan være militæret og eldrehjem.


Hva må du se etter for å finne de beste navnelappene

Skal du ut å kjøpe merkelapper selv er det disse punktene vi anbefaler å se nærmere på for å sikre at du finner et kvalitetsprodukt som dekker dine behov.


Lett og raskt å sette på

Når man bestiller navnelapper får man gjerne en pakke på over 100 lapper. Skal man ta i bruk alle disse er det nødvendig at de er lett å lime på. Vi foretrekker navnelapper med lim da disse er enklest å ta i bruk sammenlignet med merkelapper der bruk av strykejern er nødvendig.


God holdbarhet

Klær og matbokser varer lengre enn et par måneder og derfor er det viktig at merkelappene holder seg på i denne tidsperioden om ikke lengre. Dette er en av de viktigste faktorene til merkelappene og derfor er det viktig å sjekke dette punktet nøye før du bestemmer deg hvilke selskap du skal bestille fra.


Lett å lese skriften og blekket er av god kvalitet

Navnelapper har gjerne et navn eller telefon-nummer skrevet ned på lappen. For at merkelappen skal ha noen positiv effekt er det viktig at skriften er tydelig og lett leselig. Vi har sett eksempler på skrift som forsvinner i vask og utydelig etter bruk.


Enkelt å bestille og god kundeservice

De fleste selskapene på denne listen har en enkel bestillings prosess og dette er noe som er viktig for bruker opplevelsen. Skal man lage egne lapper er det viktig at det er både enkelt å lage lappene og bestille de. Skulle det oppstå noen problemer med frakten eller at det skulle oppstå noen spørsmål rundt bestillingen din er det godt at kundeservicen er på plass. For å se om kundeservicen er god anbefaler vi å gjøre et raskt søk på nettet om selskapet da dette ofte gir god innsikt i hvordan selskapet og kundeservicen drives.


Slik valgte vi de ulike merkelappene

Det finnes flere selskap enn de vi testet her, men etter å ha lest kommentarer fra ulike grupper og dinside sin test fant vi at det var disse selskapene som hadde gjort det best. Hvis det er noen selskap som ønsker å bli inkludert eller et merke du mener fortjener en plass på denne listen kan du sende inn en mail til oss.


Hvorfor burde du stole på oss?

Vi har tilbrakt flere timer foran skjermen ved å analysere data fra fra forskjellige nettsider og Facebook grupper. Vi har også bestilt navnelappene selv og flere av oss har brukt de ulike selskapene i flere år igjennom sine barn eller i deres egen barndom.


Konklusjon

Vår anbefalte leverandør er askeladden. Vi har testet disse selv og er et merke vi har godt kjennskap til.  Limet, kundeservicen og bestillings prosessen var så enkel og god som den kan bli.

Vi har ikke testet alle disse merkene selv, men igjennom undersøkelser på nett og analyse av andre tester som dinside, thewirecutter, facebook grupper og forum har vi samlet opp informasjon som gjør det enklere for deg å velge det best selskapet.