fbpx

Beste elektronisk dørlås test: Våre 5 utvalgte i 2022

Etter grunding sammenligning av markedes utvalg av elektroniske dørlåser var det det Tuya Smart V2 som ble best i vår elekronisk dørlås test. Håntaket er utstyrt med praktiske og kreative løsninger som gjør det enkelt for deg å føle deg trygg. I tillegg til dette er L3 en komplett lås med inkludert låskolbe og blekk, når den er installert kan du være sikker på at låskoblen går inn som den skal og at døren er sikkret på riktig vis.

VÅRE favoritter

 • FG-godkjent dørlås
 • Innebygd alarm
 • Enkel appstyring
SJEKK PRISEN →
 • Kryptert sikkerhet
 • Gunstig pris
 • App styring, som gir deg full kontroll over eget hjem
SJEKK PRISEN →
 • Praktisk og trygg dørlås
 • Enkel appstyring
 • Enkel montering
SJEKK PRISEN →

Beste elektronisk dørlås test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Tuya Smart V2
Denne elektriske dørlåsen er ikke bare vår favoritt, men også kundenes og eksperters. Den skårer eksepsjonelt høyt på nesten alle reviews, der det skrytes hemningsløst av dørlåsen brukervennlighet og funksjonalitet. Skal du ha det beste av det beste, men til en gunstig pris, er dette dørlåsen å gå for!
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman V2N
Nok en populær dørlås fra bransjeledende Yale Doorman. Denne modellen er unik på grunn av dens enorme slitestyrke. Selv ikke nordisk ekstremvær vil tære på Yale Doorman V2N. Dessuten er den utstyrt med innebygd alarm som utløses ved eventuelle innbrudd.
SJEKK PRISEN →
GLUE Smart Lock Pro 3rd Gen
Dette er en supersmart dørlås proppfull av unike fordeler. Den er blant annet kompatibel med alle smarteneheter som gjør at du enkelt kan låse eller låse opp døren med mobilen. Prisen er heller ikke den verste, så her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman L3
Denne populære bestselgeren er FG-godkjent og har samarbeid med en rekke anerkjente alarmselskap. Takket være kreative løsninger har det aldri vært enklere å holde oversikt over hjemmet. Yale Doorman L3 tilbyr en sikkerhet få kan måle seg med!
SJEKK PRISEN →
Glue Smart Lock 2nd Gen
Denne innovative smartlåsen stikker seg ut på grunn av sin eksepsjonelle pris. Handler du på budsjett eller er på utkikk etter en prisvennlig dørlås, tror vi denne er best for deg.
SJEKK PRISEN →
ID Lock 150
Denne praktisk modellen har alt som er å forvente av en pålitelig dørlås, og den skårer høyt på både eksisterende tester og kundeomtaler. Takket være sin modulbasering er dette en av de mest anvendelige modellene på markedet.
SJEKK PRISEN →

1. Tuya Smart V2 – Testvinner

Tuya Smart V2

SJEKK PRISEN →

Denne populære bestselgeren skårer skyhøyt på så å så si alle reviews, samtidig som den er vår soleklare favoritt. Den har drøssevis av topprangerte kundeanmeldelser og en hel rekke best i test titler på merittlisten. I tillegg imponerer den med sin enorme funksjonalitet og gode brukervennlighet. Her får du markedets beste dørlås i 2022.

Populær bestselger

Tuya Smart V2 voldsomt gode skussmål på reviews og anmeldelser av både kunder og eksperter. Det er da spesielt brukervennligheten og dens funksjonalitet som går igjen som den største fordelen.

Den elektriske dørlåsen kan nemlig låses/låses opp på flere ulike måter. Du kan låse opp med kodebrikke, passord, fingeravtrykk, og via appen. Ikke nok med det – det er også mulig å opprette midlertidige passord, slik at du raskt og enkelt kan låse inn naboen eller rørleggeren selv når du ikke er hjemme.

Andre ting som går igjen som fordelaktig med Tuya Smart V2 er at den er kompatibel med alle dørtyper, uavhengig av alder. Både eldre tredører, nymotens messingdører og til og med kraftige ståldører er tilsynelatende kompatible med Tuya Smart.  

Kryptert sikkerhet

Selve sikkerheten, altså hvor innbruddsikker dørlåsen er, er det heller ingenting å utsette på. Den har et robust ytre med materialer av skyhøy kvalitet, kryptert sikkerhet, en dobbel låsknapp på innsiden, i tillegg til at den innfrir alle europeiske sikkerhetsstandarder.

Med andre ord garanterer Tuya Smart V2 et trygt og sikkert hjem. Tuya Smart dørlås er attpåtil utstyrt med nødstrømsforsyning, som starter automatisk ved strømbrudd.

Det vi videre liker med denne dørlåsen er at den har en oversiktlig app, som gir deg full kontroll over hjemmet. Appen sender varsler, du kan velge å skru det av, hver gang noen åpner eller låser døren. I appen kan du også åpne/lukke låsen innenfor en bestemt rekkevidde.

Avslutningsvis ønsker vi å trekke frem den gode prisen. Sett i forhold til andre varianter er det her du får utvilsomt mest for pengene. Dermed var Tuya Smart V2 et opplagt valg som testvinner!

Oppsummert

 • Anvendelig dørlås som åpnes med fingeravtrykk, nøkkelkort, passord og mobil
 • Kryptert sikkerhet
 • App styring, som gir deg full kontroll over eget hjem
 • Gunstig pris – du får mye for pengene!

LES MER


2. Yale Doorman V2N

Yale Doorman V2N

SJEKK PRISEN →

Denne populære toppmodellene stikker seg ut av flere grunner. Først og fremst er den godkjent av en rekke forsikringsselskap, samt at den er utstyrt med enkel taleassistert installasjon på norsk. Det vi kanskje likte aller best er hvor slitebestandig den er! V2N er nemlig utviklet for å tåle Nordens ekstremvær. Med denne slipper du å frykte at nordisk vær skal ødelegge enheten.

Forsikringsgodkjent

En unik fordel med denne er at den er FG-godkjent av FG skadeteknikk. Det vil si at den innfrir krav som et godkjent sikkerhetsprodukt. FG-godkjenningen er et kvalitetsstempel på at alle sikkerhetskrav er innfridd, så med denne vet at du at hjemmet er sikret.

Den drives videre av 4 AA-batterier som følger med, men låsen kan åpnes selv når batteriet er tomt. Du blir i tillegg varslet ved lavt batterinivå i appen. Batteritiden er på opptil to år. Dessuten leveres låsen med et komplett monteringsskilt, sluttstykke og tre stykk FRID- brikker. Disse brikkene kan du bruke til å låse opp døren, dersom du ikke ønsker å bruke koden.

Låsen fungerer videre med opptil 10 forskjellige koder. Det betyr at alle i familien kan låse opp døren med sin egen kode, der du også kan lage midlertidige koder. Det er særlig gunstig skal du ha besøk. Dessuten kan du enkelt låse og låse opp døren på avstand med appen. Her får du også full oversikt over all aktivitet.

Automatisk lås

En annen ting vi likte svært godt er at du kan aktivere automatisk låsing og en tidsstyrt kode. Det gjør at døren låses automatisk, der den tidsstyrte koden gjør at utvalgte koder og nøkkelbrikker bare fungerer i utvalgte perioder. Dessuten er Yale Doorman utstyrt med innebygd alarm. Skulle noen forsøke seg på innbrudd utløses en alarm på 80dB.

Konklusjon

Denne FG-godkjente dørlåsen er utvilsomt en av markedets fremste dørlåser. Den har alt som er forvente av en pålitelig elektrisk dørlås hvor den attpåtil innfrir alle sikkerhetskrav, derav FG-godkjenningen. Det eneste som trekker ned er dens noe høye pris. Her må du grave rimelig dypt i lommeboken, men det samtidig å forvente med alle fordelene som medfølger dørlåsen.

Oppsummert

 • FG-godkjent dørlås
 • Innebygd alarm
 • Enkel appstyring

LES MER


3. GLUE Smart Lock Pro 3rd Gen

GLUE Smart Lock Pro 3rd Gen

SJEKK PRISEN →

Den elektriske dørlåsen fra Glue smart Lock Pro er en supersmart og praktisk modell, proppfull av unike fordeler. For det først er den kompatibel med alle smarteneheter, som betyr at du enkelt kan låse døren med mobilen. I appen får du i tillegg fullstendig oversikt over all aktivitet. Er du typen som bekymrer deg for at du glemte å låse døren før du dro på ferie? Frykt ikke! Med Glue Smart Lock kan du gå inn i appen og sjekke om du husket å låse døren.

Oversiktlig Appstyring

Du kan også låse opp hvor enn du befinner deg. Forventer du besøk men er ikke hjemme til å ta dem imot, eller skal ha håndverkere på besøk mens du er på jobb? Med Glue Smart Lock kan du låse opp og slippe dem inn uansett hvor du er. Home Smart Lock fra svenske Glue er en nyttig, smart og trygg løsning for det moderne hjem – og fordi løsningen installeres utenpå din eksisterende låskasse, kan du fortsatt bruke husnøklene dine som før. Med Pro-versjonen kommer flere smarte funksjoner, som Door Alert og låsestatus. 

Glue bruker dessuten avansert teknologi for å sikre hjemmet ditt. Den er nemlig utviklet med 256-bit AES kryptering, som er av samme grad som mobilbanker og Banik-ID, slik at du kan være trygg på at kun dine utvalgte gjester får tilgang.

Enkel installasjon

Å installere Glue Smart Lock Pro 3rd Gen gjør du enkelt selv. Den digitale låsen består av en låseenhet som monteres på innsiden av ytterdøren og erstatter det opprinnelige låsdekselet. I mobilappen finner du installasjonsguider og videosnutter som viser akkurat hvordan du går frem. Glue Smart Lock Pro 3rd Gen passer de vanligste skandinaviske låsene med låsebryter (Deadbolt- og Eurocylinder-lås).

 Den fungerer også med låser som har både låsebryter og nøkkelsylinder på innsiden av døren (s.k. ASSA 2000/02). I så fall må du bruke et ekstra tilbehør, som er inkludert med Pro.

Konklusjon

Smartlåsen Glue Smart Lock Pro 3rd Gen lar deg senke skuldrene også når du ikke er hjemme. Husket du å låse døren? I appen kan du til enhver tid sjekke om ytterdøren er låst eller ikke, og låse den på vei til bussen hvis du eller et familiemedlem glemte det i farta. Prisen er heller ikke den verste så her får du mye for pengene!

Oppsummert

 • Praktisk og trygg dørlås
 • Enkel appstyring
 • Enkel montering

LES MER


4. Yale Doorman L3 – Best i Test

 

SJEKK PRISEN →

Yale er en av de best selgende dørlåsene i dag. De har sammarbeid med annerkjente alarmselskap og har blitt FG-gokjent i Norge. L3 tilbyr kreative løsninger som gir deg mulighetent il å låse opp døren med smart telefon, unike koder og låsbrikke.

Hvis du er på jobb og får et uventet besøk har du mulighet til å lage en personlig kode for den personen slik at de kommer seg inn, dette kan være praktisk hvis det kommer en håntverker eller vaskehjelp på besøk.

For at å være sikker på at døren er alltid stengt har du muligheten til å aktivere den autmotiske låsmekanismen som gir deg mulighet til å sette låsen på timer slik at den alltid stenges etter et hvist tidspunkt uten aktivitet.

Produktet blir beskrevet som brukervennlig og av høykvalitet av sine eksisterende kunder. Men den har også fått kommentarer på at den den er noe dyr. Ekspertenes tanker er noe lignende og de fleste har kun gode ting å si om dørlåsen. L3 får stor skryt på hvor enkel den er å bruke, dens funksjoner og kvalitet.

Konklusjon: Produktet virker å være et solid produkt med kreative funksjoner som gjør det lett å styre låsen igjennom både app, koder og nøkkelkort. Med tanke på sikkerhet er det få låser som kan måleseg og med sammarbeidet deres med selskap som verisure kan være trygg på at hjemmet ditt er godt tatt vare på.

Oppsummert

 • Høy kvalitet
 • Populær bestselger
 • FG-godkjent
 • Enestående sikkerhet

LES MER


5. Glue Smart Lock 2nd Gen

GLUE Smart Lock 2nd Gen

SJEKK PRISEN →

Denne innovative smartlåsen er en nedgradert versjon av Glue Smart Lock Pro Gen, som betyr at den koster mindre og ikke avanserte funksjoner som toppmodellen. Den er likevel en av markedets fremste dørlåser da den har både appstyring og trådløs teknologi. Dessuten har den samarbeid med flere giganter som PostNord og Bring. Å få levert pakker har aldri vært enklere!

Trådløs teknologi

Sammen med låseenheten som installeres på innsiden av ytterdøren kommer det en WiFi-hub som du kobler til hjemmenettverket. Denne gir deg tilgang til låsen fra mobilen uansett hvor i verden du befinner deg. Alle iOS- og Android-mobiler med Bluetooth 4.0 kan låse og låse opp Glue Smart Lock fra en avstand på opptil 15 meter.

Låseenheten drives av et batteri med en holdbarhet på rundt et år. Du har full kontroll på batteriets status via mobilappen. I de tilfellene mobilopplåsing ikke er mulig, så går det alltid å låse opp døren med en tradisjonell fysisk nøkkel. Ingen installasjon eller justering av låsen på utsiden av døren gjøres.

Å installere Home Glue Smart Lock gjør du selv, og det gjøres relativt problemfritt. Den digitale låsen består av en låseenhet som skrus på innsiden av ytterdøren og erstatter det opprinnelige låsehåndtaket. I mobilappen er det lastet opp installasjonsguider samt filmer som viser hvordan du gjør det.

Enkel mobilstyring

Fremfor en tradisjonell husnøkkel bruker du mobiltelefonen for å låse opp døren. Last ned appen Glue Lock, sett opp en konto og følg anvisningene for å installere låsen på døren og koble til. I appen styrer du alle innstillingene for den digitale låsen, får varslinger når noen låser opp/låser døren og deler ut digitale nøkler.

Via Glue-appen kan du låse opp og igjen døra, dele ut digitale nøkler til familie og venner og få varsler når døra åpnes og lukkes. Du kan også låse opp for håndverkeren selv om du sitter på kontoret. Appen er tilgjengelig bpde i Google Play og App Store. iOS 7 og Android 4.3 eller senere kreves.

Konklusjon

En meget god og pålitelig dørlås til en svært god pris. Selv om dette skal være mindre funksjonsrik enn toppmodellen er det liten den mangler. Glue Smart Lock 2 er uten tvil verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Trådløs teknologi
 • Oversiktlig appstyring

LES MER


6. ID Lock 150

SJEKK PRISEN →

ID lock 150 er et godt alternativ, men på grunn av noe høyere pris og mindre funksjoner ble den satt på 2.plass. Låsen har et flott deisgn som går gir ytterdøren en moderne look. Fremsiden av låsen er det en berørings skjerm der du kan åpne opp ved bruk av kode eller dør kort.

Låsen har fått god tilbake melding fra ekspertpanelet og brukerne sine. Selskapet publiserer jevnt vidoer og instrukser som gjør det lett å innstaler låsen uten hode bry.

Med tanke på kvalitet og sikkerhet har låsen alt du måtte trenge. Den er konstruert av sterk stål materialer og en tykk dør bolt som sørger for at den ikke kan pirkes opp.

ID lock 150 er modulbasert som betyr at du kan utvide funksjonene hvis ønskelig. Du har en pakke med tilbehørsmoduler som du kan velgemellom.

Konklusjon: ID lock 150 er en solid og robust dørlås med gode sikkerhets funksjoner som gjør hverdag enklere for de som velger å gå for en elektronisk dørlås. Vi likte designet særdeles godt noe som trakk opp produktet i testen vår, du har mulighet til å velge mellom sølv, hvit og svart.

Oppsummert

 • Robust og praktisk dørlås
 • Modulbasert
 • Funksjonsrik
 • Nokså høye pris

LES MER


Grunnen til å gå for en elektronisk dørlås

En elektronisk dørlås kan gjøre prosessen ved å låse og låse opp døren en del enklere. Med nye integrasjoner som mobil apper og internett løsninger har du muligheten til å låse opp døren fra jobb eller utlandet hvis du får et uventet besøk eller at hunde passeren trenger sin egen kode.

Før artikkelen hadde vi ikke selv tenkt noe spesielt på å integrere en slik lås på kontoret, men etter å ha testet Yale V2N i en uke bestemte vi oss for å installere den på ytterdøren. Med appen kan du tildele en kode for hver person i hjemmet slik at du til en hver tid kan se hvem som hjemme og ikke.

Men selv om en elektronisk dørlås kan være praktisk kan den også være et risiko element. Kjøper man en billigere dørlås kan innbryterne bryte seg inn ved hjelp av data program, dette er burde ikke være noen stor bekymring for oss i Norge, men det er noe å ha i bakhodet.

Hva burde du se etter i en elektronisk dørlås

Her noe av de punktet vi tar i betraktning når vi ser etter en god elektronisk dørlås.

Funksjoner

I dette tidspunktet er det dørlåser med kreative funksjoner som kan spare deg mer tid og energi. Funksjoner som auto-låsing, kode generator på mobilen og andre funksjoner kan være nyttig i ulike situasjoner. Hvilke funksjoner som du trenger er helt opp til deg, kanskje det holder kun med en kode løsning?

Ønsker du en moderne dørlås med gode funksjoner er det Yale V2N vi anbefaler.

Lås mekanismer

Før du kjøper en elektronisk dørlås er det lurt å sjekke hvilke metoder som kan bruker for å åpne låsen. Skal du bruke den til ytterdøren hjemme kan de enkleste låsene fungerer, men hvis du ønsker å installere en kodelås på kontoret kan en nøkkelkort løsning være praktisk.

Sikkerhet

Noe av det viktigste i en dørlås er at den er sikker. Det er viktig at dør bolten er tykk og robust, men også at programvaren er programmert og sikret av enten et alarm selskap eller en pipelyd slik at hvis noen skulle prøve å trenge seg inn blir nabolaget eller et selskap varslet om dette.