fbpx

Beste elektronisk dørlås test: Våre 5 utvalgte i 2023

I dagens digitaliserte verden, hvor sikkerhet og bekvemmelighet står i fokus, gir disse smarte løsningene oss en unik kombinasjon av begge deler. Det er med glede vi presenterer et nøye utvalg av toppmodeller, hver enkelt utvalgt for å dominere i sitt eget segment.

I vår gjennomgang vil vi fokusere på forskjellige aspekter som skiller en dørlås fra en annen. Faktorer som brukervennlighet, installasjonsprosess, sikkerhetsnivå, pris, og smart hjem integrasjon vil alle være viktige kriterier vi ser på.

Fra budsjettvennlige modeller som leverer høy verdi for pengene, til premium alternativer som oser av avanserte funksjoner og høyeste sikkerhetsstandarder, vår målsetning er å hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen som passer akkurat ditt behov og din livsstil.

Uansett om du ønsker å oppgradere sikkerheten i din bolig, eller om du bare vil ha friheten til å slippe å lete etter nøklene hver gang du skal låse opp døren, har vi deg dekket. Så heng med videre når vi dykker inn i verden av elektroniske dørlåser, hvor moderne teknologi møter hverdagskomfort og sikkerhet.

Beste elektronisk dørlås test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Yale Doorman Classic Connected All Inclusive
Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er den ultimate elektroniske dørlåsen med sikkerhet, brukervennlighet og smarte funksjoner. Den styres enkelt via Yale Access-appen, passer de fleste dører, og oppfyller høye sikkerhetsstandarder.
SJEKK PRISEN →
Nimly Touch Pro
Nimly Touch Pro er den ultimate elektroniske låsen med fingeravtrykkleser. Den kombinerer imponerende sikkerhet og praktiske funksjoner som fingeravtrykk, kode og nøkkelbrikker. Med opplyst display, kamufleringskode og EasyExit-funksjon, gir den brukervennlighet og trygghet. Enkel montering og høy kompatibilitet gjør den til et ideelt valg.
SJEKK PRISEN →
Danalock V3 Scandi
Danalock V3 Scandi er en genial lås som gir enkel ettermontering. Den bruker Bluetooth LE- og Z-wave-kommunikasjon, har gjestetilgang og enkel installasjon. Låsen låser opp automatisk ved mobilnærhet og kan også betjenes via nøkler eller app. Batteritiden er opptil ett år.
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman L3S Flex
Yale Doorman L3S Flex er en smart og funksjonsrik elektronisk dørlås. Med forsikringsgodkjenning, flere tilgangsmetoder og varsler, er det en ideell løsning for å gjøre hjemmet ditt smartere og mer sikkert. Den enkle installasjonen og lange batterilevetiden gjør den til et pålitelig valg.
SJEKK PRISEN →
Yale Linus Home
Yale Linus home er en genial elektronisk dørlås med WiFi-tilkobling. Med bruk av Yale Access-appen kan du enkelt låse opp og låse døren ved hjelp av smarttelefonen din, uansett hvor du er. Låsen er sikker og brukervennlig, med funksjoner som automatisk låsing, direkte varsling og omfattende samarbeid med smarthjemsystemer.
SJEKK PRISEN →

1. Yale Doorman Classic Connected All Inclusive – Best i test

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter den beste elektroniske dørlåsen på markedet, trenger du ikke lete lenger. Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er svaret. Denne avanserte dørlåsen kombinerer sikkerhet, brukervennlighet og smarte funksjoner for å gi deg den ultimate låseopplevelsen.

Med Yale Access-appen kan du enkelt styre låsen uansett hvor du er. Lås og lås opp døren med et enkelt trykk på telefonen din, og få en visuell bekreftelse på om døren er låst eller ikke. Du kan til og med konfigurere låsen til å automatisk låse opp døren når du nærmer deg hjemmet ditt, takket være geofence-teknologi. Deling av tilgang er også enkelt, da du kan tildele og tilbakekalle tilgang til låsen, angi tidspunkt for tilgangen, og motta varsler når låsen brukes.

En av fordelene med Yale Doorman er dens allsidighet. Den passer til dører som allerede har en lås i henhold til skandinavisk standard, noe som gjør den kompatibel med de fleste dører fra 1980 og senere. Låsen tåler det norske klimaet uten problemer, og de belyste knappene gjør det enkelt å betjene låsen i mørket. Yale Doorman bruker standardbatterier og kan åpnes fra utsiden med et 9 V-batteri hvis batteriene skulle gå tomme mens du er utenfor hjemmet ditt.

Når det gjelder sikkerhet, oppfyller Yale Doorman Classic All Inclusive kravene for godkjent låsing i låseklasse 2A i henhold til SSF 3522. Låsen er også godkjent av de fleste forsikringsselskaper.

Oppsummert

 • Ultimate elektronisk dørlås med smarte funksjoner
 • Styres via Yale Access-appen for enkel tilgangskontroll
 • Kompatibel med de fleste dører og høy sikkerhet
 • Valg mellom nøkkelbrikke eller kode for fleksibilitet

LES MER

2. Nimly Touch Pro – Beste med fingeravtrykkleser

Nimly Touch Pro Elektronisk dørlås med fingeravtrykksleser

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på utkikk etter den beste elektroniske låsen med fingeravtrykkleser, trenger du ikke lete lenger. Nimly Touch Pro er svaret. Denne avanserte låsen kombinerer imponerende sikkerhet, praktisk brukervennlighet og smarte funksjoner for å gi deg den ultimate beskyttelsen for hjemmet ditt.

En av de mest imponerende funksjonene til Nimly Touch Pro er dens flerfunksjonalitet. Du kan bruke fingeravtrykk, kode, nøkkelbrikker eller nødnøkler for å låse opp døren. Dette gir deg fleksibilitet og trygghet, da du kan velge den metoden som passer deg best i ulike situasjoner.

Nimly Touch Pro gir deg også muligheten til å velge mellom automatisk låsing og åpen modus. Med automatisk låsing trenger du ikke å bekymre deg for om døren er låst eller ikke, da låsen vil låse seg selv etter at du har kommet inn. Åpen modus er praktisk når du ønsker å holde døren ulåst for en periode, for eksempel under et arrangement eller når du venter på gjester.

Låsen er kompatibel med mobilapper og smarthjemsystemer ved bruk av Nimly Module (52187) og Connect (52188). Dette gjør at du kan integrere låsen i ditt eksisterende smarthjem-økosystem for en sømløs opplevelse.

Nimly Touch Pro er enkel å montere og passer til dører som følger skandinavisk standard. Den er CE-godkjent og oppfyller generelle forsikringskrav, noe som gir deg ekstra trygghet og sikkerhet.

Oppsummert

 • Ultimate elektronisk lås med fingeravtrykkleser
 • Sikkerhet og praktisk brukervennlighet kombinert
 • Opplyst display, kamufleringskode og EasyExit-funksjon
 • Enkel montering og høy kompatibilitet med dører

LES MER

3. Danalock V3 Scandi – For ettermontering

Danalock V3 Scandi Elektronisk dørlås

SJEKK PRISEN →

Danalock V3 Scandi er en helt genial elektronisk dørlås siden den kun krever utskifting av vrimekanismen for å fungere.

Danalock V3 Scandi er en elektronisk dørlås for ettermontering som gir deg muligheten til å låse eller åpne døren uten nøkkel. Den bruker Bluetooth LE- og Z-wave-kommunikasjon for å sikre pålitig tilkobling og kommunikasjon. Det unike med denne låsen er den enkle installasjonen. Du trenger bare å bytte ut vrimekanismen på døren din, noe som gjør det til en smidig oppgradering uten behov for store konstruksjonsendringer.

Med Danalock V3 Scandi kan du glede deg over praktiske funksjoner som mobilnærhet. Låsen registrerer mobilens nærvær via appen, både for Android og iOS, og låser automatisk opp døren når du er nær nok. Etter at du har gått inn, vil låsen låse seg igjen etter deg.

En annen smart funksjon er gjestetilgang. Med Danalock-appen kan du enkelt gi midlertidig adgang til gjester via SMS eller e-post. Dette er praktisk når du venter besøk eller ønsker å gi noen midlertidig tilgang til hjemmet ditt. Varsler om lavt batterinivå gir deg også en påminnelse om når det er på tide å bytte batterier. Låsen drives av 4x CR123A-batterier med en batteritid på opptil ett år.

Danalock V3 Scandi er også kompatibel med flere smarthjemkontrollere som Fibaro, Tellstick Lite, Homey, Vera og Razberry. Med Z-wave Plus-sertifisering kan du være trygg på at låsen er kompatibel med ditt eksisterende smarthjem-økosystem.

Oppsummert

 • Genial lås med enkel ettermontering
 • Mobilnærhet og gjestetilgang for praktisk bruk
 • Kompatibel med nøkler og smarttelefon-app
 • Lang batteritid og pålitig ytelse

LES MER

4. Yale Doorman L3S Flex – Svært fleksibel

ale Doorman L3S Flex Smart lås

SJEKK PRISEN →

Yale Doorman L3S Flex er spekket med avanserte funksjoner og egner seg perfekt for å gjøre hjemmet ditt smartere og mer sikkert.

Yale Doorman L3S Flex bygger videre på de utmerkede egenskapene til L3-serien og har nå også en forsikringsgodkjenning av klasse 3S. Bokstaven S indikerer at både backend og all digital kommunikasjon, inkludert appen, er forsikringsgodkjent. Med det nye justerbare sluttstykket kan låsen monteres jevnt og passe til alle typer dører.

Med Yale Doorman L3S Flex kan du si farvel til nøklene og bekymringen for å låse deg ute ved et uhell. Låsen gir deg flere måter å få tilgang til hjemmet ditt på. Du kan bruke riktig kode på det numeriske tastaturet, en nøkkelbrikke eller til og med mobilappen. Når låsen er koblet til Yale Connect Wi-Fi-broen, kan du også åpne døren eksternt, slik at du kan slippe inn venner eller familie selv når du ikke er hjemme.

Med en innebygd ringeklokke kan du høre når noen ringer på selv når du ikke er hjemme. Du får også varsler på alle enheter koblet til Yale Access, slik at du alltid er oppdatert selv når du er borte.

Batterilevetiden til Yale Doorman L3S Flex er lang og varer vanligvis i ett år. Låsen gir deg tidlig varsling når batteriet begynner å bli tomt. Hvis batteriet skulle gå tomt, kan du enkelt starte låsen fra utsiden ved hjelp av et standard 9-volts batteri.

Oppsummert

 • Smart og funksjonsrik elektronisk dørlås
 • Forsikringsgodkjent med flere tilgangsmetoder
 • Varsler og ringeklokke for ekstra sikkerhet
 • Enkel installasjon og lang batterilevetid

LES MER

5. Yale Linus home – Med WiFi

Yale Linus home Smart lås

SJEKK PRISEN →

Yale Linus home. Denne elektroniske dørlåsen er spekket med funksjonalitet og tilbyr enkel tilgangskontroll via din smarttelefon uansett hvor du befinner deg i verden takket være WiFi-tilkoblingen.

En av de fremragende funksjonene til Yale Linus home er muligheten til å bruke smarttelefonen eller Apple Watch som nøkkel. Du kan enkelt låse opp og låse døren ved å trykke på en knapp i Yale Access-appen. Når du nærmer deg inngangsdøren, vil døren automatisk låses opp takket være “geofencing”-teknologien, forutsatt at du har telefonen med deg. Dette gjør det enkelt å komme inn i hjemmet uten å lete etter nøkkelen og konfigurere låsen slik at den automatisk låses når den lukkes.

Yale Linus home gir også en trygg og sikker opplevelse. Yale Access-kontoen din er beskyttet med tofaktorautentisering, noe som gir ekstra beskyttelse for din identitet. Låsen bruker også AES- og TLS-kryptering, som er kjent for å være sikkerhet på banknivå. Hvis du skulle miste telefonen, kan du enkelt deaktivere Yale Access-appen og virtuelle nøkler for å sikre at uautorisert tilgang ikke er mulig.

Installasjonen av Yale Linus home er enkel og problemfri. Du trenger bare å skru av den eksisterende knappvrideren på innsiden av døren og erstatte den med Yale Linus. Monteringen tar kort tid, og du kan se en detaljert video for å veilede deg gjennom installasjonsprosessen.

Oppsummert

 • WiFi-tilkoblet elektronisk dørlås med Yale Access-app
 • Mulighet for smarttelefon- og Apple Watch-nøkkel
 • Automatisk låsing, direkte varsling og omfattende samarbeid
 • Enkel installasjon og sikker brukervennlighet

LES MER


Grunnen til å gå for en elektronisk dørlås

En elektronisk dørlås kan gjøre prosessen ved å låse og låse opp døren en del enklere. Med nye integrasjoner som mobil apper og internett løsninger har du muligheten til å låse opp døren fra jobb eller utlandet hvis du får et uventet besøk eller at hunde passeren trenger sin egen kode.

Før artikkelen hadde vi ikke selv tenkt noe spesielt på å integrere en slik lås på kontoret, men etter å ha testet Yale V2N i en uke bestemte vi oss for å installere den på ytterdøren. Med appen kan du tildele en kode for hver person i hjemmet slik at du til en hver tid kan se hvem som hjemme og ikke.

Men selv om en elektronisk dørlås kan være praktisk kan den også være et risiko element. Kjøper man en billigere dørlås kan innbryterne bryte seg inn ved hjelp av data program, dette er burde ikke være noen stor bekymring for oss i Norge, men det er noe å ha i bakhodet.

Hva burde du se etter i en elektronisk dørlås

Her noe av de punktet vi tar i betraktning når vi ser etter en god elektronisk dørlås.

Funksjoner

I dette tidspunktet er det dørlåser med kreative funksjoner som kan spare deg mer tid og energi. Funksjoner som auto-låsing, kode generator på mobilen og andre funksjoner kan være nyttig i ulike situasjoner. Hvilke funksjoner som du trenger er helt opp til deg, kanskje det holder kun med en kode løsning?

Ønsker du en moderne dørlås med gode funksjoner er det Yale V2N vi anbefaler.

Lås mekanismer

Før du kjøper en elektronisk dørlås er det lurt å sjekke hvilke metoder som kan bruker for å åpne låsen. Skal du bruke den til ytterdøren hjemme kan de enkleste låsene fungerer, men hvis du ønsker å installere en kodelås på kontoret kan en nøkkelkort løsning være praktisk.

Sikkerhet

Noe av det viktigste i en dørlås er at den er sikker. Det er viktig at dør bolten er tykk og robust, men også at programvaren er programmert og sikret av enten et alarm selskap eller en pipelyd slik at hvis noen skulle prøve å trenge seg inn blir nabolaget eller et selskap varslet om dette.

Smart lås test