fbpx

Benkesliper test: De 5 beste i 2023

En benkesliper er en type slipemaskin som vanligvis brukes til å skjære verktøy eller utføre grovsliping av ulike typer materialer. Benkslipere er et standard utstyr på verksteder og lignende arbeidsplasser, men er også blitt vanligere i de alminnelige hjem.

Formålet med denne testen er å gi deg bedre oversikt over hvilke benkslipere som finnes. Forhåpentligvis fører det til at du finner sliperen som passer deg perfekt. Etter å ha sondert markedet ved å gå igjennom beskrivelser, spesifikasjoner og anmeldelser, kom vi frem til at de fem modellene i denne artikkelen er de beste. Vår soleklare favoritt er Metabo BS 175. Les videre og se hvorfor denne sliperen er best!

Her kan du lese om “Båndsliper test

VÅRE favoritter

 • Prisvennlig benkesliper
 • Effekt på 350 W
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Kraftig benkesliper perfekt til de meste krevende oppgavene
 • Trygg og brukervennlig
 • Stillegående og vibrasjonssvak
SJEKK PRISEN →
 • Anvendelig benkesliper med flere bruksområder
 • Kompakt og robust, har lang levetid
 • Prisgunstig – du får mye for pengene
SJEKK PRISEN →

Benkesliper test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Metabo BS 175
Metabo BS 175 er en robust benkesliper perfekt til de mest krevende slipejobbene. Den har en stor båndslipearm som kan skråstilles trinnløst 90 grader, og er i tillegg både stillegående, vibrasjonssvak og vedlikeholdsfri. En bedre maskin enn dette skal du lete lenge etter.
SJEKK PRISEN →
Metabo DS 150
Det denne benksliperen utmerker seg for er sin lave pris. Her betaler du vesentlig mindre enn det du må hos andre modeller, noe som gjør den perfekt handler du på budsjett. Det er for øvrig ikke bare en lav pris som imponerer. Den er også både kraftig og effektiv.
SJEKK PRISEN →
Bosch GBG 35
Bosch benkesliper er en populær bestselger proppfull av unike fordeler. Først og fremst har den en god pris. I tillegg har den store og lettjusterte beskyttelsesglass mot gnister for et sikkert og nøyaktig arbeid. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Makita GB801
Skal du ha den kraftigste benksliperen på markedet, er dette modellen for deg. Benksliperen har en effekt på hele 550W og er utstyrt med to slipeskiver, forstørrelsesglass i tillegg til innebygd belysning og balansevekt for jevn drift.
SJEKK PRISEN →
Makita GB801
Denne effektive og stillegående benksliperen har en rekke fordeler som gir presist og sikkert arbeid, både når du finsliper og grovsliper. Ikke nok med det - selv om maskinene er kraftig, er den også meget stillegående.
SJEKK PRISEN →


1. Metabo BS 175 — Best i test

Metabo BS 175

SJEKK PRISEN →

Metabo BS 175 er en robust benkesliper perfekt til de mest krevende slipejobbene. Den har en stor båndslipearm som kan skråstilles trinnløst 90 grader, og er i tillegg både stillegående, vibrasjonssvak og vedlikeholdsfri. En bedre maskin enn dette skal du lete lenge etter, og vi var aldri i tvil om at denne skulle bli best i test.

Den kraftige slipemaskinen håndterer alle slipejobber som en lek. Dette takket være motoren på 500 W og ikke minst hastigheten på 2980 omdreininger i minuttet. Slipebåndet er også på hele 50×1020 mm, slik at den sliper store overflater om gangen. Også båndlengden på 285 mm er en viktig bidragsyter til maskinens effektivitet.

Ifølge ekspertene er maskinen også svært brukervennlig, til tross for sin mektige størrelse. Den veier nemlig omtrent 20 kilo og nokså stor i størrelsen. Likevel er den enkel å anvende ettersom den er både vibrasjonssvak og helt vedlikeholdsfri, takket være induksjonsmotoren. Den bråker heller ikke nevneverdig mye, spesielt sammenlignet med andre modeller.

Utover det har den en god slitestyrke. Den er utstyrt med et beskyttelsesdeksel med avsugstuss som kan lukkes på siden, og den har også dekselbajonettlukking for hurtig og enkel skivebytte. I tillegg er den utstyrt med støvbeskyttet nødbryter, gjenstartsperre og vibrasjonsdempende gummiføtter for ekstra god sikkerhet.

Alt i alt er dette den soleklart beste benksliperen. Den fungerer godt på alle oppgaver og er også meget behagelig, og ikke minst enkel å bruke. Prisen er det eneste negative vi har å påpeke, men er du en aktiv arbeidskar eller dame er det ingen tvil om at denne vil gjøre jobben du krever.

Oppsummert

 • Kraftig benkesliper perfekt til de meste krevende oppgavene
 • Trygg og brukervennlig
 • Stillegående og vibrasjonssvak

LES MER

2. Metabo DS 150 — Best på budsjett

Metabo DS 150

SJEKK PRISEN →

Det denne benksliperen utmerker seg for er sin lave pris. Her betaler du vesentlig mindre enn det du må hos andre modeller, noe som gjør den perfekt handler du på budsjett. Det er for øvrig ikke bare en lav pris som imponerer. Den er også både kraftig og effektiv.

Metabo DS 150 er en benkesliper på 350 W med en slipeskive på 150x20x20 mm og et turtall på 2980 o/min. Benkeslipemaskinen har et tippmoment på 1,1 Nm og motor for 1-faset vekselstrøm. Den er liten og kompakt og derfor en optimal verkstedmaskin også for hjemmet. Andre fordeler du får med denne er at den er stillegående, lavtvibrerende, samt at den krever lite vedlikehold takket være induksjonsmotoren.

I tillegg til det jar den en motor for 1-fase vekselstrøm og et bajonettfeste for rask og enkel bytte av skive. Ikke nok med det, Metabo er attpåtil utstyrt med store beskyttelsesglass som verner øynene mot gnister. Med vibrasjonsdempende gummiføtter, får du også økt stabilitet når du arbeider.

Med maskinen følger også en rekke tilbehør, som blant annet oppleggsflate for arbeidstykker, beskyttelsesglass og to stykk slipeskiver på 36P og 60N. som du sikkert skjønner har maskinen mye bra og den fungerer utmerket på de fleste oppgaver, men det som altså imponerer mest er overkommelige pris. Prøver du å unngå å betale for mye, er dette modellen å gå for.

Oppsummert

 • Prisvennlig benkesliper
 • Effekt på 350 W
 • Brukervennlig

LES MER

3. Bosch GBG 35 — Mye for pengene

Bosch GBG 35

SJEKK PRISEN →

Bosch benkesliper er en populær bestselger proppfull av unike fordeler. Først og fremst har den en god pris. i tillegg har den store og lettjusterte beskyttelsesglass mot gnister for et sikkert og nøyaktig arbeid. Den er også kraftig, har en effekt på 350 w, så her får du svært mye for pengene.

Bosch GBG 35-15 er en benkesliper på 350W og med en slipeskivediameter på 150 mm. Benkesliperen har store og lettjusterte beskyttelsesglass mot gnister for et sikkert og nøyaktig arbeid. Bosch GBG GBG 35-15 har dessuten stabile og justerbare støtter for arbeidsstykkene for presisjonsarbeid. Det gjør den skreddersydd for de fleste typer slipeoppgaver.

Benksliperen er også kompatibel med alle Bosch Professional produkter fra samme serie. Det vil si at du kan bruke samme batteri eller annet tilbehør fra andre Bosch produkter så lenge det er fra den «blå serien» til Bosch. Videre har den en forholdsvis lav vekt på 10 kilo, som gjør den enkel å flytte rundt om behov.

I tillegg er den utstyrt med et kompakt formstøpt hus med integrerte kulelagre for å holde motoren støvfri. Av/på-bryteren er attpåtil støvbeskyttet, noe som sikrer lengre levetid, samt at det er enkelt å bytte hjulene på maskinen. Ikke nok med det, den har også en robust og solid base som gir stabile arbeidsforhold, noe også de vibrasjonsdempende gummiføttene sikrer.

Oppsummert

 • Anvendelig benkesliper med flere bruksområder
 • Kompakt og robust, har lang levetid
 • Prisgunstig – du får mye for pengene

LES MER

4. Makita GB801 — Premium

Makita GB801

SJEKK PRISEN →

Skal du ha den kraftigste benksliperen på markedet, er dette modellen for deg. Benksliperen har en effekt på hele 550W og er utstyrt med to slipeskiver, forstørrelsesglass i tillegg til innbygd belysning og balansevekt for jevn drift. Nøyer du deg ikke med annet enn det aller ypperste, tror vi denne er perfekt for deg.

Makita GB801 er en kraftig benksliper på 550W med to slipeskiver og forstørrelsesglass for optimal brukervennlighet. Benksliperen har attpåtil innebygd belysning for god oversikt over arbeidsstykket, mens balansevekten sikrer jevn drift.

Maskinen måler 395x265x333 mm og den har en vekt på omtrent 20 kilo. Det er med andre ord stor i størrelsen og dermed bedre egnet på et verksted enn det den kanskje er i hjemmet, med mindre du har en romslig garasje eller kjeller.

En annen ting som er verdt å bemerke er hvor populær den er blant forbrukerne. De virker å være mektige imponerte, i alle falle de som har kommentert på kundeanmeldelsene. Der får den toppskår og flere går så langt i å kalle den en «juvel», ettersom den er både trygg, stabil og utstyrt med flere praktiske funksjoner for enkel arbeidsdrift. Kvaliteten får også svært gode skussmål.

Som en toppmodell er det naturlig at prisen er satt deretter. Skal du ha denne må du ut med litt ekstra, men har du behov for en kraftig benkesliper er det utvilsomt verdt pengene. Få er like kraftig og presis som denne modellen.

Oppsummert

 • Kraftig benkesliper på 550W
 • Forstørrelsesglass for optimal brukervennlighet
 • Balansevekt for jevn drift
 • Innebygd belysning

LES MER

5. Makita GB801 — Effektiv benksliper

Makita GB801

SJEKK PRISEN →

Denne effektive og stillegående benksliperen har en rekke fordeler som gir presist og sikkert arbeid, både når du finsliper og grovsliper. Ikke nok med det – selv om maskinene er kraftig, er den også meget stillegående.

Det at benkslipemaskinen har et lavt lydnivå er svært fordelaktig, særlig om du sliper over lengre perioder. Det forstørrelsesglasset bidrar med er å gi maksimal brukervennlighet. Slipemaskinen brukes for fin- og grovsliping og den automatiske belysningen gjør arbeidet sikrere og mer nøyaktig.

Den profesjonelle maskinen imponerer også med sin enorme effekt på 550 W og spenning på 230 V. Den har videre en skivediameter på 205 mm, mens øvrige mål er på 333x395x265mm. Den veier rundt 20 kilo, og er dermed en nokså stor benkesliper. Prisen er kanskje noe høy, men i gjengjeld gir den en kvalitet helt utenom det vanlige. Her får du en effektiv maskin forbeholdt alle slipeoppgaver, samtidig som den har god brukervennlighet.

Oppsummert

 • Lav lydnivå
 • Automatisk belysning
 • Optimal til både fin- og grovsliping
 • Kraftig

LES MER


Hva er en benkesliper?

En benkesliper er en type slipemaskin som vanligvis monteres på en arbeidsbenk. De brukes vanligvis til å skjerpe skjæreverktøy eller utføre grovsliping av arbeidsstykker. Benkeslipere kan også utstyres med stålbørster eller poleringshjul for å børste eller polere arbeidsstykker. Benkeslipere er standard utstyr på mange verksteder, sammen med vinkelslipere og rettslipere.

Hvilke bruksområder har en benkesliper?

En benksliper er smart til å holde verktøyet og utstyret ditt knivskarpt. Benksliperen er blant annet velegnet til å slipe kniver, høveljern, økser, stemjern, sakser eler kniven til gressklipperen. Den fungerer også fint til etterarbeid av diverse tre- og metallemner.

Benksliper eller våtsliper – Hva er best?

Den klassiske benksliperen kjører med relativt høyt turtall. Arbeidet kan derfor gjøres enkelt og raskt, men emnet som arbeides med kan derfor også bli veldig varmt. Hvis du ikke er oppmerksom, kan emner i metall bli så varme at de mister herdingen – og det ønsker du ikke. Våtsliperen derimot gjør jobben i saktere tempo. Den er mer nøyaktig, og vannet er dessuten med på å holde temperaturen nede. Hva som passer deg best er dermed noe du selv må vurdere.

Tenk sikkerhet når du bruker en benkesliper

Når du sliper verktøyet ditt, kan metallsplinter og gnister gjøre stor skade om du for eksempel får det i øynene. Det er derfor en god ide å velge en benksliper med sikkerheten på topp. Her er det snakk om lukkede beskyttelsseskjermer og gnistavskjerming. Husk også alltid å bruke vernebriller når du bruker benksliperen.

Nødvendig tilbehør

For å få mest mulig ut av benksliperen er det viktig at du velger det riktige tilbehøret, laget til nettopp den oppgaven du skal utføre:

 • Slipestein: En slipestein er ikke bare en slipestein. Den kommer i forskjellige grovheter. Skal du for eksempel slipe et stemjern, er det viktig at du velger en slipestein som er beregnet til verktøystål. Skal du slipe glass, må steinen være fin.
 • Stålbørste:Stålbørsten er velegnet til å fjerne for eksempel rust eller maling.
 • Polerskive: Polerskiver er som oftest laget av stoff. Her kan det være en god ide også å kjøpe en polerpasta for å få det beste og blankeste resultatet.