fbpx

Beltestol test: Stoler med høy sikkerhet og komfort (2022)

Det er ingen hemmelighet at barn vokser raskt de første leveårene. Samtidig er det også denne perioden et barn er mest sårbar for skader, derfor er det viktig med tilpasningsdyktige produkter av høy kvalitet. Så snart barnet har vokst ut av bilsetet vil en beltestol være det naturlige valget. Fra barnet veier 9 kg kan det sitte i en beltestol, men det er viktig å huske at dette gjerne er en stol de skal bruke helt opp til 36 kg, som er en periode over flere år. Derfor er det viktig at stolen kan tilpasses barnets behov etterhvert som det vokser.

Derfor har vi funnet frem til fem beltestoler i ulike prisklasser med høy tilpasningsdyktighet. Dette er stoler som kan justeres etterhvert som barnet vokser ved hjelp av modulære systemer. Dermed kan du være sikker på at barnet sitter både trygt og godt når dere skal ut på kjøretur. Muligheten til å sitte høyere gjør at barnet kan følge med på det som skjer og utforske verden på en langt mer spennende måte.

For å finne frem til de beste beltestolene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, søkt opp tilgjengelig informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Med denne informasjonen som utgangspunkt har vi gjort en helhetlig vurdering og kommet frem til de fem beste alternativene.

Den beltestolen som kom absolutt best ut av våre undersøkelser var Maxi-Cosi Rodifix Airprotect Beltestol. Stolen er ergonomisk utformet med et smart vern mot sidekollisjon. Maxi-Cosi har kombinert komfort og sikkerhet på en utmerket måte som sørger for at barnet får en behagelig opplevelse. Beltestolen er utstyrt med ISOFIX-systemet som gjør at montering i bilen er både lett og raskt.

VÅRE favoritter

 • Europeisk R44/04 sikkerhetsstandard
 • 5 helningposisjoner
 • Fra 9-36 Kg
SJEKK PRISEN →
 • ISOFIX-system
 • Bruk fra 15-36 kg
 • Avtagbart setetrekk
SJEKK PRISEN →
 • ECE R44/04 sertifisert
 • Flere vippeinnstillinger
 • Trekket kan vaskes i vaskemaskin
SJEKK PRISEN →

Beltestol test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Maxi-Cosi Rodifix Airprotect
Denne beltestolen fra Maxi-Cosi kommer med en utmerket kombinasjon av sikkerhet og komfort. Her sitter barnet godt, samtidig som stolen byr på smart vern mot sidekollisjon, ISOFIX-montering og en nakkestøtte som kan stilles inn etterhvert som barnet vokser. For enkel rengjøring kan trekket fjernes og vaskes ved behov.
SJEKK PRISEN →
Maxi-Cosi Titan
Maxi-Cosi Titan er en bilstol som er utviklet for å følge barnet gjennom hele barndommen. Her får du et modulært system utviklet av Maxi-Cosi som kan benyttes fra barnet er 9 måneder (9 kg) frem til barnet veier 36 kg. Stolen er utstyrt med fem forskjellige vinkelinnstillinger som gjør at stolen vokser sammen barnet, fra liggende til sittende.
SJEKK PRISEN →
Axkid Wolmax Bakovervendt
Axkid Wolmax er en bakovervendt bilstol som byr på høy komfort og sikkerhet for minstemann. Stolen er tilpasset barn fra 9-25 kg og kan takket være sitt bakovervendte design benyttes i alle bilens seter. For å sikre god støtte har bilstolen et langt støtteben samt forankringsbånd. Dette gjør også at den kan benyttes i alle typer bil, inkl de uten ISOFIX.
SJEKK PRISEN →
BeSafe iZi Flex Fix i-Size
BeSafe iZi er den første i-Size godkjente beltestolen i verden. BeSafe har stilt høye krav i alle ledd av produksjonen som har resultert i at iZi tilbyr førsteklasses sikkerhet og en svært komfortabel bilstol for barn. Den kan tilpasses for bruk av barn mellom 4 og 12 år som betyr at stolen kan følge barnet gjennom hele barndommen.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Beltestol
Beemoo beltestol er en enkel beltestol som byr på både sikkerhet og fleksibilitet. Stolen har solid sidevern som beskytter mot sidekollisjon og en nakkestøtte som kan justeres etterhvert som barnet vokser. Når barnet har vokst ut av behovet for en beltestol kan den endres til putestol ved å fjerne den avtagbare ryggen helt.
SJEKK PRISEN →

1. Maxi-Cosi Rodifix Airprotect – Best i test

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Beltestol

SJEKK PRISEN →

Denne fremovervendte bilstolen fra Maxi-Cosi kan benyttes fra barnet veier 15 kg og frem til det veier 36 kg. Stolen har en rekke tilpasningsmuligheter slik at du kan sikre høy komfort etterhvert som barnet vokser. Blant annet er den justerbare nakkestøtten og modulære sete lett å endre på. Du kan også justere på helningsposisjonen til barnet etterhvert som det blir mer oppmerksom på omgivelsene sine.

Stolen benytter AirProtect for økt sidekollisjonsvern og kommer med et optimert beltetrekkesystem. Trekket til stolen kan fjernes ved behov og rengjøres enkelt ved hjelp av vaskemaskin. Noe vi likte spesielt godt er at stolen kommer med ekstra mye polstring slik at barnet sitter komfortabelt i en myk stol, uten at det går utover sikkerheten på veien.

Er du på jakt etter en beltestol som byr på høy kvalitet og sikkerhet, vil Maxi-Cosi sitt alternativ være en utmerket kandidat. Her får du en komfortabel beltestol med flere smarte sikkerhetsfunksjoner, samt ISOFIX-system for enkel installering i bilen. Stolen har flere justerbare moduler som kan tilpasses etterhvert som barnet vokser og har behov for mer plass, samt bevegelsesrom.

Oppsummert

 • ISOFIX-system
 • Bruk fra 15-36 kg
 • Avtagbart setetrekk

LES MER

2. Maxi-Cosi Titan – Mest tilpasningsdyktig

Maxi-Cosi Titan Bilstol

SJEKK PRISEN →

Titan er en tilpasningsdyktig stol utviklet for å følge barnet gjennom barndommen. Her får du en bilstol som kan benyttes fra barnet er ca 9 måneder (9 kg) helt frem til barnet veier 36 kg. Stolen har fem forskjellige helningsposisjoner som gjør at stolen vokser sammen barnet fra liggende til sittende stilling. Det er også flere puter på innsiden av stolen som kan fjernes etterhvert som barnet har behov for mer plass og komfort.

Stolen oppfyller kravene i henhold til europeisk standard R44/04 og kommer integrert med ISOFIX fester. Dette gjør at stolen enkelt kan installeres i alle typer bil som kommer med det samme ISOFIX festesystemet. Dermed er det raskt og enkelt å installere stolen, men man får også en beskjed dersom stolen ikke er korrekt festet. For best kombinasjon av sikkerhet og komfort er stolen utstyrt med trepunktsbelte og justerbar nakkestøtte.

Barnet vokser mye de første årene og en tilpasningsdyktig stol er derfor viktig. Her får du en bilstol som er spesielt utviklet til å følge hele barndommen til barnet fra liggende til sittende posisjon. Stolen har omfattende sikkerhet og oppnår alle kriterier for europeiske sikkerhetsstandarder. Med hele fem forskjellige innstillinger for helning er dette en utmerket stol fra barnet vokser ut av babysetet og helt frem til de sitter for seg selv.

Oppsummert

 • Europeisk R44/04 sikkerhetsstandard
 • 5 helningposisjoner
 • Fra 9-36 Kg

LES MER

3. Axkid Wolmax Bakovervendt – Mye for pengene

Axkid Wolmax Bakovervendt Bilstol

SJEKK PRISEN →

Er du på jakt etter en bilstol som gir mye for pengene vil Axkid Wolmax oppfylle dette kriteriet utmerket. Stolen byr på god komfort kombinert med nødvendige løsninger for sikkerhet. Denne bilstolen er bakovervendt som gjør at den kan benyttes i alle bilens seter. Dog er det viktig å ta høyde for at dersom den skal benyttes i forsetet, vil det være nødvendig å deaktivere airbagen på den siden av bilen.

Axkid er tilpasset barn fra 9-25 kg og kommer med universale festeanordninger. Stolen benytter et langt støtteben, samt forankringsseler slik at den kan monteres i alle biler. Dette betyr i praksis at den kan benyttes i alle biler med vanlig bilsele, da den ikke har behov for ISOFIX systemet. Stolen kan tilpasses ved hjelp av to helningsinnstillinger, samt en justerbar nakkestøtte som har tre forskjellige høydeinnstillinger.

Leter du etter en bilstol som gir mye kvalitet for pengene vil Axkid Wolmax være et utmerket alternativ. Stolen kan enkelt tilpasses alle typer bil og oppfyller kravene for ECE R44/04 standard. Den har også høye sidevern som beskyttelse mot sidekollisjon og et avtagbart trekk som kan vaskes i vaskemaskinen ved behov. Etterhvert som barnet ditt vokser kan du tilpasse stolen ved å justere nakkestøtten og vippeposisjonen.

Oppsummert

 • ECE R44/04 sertifisert
 • Flere vippeinnstillinger
 • Trekket kan vaskes i vaskemaskin

LES MER

4. BeSafe iZi Flex Fix i-Size – Premium

BeSafe iZi Flex Fix i-Size

SJEKK PRISEN →

Denne stolen fra BeSafe er den alle første bilstolen i i-Size størrelse som har blitt godkjent i verden. Ved å stille strenge krav til alle ledd i produksjonen har BeSafe klart å utvikle en stol som byr på høy kvalitet og overlegen sikkerhet for barnet når dere skal på kjøretur. Den modulære bilstolen er egnet for barn fra 4 til 12 år med høy komfort hele reisen.

Ved hjelp av ISOFIX armer er stolen enkel å montere i alle nyere biler. Det kompakte designet gjør det også mulig å plassere tre like BeSafe iZi Flex FIX seter ved siden av hverandre i baksetet på bilen. For å øke komforten til barnet kommer iZi blant annet med PAD+ som er en ekstra polstring mellom haken og brystet som gjør at setebeltet blir mindre pressende. Stolen har også BeSafe sitt eget SIP+ system som er en ekstra polstring som beskytter mot eventuelle sidekollisjoner. Praktisk fargeindikator viser om stolen er i korrekt posisjon før du plasserer barnet i stolen.

Leter du etter en bilstol med overlegen sikkerhet og teknologi vil BeSafe iZi være et utmerket alternativ. Her får du en bilstol som benytter seg av BeSafe sin patenterte teknologi, samt et svært praktisk design som gjør stolen både komfortabel og trygg. Bilstolen har vunnet flere priser for design for innovasjon og funksjonalitet.

Oppsummert

 • Første beltestol godkjent i henhold til ECE R129-02
 • SIP+ og PAD+
 • ISOFIX-system

LES MER

5. Beemoo Beltestol – Best på budsjett

Beemoo Beltestol

SJEKK PRISEN →

Beemoo er en praktisk og enkel beltestol som er både sikker og fleksibel. Beltestolen er utstyrt med solid sidevern som beskytter barnet mot sidekollisjoner, samt en nakkestøtte som kan justeres i høyden etterhvert som barnet vokser. Det enkle designet benytter seg av bilens egne seler og kan derfor plasseres i alle typer bil. Denne bilstolen er godkjent for barn mellom 15-36 kg.

Fordelen med Beemoo sin beltestol er at den opprettholder kravene til sikkerhet, men kommer til en svært overkommelig pris. Dette er fordi den er tilpasset barn fra 15 til 36 kg, fremfor barn fra 9-36 kilo. Dermed kan den fjerne en del av det øvrige sikkerhetsutstyret som er tilpasset de aller minste barna. Resultatet er en lett og praktisk beltestol som fungerer utmerket i alle typer bil.

Når barnet har vokst ut av beltestolen kan den enkelt gjøres om til en pute. Barn over 36 kg har ikke samme behovet for beltestol, men de vil fortsatt ha behov for en pute il å sitte på slik at de kommer høyt nok opp i bilsetet. Da kan du enkelt fjerne den avtagbare ryggen fra beltestolen slik at kun setet blir igjen i bilen. Da kan den benyttes som frittstående sete og fortsette å sikre barnet på kjøreturer.

Oppsummert

 • Kan brukes av barn mellom 15-36 kg
 • Benytter bilens trepunktsele
 • Kan brukes som beltepute

LES MER


Spørsmål og svar

Hva betyr ECE44/04?

ECE44/04 er en europeisk standard for bilseter som følger det felles europeiske regelverket for barn i trafikken. Dermed kan du være trygg på at stolen er godkjent for bruk i hele Europa dersom den oppfyller EC44/04 kravene.

Hvorfor er flere vippeinnstillinger viktig?

Barnet utvikler seg mye fra 9-36 kg. Det er derfor viktig med en stol som kan vokse sammen barnet etterhvert som det blir mer aktivt og lærer å sitte på egenhånd.

Hva er ISOFIX?

ISOFIX er et universal festesystem som kommer i de aller fleste moderne biler. Dette er et system som gjør det mulig å feste bilsete og annet tilbehør ved hjelp av to armer og bøyler som er fastmontert i bilen.

Når kan barn bruke beltestol?

Et barn kan i utgangspunktet bruke en beltestol fra rundt 9 måneder av alder, eller fra barnet veier ca 9 kg. Det er viktig å etterse at barnet oppfyller kravene om vekt og størrelse, fremfor alder da alle barn utvikler seg forskjellig og noen vokser senere enn andre.