fbpx

Belgisk Vaffeljern test: Forbrukernes favoritter i 2022

Er du på utkikk etter et belgisk vaffeljern? Da er du på rett plass. Vi har samlet og sammenlignet markedets fire mest populære modeller i 2021. Vi håper og tror at du etter å ha lest denne artikkelen, enklere vil finne vaffeljernet som passer deg og ditt hjem.

Etter nøye gjennomgang av pålitelige kilder som produktbeskrivelser, brukeromtaler og eksisterende tester, kom vi frem til at Cloer Belgisk Vaffeljern er den beste. Her får du en rekke fordeler som trinnløs temperaturinnstilling, praktisk lysindikator, effektiv oppvarming og mye mer! Prisen er heller ikke den verste, og nettopp derfor er dette jernet som gir den beste helheten i følge oss.

Ønsker du et prisvennlig vaffeljern? Da er det den fargerike modellen Princess Belgisk Flip Vaffeljern vi anbefaler. Les videre og du finner ytterligere to vaffeljern som er særdeles populær blant dagens forbrukere.

VÅRE favoritter

 • Mulitjern med mange muligheter
 • Kan lage alt fra vafler til panini
 • Slitesterkt jern av god kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Trinnløs temperaturinnstilling
 • Praktisk lysindikator
 • Non-stick belegg
SJEKK PRISEN →
 • Perfekte belgiske vafler på 5 min
 • Genial flip-funksjon
 • Cool-touch håndtak – god sikkerhet
SJEKK PRISEN →

Belgisk Vaffeljern test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Cloer Belgisk Vaffeljern
Dette populære vaffeljernet er utstyrt med en rekke fordeler som lysindikator, temperaturinnstilling, og ikke minst effektive varmeplater. Dette jernet gir garantert ypperlige og smakfulle vafler.
SJEKK PRISEN →
Tefal Snack Collection
Tefal Snack Collection er et unikt multijern, som kan brukes til alt fra vafler, panini, bagels og pannekaker til lekre donuts. Det finnes i alt 12 forskjellige plater, som gir deg uendelige muligheter - kun fantasien setter grenser.
SJEKK PRISEN →
Princess Belgisk Flip Vaffeljern
Dette prisgunstige vaffeljernet skiller seg markant ut fra andre modeller på markedet og det er ikke bare på grunn av den lave pris. Jernet har nemlig et svært morsomt og fargerikt design, i tillegg til at en smart Flip-funksjon som gir ypperlige stekeresultat.
SJEKK PRISEN →
Åviken Vaffeljern
Åviken er et førsteklasses vaffeljern til baking av belgiske vafler. De tykke aluminiumsplatene gir den beste varmefordelingen og medvirker til perfekt baking av belgiske vafler. Indikatorlyset lyser når oppvarmingen er ferdig. Det blir ikke mye enklere enn med vaffeljernet fra Åviken.
SJEKK PRISEN →

1. Cloer Belgisk Vaffeljern — Testvinner

Cloer Belgisk Vaffeljern

SJEKK PRISEN →

Lag de lekreste belgiske vaflene med dette belgiske vaffeljern fra Cloer, der du kan tilberede to vafler av gangen. Vaffeljernet er utstyrt med en lysindikator, som gjør det lett å følge med på tilberedningen og gir beskjed når vaflene er klare. Deretter har vaffeljernet en trinnløs temperaturinnstilling som gjør tilberedningen enda lettere. Non-stick belegget gir både en lettere rengjøring, og mulighet til en mere fettfattig matlaging, da minimalt med fett må brukes ved steking av vafler.

Jernet varmes også raskt opp da det har en effekt på 930 W, og det er meget plassbesparende takket være dens smarte design. Prisen er heller ikke ille, men samtidig er det betydelig dyrere enn de aller billigste modellene. Dette må man forvente med tanke på alle fordelene jernet har.

Det er også verdt å bemerke hvor gode tilbakemeldinger dette jernet får blant forbrukerne. Det beskrives som både brukervennlig, effektivt, og viktigst av alt som svært godt egnet til å lage vafler. Stort sett alle tilbakemeldingene viser et jern som lager til ypperlige resultat, og det uten søl.

Konklusjon: For oss var det aldri noe tvil om at dette jernet skulle til topps i vår samletest. Det skårer høyest på kundeomtalene, samtidig som det er populært blant «ekspertene». Jernet skårer nemlig meget høyt i stort sett alle tester for vaffeljern vi har vært i gjennom.

Oppsummert

 • Trinnløs temperaturinnstilling
 • Praktisk lysindikator
 • Non-stick belegg
 • Lager to vafler om gangen

LES MER


2. Tefal Snack Collection — Mye for pengene

Tefal Snack Collection multijern

SJEKK PRISEN →

Tefal Snack Collection er et unikt multijern, som kan brukes til alt fra vafler, panini, bagels og pannekaker til lekre donuts. Det finnes i alt 12 forskjellige plater, som gir deg uendelige muligheter – kun fantasien setter grenser. I denne pakke medfølger de 2 mest populære sett plater til trekantstoast og belgiske vafler.

Imponer dine venner og familien med enkle og originale retter. I alle bokser medfølger oppskrifter, sånn at du trinn for trinn kan skape spennende smaksopplevelser. Alle plater har det velkjente non-stick belegget fra Tefal, som utover å gjøre dem lettere å arbeide med, også gjør rengjøringen til en lek. Platene er dessuten lette å skifte, opptar minimalt med plass og tåler oppvaskmaskin.

Prisen som er på under 1000 kroner er god, i alle fall med tanke på hvor mye du kan lage med dette jernet. Det er nemlig svært få modeller som er i stand til å både lage belgiske vafler, paninis, bagels og pannekaker. Sagt med andre ord, er dette det ultimate jern for deg som elsker å utforske i matveien.

Oppsummert

 • Mulitjern med mange muligheter
 • Kan lage alt fra vafler til panini
 • Slitesterkt jern av god kvalitet

LES MER


3. Princess Belgisk Flip Vaffeljern — Best på pris

Princess Belgisk Flip Vaffeljern

SJEKK PRISEN →

Dette prisgunstige vaffeljernet skiller seg markant ut fra andre modeller på markedet og det er ikke bare på grunn av den lave pris. Jernet har nemlig et svært morsomt og fargerikt design, i tillegg til at den smarte Flip-funksjonen som gir ypperlige stekeresultater. Et bedre vaffeljern i denne prisklassen skal du lete lenge etter.

Det sies at du med dette jernet kan lage de fineste, sprøeste og mest velformede belgiske vaflene, takket være dens innovasjon. Det kan nemlig vendes 180 grader rundt. På den måten blir deigen jevnt fordelt og resultatet er perfekt formede vafler som er klare til å nytes på bare 5 minutter. Enda et pluss er at vaffeljernet har cool-touch håndtak og det sklir ikke bortover benken takket være non-slip delen.

Kort oppsummert er det mye bra med jernet, men særlig prisen og den innovative flip-funksjonen, gjør Princess Belgisk Vaffeljern til et godt kjøp ifølge oss.

Oppsummert

 • Perfekte belgiske vafler på 5 min
 • Genial flip-funksjon
 • Cool-touch håndtak – god sikkerhet

LES MER


4. Åviken Vaffeljern — Klassisk belgisk vaffeljern

Åviken Vaffeljern belgiske vafler

SJEKK PRISEN →

Åviken er et førsteklasses vaffeljern til baking av belgiske vafler. De tykke aluminiumsplatene gir den beste varmefordelingen, og medvirker til perfekt baking av belgiske vafler. Indikatorlyset lyser når oppvarmingen er klar. Det blir ikke enklere enn med vaffeljernet fra Åviken: det er både hurtig og leverer et riktig lekkert resultat hver gang. Du kan lynraskt blande vaffelrøren sammen, og servere de lekreste belgiske vaflene til dessert. Enkel oppbevaring og med teflonbelegg for en lett rengjøring.

En annen ting vi bet oss merke i som en stor fordel er jernets enorme effekt på 1000 W. Dessuten er det romslig, slik at det er mulig å lage typiske belgiske vafler. Jernet måler nemlig 27 x 19 x 8 cm, men tross den romslige platen er selve jernet plassbesparende og får derfor god plass i kjøkkenskapet.

For å konkludere, jernet er optimalt til laging av belgiske vafler i tillegg til at det har en god pris og høy effekt, men utenom dette er det lite ekstraordinært å bemerke. Så, vi opplever jernet godt om du utelukkende ønsker klassiske, belgiske vafler.

Oppsummert

 • Klassisk belgisk vaffeljern
 • God varmefordeling
 • Indikatorlys og teflonbelegg
 • Romslig plate

LES MER


Kjøpsguide – hvilket vaffeljern skal man velge?

Å velge riktig jern kan være en krevende oppgave, fordi det finnes uhyre mange modeller på markedet. Vi tror denne guiden kan være til hjelp for å finne riktig jern. Her er hva du burde vurdere ved valg av belgisk vaffeljern.

Design: De fleste vaffeljern er utformet i et enkelt design, så de passer inn i ethvert kjøkken. Selve designet skiller seg slik at du kan finne det uttrykk du ønsker. Samtidig lages et vaffeljern ofte i et kompakt design, slik at du enkelt kan pakke bort det, når du ikke bruker det.

Funksjoner: De fleste vaffeljern er enkle å bruke, da du bare starter det, la det varme opp og fordel røren i jernet. Det finnes imidlertid modeller, der du kan stille inn temperatur, sprøhet og hvor lang tid de skal steke. Disse kan f.eks. være bra, hvis du vil bruke vaffeljernet til mer enn bare de tradisjonelle dessertvaflene.

Størrelse: Her er ingen bedre enn den andre. Grunnen til at du bør vurdere størrelsen, er hvor mange vafler du planlegger å lage samtidig. Det er en fordel å kunne lage mer enn én vaffel om gangen, hvis du vil lage for hele familien samtidig.

Elektrisk eller komfyr: De fleste av oss er kjent med de elektriske modellene, som lager hjerteformede vafler. Det finnes også vaffeljern til komfyr, men disse krever litt mer av deg. Der må du sørge for å snu jernet underveis, og det krever at du har en komfyr som klarer akkurat det. Det er ingen modell som gir et bedre resultat. Det er kun din interesse som styrer. Hvis du vil ha et vaffeljern med forskjellige funksjoner, må du velge et elektrisk.

Vaffeljernets ulike funksjoner

Funksjonene til et vaffeljern vil variere. Det handler både om hvor mange watt det har, og om det finnes en avstengingsknapp. Noen vaffeljern er vendbare og andre har utskiftbare plater. Vi synes også at et vaffeljern skal stå stabilt og ikke ha en tendens til å tippe over når lokket åpnes, samt at det skal være lett å oppbevare. Vaffeljernet bør ha brukervennlige knotter med regulerbar temperatur og klare lys- eller lydindikatorer. Et vaffeljerns primære funksjon er jo nettopp å bake vafler, men vi vet at det av og til også får en dobbeltrolle som toastgrill.

Vaffeldagen

Den 25. mars feires vaffeldagen. Vaffeldagen oppsto i forbindelse med Maria budskapsdag, dagen da Jomfru Maria ifølge kristendommen ble fortalt at hun var med barn. I dag er bakgrunnshistorien glemt for mange, og det som gjenstår, er først og fremst tradisjonen med å steke vafler og spise dem med forskjellig tilbehør – ofte syltetøy og krem. En trend er interessen for belgiske vafler, som skiller seg fra de norske ved at de både er tykkere og mer firkantet i formen. Vafler trenger imidlertid ikke bare være en søt dessert. Også matvafler øker i popularitet, og det finnes utallige serveringsforslag til inspirasjon. Mange synes å like å servere sine matvafler med ulike kombinasjoner av skalldyr, rogn, rømme, rødløk og avocado.