fbpx

Basseng test: Her er markedets 7 beste i 2023

Et basseng er et herlig tilskudd i sommervarmen for både store og små, men oppgaven med å velge riktig modell derimot kan være nokså krevende. Det finnes nemlig basseng i en rekke forskjellige størrelser, med ulike funksjoner, og selvsagt i forskjellige prisklasser.

Er du en av dem som ikke aner hvilket du skal velge? Frykt ikke, du er kommer til rett sted! Vi har basert resultatet på samletester, kundeomtalelser og produktbeskrivelser, vurdert de mest populære modellene slik at du enklere kan finne din favoritt.

Bassenget som skårer høyest på de fleste testene og som får best omtale i kundeanmeldelsene, og som derfor går seirende som «testvinner», er Bestway Steel Pro Basseng. Her får du et romslig basseng som er perfekt til alle typer hager. Handler du på budsjett derimot og er mest opptatt av pris, er det Bestway Fast Set vi ville valgt.

Innfrir ikke disse dine krav? Du finner helt sikkert en favoritt om leser du videre i vår basseng test sammenligning.

Basseng test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bestway Steel Pro Basseng
Bestway Steel Pro er et herlig utebasseng, perfekt til late sommerdager. Basert på kundeomtalene, eksisterende tester og produktbeskrivelser var det aldri noe tvil om at dette bassenget skulle til topps som testvinner. Her får du et romslig basseng som er enkelt å montere, i tillegg til en fabelaktige filterpumpe som holder bassenget rent.
SJEKK PRISEN →
Bestway Fast Set Basseng
Dette brukervennlige badebassenget fremstår, basert på vår vurdering av kundeomtaler og eksisterende tester, som det mest populære på markedet. Det er særlig den romslige størrelsen, enkle montering og sensasjonelt lave pris som går igjen som de største fordelene.
SJEKK PRISEN →
Exit Steinbasseng med kuppel og pumpe
Dette multifunksjonelle bassenget er perfekt om du ikke nøyer deg med annet enn det absolutt beste. Her får du en rekke tilbehør og det er regelrett et basseng helt utenom det vanlige. Prisen er kanskje astronomisk høy sammenlignet med andre modeller, men ifølge forbrukerne er den verdt hver eneste krone!
SJEKK PRISEN →
Wehncke Basseng
Wehncke basseng er et romslig og praktisk basseng som angivelig er enkelt å sette opp. Det er særlig kombinasjon av pris og størrelse som imponerer forbrukerne mest, der det også virker som bassenget er av god kvalitet. Alt i alt virker det som dette vil bli en favoritt på varme sommerdager.
SJEKK PRISEN →
Wehncke Bassen Ø300
Med dette bassenget fra Wehncke får du et tilbud helt utenom det vanlige. Her får du nemlig et romslig og praktisk basseng til en svært god pris. Det måler 300 diameter, hvilket betyr en vannkapasitet på 4383 liter, og det mottar ellers gode omtaler blant forbrukere.
SJEKK PRISEN →
Bestway Fast Basseng
Dette enkle basseng er et ypperlig valg om du har en mindre hage, skal kjøpe til de minste barna, eller handler på budsjett. Bestway Fast basseng knuser nemlig konkurrentene på pris og er derav markedets desidert rimeligste modell.
SJEKK PRISEN →
BestWay Power Steel Pool
Om du jakter et stilig og moteriktig basseng er dette modellen for deg. Takket være det ekstraordinære steindesignet rundt bassenget får du her så mye mer enn et enkelt basseng. Denne vil nemlig piffe opp hagen på en fabelaktig måte. I tillegg imponerer den testpanel og forbrukere med sitt enestående filtersystem og enorme slitestyrke.
SJEKK PRISEN →

1. Bestway Steel Pro Basseng — Best i test

Bestway Steel Pro Basseng

SJEKK PRISEN →

Bestway Steel Pro er et herlig utebasseng, perfekt til late sommerdager. Basert på kundeomtalene, eksisterende tester og produktbeskrivelser var det aldri noe tvil om at dette skulle til topps som testvinner. Her får du et romslig basseng som er enkelt å montere og i tillegg en fabelaktige filterpumpe som holder bassenget rent.

Romslig og slitesterkt

Ikke bare rommer bassenget mye, men det er også meget slitesterkt ifølge diverse testpanel. Det har nemlig en stålramme av rustfritt stål, samt et forsterket tau som rekker over bassengbunnen slik at det alltid står stødig. Hyppig og aktiv bruk, noe som er typisk særlig blant barn, vil altså ikke medføre nevneverdig slitasje. Bassenget skal og bør holde i mange år.

Som nevnt er også størrelsen bra. Det har en diameter på 366 cm, samt en høyde på 76 cm, hvilket betyr at det er rikelig med plass til flere om gangen. Størrelsen tilsvarer også en vannkapasitet på 6473 liter, som med andre ord er svært mye for et mindre, monterbart hagebasseng.

Svært brukervennlig

Bassenget får også gode tilbakemeldinger på å være brukervennlig. Det skal tilsynelatende være enkelt å montere og til å tømme. Alt du trenger å gjøre er å feste hageslangen på ventilen på adapterte som inngår og resten går av seg selv.  

Dessuten er det rasende enkelt å holde rent takket være det medfølgende filterpumpen. Bassenget «passer på seg selv» i stor grad og det kreves minimalt med vedlikehold. Ekstra filter kan kjøpes om ønskelig.

Alt i alt virker dette som et basseng med god kvalitet, som sådan imponerer forbrukerne og testpanel med sin enorme slitestyrke. Prisen er god og attpåtil er bassenget et av de mest romslige modellene på markedet. En bedre helhet enn dette tror vi ikke at du finner.

Oppsummert

 • Romslig basseng
 • Slitesterk
 • Brukervennlig
 • Bassenget med de beste tilbakemeldinger hos forbrukere og testpanel

LES MER


2. Bestway Fast Set Basseng — Mest populære

Bestway Fast Set Basseng

SJEKK PRISEN →

Basert på vår vurdering av kundeomtaler og eksisterende tester, fremstår dette brukervennlige badebassenget som det mest populære på markedet. Det er særlig den romslige størrelsen, enkle monteringen og sensasjonelt lave prisen som går igjen som de største fordelene. Dette tror vi absolutt er et kjøp å bli fornøyd med, spesielt med tanke på hvor mye du faktisk får for pengene!

Enkel å montere

Bestway Fast Set er et supert badebasseng til late sommerdager i solen! Bassenget er angivelig enkelt å montere og plasseres på et flatt underlag. Alt du må gjøre er å blåse opp den øverste ringen og fylle bassenget med vann slik at det reiser seg.

For å tømme bassenget festes hageslangen på ventilen med adapteren som inngår. Reparasjonslapper inngår også. Kvaliteten skal det heller ikke være noe å utsette på, da den er laget av polyester og PVC. Selve størrelsen er 244 diameter og 66 cm i høyden. Dette gir rikelig med plass til flere om gangen.

Billig

Kanskje den største fordelen, og trolig det som er den største årsaken til den høye populariteten, er den rimelige prisen. Bassenget koster nemlig halvparten av testvinneren og er derfor et godt valg om pris er viktig for deg. Er du mer opptatt av størrelsen derimot, er det nok testvinneren du burde gå for. Likevel, dette er helt klart et godt kjøp om ønsker du mye for pengene.

Oppsummert

 • Meget prisvennlig basseng
 • Nokså romslig, vannkapasitet på 2300 liter
 • Enkelt oppsett

LES MER


3. Exit Steinbasseng med kuppel og pumpe — Premium

EXIT Basseng med Kuppel

SJEKK PRISEN →

Exit Steinbasseng med kuppel og pumpe—Premium

Et multifunksjonelt basseng som er perfekt om du ikke nøyer deg med annet enn det absolutt beste. Her får du en rekke tilbehør og det er regelrett et basseng helt utenom det vanlige. Prisen er kanskje astronomisk høy sammenlignet med andre modeller, men ifølge forbrukerne er den verdt hver eneste krone!

Testens største

Dette herlige bassenget er virkelig i en klasse for seg selv, sett i forhold til romslighet og funksjonalitet. Skal du ha det beste av det beste? Ja, da er det ingen tvil om at dette er modellen for deg. Utstyrt med både kuppel, stige og filterpumpe, gjør at du kan bade uansett vær, samt at det er svært enkelt å vedlikeholde. Kuppelen holder nemlig rusk og skitt borte, mens filteret holder vannet rent og pent.

Ikke nok med det. Bassenget har også en dybde på hele 122 cm og en stålramme på 427×122 cm, hvilket gir plass til hele syv personer samtidig! Med andre ord, er dette testens største basseng. Skulle du foretrekke å flyte på en madrass og kjenne solen steke, kan du også fint gjøre det.  

Kostbar toppmodell

Bassenget kan nærmest virke litt i overkant, særlig dens pris, men ifølge forbrukerne er det verdt pengene. Det skrives om et slitesterkt basseng som fungerer optimalt under alle værforhold, selv på regnværsdager, og som ellers er svært slitesterkt.

Vi tror derfor dette er perfekt om du stiller høye krav, og ønsker å koste på deg noe ekstra. Syns du prisen er litt i overkant tror vi «testvinneren» er et bedre alternativ. Det bassenget er også romslig, men ikke like funksjonelt, men igjen betydelig rimeligere.

Oppsummert

 • Funksjonelt basseng med en rekke tilbehør
 • Testen største
 • Kostbar toppmodell, men verdt hver eneste krone ifølge forbrukere

LES MER


4. Wehncke Basseng — Overkommelig pris

Wehncke Basseng Ø360

SJEKK PRISEN →

Wehncke Basseng—Overkommelig pris

Wehncke basseng er et romslig og praktisk basseng som angivelig er enkelt å sette opp. Det er særlig kombinasjon av pris og størrelse som imponerer forbrukerne mest, der det også virker som den er av god kvalitet. Alt i alt virker det som dette vil bli en favoritt på varme sommerdager.

Sjelden kombinasjon av pris og størrelse

Basert på våre undersøkelser er det måten den kombinerer pris og størrelse som er den største fordelen med dette bassenget. Det har nemlig rikelig med plass til hele familien, da det rommer 360 diameter og 76 cm i høyden. Dette gir en vannkapasitet på rundt 6000 liter.

I følge prosjektbeskrivelsen står det også at «Bassenget er enkelt å sette opp og leveres med en pumpe, en problemfri venn i hagen for varme sommerdager. Sommerens utendørsleker er reddet, med dette fantastiske avkjølende bassenget”.

Vi oppfatter det derfor som en god modell du helt sikkert kommer til å sette pris på å ha i hagen på varme sommerdager.

Oppsummert

 • Bra pris
 • Romslig
 • Skårer høyt blant testpanel, for måten den kombinerer pris og størrelse

LES MER


5. Wehncke Bassen Ø300 — Unikt tilbud

Wehncke Basseng Ø300

SJEKK PRISEN →

Med dette bassenget fra Wehncke får du et tilbud helt utenom det vanlige. Her får du nemlig et romslig og praktisk basseng til en svært god pris. Det måler 300 diameter, som gir en vannkapasitet på 4383 liter, og det mottar ellers gode omtaler blant forbrukere.

God kvalitet

Kvaliteten på bassenget er også tilsynelatende god, siden det er laget av materialet PVC. Dette gir god slitestyrke og holdbarhet, slik at du og familien kan nyte avkjølende dager i bassenget i mange år. Videre skårer bassenget godt på brukervennligheten og det faktum at det står stabilt og godt.

Ytterligere beskrivelser er som følger: Et herlig basseng fra Wehncke. Dette stabile bassenget på rampe passer perfekt for solrike dager. Bassenget er enkelt å montere, med størrelsen på Ø300 cm kan hele familien bade sammen. Bassenget er enkelt å sette opp og leveres med en pumpe, en problemfri venn i hagen for varme sommerdager. Sommerens utendørsleker er reddet, med dette fantastiske avkjølende bassenget!

Konklusjon

Vi oppfatter dette som et bra basseng med rikelig med plass slik at hele familien kan kose seg samtidig. Dessuten har det en bra pris, og for oss er dette utvilsomt testens beste tilbud. Det har mange likheter med den foregående modellen fra Wehncke, bare at dette er mindre i størrelsen og har en lavere pris. Er størrelsen viktigst burde du går for Wehncke Ø360, men er det prisen, er dette helt klart det beste alternativet.

Oppsummert

 • Et godt tilbud
 • Romslig
 • Bra pris

LES MER


6. Bestway Fast Basseng — Beste på budsjett

Bestway Fast Set Basseng

SJEKK PRISEN →

Dette enkle basseng er et ypperlig valg om du har en mindre hage, skal kjøpe til de minste barna eller handler på budsjett. Bestway Fast basseng knuser nemlig konkurrentene på pris, og er derav markedets desidert rimeligste modell.

Et godt valg for de minste

Ikke bare er dette testens beste budsjettvalg, det er også et strålende valg om du kjøper et basseng til de minste barna. Med en diameter på 183 cm og en høyde på 51 cm, får den en vannkapasitet på 940 liter, mens selve dybden er på 40 cm. Med andre ord kan de minste plaske og kose seg i dette bassenget, selvsagt under tilsyn fra voksne.

Andre positive ting som går igjen blant ekspertpanel er hvor enkelt det er å montere. Alt du må gjøre er å plassere det på et jevnt underlag, blåse luft i den øverste ringen, for å så fylle det med vann. Bassenget skal da reise seg helt av seg selv. Det må dog understrekes at oppblåsingen gjøres med munn slik at noe arbeid kreves for å montere det riktig.

Populær på grunn av prisen

Det er helt klart mye som fenger forbrukerne av dette bassenget, som blant annet at det er ypperlig for mindre barn, men den aller største fordelen er dens lave pris. Som markedets rimeligste slipper du her å grave særlig dypt i lommeboken for å anskaffe et pålitelig basseng.

Bassenget sitt noe mindre størrelse gjør den imidlertid lite egnet for voksne, i hvert fall om man er flere i bassenget samtidig, slik at større modeller må vurderes skal du kjøpe et «familiebasseng».

Oppsummert

 • Markedets desidert billigste
 • Liten i størrelsen, er perfekt til de minste barna
 • Plassvennlig. Denne får plass i alle hager i alle størrelser

LES MER


7. BestWay Power Steel Pool — Stilig design

Bestway Power Steel Pool Med Tilbehør

SJEKK PRISEN →

BestWay Power Steel Pool—Stilig design

Om du jakter et stilig og moteriktig basseng er dette modellen for deg. Takket være det ekstraordinære steindesignet rundt bassenget får du her så mye mer enn et enkelt basseng. Dette vil nemlig piffe opp hagen på en fabelaktig måte. I tillegg imponerer bassenget testpanel og forbrukere med sitt enestående filtersystem og enorme slitestyrke.

Ekstraordinært basseng

Med en diameter på 671 og en høyde på hele 132 cm, er dette det ultimate basseng for enhver som ønsker noe ekstraordinært. Her kan du svømme og dykke, samt utforske det enorme bassenget. Vannkapasiteten er nemlig på eventyrlige 40 000 liter, og er derfor markedets mektigste basseng. Her er det rikelig med plass til at flere kan bade på samme tid.

Videre får bassenget mye skryt for sin gode slitestyrke. Det er laget av PVC, polyester og stål, som gjør det både holdbart og solid. Selv ikke aktivt bruk vil tære på dette bassenget. Dessuten har det en stor filterpumpe slik at alt av skitt pumpes bort. Her trengs relativt lite vedlikehold.

Kostbart

Det eneste negative som dras frem av forbrukerne er at det har en noe høy prislapp. Dog er det som forventet, da det er både blant markedets største og mest elegante. Ingen har et design som dette, og dette vil på god vei være et viktig tilskudd for hageinteriøret. Har du råd til å koste på deg noe ekstra, tror vi absolutt du blir fornøyd med dette bassenget.

Oppsummert

 • Lekkert og spenstig design
 • Høy kvalitet
 • Vannkapasitet på hele 40 000 liter

LES MER


Badebassenger til hage og terrasse

Når sommervarmen steker som mest og dagene blir dovne og herlige, er det perfekt med et basseng i hagen, så barna kan leke og holde seg svale og glade. Eventuelt kan man investere i et stort familiebasseng, slik at hele familien kan more seg i det herlige badevannet! Det beste av alt er at det ikke trenger å koste skjorta heller og utvalget av badebassenger er dessuten både stort og bredt.

Vil man ha et oppblåsbart basseng, med et fint og barnevennlig motiv, er det massevis å velge mellom. Det samme gjelder også i kategorien med hagebassenger i hardplast. Med et slikt stort svømmebasseng, som gjerne har varmepumpe, stige og lignende utstyr, kan man virkelig storkose seg rett utenfor stuedøren! Og når sommeren er over, er det bare å pakke sammen bassenget og lagre det i boden eller garasjen.

 Men før dere setter i gang med sommermoro i badebassenget, husk at de aller minste aldri må bade alene. Et basseng skal ganske enkelt aldri brukes uten tilsyn av en voksen. Vi håper uansett at dere er nå litt klokere på hvilket basseng dere skal velge!

basseng