Barnevogn

Barnevogn test: De 9 beste på markedet i 2021

Er du på utkikk etter en ny barnevogn? Det er mange gode barnevogner på markedet i dag, men før du går til innkjøp av din nye vogn er det viktig at du får god oversikt over hvilken modell som passer for deg.

Vi har sammenlignet ni flotte barnevogner og gir deg en oversikt over fordelene og ulempene med de forskjellige modellene basert på produktspesifikasjoner og omtaler. Vi har vurdert utseende, brukervennlighet, terreng-håndtering, styring, pris og kvalitet. Barnevognen vi har kåret til best i test i denne barnevogn testen er Smile III Barnevogn Midnight, som er en fantastisk vogn som både er allsidig og funksjonell i bruk, i tillegg til at den rimelige prisen er en bonus.

VÅRE favoritter

 • Kompakt og sammenleggbar
 • Flott budsjettsvalg
 • Lett
SJEKK PRISEN →
 • Klassisk, stilrent design
 • Enkel i bruk
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Gode funksjoner
 • Anerkjent merke
 • Nydelig design
SJEKK PRISEN →

Barnevogn test: Her er våre favoritter

BILDEPRODUKT
Smile III Barnevogn Midnight Grey
Denne står frem som vinneren av testen vår på grunn av det flotte, funksjonelle designet, vognens gode utseende og allsidige natur, i tillegg til at den er god på pris.
SJEKK PRISEN →
Baby Jogger City Tour 2 Trille, Jet
Denne gode modellen er best i test for de som trenger en litt rimeligere barnevogn. Dette er en lett og kompakt vogn som er enkel å håndtere, og passer godt for bruk i by.
SJEKK PRISEN →
Fox2 Komplett Barnevogn Alu Grey Melange
Dette er en flott, elegant luksusvogn som er et populært valg på barnevogn-markedet. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Silver Cross Wave Duovogn 2020, Granite
Denne flotte og fleksible vognen er populær blant mange, siden den er både pen å se på, enkel i bruk, og selges til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Moweo Metro Paraplytrille
Denne nyttige og enkle barnevognen er perfekt for den som ønsker en grei og pålitelig vogn til en rimelig penge.
SJEKK PRISEN →
Kids Embrace Trille Batman
Dersom du ønsker en god vogn med spennende design til en grei pris, er denne et fantastisk valg. Det er en moderne, enkel vognen som gjør jobben og er veldig billig.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Gemini Søskenvogn
Dette er en flott, veldig praktisk vogn for dem som triller på to barn. Denne fine, klassiske kombivogna er en modell du kan stole på.
SJEKK PRISEN →
Kungshamn Combi Barnevogn
Denne stilrene vognen er en ordentlig klassiker. Den er et veldig godt all-rounder valg og vil komme godt med i en travel hverdag.
SJEKK PRISEN →
Joolz Day+ complete set Duovogn
Denne innovative barnevognen er perfekt for deg som skal ha det beste av det beste. Stiller du skyhøy krav, er dette modellen å gå for! Joolz Day er nemlig en av markedets fremste toppmodeller.
SJEKK PRISEN →

1. Smile III Barnevogn Midnight – Best i test

Barnevogn test: Her er våre favoritter

SJEKK PRISEN →

Allsidig

Denne stilfulle vognen i rent, klassisk design er en flott, allsidig barnevogn som vil passe til flere forskjellige anledninger. Av alle de gode vognene på markedet i dag, gikk denne modellen av med seieren på grunn av sin funksjonalitet, gode pris og flotte designinntrykk.

Funksjonell

Vognen har mange gode egenskaper og er utstyrt med mange flotte funksjoner som er nyttige i hverdagen. Håndtaket er justerbart i høyden og er utformet med fine detaljer i skinn. Med denne vognen får du en seteenhet, lett undestell i aluminium med hjul og oppbevaring under setet.

Brukervennlig

Denne vognen er enkel i bruk og lett å forstå seg på. Den er god å manøvrer, og hjulene er fylt med luft for en behagelig tur både for barnet og den voksne. Vognen er utstyrt med en romslig kurv under, der man får plass til mye. Alt i alt er dette en god løsning for en barnefamilie med en travel hverdag.

Fordeler

 • Klassisk, stilrent design
 • Enkel i bruk
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Litt dyr

LES MER


2. Baby Jogger City Tour 2 Trille, Jet – Best i test for det lavere prissjiktet 

SJEKK PRISEN →

Smidig

Dette er en smidig og god barnevogn som er kompakt og tar opp liten plass. Den er behagelig å trille på og er allsidig. Dette er en vogn som passer til mange anledninger. Vognen er utstyrt med mange gode funksjoner, blant annet et behagelig sete, fellbar ryggstøtte, sving- og låsbare avtakbare fronthjul, innebygget fotstøtte og en nyttig kalesje med solbeskyttelse og nettinghull. Dette er en flott modell som er enkel å manøvrere.

Kompakt

Denne flotte vognen er allsidig og kan brukes flere ulike sammenhenger. Den er lett og kompakt, og legges enkelt sammen i tre seksjoner, hvilket betyr at den kan bli veldig liten. Den er derfor veldig enkel og grei å transportere i bil, og er perfekt for å ha med på reise.

God pris 

Denne vognen er perfekt for den som vil gå til innkjøp av en god barnevogn som vil vare lenge, men som handler på budsjett. Her får du mye for pengene, inkludert en flott veske som følger med på kjøpet. Alt i alt er dette en flott barnevogn som veier lite og lett kan klappes sammen og tas med både i buss og bil.

Fordeler

 • Kompakt og sammenleggbar
 • Flott budsjettsvalg
 • Lett

Ulemper

 • Muligens ikke like slitesterk som andre vogner
 • Mindre stødig

LES MER


3. Fox2 Komplett Barnevogn Alu Grey Melange – Premiumvalget 

SJEKK PRISEN →

Luksusvalget 

Dette er en fantastisk barnevogn som passer perfekt for den som er ønsker å investere penger i en ordentlig fin og god vogn. Barnevognen har et nydelig, klassisk design, og er veldig allsidig i bruk. Med denne modellen får du mye for pengene, og en brukervennlig, komfortabel vogn.

Funksjonell

Det finnes få barnevogner med såpass nyskapende og flotte funksjoner som denne modellen. Vognen er utstyrt med store dekk og sentral fjæring som sørger for en god og jevn tur, i tillegg til tohjuls-posisjon som sikrer at det går greit å trille gjennom både snø og sand.

Mye er inkludert 

Med på kjøpet får du blant annet en fin solkalesje, regntrekk, ultralett understell og mange reflekser for økt synlighet. Stoffet på vognen er meget slitesterkt og er både vind, vann og oljebestandig. Det er også slik at alle tekstiler i denne vognen er laget av minst 50% resirkulerte materialer og leveres av et selskap som har fokus på miljøvennlige praksiser.

Fordeler

 • Gode funksjoner
 • Anerkjent merke
 • Nydelig design

Ulemper

 • Høy pris

LES MER


4. Silver Cross Wave Duovogn 2020, Granite – En god duovogn

SJEKK PRISEN →

En allsidig duovogn

Dersom du er ute etter en duovogn, er dette et veldig godt valg – det er en moderne, flott vogn som er perfekt til to barn. Barnevognen har et godt design, nyttige funksjoner og er utrolig enkel i bruk. Vognen er ment for å brukes helt fra fødselen til ca. 25 kg per sete eller 15 kg per sete med to barn.

Fleksibel

Denne modellen er utformet med tanke på fleksibilitet og fungerer svært godt både som duovogn, søskenvogn og reisesystem generelt. Den er utformet som duovogn, men kan lett gjøres om til en god og solid søskenvogn. Dette er en stabil modell som er lett å styre.

Nyttig

Dette er en nyttig og avansert vogn som vil vare lenge og er veldig brukervennlig. Barnevognen er utstyrt med fjæring på alle hjulene, myk sittedel og madrass i bambus-tekstil, et godt bremsesystem, et justerbart håndtak, i tillegg til en romslig og solid kurv der det er plass til 5 kg. Med på kjøpet får du tilbehør som to regntrekk og insektsnett, koppholder, tekstiler som alle er utstyrt med UPF 50+ for å beskytte barna mot solen,

Fordeler

 • Fleksibelt system
 • Nyttige funksjoner
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Høy pris

LES MER


5. Moweo Metro Paraplytrille – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Praktisk

Denne flotte vognen er både nyttig og praktisk. Siden den ligger såpass lavt i prissjiktet, får du mye for pengene. Vognen er lett og kompakt og kan lett slås sammen for å ta den med seg på offentlig transport. Barnevognen er lett og grei å navigere.

Veldig god på pris

Denne flotte vognen er et ordentlig røverkjøp, med en veldig god pris for det du får. Barnevognen er veldig brukervennlig og fungerer godt i hverdagen. Den er langt fra den mest avanserte og velfungerende barnevognen på markedet, men hvis du trenger en grei og trygg vogn som møter dine behov i hverdagen og er billig, er dette et godt valg. Den lave prisen betyr imidlertid ikke at denne er mindre trygg enn andre vogner og er et godt og sikkert valg for barnet ditt barn på tross av den budsjettvennlige prislappen.

Enkel

Dette er en enkel og grei vogn som vil være grei å bruke i hverdagen, og spesielt på reise siden den er såpass lett og kompakt. Vognen kommer med en romslig varekurv, vatterte håndtak, fempunktssele, avtagbar koppholder, justerbar fotstøtte og en nyttig kalesje blant annet.

Fordeler

 • Lett og kompakt
 • Nyttige funksjoner
 • God pris

Ulemper

 • Mindre solid enn noen av de andre modellene

LES MER


6. Kids Embrace Trille Batman – Spennende design

SJEKK PRISEN →

Spennende designvalg

Denne flotte vognen er perfekt for deg som ønsker et spennende design på barnevognen og som tror ditt barn vil bli superhelt-interessert. Vognen er helsvart, med fine Batman-logoer, så denne passer perfekt for foreldre eller barn som er interessert i Batman!

Nyttige funksjoner 

Barnevognen er praktisk og enkel i bruk. Den slås lett sammen, og er både lett og kompakt, hvilket betyr at den er flott å reise med. Vognen har en justerbar seterygg, avtakbar bøyle og fempunkts-sele. Den er utstyrt med en stor kalesje med solbeskyttelse, og netting på sidene som sikrer god ventilasjon i vognen.

God pris 

Dette er en stilig og barnevennlig vogn som selges for en veldig rimelig pris. Her får du en grei og fin vogn med et uvanlig, gjennomført design for en billig penge, og barnevognen har gode funksjoner som vil være nyttige i hverdagen. Dette er en lett modell som er svært manøvrerbar.

Fordeler

 • Lett og kompakt
 • Spennende Batman-design
 • God pris

Ulemper

 • Færre funksjoner enn flere andre modeller
 • Mindre stødig

LES MER


7. Beemoo Gemini Søskenvogn – Søskenvogn på budsjett

SJEKK PRISEN →

God tvillingvogn

Dette er en flott, fleksibel tvillingvogn med mange gode funksjoner og egenskaper. Barnevognen er utstyrt med justerbar rygg- og fotstøtte, fempunktsbelte, avtakbar frontbøyle, dobbel handlekurv, fotbremse og uttrekkbare kalesjer med nettinghull. Modellen sørger for en behagelig trilleopplevelse både for barn og foreldre.

Nyttig design

Vognen er både lett og kompakt å legge sammen. Den er kjempeflott å ta med på buss eller legge sammen og ta med i bilen. Dens kompakte egenskaper betyr at den også er lett å ta med seg på tur.

Flott pris

Denne gode og nyttige søskenvognen kommer med en veldig vennlig prislapp, og med denne modellen får man mye for pengene. Denne budsjettvennlige vognen er både allsidig, komfortabel og lett å manøvrere.

Fordeler

 • Lett og kompakt
 • Nyttige funksjoner
 • God pris

Ulemper

 • Mindre solid enn flere andre modeller

LES MER


8. Kungshamn Combi Barnevogn – God all-rounder

SJEKK PRISEN →

Pent utseende 

Dette er en klassisk, stilren vogn med et pent design. Den vil ta seg godt ut til flere anledninger, både til hverdag og til spesielle anledninger, siden den har et flott utseende i gråtoner med luksuriøse kunststoff-detaljer. Mange kjøpere rapporterer at de setter pris på det stilrene designet til denne vognen.

Mye inkludert i kjøpet 

Ved kjøp av denne vognen, får du mye nyttig med på kjøpet. Denne er utstyrt med sete, kompakt brett, fotbrems, base med hjul, roterende støtfanger-stang, skulderputer, stor solkalesje, romslig oppbevaringskurv under setet, vendbart sete og punkteringssikre hjul i skum.

Enkel i bruk

Dette er en enkel og grei vogn som vil være enkel å bruke i hverdagen og spesielt på reise siden den er såpass lett og kompakt. Denne modellen er populær blant forbrukere, og scorer godt på flere ulike områder. Denne slitesterke, solide modellen er perfekt til hverdagsbruk, og vil fungere godt i all slags vær.

Fordeler

 • Pent utseende
 • Nyttige funksjoner
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Mer avansert enn noen andre vogner

LES MER


9. Joolz Day+ complete set Duovogn – Fantastisk duovogn

Joolz Day+ complete set Duovogn

SJEKK PRISEN →

Denne smarte duovognen er perfekt for deg som stiller skyhøye krav til kvalitet og funksjonalitet. Vognen lever opp til alle forventninger da den kan brukes fra nyfødt alder og helt opp til skolealder. Dette kan den takket være dens unike «Complete+» sett.

Smart barnevogn

Jolz duovogn byr på en rekke praktiske funksjoner som er svært gunstige. Som nevnt kan den brukes i mange år da enkelt justeres og reguleres. Når barnet er nyfødt, kan du bruke vognen med den myke liggedelen, men så fort barnet vokser og blir eldre, kan du bytte ut liggedelen med sittedelen.

Dette gjør at vognen kan brukes i et tidsrom på fem år! Dette er unikt og det er svært få modeller som kan vise til lignende. Dessuten gjør dens høye kvalitet, at vognen også kan gå i arv. Denne tåler ekstremt mye og selv hyppig bruk vil ikke føre til slitasje.

Videre ventilerer vognen utrolig godt, og den er også komfortabel. I tillegg har den smarte integrerte LED-lamper både foran og bak, noe som gir en optimal trilleopplevelse selv når det er mørkt. Vognen er attpåtil rasende enkel å manøvrere og det krever ikke mye kraft for å komme seg rundt og forbi hindringer. Dette på grunn av dens stabil hjul.

Praktisk

Barnevognen er attpåtil utstyrt med en praktisk og romslig varekurv, samt en stor lomme på baksiden av ryggstøtten. Her får du god plass til oppbevaring, som blant annet varer fra butikken, eller medbrakt hjemmefra om du planlegger en koselig piknik i sola.

Dessuten er både ryggstøtten og fotstøtten enkel å justere, slik at barnet alltid sitter komfortabelt. En annen ting vi likte godt er dens innovative design. Du kan lett klappe vognen sammen i en kompakt størrelse slik at den får plass i bilens bagasjerom, eller tar minimalt med plass i hjemmet når den skal oppbevares.

Konklusjon

Prisen er kanskje astronomisk høy, men til gjengjeld får barnet en meget trygg og behagelig vogn. I tillegg er den enkel å manøvrere, samt praktisk i forhold til oppbevaring, slik at den også er svært brukervennlig for deg.

En annen ting som naturligvis er bra, er at vognen kan brukes både av nyfødte og barn opptil 4-5 år. En mer anvendelig vogn skal du lete lenge etter! Alt i alt er dette et fantastisk kjøp, om du har råd til å koste på deg litt ekstra.

Fordeler

 • Innovativ barnevogn
 • Svært anvendelig, kan brukes av nyfødte og barn opptil 5 år
 • Høy kvalitet

Ulemper

 • Høy pris

LES MER


Hvorfor kjøpe en barnevogn?

Barnevognen er helt nødvendig utstyr for de fleste småbarnsfamilier og for mange kommende foreldre er barnevognen et av de viktigste kjøpene de gjennomfører før barnet kommer. Det er mange som opplever markedet for barnevogner som stort og uoversiktlig, siden det stadig dukker opp nye modeller. Det er derfor mange vordende foreldre som bruker ekstra tid på å gjøre research og finne barnevognen som er riktig for akkurat deres familie.

Barnevognen som er perfekt tilpasset dere, kommer an på hva deres behov og ønsker er. Dere bør bruke litt tid på å tenke gjennom hvordan vognen skal brukes i hverdagen, og hva dere behøver i vognen deres.Tenk for eksempel over om det vil være aktuelt å ta med vognen på bussen, om den ofte skal fraktes i bil, om dere ofte skal handle med barnevognen slik at det bør være plass under til handleposer, osv. Dere må velge en barnevogn som er praktisk og tilpasset deres livsstil og hverdag, barnets behov, og designet dere trives med.

Ta høyde for værforhold 

For vi som bor i Norge, vil det være nødvendig å tenke på været der du bor. Værforholdene vil ha mye å si for hvilken vogn du velger, både fordi det er såpass variert klima i Norge og det er veldig vanlig å tilbringe ganske mye tid ute. Som kjent tenker de fleste nordmenn at det ikke finnes dårlig vær – bare dårlige klær og barnevogner! Det er derfor lurt for deg som bor i Norge å vurdere en barnevogn som er designet med værforholdene i tankene, og utstyrt med vann og vindtette materialer.

Det er også lurt å tenke over når du skal få barn – hvis du har termin på vinteren, må du huske på at babyen må ha tykk vognpose når dere skal ut på trilletur. Det er derfor viktig at bagdelen på barnevognen din har god plass, slik at det ikke blir for trangt i vognen med den tykke posen. Husk derfor på å ta mål av vognene, og velg den vognen som passer best for dere.

Hvilken type vogn er best – duovogn, paraplyvogn eller kombivogn?

Et viktig valg for mange småbarnsforeldre vil være om dere skal kjøpe duovogn eller kombivogn. Det som er flott med duovogn er at den gir muligheten for å bytte ut ligge- og sittedelen av vognen. Det er mulig å begynne med bruk av vognbag for babyen, og når barnet blir eldre kan man lett bytte denne med en sportsdel som passer bedre for større barn.

Duovogner selges med begge disse delene, så det er mange som synes dette er en lur løsning. Det innebærer nemlig at den samme vognen kan brukes i flere år fremover. I tillegg har duovogner som regel en større bagdel og vognene er generelt lettere og greiere å ta med seg enn kombi-og bagvogner. Duovognen har vanligvis separat ligge-og sittedel, der kombivogner generelt er utstyrt med en større sittedel med full liggestilling, der det er mulig å installere en hardlift eller en myklift.

Kombivogner har ofte både en bagdel og en sportsdel, men det som er spesielt med denne typen vogner er at det er mulig å ha både bagdel og sportsdel på vognen på samme tid. Du kan altså ha to barn i vognen samtidig. Dette er grunnen til at bagdelen gjerne er litt mindre enn den typisk er på duo- og bagvogner.

Kombivogner er spesielt greit for familier der barna ikke har for stor aldersforskjell, siden to barn i lignende alder fint kan sitte sammen i vognen. Hvis det derimot er flere år mellom barna, er det kanskje greiere med en vogn der det største barnet kan stå på et vognbrett eller gå på egen hånd mens det minste barnet sitter eller ligger i vognen.

Alt i alt er kombivogn et veldig godt valg for mange barnefamilier, siden de tilbyr alt du trenger i en barnevogn. Denne typen vogn er praktisk i bruk, allsidige og fungerer i flere år for barnet ditt. Generelt tar kombivogner mindre plass, er mer budsjettvennlige, og det er mulig å tilføye mer tilbehør.

En paraplyvogn er et flott alternativ for barn som har blitt litt eldre og tyngre. Dette er en vogn som kun har liggebag som mulighet, og den kommer ikke med en sportsdel. Etter hvert som barnet blir eldre, og bare sitter i vognen av og til kan en paraplyvogn være bra å ha. Når paraplyvognen er slått sammen tar den nesten ikke plass i bilen eller leiligheten. Hjulene er små og det er lett å svinge med den. En perfekt shoppingvogn eller en ekstra trygghet i bagasjerommet, dersom barnet plutselig blir trøtt…

Byvogn er ofte et greit valg for familier som bor i urbane områder. En byvogn er ofte smalere og mindre, altså mer kompakte modeller. Disse er ofte utstyrt med svingbare fronthjul eller tre hjul. For de som bor i byer er denne typen vogn ofte et greit valg, siden de er lette og greie å ta med seg både i bil og på buss. De er også generelt veldig greie å manøvrere og trille på asfalt, mens de ikke fungerer like godt i ujevnt terreng. Byvognene har ofte et flott design og tar seg godt ut, men kan gjerne oppleves som litt ustabile sammenlignet med de tyngre, mer solide vognene på markedet.

Vær oppmerksom på hva som er inkludert

Utstyret som følger med vognen og hva som må kjøpes utenom kan variere stort fra barnevogn til barnevogn. Her er det altså lurt å sjekke nøye hva som faktisk følger med på kjøpet, og hva som må kjøpes ekstra, slik at du ikke får en lei overraskelse og noen uforventede tilleggskostnader.

Angående tilbehøret på vognene, er det slik at de fleste barnevogner er utformet med flere nyttige rom og lommer der ting kan oppbevares. På vognene som er på markedet i dag, kan du finne både veske- og ryggsekkhengere, paraplyholdere, varekurv, lommer for å oppbevare leker, kaffekopper osv.

Ting som ofte følger med barnevognen er regntrekk, stelleveske, myggnett, bilstoladapter, parasoll og kaffeholder. Alle vognene i denne testen har mye flott tilbehør som følger med på kjøpet.

Hva bør du tenke på når du skal velge barnevogn?

Når du skal kjøpe barnevogn for første gang, kan valget oppleves som litt overveldende. Det er mange forskjellige typer vogn tilgjengelig, flere ulike merker og prisnivå. Det er viktig at du tenker godt over valget, og tar stilling til flere ting som vil hjelpe deg å komme frem til hvilken type vogn passer best for deg. Du må tenke over hva dine behov i barnevognen er, og hva du ønsker at den skal innebære.

Det er viktig å tenke på hvordan vognen skal brukes i hverdagen, og hvordan deres livsstil passer med ulike vogntyper. Hvis du bor i en del av Norge der det er mye snø, hvis du bor i storby i liten leilighet og uten bil, eller om du skal ha med vognen på skogstur i vind og regn, er dette alle aspekter som vil ha mye å si for hvilken vogn som er riktig for deg og din familie.

Det er også viktig å sikre at målene og dimensjonene til vogna passer godt til dine behov og ønsker. Dersom du for eksempel har et lite hus eller leilighet, er det lurt å kjøpe en vogn som ikke er for stor. Dersom du har liten bil, eller ikke eier noen bil og er avhengig av å ta buss eller trikk, er det lurt å kjøpe en vogn som er lett sammenleggbar og ikke for tung.

Utseende 

Barnevognens utseende er også noe man bør tenke over. For noen av oss er design og pent utseende veldig viktig, mens andre foretrekker en mer nøytral vogn som ikke har fokus på godt utseende så lenge den fungerer godt.

Det er også slik at den personlige smaken vi har når det gjelder design og estetikk, ikke alltid passer godt med det som er praktisk og nyttig. Selvfølgelig er det aller viktigste når det gjelder barnevogn at den er trygg og fungerer godt, og at den er nyttig og grei for familien din i hverdagen. Likevel er det også en bonus at dere trives med utseende på vognen, siden dere tross alt skal gå mye rundt med den, kanskje både til hverdags og mer spesielle anledninger.

Siden det er så mange flotte alternativer på markedet, finner du helt sikkert en modell som er tilpasset deres behov, fungerer godt og som ser fin ut.

Størrelse på vognen

Størrelsen på barnevognen dere velger har mye å si. Det er mange som setter pris på en mindre og mer kompakt vogn som gjør det lett å bevege seg rundt, samt å pakke sammen og ta med seg vognen. Samtidig er det mange som trives best med en større, veldig robust og solid vogn. Her må du igjen tenke over hva du foretrekker og hva som vil fungere best i din hverdag. Hvis det er slik at vognen må komme inn og gjennom trange dører, små heiser eller mindre biler, vil vognens bredde eller dimensjoner ha mye å si.

Størrelsen på varekurven under vognen og eventuelle lommer er også noe man bør tenke godt over. Hvis man ofte kommer til å dra på butikken med barnevognen, er det veldig lurt å velge en stødig vogn med stor plass i kurven. Dersom man ser for seg at man heller kommer til å ta storhandelen med bil, er det ingen grunn til å gå til innkjøp av en vogn som er designet med plass til store og tunge handleposer under vognen.

Prøvekjøring 

Dersom dere har gjort litt research og laget en liste over flere vogner som dere er interessert i, er det alltid lurt å dra til en butikk for å prøvekjøre vognene. Det er fordi det kan være vanskelig å vite hvordan en vogn føles og fungerer etter kun å ha lest om den eller å ha sett videoer. Hvordan vognen beskrives, er ikke nødvendigvis i tråd med slik den oppfattes i bruk i virkeligheten.

Det er også lurt å spørre venner og bekjente om deres erfaringer og anbefalinger med barnevogner, spesielt hvis de har en lignende livsstil som dere. Dere kan da få gode råd og tips, og bruke disse anbefalingene til å velge deres egen vogn. Husk likevel på at dere må kjøpe den vognen som passer best for akkurat dere, siden dere ikke alltid vil ha samme opplevelse som andre med samme vogn.

Variasjon i prisnivå

Det finnes mange gode barnevogner i ulike prisklasser, som er egnet til ulike formål og behov. Generelt er det slik at de beste vognene ligger litt høyere i prissjiktet, men det er slett ikke umulig å få tak i en god barnevogn med en budsjettsvennlig pris.

Mange blivende foreldre er forberedt på at barnevogn kan være en utgift, siden den tross alt skal brukes mye. Det er viktig at vognen dere velger er god og komfortabel både for barnet å sitte eller ligge i, og for den voksne å trille og manøvrere. Aller viktigst er selvfølgelig sikkerheten – barnevognen må være trygg i bruk, og en veldig billig barnevogn er verdt å være litt skeptisk til.

Siden det å investere i en barnevogn i tillegg til alt det andre utstyret barnet trenger kjapt kan bli dyrt, kan det være lurt å velge en vogn som er allsidig og passer godt til mange typer anledninger. Her er kombivogn ofte et veldig godt valg for mange familier – her får du nemlig en vogn som passer til mange forskjellige anledninger, aktiviteter og terreng.

Er du på utkikk etter andre tester relatert til barn, kan du sjekke ut det her.