fbpx

Barnevogn test: De beste på markedet i 2023

Skal du kjøpe barnevogn? Da er du på rett plass. Her finner du et nøye vurdert utvalg av de beste på markedet i 2022. Vi har nemlig grundig evaluert dagens marked ved å gå igjennom utallige produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av ulike testmagasin. Vårt mål er å hjelpe deg å finne barnevognen som passer deg og ditt barn, og ikke minst ditt budsjett.

Det vi har sett på når vi gjennomførte denne samletesten er kvalitet, komfort, størrelse, funksjoner og selvsagt pris. Basert på vår gjennomgang var det tilslutt den populære kombivognen Beemoo Flexi Travel 3 som gikk av med seieren som «best i test». Denne hendige barnevognen har flere praktiske funksjoner og er laget av materialer av svært høy kvalitet.

Beemoo Flexi er for øvrig ikke den eneste barnevognen som falt godt i smak. Også med Petite Cherie Lively 2 får du en vogn skreddersydd for lengre vandreturer. Dette fordi den har en flott opparbeidet sittedel samt liggedel.

Les videre og du finner garantert en barnevogn som passer deg og ditt barns behov.

Barnevogn test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Beemoo Flexi Travel
Sett i forhold til våre kriterier var det egentlig liten tvil om at den skulle bli best i test. På utsøkt vis kombinerer den nemlig både pris, kvalitet og funksjonalitet, hvilket gir den et gigantisk fortrinn over sine konkurrenter.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Easy Fly Verse
Beemoo Easy Fly Verse er en praktisk barnevogn av skyhøy kvalitet. Ønsker du en vogn som holder lenge og som kan gå i arv, er denne vognen helt klart et godt alternativ. Den har flere nyttige funksjoner, som blant annet enkelt oppsett og transportering, men viktigst av alt er den meget komfortabel.
SJEKK PRISEN →
Petite Cherie Lively 2
Petite Cherie Lively 2 er en barnevogn som utmerker seg på flere områder. Denne storselgeren gir høy komfort og funksjonalitet, og ikke minst at den har lang levetid. Det vi bet oss mest merke i er vognens stilrene design og lekre utseende. Her får du en meget stilig barnevogn.
SJEKK PRISEN →
Smile III Barnevogn Midnight Grey
Denne står frem som vinneren av testen vår på grunn av det flotte, funksjonelle designet, vognens gode utseende og allsidige natur, i tillegg til at den er god på pris.
SJEKK PRISEN →
Fox2 Komplett Barnevogn Alu Grå Melange
Dette er en flott, elegant luksusvogn som er et populært valg på barnevogn-markedet. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Silver Cross Wave Duovogn 2020, Granite
Denne flotte og fleksible vognen er populær blant mange, siden den er både pen å se på, enkel i bruk, og selges til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Moweo Metro Paraplytrille
Denne nyttige og enkle barnevognen er perfekt for den som ønsker en grei og pålitelig vogn til en rimelig penge.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Gemini Søskenvogn
Dette er en flott, veldig praktisk vogn for dem som triller på to barn. Denne fine, klassiske kombivogna er en modell du kan stole på.
SJEKK PRISEN →
Kungshamn Combi Barnevogn
Denne stilrene vognen er en ordentlig klassiker. Den er et veldig godt all-rounder valg og vil komme godt med i en travel hverdag.
SJEKK PRISEN →
Joolz Day+ complete set Duovogn
Denne innovative barnevognen er perfekt for deg som skal ha det beste av det beste. Stiller du skyhøy krav, er dette modellen å gå for! Joolz Day er nemlig en av markedets fremste toppmodeller.
SJEKK PRISEN →

1. Beemoo Flexi Travel 3 — Best i test

Beemoo Flexi Travel 3 Duovogn

SJEKK PRISEN →

Sett i forhold til våre kriterier var det egentlig liten tvil om at den skulle bli best i test. På utsøkt vis kombinerer den nemlig både pris, kvalitet og funksjonalitet, hvilket gir den et gigantisk fortrinn over sine konkurrenter.

Beemoo Flexi Travel 3 er en fin og hendig duovogn, med vendbar sittedel og medfølgende liggedel. Flexi Travel er utstyrt med en lett aluminiumsramme, og blir veldig kompakt når den legges sammen. Vognen er god å trille, takket være All-Round-fjæringen, og med justerbart håndtak og medfølgende koppholder, er vognen designet med like mye tanke på den som triller, som på barnet!

Utover det har den en justerbar sittedel i tre posisjoner, og en stor kalesje som beskytter mot sol og dårlig vær. Liggedelen har i tillegg et medfølgende vindtrekk, slik at barnet vernes ekstra godt om skulle det være mye vind en dag.

Videre er vognen egnet fra barn i alderen 0-3 år, og den har som nevnt et justerbart håndtak i størrelsene 74-108 cm. Den er også utstyrt med fempunktsbelte, justerbar ryggstøtte, vendbar sittedel med hvilestilling, låsbare framhjul, samt en lett tilgjengelig handlekurv. Den er dessuten godkjent i henhold til europeisk sikkerhetsstandard. Konklusjon: her vil barnet garantert ligge/ sitte godt både på lengre og kortere turer, og det i all slags vær.

Oppsummert

  • Populær barnevogn med flere hendige funksjoner
  • Kombinerer pris, kvalitet og funksjonalitet på en utmerket måt
  • Slitesterk
  • Brukervennlig – enkel å trille

LES MER


4. Silver Cross Wave Duovogn 2020, Granite – En god duovogn

SJEKK PRISEN →

En allsidig duovogn

Dersom du er ute etter en duovogn, er dette et veldig godt valg – det er en moderne, flott vogn som er perfekt til to barn. Barnevognen har et godt design, nyttige funksjoner og er utrolig enkel i bruk. Vognen er ment for å brukes helt fra fødselen til ca. 25 kg per sete eller 15 kg per sete med to barn.

Fleksibel

Denne modellen er utformet med tanke på fleksibilitet og fungerer svært godt både som duovogn, søskenvogn og reisesystem generelt. Den er utformet som duovogn, men kan lett gjøres om til en god og solid søskenvogn. Dette er en stabil modell som er lett å styre.

Nyttig

Dette er en nyttig og avansert vogn som vil vare lenge og er veldig brukervennlig. Barnevognen er utstyrt med fjæring på alle hjulene, myk sittedel og madrass i bambus-tekstil, et godt bremsesystem, et justerbart håndtak, i tillegg til en romslig og solid kurv der det er plass til 5 kg. Med på kjøpet får du tilbehør som to regntrekk og insektsnett, koppholder, tekstiler som alle er utstyrt med UPF 50+ for å beskytte barna mot solen,

Fordeler

  • Fleksibelt system
  • Nyttige funksjoner
  • Enkel i bruk

Ulemper

  • Høy pris

LES MER


Hvorfor kjøpe en barnevogn?

Barnevognen er helt nødvendig utstyr for de fleste småbarnsfamilier og for mange kommende foreldre er barnevognen et av de viktigste kjøpene de gjennomfører før barnet kommer. Det er mange som opplever markedet for barnevogner som stort og uoversiktlig, siden det stadig dukker opp nye modeller. Det er derfor mange vordende foreldre som bruker ekstra tid på å gjøre research og finne barnevognen som er riktig for akkurat deres familie.

Barnevognen som er perfekt tilpasset dere, kommer an på hva deres behov og ønsker er. Dere bør bruke litt tid på å tenke gjennom hvordan vognen skal brukes i hverdagen, og hva dere behøver i vognen deres.Tenk for eksempel over om det vil være aktuelt å ta med vognen på bussen, om den ofte skal fraktes i bil, om dere ofte skal handle med barnevognen slik at det bør være plass under til handleposer, osv. Dere må velge en barnevogn som er praktisk og tilpasset deres livsstil og hverdag, barnets behov, og designet dere trives med.

Ta høyde for værforhold 

For vi som bor i Norge, vil det være nødvendig å tenke på været der du bor. Værforholdene vil ha mye å si for hvilken vogn du velger, både fordi det er såpass variert klima i Norge og det er veldig vanlig å tilbringe ganske mye tid ute. Som kjent tenker de fleste nordmenn at det ikke finnes dårlig vær – bare dårlige klær og barnevogner! Det er derfor lurt for deg som bor i Norge å vurdere en barnevogn som er designet med værforholdene i tankene, og utstyrt med vann og vindtette materialer.

Det er også lurt å tenke over når du skal få barn – hvis du har termin på vinteren, må du huske på at babyen må ha tykk vognpose når dere skal ut på trilletur. Det er derfor viktig at bagdelen på barnevognen din har god plass, slik at det ikke blir for trangt i vognen med den tykke posen. Husk derfor på å ta mål av vognene, og velg den vognen som passer best for dere.

Den beste butikken for denne typen produkter

Hvilken type vogn er best – duovogn, paraplyvogn eller kombivogn?

Et viktig valg for mange småbarnsforeldre vil være om dere skal kjøpe duovogn eller kombivogn. Det som er flott med duovogn er at den gir muligheten for å bytte ut ligge- og sittedelen av vognen. Det er mulig å begynne med bruk av vognbag for babyen, og når barnet blir eldre kan man lett bytte denne med en sportsdel som passer bedre for større barn.

Duovogner selges med begge disse delene, så det er mange som synes dette er en lur løsning. Det innebærer nemlig at den samme vognen kan brukes i flere år fremover. I tillegg har duovogner som regel en større bagdel og vognene er generelt lettere og greiere å ta med seg enn kombi-og bagvogner. Duovognen har vanligvis separat ligge-og sittedel, der kombivogner generelt er utstyrt med en større sittedel med full liggestilling, der det er mulig å installere en hardlift eller en myklift.

Kombivogner har ofte både en bagdel og en sportsdel, men det som er spesielt med denne typen vogner er at det er mulig å ha både bagdel og sportsdel på vognen på samme tid. Du kan altså ha to barn i vognen samtidig. Dette er grunnen til at bagdelen gjerne er litt mindre enn den typisk er på duo- og bagvogner.

Kombivogner er spesielt greit for familier der barna ikke har for stor aldersforskjell, siden to barn i lignende alder fint kan sitte sammen i vognen. Hvis det derimot er flere år mellom barna, er det kanskje greiere med en vogn der det største barnet kan stå på et vognbrett eller gå på egen hånd mens det minste barnet sitter eller ligger i vognen.

Alt i alt er kombivogn et veldig godt valg for mange barnefamilier, siden de tilbyr alt du trenger i en barnevogn. Denne typen vogn er praktisk i bruk, allsidige og fungerer i flere år for barnet ditt. Generelt tar kombivogner mindre plass, er mer budsjettvennlige, og det er mulig å tilføye mer tilbehør.

En paraplyvogn er et flott alternativ for barn som har blitt litt eldre og tyngre. Dette er en vogn som kun har liggebag som mulighet, og den kommer ikke med en sportsdel. Etter hvert som barnet blir eldre, og bare sitter i vognen av og til kan en paraplyvogn være bra å ha. Når paraplyvognen er slått sammen tar den nesten ikke plass i bilen eller leiligheten. Hjulene er små og det er lett å svinge med den. En perfekt shoppingvogn eller en ekstra trygghet i bagasjerommet, dersom barnet plutselig blir trøtt…

Byvogn er ofte et greit valg for familier som bor i urbane områder. En byvogn er ofte smalere og mindre, altså mer kompakte modeller. Disse er ofte utstyrt med svingbare fronthjul eller tre hjul. For de som bor i byer er denne typen vogn ofte et greit valg, siden de er lette og greie å ta med seg både i bil og på buss. De er også generelt veldig greie å manøvrere og trille på asfalt, mens de ikke fungerer like godt i ujevnt terreng. Byvognene har ofte et flott design og tar seg godt ut, men kan gjerne oppleves som litt ustabile sammenlignet med de tyngre, mer solide vognene på markedet.

Vær oppmerksom på hva som er inkludert

Utstyret som følger med vognen og hva som må kjøpes utenom kan variere stort fra barnevogn til barnevogn. Her er det altså lurt å sjekke nøye hva som faktisk følger med på kjøpet, og hva som må kjøpes ekstra, slik at du ikke får en lei overraskelse og noen uforventede tilleggskostnader.

Angående tilbehøret på vognene, er det slik at de fleste barnevogner er utformet med flere nyttige rom og lommer der ting kan oppbevares. På vognene som er på markedet i dag, kan du finne både veske- og ryggsekkhengere, paraplyholdere, varekurv, lommer for å oppbevare leker, kaffekopper osv.

Ting som ofte følger med barnevognen er regntrekk, stelleveske, myggnett, bilstoladapter, parasoll og kaffeholder. Alle vognene i denne testen har mye flott tilbehør som følger med på kjøpet.

Hva bør du tenke på når du skal velge barnevogn?

Når du skal kjøpe barnevogn for første gang, kan valget oppleves som litt overveldende. Det er mange forskjellige typer vogn tilgjengelig, flere ulike merker og prisnivå. Det er viktig at du tenker godt over valget, og tar stilling til flere ting som vil hjelpe deg å komme frem til hvilken type vogn passer best for deg. Du må tenke over hva dine behov i barnevognen er, og hva du ønsker at den skal innebære.

Det er viktig å tenke på hvordan vognen skal brukes i hverdagen, og hvordan deres livsstil passer med ulike vogntyper. Hvis du bor i en del av Norge der det er mye snø, hvis du bor i storby i liten leilighet og uten bil, eller om du skal ha med vognen på skogstur i vind og regn, er dette alle aspekter som vil ha mye å si for hvilken vogn som er riktig for deg og din familie.

Det er også viktig å sikre at målene og dimensjonene til vogna passer godt til dine behov og ønsker. Dersom du for eksempel har et lite hus eller leilighet, er det lurt å kjøpe en vogn som ikke er for stor. Dersom du har liten bil, eller ikke eier noen bil og er avhengig av å ta buss eller trikk, er det lurt å kjøpe en vogn som er lett sammenleggbar og ikke for tung.

Utseende 

Barnevognens utseende er også noe man bør tenke over. For noen av oss er design og pent utseende veldig viktig, mens andre foretrekker en mer nøytral vogn som ikke har fokus på godt utseende så lenge den fungerer godt.

Det er også slik at den personlige smaken vi har når det gjelder design og estetikk, ikke alltid passer godt med det som er praktisk og nyttig. Selvfølgelig er det aller viktigste når det gjelder barnevogn at den er trygg og fungerer godt, og at den er nyttig og grei for familien din i hverdagen. Likevel er det også en bonus at dere trives med utseende på vognen, siden dere tross alt skal gå mye rundt med den, kanskje både til hverdags og mer spesielle anledninger.

Siden det er så mange flotte alternativer på markedet, finner du helt sikkert en modell som er tilpasset deres behov, fungerer godt og som ser fin ut.

Størrelse på vognen

Størrelsen på barnevognen dere velger har mye å si. Det er mange som setter pris på en mindre og mer kompakt vogn som gjør det lett å bevege seg rundt, samt å pakke sammen og ta med seg vognen. Samtidig er det mange som trives best med en større, veldig robust og solid vogn. Her må du igjen tenke over hva du foretrekker og hva som vil fungere best i din hverdag. Hvis det er slik at vognen må komme inn og gjennom trange dører, små heiser eller mindre biler, vil vognens bredde eller dimensjoner ha mye å si.

Størrelsen på varekurven under vognen og eventuelle lommer er også noe man bør tenke godt over. Hvis man ofte kommer til å dra på butikken med barnevognen, er det veldig lurt å velge en stødig vogn med stor plass i kurven. Dersom man ser for seg at man heller kommer til å ta storhandelen med bil, er det ingen grunn til å gå til innkjøp av en vogn som er designet med plass til store og tunge handleposer under vognen.

Prøvekjøring 

Dersom dere har gjort litt research og laget en liste over flere vogner som dere er interessert i, er det alltid lurt å dra til en butikk for å prøvekjøre vognene. Det er fordi det kan være vanskelig å vite hvordan en vogn føles og fungerer etter kun å ha lest om den eller å ha sett videoer. Hvordan vognen beskrives, er ikke nødvendigvis i tråd med slik den oppfattes i bruk i virkeligheten.

Det er også lurt å spørre venner og bekjente om deres erfaringer og anbefalinger med barnevogner, spesielt hvis de har en lignende livsstil som dere. Dere kan da få gode råd og tips, og bruke disse anbefalingene til å velge deres egen vogn. Husk likevel på at dere må kjøpe den vognen som passer best for akkurat dere, siden dere ikke alltid vil ha samme opplevelse som andre med samme vogn.

Variasjon i prisnivå

Det finnes mange gode barnevogner i ulike prisklasser, som er egnet til ulike formål og behov. Generelt er det slik at de beste vognene ligger litt høyere i prissjiktet, men det er slett ikke umulig å få tak i en god barnevogn med en budsjettsvennlig pris.

Mange blivende foreldre er forberedt på at barnevogn kan være en utgift, siden den tross alt skal brukes mye. Det er viktig at vognen dere velger er god og komfortabel både for barnet å sitte eller ligge i, og for den voksne å trille og manøvrere. Aller viktigst er selvfølgelig sikkerheten – barnevognen må være trygg i bruk, og en veldig billig barnevogn er verdt å være litt skeptisk til.

Siden det å investere i en barnevogn i tillegg til alt det andre utstyret barnet trenger kjapt kan bli dyrt, kan det være lurt å velge en vogn som er allsidig og passer godt til mange typer anledninger. Her er kombivogn ofte et veldig godt valg for mange familier – her får du nemlig en vogn som passer til mange forskjellige anledninger, aktiviteter og terreng.

Er du på utkikk etter andre tester relatert til barn, kan du sjekke ut det her.