fbpx
Barnesko

Barnesko test: Her er årets 7 beste barnesko (2021)

Hold barneføttene varme og tørre denne vinteren ved å velge riktig skotøy til ditt barn. Vi har denne barnesko testen sammenlignet syv populære barnesko for å hjelpe deg med finne modellen som passer ditt barn og budsjett. Vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler.

Best i test ble Sorel Youth Yoot Pac Vintersko. Denne er både vanntett og varm, samtidig som den har en meget god prislapp. Leter du etter en rimeligere modell, ville vi ha gått for Viking Bluster II GTX Vintersko. Her får du markedets aller beste pris som få modeller kan måle seg med.

I tillegg har vi sammenlignet en rekke andre modeller i alle prisklasser. Les videre for å finne modellen som passer ungen din.

VÅRE favoritter

 • Behagelig skinnsko
 • Gir en enestående varme, takket være en fôret innside
 • Ganske høy pris
SJEKK PRISEN →
 • Du får ikke bedre helhet enn dette
 • Tykk gummisåle som er vanntett
 • Foret innside
SJEKK PRISEN →
 • Gore-Tex sko
 • Vanntett, varm og pustende
 • Behagelig
SJEKK PRISEN →

Barnesko test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Sorel Youth Yoot Pac Vintersko
Denne er best i test fordi denne tilbyr best helhet. Her får barnet ditt varme vintersko som ikke blir klamme, samtidig som du slipper å grave dypt i lommeboken.
SJEKK PRISEN →
ECCO Snow Mountain
En fantastisk barnsko som få modeller er i nærheten av. Denne har en enorm slitestyrke og er både varm og vanntett.
SJEKK PRISEN →
Viking Bluster II GTX Vintersko
En meget budsjettvennlig barnesko. Her får du markedets beste pris, i tillegg til at den har et behagelig indre som varmer godt.
SJEKK PRISEN →
Luca & Lola Fiamma Vinterstøvel
En fantastisk vintersko som er spesialutviklet for Nordens kalde klima. Denne kombinerer robusthet, komfort, og vanntetthet på en utmerket måte.
SJEKK PRISEN →
ECCO Snow Mountain Gore tex
En solid sko med overraskende lav vekt. I tillegg har den enestående pustekvaliteter slik at skoen ikke blir klam.
SJEKK PRISEN →
Timberland Mukluk 8IN Støvler
Testens høyeste sko. Denne dekker hele leggen og det varme fôret gjør den svært behagelig.
SJEKK PRISEN →
Superfit Husky 1
En utrolig fleksibel sko med en sklisikker såle. Denne er perfekt for de mindre barna, takket være dens brukervennlige borrelås. 
SJEKK PRISEN →

 

1. Sorel Youth Yoot Pac Vintersko—Best i test

Barnesko test: Årets varmeste vintersko

SJEKK PRISEN →

Etter mye om og men kom vi omsider frem til at denne måtte bli best i test. Grunnen var rett og slett at dette er barneskoen som tilbyr best helhet. Her får ungene en vanntett og varm sko til en meget overkommelig pris. I tillegg vil dens dype mønster sørge for et optimalt grep, uansett føre.

Tykk gummisåle

Sålen til vinterskoen er laget av gummi som er hele 25 millimeter tykk. Den tykke sålen sørger for at det må meget dype søledammer til før vannet trenger inn. Med andre ord, kan barnet ditt hoppe i tilnærmet alle sølepytter uten å bli våt på bena.

Sålen er produsert i vulkanisert gummi og vil gi god støtte, samt at den isolerer godt. Innsiden av skoen er derimot foret av et mykt og behagelig ullbelegg som gir en unik varme og komfort.

Dette gjør skoen optimal for bruk om vinteren, ettersom den tåler den verste sprengkulden. Skoen finnes i alle størrelser mellom 25 og 39.

Du får ikke bedre helhet enn dette

Vi mener prisen på rundt 600 kroner er veldig bra for denne modellen, og sammenlignet med andre barnesko på markedet har den en markedets beste priser.

Dette er derfor vinterskoen som tilbyr best helhet, og vi mener det skal godt gjøres å finne bedre barnesko enn dette.

Her vil barnet ditt garantert holde seg varm og tørr gjennom hele vinteren, uten at du trenger å grave for dypt i lommeboken.

Oppsummert

 • Du får ikke bedre helhet enn dette
 • Tykk gummisåle som er vanntett
 • Foret innside
 • Dypt mønster på undersiden av skoen som sørger for optimalt grep

LES MER


2. ECCO Snow Mountain—Premium

ECCO Snow Mountain Vintersko GORE

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker markedets mest solide vintersko til ungen din, er dette modellen å gå for. Denne har en helt enestående varme, og her er det ingen fare for at snø eller vann skal snike seg inn. ECCO er også populær blant eksperter, ettersom den ble kåret til best i test av Dinside.no i 2019.

Skinnsko

I tillegg til å være ekstremt varm, er passformen på denne skoen utrolig bra. Denne vil mest sannsynlig passe enhver barnefot, noe dens skinn og Boa Fit System bidrar til. Skinnet vil etter noen ganger i bruk automatisk forme seg etter foten, mens Boa Fit System er til for å tilpasse skoen etter passformen.

Innsiden av Snow Mountain er foret av et varmt og behagelig fôr, samt at kragen på skoen er polstret for å sikre ytterligere komfort. Dette er derfor kanskje den mest behagelige vinterskoen du finner på dagens marked.

Skoen har også reflekterende detaljer, noe som gjør den synlig i vintermørket.

Høy pris

Det var lenge en jevn kamp om tittelen som best i test, og grunnen til at Ecco ikke vant var rett og slett på grunn av sin høye pris. Denne koster nesten dobbelt så mye som testvinneren, noe som trekker den litt ned.

Å betale over 1000 kroner for en barnesko er ganske mye, men til gjengjeld får du markedet aller beste sko. Ingen kan måle seg når det kommer til varme og komfort. Skoen er også veldig resistent mot vann.

Kan du leve med å betale mye for en barnesko, er dette et fantastisk kjøp.

Oppsummert

 • Behagelig skinnsko
 • Gir en enestående varme, takket være en fôret innside
 • Har reflekterende detaljer slik at skoen vil være synlig for bilister i vintermørket
 • Ganske høy pris

LES MER


3. Viking Bluster II GTX Vintersko—Gore-tex

SJEKK PRISEN →

Et par herlige Gore-Tex vintersko fra det norske merket Viking. Viking Footwears historie går helt tilbake til 1920 da Per Mathias Røwde grunnla gummifabrikken i Askim, og har i en årrekke produsert overlegne barnesko tilpasset norsk klima. Ungen din får derfor en stabil vintersko som holder beina varme dersom du investerer i denne.

Vanntette

Fordelen med Gore-Tex er at det er et syntetisk, vanntett og pustende tekstil. Det betyr at barna kan herje rundt i sølepytter uten å bli våte på beina. I tillegg vil de pustende egenskapene bidra til en god sirkulasjon inne i skoen, slik at man ikke blir klam og fuktig på varmere dager.

Med andre ord er skoen perfekt både i skiftet fra høst til vinter, samt fra vinter til vår. Vi lot oss også imponere av det myke foret på innsiden som gir en ypperlig komfort, samt at den formpressede EVA-sålen gir en fantastisk støtdemping.

Skoen er også forsterket i tåen og helen, noe som gir den lang holdbarhet og god beskyttelse.

Konklusjon

Viking vet virkelig å lage kvalitetsprodukter og de lykkes også med denne modellen. Denne er som skapt for det norske, skiftende klimaet, og vil utvilsomt bidra til en mer behagelig utelek, ettersom man slipper å bli våt eller kald.

Prisen er også konkurransedyktig, og det er nesten litt vanskelig å fatte at denne «bare» koster rundt 700 kroner. Vi mener dette er en sum som gir deg ekstremt mye for pengene, og det skal godt gjøres å finne like god kvalitet til samme prislapp.

Konklusjon er at dette er et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Gore-Tex sko
 • Vanntett, varm og pustende
 • Behagelig
 • God prislapp med tanke på kvaliteten

LES MER


4. Luca & Lola Fiamma Vinterstøvel—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Dersom pris har stor betydning for ditt valg av barnesko, er dette modellen vi anbefaler. Her får du markedets aller beste pris, samtidig som at barnet ditt får en varm og ikke minst stilig vintersko. Takket være sin mørke farge og at den er utstyrt med syntetpels, er dette blant de friskeste barneskoene på markedet.

Grov såle

En av fordelene du får med Fiamma vinterstøvel er at den har grove mønstre på undersiden av sålen, noe som sørger for et optimalt grep. Barna kan derfor leke i snøen og til og med på glattisen, uten at det blir for glatt. Sålen skal fint håndtere selv det verste vinterføret.

I tillegg vil polyuretanet bidrar til opprettholde en god varme inne i skoen, uansett hvor kaldt det måtte være ute. Skoen er derfor perfekt til utendørsbruk om vinteren, og et godt valg når de skal leke.

Det eneste du må være oppmerksom på er at den ikke er like resistent som andre modeller. Denne takler snø, men dersom det skulle regne vil den fort bli ganske våt.

Best på pris

Skoen byr på en rekke fordeler. Blant annet har den et stilig og litt annerledes design, og den varmer godt. I tillegg er den behagelig og har en noenlunde bra passform. Det aller beste med denne barneskoen er imidlertid utvilsomt dens rimelige pris.

Å betale 129 kroner for en sko av denne kvaliteten er et kupp av de sjeldne. Denne er kanskje ikke like vannresistent som toppmodellene, men vil likevel beskytte godt mot mindre vannskvetter.

Alt i alt er dette et meget godt kjøp. Skoen fås i alle størrelser fra 22 til 35.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Varm og behagelig
 • Stilig vintersko
 • Ikke like vannresistent som toppmodellene

LES MER


5. ECCO Snow Mountain Gore tex—Kvalitetssko fra ecco

SJEKK PRISEN →

En slitesterk sko fra det anerkjente merket Ecco. Den danske skogiganten hevder at de designer med ekte lidenskap og har levert førsteklasses kvalitetssko rundt om i verden i en årrekke, og denne er ikke noe dårligere. Snow Mountain Gore-Tex kombinerer god komfort med en enorm slitestyrke.

Solid, men likevel lett

Det som gjør denne modellen unik er hvor solid og slitesterk den er, samtidig som den er lett som en fjær. Her kan barna herje rundt akkurat som de vil uten at du trenger å bekymre deg for at skoen skal bli ødelagt.

Det er faktisk større sannsynlighet at ungen skal vokse seg ut av skoen, enn at den blir ødelagt. Gummibelegget på yttersålen vil i tillegg sørge for et godt grep, mens innerforet varmer på en utmerket måte.

Skoen er også vanntett og pustende, samt at de doble borrelåsene gir en herlig passform, og ikke minst gjør skoene enkle for barna å ta av og på.

Høy pris

Dette er en meget populær sko både hos forbrukere og eksperter. Den ble kåret til best i test av svenske Testfakta i 2019, noe vi har full forståelse for. Ecco har her laget en svært behagelig Gore-Tex sko som garantert vil holde barneføtter fornøyde gjennom vinteren.

Det eneste vi har å utsette på denne er dens noe høye pris. Vi synes 1000 kroner for et par barnesko er litt i overkant, spesielt når barneføtter ofte vokser i et forrykende tempo. Du riskerer derfor å betale mye for noe som kun varer i en til to sesonger.

Likevel er dette en barnesko vi absolutt vil anbefale.

Oppsummert

 • Gore-Tex sko som er tidligere testvinner
 • Behagelig
 • Slitesterk
 • Lette og luftige selv om de er solide
 • Høy pris

LES MER


6. Timberland Mukluk 8IN Støvler—Høy sko fra Timberland

SJEKK PRISEN →

Et par komfortable støvler som er helt vanntette, takket være sitt silikonimpregnerte lær. Som testens lengste, vil disse støvlene garantert holde på varmen til enhver som bruker dem. Støvlene rekker nærmest opp til knærne og hele innsiden er fylt med et behagelig og varmt fôr.

Robust såle

Støvlene har en robust EVA-såle noe som gjør dem ideelle for de kalde vintermånedene. Sålen som er utviklet for å gi beste komfort, og tilbyr en enestående støtdemping som andre såler ikke er i nærheten av.

Barn som bruker støvlene fra Timberland kan derfor løpe rundt dagen lang uten å måtte kjenne at føttene verker. I tillegg har de et kraftig og ruglete mønster på undersiden, noe som gjør dem solide på glatt underlag. Her vil de nærmest kunne løpe rundt på glattisen.

Snøringen på skoen gjør dem praktiske for eldre barn, men upraktiske for mindre. Passformen justeres på en god måte dersom man skjønner seg på snøreknyting, noe det ikke er gitt at en seksåring gjør.

Vi mener derfor denne er bedre egnet for større barn.

Vår dom

Det er mye å like ved støvlene fra Timberland. De er gode og varme, samtidig som de har en myk såle som perfekt på glatt underlag. Prisen er også god, og dette er utvilsomt en modell vi anbefaler.

Det eneste du må være oppmerksom på er at skoen er bedre egnet for større barn enn mindre på grunn av dens snøring. Denne er ganske innviklet og kan virke veldig komplisert – selv for en seksåring.

Men har ungen koll på å knyte skoen sin, er ikke dette noe problem.

Oppsummert

 • Høy støvel som gir veldig god varme
 • Solid og behagelig såle
 • Gir godt grep, selv på glatt føre
 • Bedre egnet for større barn

LES MER


7. Superfit Husky 1—Fleksible sko

SJEKK PRISEN →

Det østerrikske merket Superfit har mer enn 130 års erfaring innen utvikling av barnesko, og her har de produsert en fleksibel og lettvektig støvel med en sklisikker såle. I tillegg vil dens utmerkede Gore-Tex sørge for et pustende indre som samtidig holder små føtter tørre.

Robust såle

Takket være en tykk og robust gummisåle er skoen både slitesterk og behagelig. Den myke gummien vil sørge for en god støtte og optimal demping til enhver tid. Ungene som bruker Husky 1 kan derfor leke ute i timevis uten noen form for ubehag.

Sålen er også laget for å håndtere vinterføre, så her skal barnet ditt ikke få problemer med glatte sko. Barneskoen har også et yttermateriale som er vanntett, samt at skoens indre er fôret av et varmt og behagelig fôr.

Passformen er også bra, ettersom borrelåsen enkelt justerer den. Ungene kan selv enkelt justere Husky 1 på sine ben.

Vår dom

Vår dom er at dette er en veldig god barnesko. Den er varm, vanntett, behagelig og har det som er å forvente av en vinterstøvel. Prisen er heller ikke den verste, og ligger på rundt det samme som de fleste barnesko på dagens marked.

Det du må være oppmerksom på med vinterskoen fra Superfit er at den kommer i veldig få og små størrelser. Den største størrelsen er 30, og denne er derfor egnet for de aller minste barna. Dette er det greit å være oppmerksom på dersom du er på utkikk etter en sko til litt større barn.

Oppsummert

 • Vanntett og fôret
 • Borrelås
 • Sklisikker og solid gummisåle
 • Finnes i bare små størrelser

LES MER


Slik finner du riktig barnesko til ditt barn

Selv om vår test er basert på grundige analyser og tester, er det ikke gitt at skoen som er best i test er best for ditt barn. Passform og komfort er spesielt viktig når du skal finne en barnesko, og siden alle føtter er forskjellige er det viktig at du forsikre deg om at skoen passer bena til ditt barn. Her er noen tips til hvordan du kan finne riktig barnesko.

 • La barna velge sko: For å garantere at det er en sko som faller i smak, burde du la ungen velge type sko – selvsagt med noen forbehold som pris, og at det er en god vintersko som varmer og er vanntett. Et tips er å velge to eller tre modeller som ungen kan velge mellom.
 • Sjekk lengden og bredden: Les deg godt opp om størrelsen på skoen. Hvor lang og bred er den? Noen størrelser kan være større eller mindre enn andre sko med lik størrelse. Les beskrivelser og kundeomtaler. På denne måten finner du ut om barneskoen er liten eller stor i størrelsen.
 • Ikke kjøp for store sko: Det er fristende å tenke at man skal kjøpe sko som er litt større slik at barna kan vokse i dem, men dette er en dårlig plan. Sko som er for store sitter ikke godt på og gjør at barnet kan snuble og slå seg. I tillegg er det fryktelig ubehagelig med for store sko.
 • Sjekk sålen: Sørg for at sålen på skoen ikke er for stiv, men heller ikke for myk. Disse kan være vonde og ubehagelige å gå med eller de kan være for ustabile. En mellomting mellom stiv og myk er det mest optimale.

I tillegg er faktorer som pris, varme og vannresistens selvsagt viktig, men de aller fleste modeller på dagens marked i dag er både varme og vanntette. Det er heller ikke stor variasjon i pris.

Kan barnesko gå i arv?

Sko som er pent brukt og lite slitt kan naturligvis gå i arv. Likevel er ikke dette anbefalt, da alle føtter er forskjellige og skoen tilpasser seg etter foten. Dette kan medføre feil fotstilling, noe som i verste fall kan bidra til såre knær og en vond rygg.

I tillegg kan det oppstå mindre ubehag som gnagsår. Du sparer kanskje litt penger på å la sko gå i arv, men i lengden kan det være negativt for barnet ditt.

Slik har vi vurdert barneskoene

Testresultatet er basert på følgende kriterier:

 • Varmeisolasjon
 • Pusteevne
 • Vanntetthet
 • Komfort
 • Passform