fbpx

Barneseng test: her er markedets 7 beste barnesenger (2023)

Utvalget av barnesenger er i dag rikt, og det er lett å gå seg vill i det store markedet. For å gi deg bedre oversikt, har vi i denne barneseng test samlet og vurdert syv populære modeller, slik at du kan finne en barneseng som passer ditt barn og budsjett.

For de minste barna anbefaler vi NG Baby sprinkelseng. Dette er en flott svenskprodusert sprinkelseng som garantert vil gi ungen din en dyp nattesøvn.

Er barna dine Disney elskere, er det Lynet Mcqueen Juiniorseng eller Mathy By Bols Køyeseng Trehytte du burde gå for. Disse skiller seg ut på grunn av sine unike design, og vil utvilsomt blir et populært innslag på ethvert barnerom.

Barneseng test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
NG Baby Bed Skirt Dusty Pink
En flott sprinkelseng til en meget gunstig pris. Her får du en slitesterk seng som fint kan gå i arv.
SJEKK PRISEN →
Mathy By Bols Køyeseng Trehytte
En unik juniorseng med Minni Mus design. Dette er den perfekte førstegangsseng etter at barnet har vokst seg ut av sprinkelsengen.
SJEKK PRISEN →
Disney Cars Lynet McQueen Juniorseng
En seng kombinert med en lekeplass. Med sitt Lynet McQueen design får barna en sjelden mulighet til å både leke og sove. I tillegg har den lysende øyne, noe som gir en morsom effekt.
SJEKK PRISEN →
Minitude Nordic Husseng
En elegant husseng konstruert i enestående materiale. Denne kan du også male i akkurat de fargene barnet måtte ønske.
SJEKK PRISEN →
Cam Cam Copenhagen Sprinkelseng
En nydelig seng med elegant mønster. Dette er sprinkelsengen for deg som ikke nøyer deg med annet enn det absolutt beste.
SJEKK PRISEN →
Disney Minni Mus Juniorseng
En sjelden seng som ser ut som en trehytte. Denne hengekøyen er den perfekt kombinasjonen av sove- og lekeplass. Barn helt opp til skolealder kan sove godt i denne.
SJEKK PRISEN →
Klups Sprinkelseng og Kommode
En superfunksjonell sprinkelseng som har kommode, og som kan forvandles til en juniorseng. Denne er perfekt dersom du trenger en plassbesparende seng til de minste.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. NG Baby Bed Skirt Dusty Pink—Sprinkelseng

Best i test: Barneseng test

SJEKK PRISEN →

En elegant sprinkelseng til de minste barna. Denne beskytter godt uten å virke for «fengslende». I tillegg har den en praktisk størrelse som får fint plass på rom i alle størrelser. Denne kan du derfor plassere i et eget rom eller ved siden av sengen din.

Massivt design

Denne har et massivt design utviklet i treverk, noe som gir den et elegant utseende, samt at den er meget slitesterk. Sengen vil derfor holde lenge og kan fint gå i arv dersom det skulle komme flere unger med årene.

Støtteplaten og sprinklene er også robuste, noe som gjør at ungen din kan sove trygt og rolig, uten noen risiko for å rulle ut av sengen. Sprinklene står stødig uansett hva.

Monteringen skjer enkelt, ettersom denne kommer i ferdigmonterte deler, og alt du trenger å gjøre er å skru dem sammen. En oversiktlig bruksanvisning følger med, og selv personer som aldri før har holdt et skrujern skal kunne klare å skru sammen denne sengen.

Prisgunstig

Det er vanskelig å finne en bedre sprinkelseng til de minste barna enn dette. Denne er flott å se på, har en praktisk størrelse og tåler mye.

Her får du en seng som vil holde i mange år og som fint kan gå i arv. Alt dette kommer i tillegg til en gunstig pris, og gjør denne til et utmerket valg dersom du trenger en sprinkelseng.

Målene er på 120x60x 40 centimeter, noe som gjør at denne kan brukes av barn i alderen 0-3 år. Dette avhenger av hvor langt barnet ditt er.

Oppsummert

 • Sprinkelseng til de minste barna
 • Har mål på 120x60x40 centimeter
 • Materiale av massivt tre
 • Denne tåler mye og kan fint gå i arv
 • God pris

LES MER


2. Mathy By Bols Køyeseng Trehytte

SJEKK PRISEN →

Dette er en koselig køyeseng med trehyttedesign. Her får barna både køyeseng og lekeplass kombinert. I tillegg har den en stilig utforming med to etasjer og en stige, noe som tilfører en morsom detalj til barnerommet.

Passer både små og store barn

En av fordelene ved denne modellen er at den kan brukes av både mindre og større barn. Mathy By Bols har målene 229 x 139 centimeter og kan derfor brukes av barn helt opp til skolealder.

Selv de minste barna vil sove trygt og godt her, takket være sengens robuste og sikre sengekanter. Underdelen av sengen kan også fint brukes til å sove i, dersom dette skulle virke tryggere.

Materialet er av furu og fargen er grå, men denne kan fint males i de fargene du og ungene måtte ønske.

Astronomisk pris

Dette er utvilsomt en av de morsomste sengene du finner på dagens marked for barnesenger. Her kan de både klatre, sove, leke og skape sin egen lille verden. Denne kommer derfor garantert til å bli umåtelig populær på barnerommet.

Det negative med sengen er dens sjokkerende høye pris. Nesten 30.000 kroner er skremmende mye for en barneseng, og spesielt når denne kun er brukelig så lenge barna ikke er for store for sengen.

Om 30.000 kroner er verdt for en barneseng er en vurdering du må ta selv.

Oppsummert

 • Køyeseng som ser ut som en trehytte
 • Ganske stor i størrelsen og kan derfor brukes av barn i skolealder
 • Robuste og slitesterke materialer
 • Skremmende høy pris
 • Kan være ganske innviklet å montere

LES MER


3. Disney Cars Lynet McQueen Juniorseng

SJEKK PRISEN →

En heftig Disney seng! Dersom det er lynet McQueen som står høyest, er det ingen modeller som egner seg bedre enn denne. Her får barnet ditt en unik mulighet til å drømme seg til Fantasiland. I tillegg er sengen utviklet av bærekraftige byggematerialer.

«Levende» seng 

Det er ikke bare racerbil designet som gjør denne barnesengen unik. Den kan også lyse i mørket. Øynene på bilsengen er utstyrt med lamper som din lille kan skru av og på akkurat som han eller hun ønsker.

Du kan også stille inn lampen slik at den slukker seg selv etter ti minutter. En flott funksjon dersom barnet synes det er skummelt å sove i mørket, og noe som gjør at du slipper å gå inn på rommet for å slå det av etter at han eller hun har sovnet.

Sengen passer en madrass med målene 140 x 70 centimeter, men madrass medfølger ikke.

Kostbar barneseng

Dette er helt klart en unik seng som vil oppleves som mye mer enn bare en seng for de minste. Dette gjør at denne mest sannsynlig vil bli umåtelig populær på barnerommet.

Likevel er dette en investering du må tenke nøye igjennom. Prisen er ganske høy, og du betaler mye for en barneseng barnet vil vokse ut av i løpet av få år, samt at du risikerer at Lynet McQueen vil gå av moten og kanskje ikke være like kult å sove i for barnet.

Heldigvis er sengen robust, tåler mye og du kan uten problemer male over designet. Denne kan fint gå i arv og er derfor en god investering.

Oppsummert

 • Heftig Lynet McQueen design
 • Har øyne med innebygde lamper som lyser
 • Praktisk underside utstyrt med to skuffer
 • Ganske høy pris

LES MER


4. Minitude Nordic Husseng

SJEKK PRISEN →

Denne søte hussengen er utstyrt med skorstein, lekegrind og et flott lite tak. Minitude er derfor ypperlig som leketøy om dagen og seng om natten. I tillegg er sengen ekstremt stabil, takket være dens seks ben, så her kan barna både leke og sove trygt og godt.

Materialer av furu

Materialene til sengen er av førsteklasses furutre, noe som gir den et utsøkt, naturlig utseende. Du kan imidlertid også male sengen i de fargene du foretrekker.

Sengen er med på å skape en herlig stemning på rommet, og her kan barna kanskje leke at de er på hyttetur. Den er også enkel å komme seg ut og inn i, samt at den har høye sprinkler som beskytter godt.

Liggemålene er på 70 x 160 centimeter, og dette er derfor en perfekt seng for barn som har vokst ut av sprinkelsengen.

Konklusjon

Dersom du ønsker en kombinasjon av seng og lekeplass til ungen din er dette et utmerket valg. Her kan man både leke og sove, og skape sin egen lille oase. Prisen er heller ikke den verste, spesielt med tanke på hvor robust dette treverket er.

Denne kan gå i arv, og dersom du ønsker å fornye sengen vil noen malingsstrøk gjøre susen. Konklusjon er at dette er veldig godt kjøp. Vær oppmerksom på at madrass ikke medfølger.

Oppsummert:

 • Kombinasjon av seng og lekeplass
 • Materiale av robust furu som kan males
 • Overkommelig pris
 • Madrass medfølger ikke

LES MER


5. Cam Cam Copenhagen Sprinkelseng—Premium

SJEKK PRISEN →

En funksjonell sprinkelseng med et nydelig utseende. Det estetiske Harlequin mønsteret gjør sprinkelsengen meget elegant, samt at den er laget av materiale av ypperste kvalitet. Med andre ord er dette en sprinkelseng for deg som ikke nøyer deg med noe annet enn det absolutt beste.

Funksjonsrik

Du får flere fordeler dersom du investerer i Cam Cam Copenhagen. For det første er den svært enkel å montere, og for det andre kan den forvandles til en barneseng i det ungen din har vokst seg for stor for sprinkelsengen.

Alt du må gjøre er å er fjerne sidepanelet, som enkelt tas bort ved å trykke på to barnesikrede knapper. I tillegg kan du justere madrassehøyden i tre ulike posisjoner på henholdsvis 20, 27 og 50 centimeter.

Sengen er også meget behagelig, så her kommer enhver unge til å finne en optimal nattero.

Svindyr

Dette er en fantastisk seng som barnet ditt kan sove lenge i på grunn av sin enorme funksjonalitet. Materialene er også av beste kvalitet, samt at designet er både stilrent og elegant.

Vi mener at dette er blant de aller beste barnesengene på markedet, og et fantastisk kjøp dersom du er villig til å betale mye. Denne koster nærmere 9000 kroner, noe som er svindyrt for en barneseng, men igjen så får du her mye mer enn bare en ordinær barneseng.

Oppsummert

 • Meget funksjonell sprinkelseng som kan omgjøres til barneseng
 • Materialer fra øverste hylle
 • Enkel montering
 • Skyhøy pris

LES MER


6. Disney Minni Mus Juniorseng

SJEKK PRISEN →

En flott og ikke minst morsom seng. Dersom ungen din elsker Disney vil det flotte Minni Mus designet være et utmerket tilskudd til barnerommet. Sengen er relativt lav, hvilket gjør den enkel å komme opp i. Den har også en stabil ramme med høye sidepaneler, noe som gjør sengen trygg å ligge i.

Perfekt førstegangsseng

Sengen har en lengde på 142 centimeter og er 59 centimeter bred, noe som gjør den til en ypperlig førstegangsseng etter at barnet ditt har vokst seg for stor for sprinkelsengen.

I tillegg er den utrolig komfortabel og trygg. Her er det ingen fare for at ungen vil rulle ut og slå seg i løpet av natten.

Sengen havner også i kategorien som meget praktisk, takket være dens to oppbevaringsesker på undersiden. Her kan du gjemme bort leker, klær eller annet rot som opptar mye plass.

Enkel montering

En annen fordel med denne barnesengen er at den utrolig enkel å montere. Sengen kommer med en oversiktlig bruksanvisning med tydelige instrukser om hvordan man skrur den sammen.

Du må imidlertid være oppmerksom på at det ikke medfølger madrass og dette er noe du må kjøpe separat, samtidig som sengens lille størrelse gjør at du risikerer at barnet vokser raskt ut av sengen.

Til tross for dette, er dette en spennende seng som garantert vil blir populær på barnerommet.

Oppsummert

 • Praktisk seng med Minni Mus design
 • Ypperlig førstegangsseng når ungen har vokst seg ut av sprinkelsengen
 • Enkel montering
 • Lav seng med høye sideplater
 • Trygg og komfortabel

LES MER


7. Klups Sprinkelseng og Kommode

SJEKK PRISEN →

En pen og praktisk sprinkelseng fra anerkjente Klups. Takket være sin gode funksjonalitet fungerer denne som både seng, stellebord og kommode. Kommoden har tre skuffer med rikelig plass til klær, leker og annet, men det det aller beste er at denne kan forvandles til juniorseng når barnet er blitt for stort til en sprinkelseng.

Den mest praktiske sengen på dagens marked

Siden denne har så mange funksjoner, er det vanskelig å finne en seng som er mer praktisk enn denne. Her kan du gjemme bort klær, ha en soveplass til ungen din, samt bruke den som stellebord.

Med andre ord er denne sengen meget plassbesparende og du får mange nødvendige egenskaper i et og samme produkt. I tillegg kan du justere sengen til din foretrukne høyde og forvandle den til en juniorseng.

Klups er derfor en modell som kan brukes av barnet ditt i mange år.

Du får mye for pengene

Ikke bare har denne en rekke praktiske funksjoner – den kommer også med en meget gunstig prislapp. 5000 kroner er veldig overkommelig for denne sengen, og med tanke på alle funksjonene den har, får du ekstremt mye for pengene dersom du investerer i Klups Sprinkelseng.

Det eneste negative ved denne er at den kan være litt problematisk å montere. Alt i alt er imidlertid denne sengen å regne som en god investering.

Oppsummert

 • Sprinkelseng kombinert med kommode
 • Kan forvandles til barneseng når sprinkelsengen er for liten
 • Du får mye for pengene
 • Vanskelig montering

LES MER


Hvilken barneseng skal man velge?

Det viktigste du må være oppmerksom på når du velger barneseng er barnets behov. Hvor langt er barnet, hvor gammelt, og hvilket design foretrekker han eller hun?

Her er kriterier du burde tenke på i ditt valg:

 • Størrelse på sengen: Hvor stort er barnet ditt? Hos de minste er det best med en sprinkelseng, ettersom disse gir best beskyttelse. Er de eldre må du gå for en juniorseng, ettersom sprinkelsenger blir for små. Det finnes imidlertid sprinkelsenger som kan forvandles til juniorsenger.
 • Design: Hvordan skal sengen se ut? Det er stor forskjell på de ulike modellene, og de fleste har helt unike design. Velg i samsvar med ungen det designet som passer best.
 • Funksjonalitet: Noen senger kan ha en kombinasjon av lekeplass, kommode og mulighet til å forvandles fra sprinkelseng til juniorseng. Velg det som faller best i smak hos dere. Trenger barna en ekstra lekeplass på rommet eller trenger du en flerfunksjonell seng utstyrt med kommode? Utvalget er stort og du gjør lurt i å sjekke ut flere modeller før du gjør ditt kjøp.
 • Pris: Det er enorm variasjon på pris hos de ulike modellene. Betal prisen du er komfortabel med. Da er det større sannsynlighet for at du blir fornøyd med kjøpet ditt.

Hvor lenge kan en sprinkelseng brukes?

En sprinkelseng kan brukes frem til barnet har vokst seg for stor for sengen, og dette varierer fra barn til barn. Du må derfor vurderer størrelsen på barnet ditt og se an behovet.

Hvor mange kilo tåler en sprinkelseng?

Dette varierer fra modell til modell. Les på pakningen og bruksanvisningen hvor mye din sprinkelseng tåler.

Hva er forskjellen mellom en sprinkelseng og en juniorseng?

En sprinkelseng er en seng med sprinkler rundt hele sengen, mens en juniorseng ikke har dette.

Barneseng test