fbpx

Barnegrind test: Disse 7 er de beste på markedet i 2023

Usikker på hvilken barnegrind du skal velge? Vi har denne barnegrind testen sammenlignet syv populære barnegrinder slik at du skal finne den som passer ditt hjem best. Ved å vurdere pris,spesifikasjoner og andre komtaler kom vi frem til at Lascal Kiddyguard Avant er den beste på markedet.

Lascal Kiddyguard er en smart sikkerhetsgrind som er enkel å bruke. Grinden passer alle hjem og tar liten plass. Den er også en del dyrere enn andre. Dersom du ønsker en billigere versjon, anbefaler vi BabyDan Flexi Fit. Dette er en praktisk sikkerhetsgrind som passer alle åpninger.

Barnegrind test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Lascal Kiddyguard Avant sikkerhetsgrind
Denne geniale barnegrinden har et lekkert design og imponerer med sin høye kvalitet og fleksible monteringsmuligheter. Det svenskproduserte produktet er noe alle hjem med små barn kan ha god nytte av.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Flexi Fit
Dette er en praktisk og brukervennlig sikkerhetsgrind. Prisen er heller ikke den verste og her får du mye for pengene. Den har i tillegg et lekkert design, som gjør at den garantert glir inn med resten av interiøret.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Flex L
Den fleksible sikkerhetsgrinden fra BabyDan kan brukes på flere måter. Den passer like bra i brede døråpninger som foran varme peisovner. Perfekt for deg hvis din lille er nysgjerrig på peisen i stua.
SJEKK PRISEN →
Smygehamn lekegrind
En trygg lekeplass for ditt barn. Lekegrinden er anvendelig og kan slås ut og brukes som trappegrind. Den er robust, har fem sider og en dør. Du kan være trygg på at din lille krabat leker i grinden mens du blir ferdig med andre gjøremål.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Guard Me
Den optimale sikkerhetsgrinden for deg som ønsker en nøytral og lite synlig grind. Grinden er perfekt i trange åpninger der det ikke er plass til tradisjonelle grinder. Den er fleksibel og passer godt i både smale og brede åpninger.
SJEKK PRISEN →
Safe & Care SafeGate skrugrind i tre
En sikker barnegrind med skrumontering. Grinden er laget av nydelig utskåret tre og er det er ingen fare for barnet ditt. SafeGate er en klassisk og tradisjonell grind med et koselig design. Barnegrinden er laget for sikkerhet med kun materialer av topp kvalitet, som gjør den til et solid produkt og samtidig gjør hjemmet ditt trygt.
SJEKK PRISEN →
Safe & Care SafeGate Transparent
En gjennomsiktig sikkerhetsgrind for alle åpninger. Perfekt for høye trappeoppganger og solide dørkarmer. SafeGate Transparent er veldig lik SafeGate Tre, men passer for deg som ønsker en grind som ikke vises så godt.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Lascal Kiddyguard Avant sikkerhetsgrind — Best i test

Barnegrind test: Her er vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Smart sikkerhetsgrind med elegant design. Lascal har laget et stilig produkt med høy kvalitet og fleksible monteringsmuligheter. Det svenskproduserte produktet er noe alle hjem med små barn kan ha god nytte av.

Tar liten plass

Kiddyguard Avant er utstyrt med en genial rullegardin som gjør at den tar minimalt med plass. Dersom du ikke må bruke sikkerhetsgrinden, kan du bare rulle inn «sikkerhetsnettet» så vil ikke grinden vises.

Grinden dekker et område på hele 120 cm og har en høyde på 81,5 cm. Den er spesialtilpasset trappeoppganger, men passer også like fint i andre passasjer du skulle ønske å sikre. Kiddyguard Avant er også enkel å montere og kan fint flyttes fra åpning til åpning.

Brukervennlig

Sikkerhetsgrinden er veldig brukervennlig og enkel å bruke. Bærer du på den lille kan du uten problemer åpne og lukke grinden med en hånd. Du slipper da å måtte legge ned babyen din for å åpne sikkerhetsgrinden, men kan isteden åpne og lukke med ungen på armen.

Smart sikkerhet

Grinden har en lås som er utstyrt med en unik «timer funksjon». Dette gjør at du kan selv velge hvor lenge grinden skal være ulåst når du passerer den. Kjemikaliene som er brukt i grinden er også blitt testet, og godkjent i EU og USA. Kjemikaliene som er i bruk er sikre i produkter ment for barn.

Fordeler:

 • Stilig design som passer alle hjem
 • Lett å bruke
 • Smarte funksjoner
 • Tar liten plass

Ulemper:

 • Kostbar

LES MER


2. BabyDan Flexi Fit — Best av de rimeligste

SJEKK PRISEN →

Sikkerhetsgrinden fra BabyDan er utrolig praktisk og enkel å bruke. Du kan uten problemer åpne grinden med en hånd og den kan monteres både på innsiden og utsiden av dørkarmen. Dette gjør at grinden passer nesten alle åpninger. Grindens smarte «quick release» gjør også at du kan enkelt flytte grinden fra karm til karm.

Stilig og sikkert design

BabyDan er et anerkjent Dansk merke som er kjent for sine sikre og stilige produkter. Flexi Fit er laget i ypperste kvalitet og kommer i flere forskjellige farger. Du har derfor mulighet til å velge en grind som passer rett inn i hjemmet ditt.

Grinden er også liten og tar ikke stor plass. Man vil nesten ikke merke at den er i hjemmet. Den veier 4 kg, er 71 cm bred og 74 cm høy. Dette gjør at du kan flytte grinden til hvor du trenger den som mest.

Flexi Fit passer like godt i trapper som i dørkarmer og har dobbeltlås for ekstra sikkerhet. Du slipper derfor å bekymre deg for at krabaten skal klare å få opp grinden.

God omtale

Barnegrinden får strålende tilbakemeldinger fra eksisterende kunder. De forteller om et godt produkt som er enkelt å bruke.

Billig

Flexi Fit gir deg utrolig mye for pengene. Du får et produkt som stenger de passasjer du ønsker uten å måtte betale for mye. Sammenlignet med andre på markedet, er BabyDan Flexi Fit veldig billig.

Fordeler:

 • Anonym, passer i alle hjem
 • Lett å bruke
 • Egnet for både trapper og dørkarmer
 • Billig

Ulemper:

 • Kan kun brukes i trapp og dørkarmer

LES MER


3. BabyDan Flex L — Fleksibel skrugrind

SJEKK PRISEN →

Den fleksible sikkerhetsgrinden fra BabyDan kan brukes på flere måter. Den passer like bra i brede døråpninger som foran varme peisovner. Perfekt for deg hvis din lille er nysgjerrig på peisen i stua.

Praktisk barnegrind

Grinden inneholder tre deler som er enkle å montere sammen. Med det smarte skrusystemet kan du også forlenge grinden dersom du har behov for det. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe ekstra tilbehør og skru den sammen i din Flex L.

Ønsker du å flytte grinden er det bare en enkel avmontering uten verktøy som skal til. Dette gjør at du uten å bruke for mye tid og krefter, og du kan flytte rundt på grinden til hvor det er størst behov. Den kan også gjemmes bort uten store problemer.

Den er også laget for deg som trenger å gå mye ut og inn av grinden. Med Flex-seriens smarte grindåpninger kan du åpne døren med en hånd uten problemer.

Skaper et trygt miljø i hjemmet ditt

Med Flex L kan du la barnet krabbe rundt og utforske hjemmet, uten at du måtte bekymre deg for farer som varme ovner eller høye verandadører. Den passer også i døråpninger, samt at den gjør seg godt som lekegrind. Du får derfor en veldig fleksibel vare skapt for å trygge hjemmet.

Fordeler:

 • Kan brukes til mye
 • Du får veldig mye for pengene
 • Dekker områder fra 90-223cm

Ulemper:

 • Upraktisk i trapp

LES MER


4. Smygehamn lekegrind — Populær

SJEKK PRISEN →

En trygg lekeplass for ditt barn. Lekegrinden er anvendelig og kan slås ut og brukes som trappegrind. Den er robust og har fem sider med en dør. Du kan trygt la din lille elskling leke i grinden mens du blir ferdig med andre gjøremål.

Trygt lekeområde for ditt barn

Smygehamn lekegrind er barnets lille lekeplass. Her kan du la ungen din pusle med favorittlekene sine i fred og ro og være trygg for farer. I en hektisk hverdag gir grinden deg stor frihet. Du har mulighet til å gjøre pliktene dine uten å konstant måtte følge med på babyen.

Grinden har en myk og komfortabel lekematte som gjør det behagelig for ungen å leke der. Mange barn liker også utforske med litt klatring i grinden. Men med matten vil det sørge for at barnet ditt ikke slår seg hvis det faller.

Designet for sikkerhet

Grindens femkantede design gjør den veldig trygg og sikker å bruke. Andre lekegrinder med firkantede fasong, vil være mindre trygg da de kan velte hvis barnet legger for mye vekt på en side. Med fem kanter, er sjansen veldig liten for at grinden velter når barnet leker i den.

En femkantet grind vil også være mye mer romslig enn en med fire. Dette gir barnet ditt en følelse av frihet, og det vil ikke føles stengt inne.

For optimalt og sikker bruk av grinden, burde ikke barn eldre enn 2 år leke i den. Dette fordi grinden er tilpasset barn fra 0-24 måneder.

Lekegrinden tilfredsstiller alle Europeiske sikkerhetsstandarder og er CE-merket. Dette betyr at produktet ikke skal være til skade for barnets sikkerhet eller helse.

Hver av de fem delene på grinden har målene 75×70 cm, noe som gjør at den tar ganske stor plass. Men på grunn av en dens enkle montering kan du fint legge den sammen og gjemme den bort. Den veier også lite og er enkel å flytte til andre plasser i hjemmet ditt.

Fordeler:

 • Trygt lekeområde for barnet ditt
 • Gir deg rom til å gjøre andre gjøremål
 • Kan også brukes som trappegrind

Ulemper:

 • Ganske dyr
 • Tar stor plass

LES MER


5. BabyDan Guard Me — «Usynlig» sikkerhetsgrind

SJEKK PRISEN →

Den optimale sikkerhetsgrinden for deg som ønsker en nøytral og lite synlig grind. Grinden er perfekt i trange åpninger der det ikke er plass til tradisjonelle grinder. Den er fleksible og passer godt i både smale og brede åpninger.

Perfekt i dørkarmer og trapper

Grinden er laget for å passe i dørkarmer og i trapper. Du har derfor ikke mulighet til å bruke den som beskyttelse mot varme ovner, eller som lekegrind. Men den er ypperlig til å avstenge passasjer som potensielt kan være farlige.

Grinden er også veldig enkel å både montere og bruke. Den vil også automatisk folde seg tilbake når du åpner den. Den kan også åpnes med en hånd og er veldig enkel å sette sammen selv om du har hendene fulle.

Grinden har også et 2-låssystem som gjør at barnet ditt ikke klarer å åpne grinden.

Tar liten plass og er enkel å montere

Montering av Guard Me gjøres uten store problemer. Det medfølger en avstandsbrikke som monteres på grindens beslag. Fest deretter panelene, så er grinden klar.

Grinden må derimot skrus fast i veggen og har derfor ikke mulighet til å flyttes rundt om i rommet. Du kan selvsagt skru den ut og flytte den etter behov, men det er noe tungvint og etterlater hull i veggen.

Skal du ha grinden inne i dørkarmen passer grinden, så passer alle åpninger på 64 cm- 89 cm. Skal du ha den utenfor dørkarmen passer den til 55- 79,5 cm. Du kan også kjøpe forlengere hvis du har behov for det.

Guard Me er ypperlig hvis du har trappeoppgang som du er litt bekymret for. Dens nøytrale stil gjør også at den passer godt inn i alle hjem og gjør den usynlig i rommet.

Fordeler:

 • Grei pris
 • Enkel montering
 • Lett å bruke
 • Usynlig når den ikke er i bruk

Ulemper:

 • Passer kun til trapper og dørkarmer
 • Må skrus fast, kan ikke flyttes til andre passasjer

LES MER


6. Safe & Care SafeGate skrugrind i tre — Enkel og tidløs

SJEKK PRISEN →

En sikker barnegrind med skrumontering. Grinden er laget av nydelig utskjæret tre og er ingen fare for barnet ditt. SafeGate er en klassisk og tradisjonell grind med et koselig design. Laget for sikkerhet med kun topp kvalitet materiale, er SafeGate et solid produkt som gjør hjemmet ditt trygt.

Skrugrind med enkel montering

Grinden er enkel å montere og er laget med en 180 grader vinkelmontering for lettere installasjon. Vegginstallasjonen gjør at du må dra grinden ut av sporene, dersom du ønsker å gjemme den bort.

SafeGate kan åpnes begge veier, med mulighet for enveis åpning. Dette for å unngå at grinden åpnes over trappen. Grinden er også en del høyere enn andre på markedet, som sikrer at ditt barn ikke klatrer over.

Den er lett å åpne og du kan åpne med en hånd uten anstrengelser. Grinden passer alle åpninger fra 76- 105 cm.

For deg som ønsker en grind som vises

SafeCare leverer enkle og klassiske grinder i stilig design. Ønsker du en usynlig grind som enkelt kan gjemmes bort er ikke denne modellen noe for deg. SafeGate har ingen rullegardin-funksjon og vil alltid være synlig. Men er du på jakt etter en stilren grind laget i tre, finnes det ingen bedre enn SafeGate.

Fordeler:

 • Stilig design
 • Enkel montering
 • Lett å bruke

Ulemper:

 • Noe vanskelig å gjemme bort

LES MER


7. Safe & Care SafeGate Transparent — Gjennomsiktig og kostbar

SJEKK PRISEN →

En gjennomsiktig sikkerhetsgrind for alle åpninger. Perfekt for høye trappeoppganger og solide dørkarmer. SafeGate Transparent er veldig lik SafeGate Tre, men passer for deg som ønsker en grind som ikke vises.

Trygg sikkerhetsgrind som ikke vises

Grinden er hele 78 cm høy som gjør den uten risiko for at din lille skal snuble eller klatre over den. Du kan også stille inn slik at den ene veien blokkeres. Dette gjør at barnet ditt ikke faller igjennom om grinden ikke ble lukket skikkelig. Grinden er utstyrt med en innebygd push- and-lift funksjon som gjør grinden vanskelig å åpne for barn.

SafeGate oppfyller også alle europeiske sikkerhetsstandarder. Det gjør Transparent trygg og helt uten risiko for ditt kjære barn

Med gjennomsiktig materiale tar den ikke mye plass i hjemmet ditt. På avstand er den vanskelig å se, og man må være ganske nærme den for å legge merke til at den er der.

Hva skal du velge av Safegate Transparent og SafeGate i tre?

Forskjellene er minimale. De har de samme funksjonene og fungerer like godt i å avstenge en passasje. Forskjellen er designet. Ønsker du en klassisk og stilig barnegrind som skal vises er SafeGate i tre ditt kjøp. Hvis du vil ha en grind som er lite synlig og som ikke fanger oppmerksomhet, burde du gå for Transparent.

Transparent er også noe dyrere enn tre. Så om kostnad har større betydning enn design, ville vi ha gått for den i tre.

Fordeler:

 • Legger ikke merke til at den er der
 • Sikrer barnet ditt i utrygge trappeoppganger
 • Enkel å montere

Ulemper:

 • Koster ganske mye

LES MER


Trenger du egentlig en barnegrind?

Ja, det er så absolutt et smart kjøp hvis du har en liten rakker som krabber rundt. Barn er nysgjerrige og i hjemmet ditt kan det lure mange farer for en liten utforsker. Selv om dagens hus er veldig barnevennlige vil det alltid være potensielle farer for en liten og sårbar kropp.

Høye trapper, varme ovner eller elektriske gjenstander. Kanskje du elsker å grille og har en stor hage? Ting vi anser som hverdagslige kan komme til skade for barnet ditt. Derfor vil en barnegrind være en god investering for et sikrere hjem.

En grind vil også gi deg muligheten til et lite pusterom hvis du trenger det. La barnet leke i grinden mens du leser i en bok eller når du lager middag. En grind skaper trygge omgivelser og gjør at du uten risiko kan ta øyene bort fra din lille i to sekunder.

Hvilken barnegrind skal du velge?

Her må du først og fremst se på ditt og barnets behov. Har du et hus med flere etasjer og skumle trapper, er en grind tilpasset trappeoppganger for deg. Har du ingen trapper og er redd for at barnet skal på utflukt i peisen, ville vi ha valgt en mer fleksibel grind. Du kan også velge en grind tilpasset for leking om du ønsker det.

Det er heller ikke alle grinder som passer alle åpninger. De fleste er justerbare, men du gjør lurt i måle åpningen som trenger en grind.

Har du flere barn er det nok også smartere med en grind med automatisk lukking. Dette for å unngå at en luring sniker seg unna og blir utsatt for uhell.

Design og størrelse burde også ha betydning for ditt valg av barnegrind. Det er ikke anbefalt med en stor lekegrind hvis du bor i en liten leilighet. Den vil da bare ta masse plass og virke mot sin hensikt.

Ønsker du en grind som skal vises eller en som er mer anonym? Grindene kommer i forskjellige farger og design, så finn en du mener passer inn i ditt hjem. Vil du ikke at den skal vises, anbefales en med rullegardin-funksjon. Disse gjemmes enkelt bort og vises minimalt. Du kan også velge stilige grinder om du er mer opptatt av interiør.

Til slutt må du tenke på pris. Hvor mye er du villig til å betale? Ikke bruk mer penger enn du har lyst til. De billigste grindene er solide og trygge og bidrar absolutt til et tryggere hjem. Men trenger du en unik grind til et spesielt behov, er det bedre å betale litt ekstra. Det hjelper lite med en billig grind hvis den ikke gjør jobben du krever.

Er dyrere grinder bedre enn billigere?

De billigste grindene gjør uten tvil en god jobb med å sikre barnet ditt fra farer. Men de dyreste er laget i mer slitesterkt materiale og er nok mer solide. Dette gjør at de holder lengre og tåler mer.

Hvor lenge trenger du barnegrinden?

Hvor lenge det er nødvendig med barnegrind avhenger av barnets behov og plassering. De fleste grinder er beregnet barn opptil 2 år, men de fleste kan fint brukes til barnet er eldre enn det.

Dersom grinden står i dørkarmen vil de fleste barn over 2 år uten problemer klare å klatre over. Men er grinden montert litt høyere i trappeoppgangen, kan den brukes til barnet er rundt tre år.

Er det nok med en barnegrind?

For de fleste er det nok med en grind. Men har du hus med flere etasjer og kjeller, kan det være nyttig med flere. Da sikrer du hjemmet uten å måtte flytte grinden til enhver tid.

Kriterier i vår test

Sikkerhet

Sikkerhet er utvilsomt det viktigste når vi testet barnegrindene. Sikkerhet er hva du kjøper når du skal ha en barnegrind. Derfor var det viktig for oss at grindene ikke kunne føre til noen potensielle farer for barnet.

Var låsesystemet trygt nok? Klarer barnet å klatre over? Hvor solid var det, og hvor mye vekt tålte det? Dette var spørsmål vi stilte når vi testet.

Om grindene var godkjent av europeisk standard og ikke inneholdt noen farlige kjemikalier var også for oss viktig i vår test.

Brukervennlighet

I et hjem med barn er det forventet mye aktivitet. Derfor så vi på hvor enkelt det var å bruke barnegrindene. Var de utstyrt med et komplisert låseystem vil det fort bidra til frustrasjon. Ingen ønsker en grind som tar lang tid og er vanskelig å åpne. For oss gjorde grinden det bedre hvis den enkelt kunne åpnes med en hånd.

Var den vanskelig å montere eller å gjemme bort? Dette hadde også betydning. En barnegrind er kun for de absolutt minste og årene går fort. Derfor er det kjedelig om du har problemer med å gjemme bort grinden når barnet har vokst fra den.

Det var et stort pluss for oss om grinden var uten skruer. Når man skrur fast noe vil det etterlate varige merker i veggen som vil vises når du tar bort barnegrinden.

Design

En barnegrind blir en del av ditt møblement. Dersom grinden ikke passer inn i hjemmet ditt vil den være der med en bismak. Heldigvis lages det både barnegrinder som er stilige og flotte, og de anonyme som forsvinner. Vi vurderte da hvor stilige de var og om de hadde muligheten til å gjemmes bort ved behov.

Fleksibilitet og størrelse

Håndterte grindene ulike størrelser i døråpningene? Eller måtte det bare en spesifikk bredde til for at den skulle fungere? Og hvor mye plass tar den i rommet? Vi ga poeng på om barnegrinden uten problemer håndterte døråpninger med forskjellig bredde og om den kunne flyttes rundt.

En barnegrind er mot sin hensikt hvis den tar for stor plass og kun er i veien. For oss er det viktig at grindene passer inn i de fleste hjem og at den kan flyttes på ved behov.

Pris

Dette har liten betydning når det kommer til barnas sikkerhet, men du trenger ikke betale mer enn du må. Samtidig er det verdt å betale noen hundrelapper mer hvis det i større grad ønsker å gi et tryggere hjem til ditt barn.

Barnegrind test
Barnegrind test