Ønsker du å slipe grovt materiale er det ingenting som er mer effektivt enn en båndsliper. Det finnes imidlertid mange å velge imellom, og det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave å finne den som passer deg best. Vi har derfor i denne båndsliper testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.
Etter grundige analyser kom vi frem til at Makita 9911 er den beste. Dette på grunn av dens kombinasjon av rå kraft, kompakte design og forbrukervennlige pris. Makita 9911 er ifølge oss båndsliperen som gir deg mest for pengene.
Jakter du den kraftigste båndsliperen, er det Milwaukee BS 100 LE du må gå for. Denne har en effekt på hele 1150 watt, noe som er desidert mest av alle båndslipere i vår test.
VÅRE favoritter
| SJEKK PRISEN → |
| SJEKK PRISEN → |
| SJEKK PRISEN → |
Båndsliper test: Her er årets vinnere
BILDE | PRODUKT | |
---|---|---|
#1 TEST VINNER ![]() | Makita 9911 En prisgunstig modell med fantastisk slipeevne. Den imponerte oss også på grunn av sin gode brukervennlighet. | SJEKK PRISEN → |
Beste budsjettvalg ![]() | Bosch PBS75A Testens beste budsjettvalg! Denne er ekstremt funksjonsrik, noe som gjør at du får veldig mye for pengene. | SJEKK PRISEN → |
For den profesjonelle ![]() | Bosch GBS 75 AE En effektiv modell, perfekt for deg som er godt kjent med bruk av båndslipere. Denne leverer også et jevnt og godt sliperesultat. | SJEKK PRISEN → |
Båndsliper med stativ ![]() | Metabo BAE 75 Ønsker du en båndsliper med stativ, er det denne du burde gå for. Den har også en kraftig motor og stort slipebånd, ypperlig for større flater. | SJEKK PRISEN → |
Best på trange områder ![]() | Makita 9032 En unik båndsliper på grunn av sin lille størrelse og bevegelige slipearm. Denne kommer til på umulige områder. | SJEKK PRISEN → |
Best på større områder ![]() | Makita 9404J En meget effektiv og kraftig båndsliper. Du finner ingen som er bedre egnet på større flater enn denne. | SJEKK PRISEN → |
Billig og bra ![]() | Black & Decker KA 86 En billig båndsliper med imponerende kraft. Det skal godt gjøres å finne bedre båndslipere til denne prisen. | SJEKK PRISEN → |
Den kraftigste ![]() | Milwaukee BS 100 LE Testens kraftigste med en kapasitet på hele 1050 watt! Slipejobben vil føles som en lek med denne. | SJEKK PRISEN → |
Trådløs båndsliper ![]() | Ryobi R18BS Ser du etter en båndsliper uten ledning? Her er den! Med denne kan du slipe hvor enn du er. | SJEKK PRISEN → |
1. Makita 9911 — Best i test
Vår testvinner av flere grunner, men først og fremst ble vi veldig imponert over den gode prisen og den gode slipeevnen. Her får du en effektiv sliper som gir et jevnt resultat, selv på grove overflater. Makita 9911 er også noe mindre enn andre båndslipere, noe som gjør den lettmanøvrert og behagelig å bruke.
Mindre båndsliper
Båndsliperen fra Makita har mål på 262 x 132 x 141 og en vekt på 2,7 kilo. Dette gjør båndsliperen mindre enn mange av de andre modellen på markedet, noe som både har sine fordeler og ulemper. Fordelene er at den tar liten oppbevaringsplass, og den kan enkelt gjemmes bort. I tillegg bråker den mindre, samtidig som den er utrolig lett å bruke. Makita 9911 er med andre ord en veldig praktisk båndsliper.
Ulempene med dens lille størrelse er at slipeevnen ikke er like god som på de kraftigste modellene. Den sliper som nevnt til et tilfredsstillende resultat, men vil slite noe på de aller groveste overflatene, samtidig som den er lite effektiv om du skal slipe større områder.
Behagelig å bruke
Ergonomien til båndsliperen holder et svært høyt nivå og du kommer ikke til å få noen problemer med lengre arbeidsøkter når du bruker Makita 9911. Den er lett, behagelig og utrolig enkel å manøvrere. De to håndtakene gir deg også ekstremt god kontroll, så det skal mye til for at maskinen glipper mens du arbeider. Slipehastigheten kan også justeres etter ditt behov.
God kvalitet og pris
Er du på jakt etter strålende kvalitet til en veldig god pris, er det få som kan måle seg med denne modellen. Prislappen er overraskende lav når du ser på sliperesultat og brukervennlighet. Det eneste vi kan ta båndsliperen på, er at størrelsen på sliperen blir litt for liten skal du slipe store overflater.
Skal du slipe stuegulvet, ville vi ha gått for større modeller da disse er med tidseffektiv på store flater. Makita 9911 er et utmerket valg for mindre slipejobber.
Fordeler:
- Veldig god pris
- Behagelig å bruke
- Sliper til et godt resultat
Ulemper:
- Lite effektiv på større overflater
2. Bosch PBS75A — Beste budsjettvalg
Nok en prisgunstig båndsliper som leverer et godt resultat. Den er ekstremt tidseffektiv og feller mye på veldig kort tid. Bosch har her laget en modell med godt gjennomtenkt konstruksjon som kommer til på vanskelig områder og som er utstyrt med flere praktiske funksjoner.
Funksjonsrik
PBS75A har flere geniale funksjoner som både gjør den effektiv, og behagelig å bruke. Den har blant annet automatisk sentrering av slipebåndet, mikrofiltersystem, Low Vibration og SDS festesystem.
Sentreringen og Low Vibration sørger for at båndsliperen automatisk midtstilles under arbeidet, noe som sparer deg for justeringstid og sikrer at slipebåndet alltid er optimalt plassert. Low Vibration er en støtabsorbering og vibrasjonsdemping som reduserer belastningen når du bruker sliperen. Det gir god komfort og gjør det problemfritt å jobbe med krevende oppgaver.
Festesystemet til PBS75A er utviklet for at du raskt og enkelt skal kunne skifte tilbehør på maskinen, dersom du skal gå løs på oppgaver der du trenger andre kvaliteter. Det kan for eksempel være at du må ta av en del på maskinen, dersom du skal slipe trange områder som i et hjørne. Mikrofilter-systemet er der for å samle opp støvet som blir igjen når du sliper, slik at du kan arbeide i rene omgivelser.
Du får mye for pengene
Prislappen på litt over 1000 kroner imponerer oss, samtidig som båndsliperen er behagelig å bruke. Den sliper også til et godt resultat, og er ideell til bruk på større flater på grunn av sin romslige slipeflate. Vi mener derfor du får mye for pengene kjøper du denne modellen.
Det vi imidlertid savner og som trekker den en del ned, er at den ikke har hastighetsregulering. Det gjør at den er vanskelig å bruke på detaljnivå og at finslipingen ikke er den beste. Strømledningen er også veldig kort, noe som kan være litt irriterende, men alt i alt er dette en god båndsliper.
Fordeler:
- Du får mye for pengene
- Funksjonsrik
- Praktisk konstruksjon
Ulemper:
- Ingen hastighetsregulering
- Kort strømledning
3. Bosch GBS 75 AE — For den profesjonelle
En meget effektiv båndsliper som er komfortabel å bruke, selv på de mest krevende slipeoppgavene. Den sterke 750 watts motoren sørger for at arbeidet går raskt på store flater på både metall og tre, og denne er utmerket for deg som er godt kjent med bruk av båndslipere.
Ideell på mange flater
GBS 75 AE skiller seg fra andre modeller fordi den er i stand til å håndtere mange ulike områder. Denne fungerer like bra til grovsliping som finsliping, både på jevne og ujevne flater. Investerer du i Bosch GBS 75 AE kan du slipe ujevne flater utendørs, like godt som lakkerte- og malte flater innendørs. Dette er derfor en veldig allsidig båndsliper som passer til all bruk.
God komfort
Til tross for at maskinen er kraftig, er den veldig behagelig å bruke. Vanligvis vil kraftige båndslipere vibrere en god del og kan være ganske tunge å manøvrere, men det er ikke tilfelle med GBS 75 AE. Her får du god komfort, helt uten vibrasjoner på grunn av Low Vibration-funksjonen.
Den er også utstyrt med en softgrip-sone som gir svært godt grep for god kontroll og komfort, i tillegg har den et ekstra håndtak på baksiden som kan tas av ved behov. Du kan derfor arbeide lenge uten å føle at du blir sliten av å bruke maskinen.
Ikke bare er båndsliperen behagelig og enkel å bruke, det er også utrolig enkelt å skifte slipebåndet på maskinen. Alt du trenger å gjøre er å løfte spennhåndtaket og løsne på slipebåndet og ta det av.
Lang levetid
De kraftige tannreimene og metallreimskiver sørger for at båndsliperen holder lenge uten slitasje, samtidig som den har et robust design. Med denne kan du også justere hastigheten slik at du kan tilpasse slipingen etter overflate og slipebehov. I tillegg sørger den kraftige motoren for et strålende resultat. Det eneste vi ikke likte med denne modellen er dens høye pris.
Her må du belage deg på å betale mye, noe som gjør den best egnet for den profesjonelle bruker av båndslipere.
Fordeler:
- Fungerer på mange overflater
- Jevnt sliperesultat
- God komfort
Ulemper:
- Høy pris
4. Metabo BAE 75 — Båndsliper med stativ
En kraftig båndsliper som sørger for perfekt sliperesultat på større områder. Den er også veldig allsidig, siden den er utstyrt både med bryter for båndhastighet, maskinstativ og lengdeanslag for nøyaktig styring av arbeidsstykket. Du er derfor garantert en presis båndføring når du bruker BAE 75.
Stødig båndsliper
BAE 75 har flere funksjoner som sørger for en stødig drift og en båndhastighet som holder seg konstant under belastning. Dette er blant annet en helbølge-elektronikk kalt Vario Tacho Constamatic, i tillegg til at den har et ekstra håndtak for optimal styring.
Stativet som er inkludert vil også hjelpe bidra til en mer effektiv og komfortabel jobb. Du plasserer bare gjenstanden du skal slipe oppå stativet, noe som gir deg optimal arbeidshøyde. Jobben vil derfor gå raskere uten noen belastninger på kroppen din.
Kraftig motor og stort slipebånd
Motoren har en kraft på hele 1010 watt, noe som gjør den til en av de kraftigste i vår test, i tillegg til at slipebåndet måler 85 x 150 millimeter. Dette gjør BAE 75 bedre egnet for store og rette overflater. Maskinen har også en vekt på fem kilo, og kan derfor oppleves som veldig tung og vanskelig å manøvrere, noe som gjør at den har problemer med å komme seg til krevende områder.
Vi anbefaler derfor denne til deg som skal slipe store og jevne flater. Her leverer den et utmerket resultat, og er behagelig å bruke. Er du på utkikk en manøvrerbar båndsliper til små og trange flater, ville vi ha styrt unna denne modellen.
Fordeler:
- Kraftig motor
- Stødig, helt uten vibrasjoner
- Perfekt til store overflater
Ulemper:
- Veier mye
- Dårlig manøvrering
5. Makita 9032 — Best på trange områder
En liten båndsliper med smal konstruksjon og justerbar slipearm, perfekt på trange og vanskelig områder. Denne kommer til på umulig områder som døråpninger og i sprekker. Med denne får du markedets minste, letteste og mest fleksible båndsliper.
Testens minste båndsliper
Med en vekt på 1,6 kilo og en bånd-dimensjon på 9 x 533 millimeter, er dette markedets minste båndsliper. Dette gjør den ekstremt enkel å oppbevare, samtidig som den kommer til på områder ingen andre båndslipere er i stand til. Det gjør den unik og den er et praktisk tilskudd til større og kraftigere båndslipere.
Som den minste og letteste båndsliperen, er den naturligvis også den mest behagelige å bruke. Makita 9032 kan fint betjenes med en hånd og i lange perioder uten utmattelse. Denne er også nesten vibrasjonsfri og det kreves derfor veldig lite energi fra deg å slipe med denne.
Kort ledning og lav motorkapasitet
Til tross for sine mange fordeler, har den like mange ulemper. Før det første har den veldig liten motorkraft og er ikke i nærheten av andre båndslipere når det kommer til effektivitet. Den smale konstruksjonen gjør den også sjanseløs på overflater på vanlig størrelse. Denne er kun egnet for de absolutt minste og trangeste områdene.
Ledningen er også på korte 2,5 meter, noe som gjør at du må skifte stikkontakt til enhver tid, dersom du går løs på nye slipeoppgaver. Vi synes også prisen er litt i overkant med tanke på den dårlige motorkraften. Her må du betale rundt 3000 kroner, noe selv de kraftigste og mest effektive båndslipere koster.
Det du får med Makita 9032 som ingen andre modeller har, er en ekstrem fleksibilitet. Med denne kan du slipe områdene du ikke trodde gikk an å slipe.
Fordeler:
- Sjelden god fleksibilitet
- Ekstremt behagelig
- Kommer til på umulige områder
Ulemper:
- Høy pris med tanke på den lave motorkraften
- Kun egnet for de absolutt minste områdene
6. Makita 9404J — Best på større områder
Der Makita 9032 er best på trange områder, er denne modellen fra Makita best på større områder. Med en wattstyrke på 1010 og en bånddimensjon på 100 x 610 mm skal det godt gjøres å finne en som er mer effektiv enn denne. Makita er kjent for sin gode kvalitet og har igjen laget et kvalitetsprodukt du garantert blir fornøyd med.
Enestående kapasitet
Vurderer du å slipe ned gulvet istedenfor å bytte det ut, er det ingen modeller som er bedre enn denne. Den effektive båndsliperen garanterer en enkel jobb uansett hvor krevende den måtte være. God ergonomi og smarte funksjoner, sammen med kraftig motor og stor bånd-dimensjon sikrer en behagelig arbeidstid, uavhengig av hvor lenge du arbeider.
Makita 9404J har blant annet automatisk båndsentrering som sikrer et jevnt resultat, i tillegg til at den regulerbare båndhastigheten sørger for full kontroll på slipejobben. Den har også en praktisk støvoppsamler som gir deg det et sunt og trygt arbeidsmiljø.
God allrounder
Ikke nok med at den imponerer med en kraftig motor, det er også en solid allrounder som passer til flere typer arbeid. Den finsliper like godt som den gjør grovjobben og den håndterer all slags underlag like bra. Det har heller ingen betydning om underlaget er ujevnt og om den skal brukes til utendørsbruk. Denne takler rett og slett alle slipejobber.
Rettferdig pris
Prislappen varier mellom 3000 og 4000 kroner, noe vi mener er rettferdig med tanke på motorkraften. Dette er en av de kraftigste på markedet noe som gjør den svært effektiv. Vi synes derfor du ikke finner bedre båndslipere til større områder enn denne.
Fordeler:
- Fantastisk motorkraft
- God allrounder
- Utmerket på større områder
Ulemper:
- Kommer ikke til på trange områder
- Dårlig manøvrering
7. Black & Decker KA 86 — Billig og bra
En veldig prisvennlig båndsliper med overraskende god motorkraft. Til å koste under tusenlappen er det nesten litt sjokkerende at wattstyrken er på hele 720. Dette gjør den godt egnet til sliping av blant annet gulv, terrassebord og generelt alle overflater.
Praktisk konstruksjon
Slipemaskinen har en vinklet belte-utforming som gjør at du kan slipe dobbelt så nær kanten av to tilstøtende overflater. Du vil derfor ha null problemer med å slipe langs listekanter med KA 86. Modellen har også en innebygd støvpose som fanger opp alt av smuss som produseres når du sliper.
Ikke nok med, det praktisk beltespor-designet sørger for at slipebåndet alltid ligger i riktig posisjon når du sliper. Det vil derfor til enhver tid ligge riktig plassert uten at du trenger å gjøre justeringer, noe som sparer deg masse tid.
KA 86 er også utstyrt med en smart håndtaks-mekanisme som gjør det veldig kjapt og enkelt å bytte både bånd og annet tilbehør. Dette er også en funksjon som sparer deg mye tid når du arbeider med slipemaskinen.
Testens billigste
Vi likte Black & Decker KA 86 veldig godt og da mye på grunn av den rimelige prisen. Dette er testens billigste, men den har likevel imponerende motorkraft. Det vi ikke likte var at kvaliteten på materialet ikke er det beste. Den er ganske sårbar mot hyppig bruk og den blir fort utslitt. Den har også en tendens til å vibrere når den arbeider på krevende områder, noe som kan bli slitsomt over tid. Men trenger du en båndsliper til bruk en gang i blant, er dette et veldig godt kjøp.
Fordeler:
- Testens billigste båndsliper
- Praktisk konstruksjon
- God motorkraft
Ulemper:
- Blir fort utslitt, lite holdbart materiale
- Vibrerer på krevende arbeidsoppgaver
8. Milwaukee BS 100 LE — Den kraftigste
Testens kraftigste båndsliper med en båndlengde på hele 620 millimeter og båndbredde på 100 millimeter. Det kompakte designet gjør at den tåler mye, samtidig som du kan slipe langs kanter uten problemer. Er det rå kraft du er ute etter, er dette båndsliperen for deg.
Allsidig
Milwaukee har laget en meget allsidig båndsliper som passer til flere slipejobber. Den gjør grovjobben, like godt som den finsliper og håndterer alle underlag til et optimalt resultat. Den kraftige motoren og store slipebåndet, kombinert med det kompakte designet gjør at den også passer like godt på større flater som på trange områder. Den er overraskende enkel å manøvrere til tross for sin høye vekt på fem kilo.
Med BS 100 LE har du også mulighet til å montere den til stasjonært bruk, samtidig som den er utstyrt med hurtiglåsing for raskt bytte av bånd. Med denne modellen får du derfor en båndsliper som holder lenge og som sørger for et støvfritt miljø, siden den både har integrert turbin og støvpose.
Effektiv, men kostbar
Kraften på motoren sørger for en imponerende, effektiv maskin, som leverer et jevnt og vakkert resultat. Med BS 100 LE er slipejobben verken tid- eller energikrevende og arbeidet går som en lek, uavhengig av flatene du sliper.
Det er imidlertid slik at skal du ha god kvalitet, så må du regne med å betale litt, og dette er også tilfelle her. Prislappen ligger på stive 5000 kroner, noe som er mye, men samtidig greit med tanke på hva du faktisk får med denne maskinen. BS 100 LE gjør en utmerket jobb og er et godt kjøp både for uerfarne og rutinerte bruker.
Fordeler:
- Testens kraftigste
- Allsidig
- Kommer til på vanskelig områder
Ulemper:
- Høy pris
9. Ryobi R18BS — Trådløs båndsliper
Testens eneste batteridrevne båndsliper! Det betyr at du slipper den irriterende ledningen som begrenser arbeidsområdet ditt. Ta med deg sliperen ut i hagen eller i garasjen og sett i gang med å slipe. R18BS kan du ta meg deg overalt og du finner ingen båndslipere som er mer mobil enn denne.
Jevnt sliperesultat
Ikke nok med at R18BS er ekstremt praktisk, den hjelper deg også å oppnå fantastiske resultater. Båndhastigheten er på 250 meter i minuttet og den har en sperreknapp som sørger for konstant hastighet. Det gir et jevnere resultat uten at du trenger å anstrenge deg med å holde inne utløseren, noe som også gir en komfortabel drift.
Håndtaket på båndsliperen er justerbart og kan stilles inn i tre forskjellige posisjoner. Dette gjør at du kan tilpasse arbeidsstillingen din etter arbeidsoppgave, noe som også er med på å gi en behagelig arbeidstid og et jevnere sliperesultat.
I tillegg har håndtaket har et ergonomisk og mykt grep, som sørger for at du jobber uanstrengt.
Populær hos eksisterende kunder
Her har Ryobi laget et populært produkt hos eksisterende kunder og kundeomtalene forteller om en sterk maskin som er behagelig å bruke. Den får også skryt for sliperesultatet, samtidig som den rimelige prisen ofte trekkes frem. Modellen er så godt likt at den får hele fira av fem stjerne på kundeomtaler hos forbrukersiden Jula.
Omtalene virker veldig fornuftige og vi er veldig enige i mye av det som skrives. Dette er utvilsomt et godt produkt som leverer gode resultater og som er behagelig å bruke. Vi liker også at den er uten ledning og kan brukes over alt.
Det eneste du må tenke på med en batteridreven båndsliper at de ikke har like lang arbeidstid som de med ledning. R18BS går fort tom for strøm og batteriet bruker ganske lang tid på å lades opp. Du må derfor belage deg på hyppige avbrytelser skal du arbeide lenge med båndsliperen. En annen ulempe er at batteri og lader selges separat, noe som gir en høy totalpris.
Fordeler:
- Kan brukes overalt
- Behagelig å bruke, uansett arbeid og stilling
- Leverer et jevnt sliperesultat
Ulemper:
- Batteri og lader selges separat, noe som gir høy totalpris
- Kort batteritid
Hva kan du bruke en båndsliper til?
En båndsliper er først og fremst en maskin for deg som ønsker å grovslipe eller finslipe større flater raskt. Den er beregnet for en rekke ulike oppgaver, men i hovedsak for å slipe grovt materiale. De kan brukes til blant annet til sliping av benkeplater til sliping av hele gulv, samtidig som den skal fange opp støv som etterlates på en effektiv måte.
Andre typiske oppgaver en båndsliper kan gjøre er å glatte ru og fjerne maling og plakk fra planker, i tillegg til å slipe avrundede hjørner og kanter.
Hvordan velge riktig båndsliper?
Det er flere faktorer å ta hensyn til når du skal velge en båndsliper, men vi mener dette er faktorene som burde være avgjørende for ditt båndsliper kjøp.
Ytelse
Ytelsen går ut på hvor mange watt motoren til båndsliperne har, og jo mer watt desto kraftigere motor. Ytelsen sier noe også hvor god slipekvalitet båndsliperne leverer. Skal du jobbe på veldig ruglete områder er det helt klart mer hensiktsmessig med større kraft, da mer kraft arbeider mye mer effektivt til et mye bedre resultat.
Men husk at ytelse og pris ofte henger ofte sammen. Skal du ha en kraftig motor, må du regne med å betale mer. Du kan derfor nøye deg med en mindre ytelse skal du slipe mindre, og finere områder.
Ergonomi og brukervennlighet
Ergonomien har stor betydning for hvor komfortabelt det er når du arbeider. Ettersom båndslipere vibrerer når de brukes, er det viktig med god ergonomi slik at du ikke får slitasje når du bruker båndsliperen. Balansen og vekt har også stor betydning, men er håndtak designet på en smart måte og utstyrt med mykt belegg, er man på god vei til å ha en veldig behagelig båndsliper. Vekten vil da få mindre betydning.
Brukervennligheten går på hvor enkle de er å bruke, uten mange uforståelige knapper og funksjoner. Heldigvis er de fleste båndslipere i dag veldig entydige, og de kan fint brukes av en person som aldri har sett en båndsliper før. Det er også viktig å finne ut hvor enkelt det er å skifte slipebånd, i tillegg til å ha funksjoner som variabel hastighet. Klarer du ikke å skifte bånd, blir maskinen ubrukelig og det føles som en bortkastet investering. Det å kunne endre hastigheten bidrar til enklere og mer detaljstyrt drift.
Utforming og kvalitet
Hvilke områder du skal slipe er kanskje den viktigste faktoren å tenke på når du skal kjøpe en båndsliper. Skal du jobbe på store flater, trenger du et stort slipebånd og som effektiv arbeider på slike områder.
Ser du for deg sliping inntil kanter eller på vanskelige områder må du ha en sliper med en utforming som kommer til på disse områdene. Ikke alle båndslipere klarer det, så forsikre deg om at din båndsliper håndterer dine bruksområder.
Kvaliteten er naturligvis viktig på alle produkter du kjøper, men prisen er som regel mye høyere på de med topp kvalitet. Skal du bruke båndsliperen mye, er det helt klart smartere å kjøpe en dyr modell som tåler mye, fremfor en billig som blir ødelagt etter lite bruk.
Kvaliteten avgjør også hvor godt resultat du får. Skal du ha absolutt beste resultat, er det de dyre med best kvalitet du må gå for.
Pris
Hva er budsjettet ditt og hvor mye er greit for deg å betale? Du burde også tenke på hvor ofte du kommer til å bruke maskinen når du bestemmer deg for en pris som er innenfor. Prislappen på båndsliperne varierer kraftig, og de dyreste koster ganske mye. Betal derfor en pris du er komfortabel med, uavhengig av ytelsen og kvaliteten. Du er garantert mer fornøyd med et produkt du ikke føler du har overbetalt for.
Våre kriterier
Vi vurderte båndsliperne på følgende kriterier.
Slipekvalitet
Hvor bra ble sliperesultatet og ble det etterlatt noen riper eller hakk etter at jobben var ferdig? Dette er naturligvis det viktigste kriteriet i vår test, og hadde veldig stor betydning for testresultatet.
Brukervennlighet
Hvor lett er det å bruke maskinen og hvordan fungerte funksjonene i praksis? Var det mange knapper og funksjoner som ikke ga mening, vil det gi et negativ utslag i testen. Vi ønsket båndslipere som var entydige og enkle å bruke, uten avanserte funksjoner.
Ergonomi
Dette går rett og slett på hvor komfortable båndsliperne var å bruke. Hvordan lå håndtaket i hånden og var det mykt eller hardt? Det var en stor fordel om man kunne bruke båndsliperne i lengre perioder uten å bli utslitt i håndledd eller andre kroppsdeler.
Pris
Hva kostet båndsliperne basert på kriteriene ovenfor? Vi ønsket prisgunstige båndslipere som leverte et godt resultat og som var behagelige å bruke.