fbpx

Balansesykkel test: Disse 5 er de beste i 2023

En balansesykkel passer perfekt for barn som skal lære å sykle. En slik sykkel hjelper barnet i å mestre evnen til å holde balansen i en lengre periode av gangen. Det er derfor viktig at du velger en balansesykkel som er både stødig og sikker. Med riktig balansesykkel vil barnet lære å sykle innen kort tid.

Mange barn sykler på trehjulssykkel før de lærer å sykle på en tohjulssykkel. I denne læreperioden er det viktig å at barnet føler seg trygg, uten å ha begge føttene i bakken. Mange foreldre velger derfor å investere i støttehjul. Med en balansesykkel slipper barnet å bruke tid på trehjulssykkel og sykkel med støttehjul.

Allerede fra 18 måneders alderen kan barnet begynne å øve på en balansesykkael. Det å holde balansen er en kunst som ikke alltid er like enkelt å lære. Denne evnen er en egenskap som kommer godt med i andre sammenhenger også. Balansetrening passer utmerket for barn som er på jakt etter utfordringer.

Balansesykler betegnes også som løpesykler. En balansesykkel er tilpasset små barn som skal trene balansen. Den bidrar også til at barnet kan trene motoriske ferdigheter. De ulike modellene er tilpasset bruk av små barn til både innendørs og utendørs bruk. Du bestemmer selv hvilken modell som passer for deg og ditt barn.

En balansesykkel er designet for små barn som ønsker å utfordre seg. I vår test av balansesykler har vi tatt utgangspunkt i fem ulike balansesykler. Vi har tatt hensyn til viktige egenskaper som merke, funksjon, design og materialer og kvalitet. Dette er viktige egenskaper som det bør tas hensyn til når det skal investeres i en ny balansesykkel.

Balansesykkel test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Nordic Hoj Løpesykkel Bamse 10 tommer  
I vår balansesykkel test har vi vurdert løpesykkelen fra Nordic Hoj som best i test. Dette er en klassisk balansesykkel med et design som er inspirert av tegneserien Bamse. Leverandører Nordic Hoj er kjent for å levere barnesykler, barlansesykler og trampebiler i en tilfredsstillende kvalitet. Denne løpesykkelen er et utmerket valg for barn som skal trene balansen.
SJEKK PRISEN →
STIGA Balansesykkel STR Runracer C10
Hvis du er på jakt etter en stilfull balansesykkel i nøytral farge, er STIGA balansesykkel det riktige valget. Dette er en balansesykkel som er tilpasset bruk av barn fra 2 år og oppover. Den solide stålrammen er designet for bruk av aktive barn. De kraftige håndtakene tåler røff behandling. Dekkene er tilpasset bruk på alle typer underlag.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak løpesykkel 10 tommer 
Dette er en løpesykkel fra den kjente leverandøren Pinepeak. Denne leverandøren har levert sykler og andre uteleker i en årrekke. Du kan derfor være trygg på at du får en balansesykkel som tilfredsstiller dine forventninger. Balansesykkelen leveres i fargen steel blue, med sorte og hvite detaljer. Styret har en funksjon som hindrer barnet i å vri det for mye.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak Trehjulssykkel
Pinepeak Trehjulssykkel er en perfekt balansesykkel for små barn. Med sitt modulære design og enkel montering, gir den trygg og holdbar lek både innendørs og utendørs. Hjul uten eiker og fravær av pedaler øker sikkerheten. Myke håndtak og komfortabelt sete gir en behagelig kjøreopplevelse.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak Komfort Løpesykkel
Pinepeaks Løpesykkel Komfort er en høykvalitets balansesykkel til en fantastisk pris. Den slitesterke stålrammen og glidesikre håndtakene gir sikkerhet og kontroll. Justerbar sittehøyde og 10-tommers hjul gir stabilitet og tilpasning. Lett vekt gjør den enkel å håndtere og transportere.
SJEKK PRISEN →
STOY 10" Vintage Balansesykkel
Hvis du er på jakt etter en klassisk balansesykkel er Vintage balansesykkel et godt valg. Balansesykkelen leveres i en vintage design der pastellfargene lysegult, hvit og brun dominerer. Du får en balansesykkel som er tilpasset bruk av barn fra 2 år og oppover. Setet er polstret og kan justeres etter behov.
SJEKK PRISEN →
STOY 100% FSC Balansesykkel
Den svenske leverandøren Stoy byr på denne flotte balansesykkelen i en vintage design. Balansesykkelen fra Stoy er laget i tre og leveres i pastellfargen grønn. Setet kan justeres slik at det kan tilpasses barnets høyde. Dette er en balansesykkel som passer perfekt til barn fra 2 år og oppover, som ønsker å lære å sykle.
SJEKK PRISEN →

1. Nordic Hoj Løpesykkel Bamse 10 tommer  — Beste balansesykkel

Nordic Hoj Løpesykkel Bamse 10 tommer

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter en stødig balansesykkel i god kvalitet, bør du se nærmere på Nordic Hoj Løpesykkel. Denne balansesykkelen passer perfekt for barn som er glad i tegneserien Bamse. Her får du en balansesykkel i klassisk design, som passer for barn som er to år eller eldre. Den er perfekt for barn som trenger å øve på balanse.

Leverandør

Den svenske leverandøren Nordic Hoj er kjent for sine barnesykler. Nordic Hoj jobber aktivt for å kunne tilby brukervennlige balansesykler til barn fra 2 årsalderen og oppover. Det blir lagt vekt på at designet skal være både enkelt og minimalistisk. Med en løpesykkel fra Nordic Hoj får barnet tilgang til en trygg og lærerik balansetrening.

Design

Dette er en balansesykkel som er designet for at aktive barn skal kunne øve på balanse. Nordic Hoj løpesykkel leveres i et klassisk design, som er inspirert av tegneserien Bamse. Du får derfor en balansesykkel som de fleste barn liker. Løpesykkelen leveres i et morsomt design i blått og gult. Fargene er inspirert av den kjente tegneserien Bamse.

Funksjoner

Balansesykkelen er stødig mens den er i bruk. Dette for at barnet skal klare å holde balansen mens den er i fart. Nordic Hoj løpesykkel leveres uten pedaler og annen støtte for barnets føtter. Hjulene leveres i EVA-plast og har kulelager. Du kan justerer styret med en praktisk styrelås. Setet kan også justeres for slik å tilpasses barnets høyde.

Konklusjon

 • Balansesykkelen er rimelig i forhold til andre modeller
 • Designet passer perfekt for barn som liker tegneserien Bamse
 • Nordic Hoj Løpesykkel leveres med et justerbart styre og sete

LES MER

2. STIGA Balansesykkel STR Runracer C10 — Tidsriktig design

STIGA Balansesykkel STR Runracer C10

SJEKK PRISEN →

STIGA Balansesykkel passer perfekt for barn som er to år eller eldre. Dette er en balansesykkel som leveres i et tidsriktig design, i fargen silver. De små hjulene er designet for at det skal være enkelt å holde balansen i fart. Barnet får raskt følelsen av å sykle på ekte, uten bruk av støttehjul eller andre hjelpemidler.

Leverandør

Den svenske leverandøren Stiga Sports er kjent for sine mange fritidsprodukter til både barn og voksne. Selskapet Stiga Sports ble etablert så tidlig som i 1944. På den tiden besto produksjonen for det meste i bordtennisbord. I dag leverer Stiga Sports innendørs og utendørs sportsprodukter til forhandlere over hele verden.

Design

STIGA Balansesykkel STR Runracer leveres i fargen silver. Denne fargen bidrar til at balansesykkelen får et stilfullt preg. Det klassiske designet kan minne om en vanlig barnesykkel, uten pedaler. De robuste svarte hjulene har en størrelse på 10 tommer. Balansesykkelen er derfor designet for å brukes av små barn.

Funksjoner

Balansesykkelen fra Stiga Sports er tilpasset bruk av barn fra to års alderen og oppover. Setet kan justeres slik at det enkelt kan tilpasses barnets høyde. Dette er en egenskap som kommer godt med når barnet skal bruke balansesykkelen. Den passer perfekt til barn som ønsker å lære å sykle, uten bruk av støttehjul.

Konklusjon

 • Balansesykkel som er tilpasset barn med en alder på 2 år +
 • Solide hjul som kan brukes på alle typer underlag
 • STIGA balansesykkel leveres med et justerbart sete

LES MER

3. Pinepeak løpesykkel 10 tommer — Best kvalitet

Pinepeak løpesykkel 10 tommer 

SJEKK PRISEN →

Det er mange grunner til å investere i en praktisk balansesykkel. Dette er et utmerket hjelpemiddel for barn som skal lære å sykle. Pinepeak løpesykkel leveres uten pedaler. Barnet kan derfor bruke balansesykkelen til å øve på å holde balansen over lengre tid. Både setet og styret kan justeres slik at balansesykkelen kan tilpasses barnets høyde.

Leverandør

Den velkjente leverandøren Pinepeak har levert solide utendørsleker i en årrekke. Dette er produktet som blant annet trampoliner, sykler, tråbiler og balansesykler. De mange utendørslekene er designet for å tåle mye bruk. Pinepeak er kjent for å levere balansesykler og andre utendørsleker i god kvalitet.

Design

Det er viktig å velge en balansesykkel med et design som barnet liker. Løpesykkelen fra Pinepeak leveres i et stilfullt design. Det sorte styret er designet for å passe til små barns hender. Tykkelsen på hjulene gjør det enkelt å holde balansen på alle typer underlag. Denne balansesykkelen passer derfor perfekt til barn som ønsker å lære å sykle.

Funksjoner

Det er viktig at balansesykkelen er komfortabel å bruke for små barn. Pinepeak leverer her en løpesykkel som tåler en maksvekt på 25 kg. Dette tilsier at den passer for barn som er mellom 3 til 6 år gamle. Du kan justere både sete og styre ut fra høyden til barnet. Styret har en funksjon som hindrer at barnet kan vri det for mye til hver av sidene.

Konklusjon

 • Løpesykkelen kan brukes av barn mellom 3 til 6 år
 • Både styre og sete kan justeres etter barnets høyde
 • En praktisk funksjon hindrer barnet i å vri styret for mye

LES MER

4. Pinepeak Trehjulssykkel – For små barn

Pinepeak Trehjulssykkel Løpesykkel

SJEKK PRISEN →

Pinepeak Trehjulssykkel er en imponerende løpesykkel med tre hjul som er ideell for små barn. Denne balansesykkelen er utformet med barnets sikkerhet og komfort i tankene, og den er enkel å montere takket være det modulære designet.

Med en solid stålramme og brede hjul tilbyr Pinepeak Trehjulssykkel en trygg og holdbar konstruksjon som tåler aktive leker både innendørs og utendørs. Det er ingen risiko for at småbarnas føtter setter seg fast i eikene, da denne sykkelen har hjul uten eiker. Dette gir ekstra trygghet og fred i sinnet for foreldrene.

I tillegg til sikkerhet har Pinepeak Trehjulssykkel også fokus på komfort. Sykkelen er utstyrt med myke håndtak som gir en behagelig kjøreopplevelse. Det komfortable setet sikrer at barnet ditt kan nyte turene sine uten ubehag.

Denne balansesykkelen er perfekt for både innendørs og utendørs bruk, og den er ideell for barn i alderen hvor de lærer å sykle. Med Pinepeak Trehjulssykkel kan barnet ditt utforske verden på en morsom og trygg måte, samtidig som de utvikler balanse, koordinasjon og selvtillit.

I tillegg til de praktiske fordelene er Pinepeak Trehjulssykkel også en estetisk tiltalende sykkel. Den har et moderne design og en fargerik stil som barna vil elske.

Pinepeak Trehjulssykkel kombinerer sikkerhet, komfort og moro i en solid pakke. Så gi barnet ditt den beste starten på sykkelreisen med Pinepeak Trehjulssykkel!

Oppsummert:

 • Perfekt balansesykkel for små barn
 • Trygg og holdbar konstruksjon for innendørs og utendørs lek
 • Hjul uten eiker
 • Myke håndtak og komfortabelt sete

LES MER

5. Pinepeak Komfort Løpesykkel – Mye for pengene

Pinepeak Komfort Løpesykkel

SJEKK PRISEN →

Med sin smidige og slitesterke stålramme er Pinepeak Komfort Løpesykkel konstruert for å tåle aktive leker og utfordrende terreng. Uansett om det er på fortau, parker eller hjemme i hagen, kan barnet ditt glede seg over sikker og pålitelig sykling.

En av de mest imponerende egenskapene er de komfortable og glidesikre håndtakene. Dette gir en solid og trygg kontroll, slik at barnet kan manøvrere sykkelen med letthet. Det er viktig for barn å føle seg komfortable og trygge mens de utforsker verden på to hjul, og Pinepeaks Løpesykkel Komfort leverer akkurat det.

Med målene 80 x 16 x 41 cm og en sittehøyde som kan justeres fra 36 til 39 cm kan denne balansesykkelen tilpasses barnets vekst og utvikling. Den kan vokse sammen med barnet, og barnet kan fortsette å glede seg over den i flere år. De 10-tommers hjulene gir også stabilitet og trygghet under turene.

Vekten på kun 3,7 kg gjør Pinepeak Komfort Løpesykkel til en lett og enkel sykkel å håndtere for både barn og foreldre. Dette gjør det også praktisk å transportere sykkelen til forskjellige steder, enten det er på ferie eller til en venns hus.

Pinepeaks Løpesykkel Komfort er den perfekte balansesykkelen til en svært god pris. Den kombinerer kvalitet, holdbarhet og komfort til glede for både barn og foreldre. Med denne balansesykkelen kan barnet ditt øve på balanse, koordinasjon og bygge selvtillit mens de utforsker verden på hjul.

Oppsummert:

 • Høykvalitets balansesykkel til fantastisk pris
 • Slitesterk stålramme og glidesikre håndtak
 • Justerbar sittehøyde og 10-tommers hjul
 • Lett vekt for enkel håndtering og transport

LES MER

6. STOY 10″ Vintage Balansesykkel — Klassisk design

STOY 10" Vintage Balansesykkel

SJEKK PRISEN →

I den senere tid har det blitt stadig mer populært å bruke balansesykkel. Modellen Vintage balansesykkelen Lemon fra Stoy skiller seg ut blant mange av de andre balansesyklene som er tilgjengelig i dag. En av grunnene til dette er det tidløse designet. Den leveres selvsagt uten pedaler, og er derfor tilrettelagt for balansetrening.

Leverandør

Den svenske leverandøren Stoy har levert solide balansesykler og annet barneutstyr i flere år. Stoy har blant annet fokus på at produktene skal tilfredsstille krav om sikkerhet. Du kan derfor forvente å få en solid balansesykkel som barna trygt kan bruke. Denne leverandøren leverer balansesykler som er med på å utvikle de motoriske ferdighetene til barnet.

Design

Her får du en balansesykkel som leveres i et tidløst design, som kan minne om eldre sykkelmodeller. Kombinasjonen av lyse pastellfarger og brune detaljer gir balansesykkelen et preg av vintage design. Det praktiske setet er polstret for at barnet skal sitte komfortabelt. Sykkelrammen er i stål, mens hjulene er i plast.

Funksjoner

Dette er en balansesykkel som leveres med vedlikeholdsfrie dekk i plast. De myke kvalitetsdekkene er stødige på alle typer underlag. Hjulene etterlater heller ikke bruksmerker på underlaget. Balansesykkelen kan derfor brukes innendørs, om det er ønskelig. Det polstrede setet kan justeres fra 23 cm til 43 cm, og kan derfor tilpasses barnets høyde.

Konklusjon

 • Balansesykkelen kan brukes av barn på 2 år og oppover
 • Dekkene til balansesykkelen er vedlikeholdsfrie
 • Du kan tilpasse setet etter barnets høyde

LES MER

7. STOY 100% FSC Balansesykkel — Perfekt for små barn

STOY 100% FSC Balansesykkel

SJEKK PRISEN →

Den unike balansesykkelen Vintage Green fra Stoy passer utmerket for barn som skal lære å sykle. Den leveres uten de klassiske pedalene som kjennetegnes vanlige barnesykler. Barnet kan derfor holde balansen ved å bruke føttene. Balansesykkelen kan brukes av barn i alderen 2 til 3 år. Både håndtak og sete er behagelig å bruke for små barn.

Leverandør

Den svenske leverandøren Stoy har levert brukervennlige barneleker i en årrekke. Stoy jobber aktivt for å kunne tilby trygge leker til små barn. Leverandøren legges stor vekt på at det skal tilbys produkter med unike design. Det brukes miljøvennlige materialer som er tilpasset bruk av barn i alle aldre.

Design

Denne balansesykkelen leveres i et design som klassifiseres som vintage. Den lyse pastellfargen er med på å skape et helhetlig preg av vintage. Den unike balansesykkelen er den eneste i testen som er laget av solid tre. Balansesykkelen er laget av materialer som er FSC sertifiserte. De kraftige hjulene gjør det enkelt for små barn å holde balansen.

Funksjoner

Hvis du er på jakt etter en balansesykkel i klassisk vintage design, er dette et utmerket valg. Her får du en balansesykkel som er tilpasset bruk av små barn. Du kan justere setet for slik å tilpasse høyden til barnet som skal bruke balansesykkelen. Både håndtak og sete er designet for at barnet skal kunne sitte trygt, mens balansesykkelen er i bruk.

Konklusjon

 • Balansesykkelen er laget i tre og FSC sertifiserte materialer
 • Du kan justerer setet slik at høyden kan tilpasses barnet
 • Bidrar til å øke de motoriske ferdighetene til barnet

LES MER


Balansesykkel test