fbpx

Bæresele test: De 4 beste i 2022

Det finnes en rekke produkter utviklet for å forenkle foreldre sin hverdag, og en bæresele er nettopp et slikt produkt. Med en bæresele kan du enkelt bære barnet samtidig som du har hendene fri til å gjøre andre ting.

Det er derimot slik at utvalget av bæreseler er enormt, noe som kan gjøre oppgaven med å finne riktig modell nokså krevende. Vi håper å gjøre denne jobben enklere ved å samle og sammenligne et utvalg av de beste bæreselene i 2021. Vi har grundig evaluert tester utført av diverse ekspertpanel, samt gjennomgått produktbeskrivelser og kundeomtaler. Dette for å gi deg bedre oversikt over dagens utvalg.

Modellen vi opplever som best basert på vår gjennomgang, er Ergobaby Omni 360. Dette er en prisbelønt bæresele kjent for å være svært vennlig mot hoftene. Dessuten imponerer den med sin gode komfort og brukervennlighet. Er du på utkikk etter et prisvennlig alternativ, er det Lillebaby Complete All Seasons vi anbefaler. Denne modellen stikker seg ikke bare ut på grunn av sin gunstige pris, men også fordi den har høy kvalitet. Den er nemlig laget av 100% bomull.

Øvrige modeller vi oppfatter som gode kjøp er Ergobaby Triple Triangles og Ergobaby Adapt Geo. Les videre og finn ut hva som gjør disse bæreselene populære.

VÅRE favoritter

 • Utviklet i samarbeid med leger og jordmødre
 • Komfortabel både for barn og voksne
 • Utstyrt med en rekke praktiske egenskaper
SJEKK PRISEN →
 • Lett og luftig
 • Ergonomisk og svært hoftevennlig
 • Har vunnet en rekke «best i test» priser
SJEKK PRISEN →
 • Testens billigste
 • Utstyrt med ergonomiske og justerbare skulderremmer og midjebånd
 • Laget av materialer i høy kvalitet
SJEKK PRISEN →

Bæresele test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Ergobaby Omni 360
Denne prisbelønte bæreselen er vår soleklare favoritt. Vi er heller ikke de eneste som er begeistret. Den har nemlig en rekke “best i test” titler på merittlisten. Dette fordi den er både komfortabel, ergonomisk og brukervennlig.
SJEKK PRISEN →
Ergobaby Triple Triangles
Denne premiummodellen er et resultat av 10 år med banebrytende forskning. Du får derfor en særdeles ergonomisk bæresele som sikrer ypperlig komfort til både deg og barnet. I tillegg til det er den utstyrt med flere smarte funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Lillebaby Complete All Seasons
Det som gjør at denne bæreselen utmerker seg er først og fremst den gunstige prisen. Sammenlignet med resten av markedet er den desidert billigst, noe som gjør den til et opplagt kjøp om du handler på budsjett eller bare ønsker et rimeligere alternativ.
SJEKK PRISEN →
Ergobaby Adapt Geo
Ergobabys bæreseler er med rette svært populære og har blitt kjent for sin ergonomi og overlegne bærekomfort. Med Adapt har produsenten lyttet til brukernes ønske om en sele som kan brukes fra fødselen av uten et separat spedbarnsinnlegg. Her er også prisen god, hvilket betyr at du får mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Ergobaby Omni 360 — Best i test

Ergobaby Omni 360

SJEKK PRISEN →

Ergobaby Omni er vår soleklare favoritt. Dette på grunn av flere grunner, men en helt elementær årsak er at den har vunnet en rekke «best i test» priser hos flere testmagasin. Ikke nok med det, bæreselen er svært anvendelig og brukervennlig, samt at den har en overkommelig pris. Ønsker du den beste kombinasjonen av pris, funksjonalitet og brukervennlighet, er dette helt klart bæreselen du skal gå for.

Ekspertens favoritt

En mer prisbelønt bæresele skal du lete lenge etter. Både i 2018, 2019, 2020 og 2021 har denne blitt kåret som testvinner hos diverse forbrukerråd. Det er særlig på grunn av at selen er lett og luftig, og ikke minst svært ergonomisk.

Omni 360 beskrives blant annet som en praktisk alt-i-én-bæresele. Dette fordi den kan brukes fra barnet er nyfødt og opptil 20 kg, og kan enkelt justeres etter hvert som barnet vokser. Omni 360 kan i tillegg brukes i alle fire bæreposisjoner, og tilbyr en komfortabel og personlig passform, med vatterte og kryssbare skulderreimer.

Videre hevdes det at den er anerkjent for å være et produkt som er vennlig mot hoftene, og da både for barnet og deg selv. Den har attpåtil flere unike egenskaper som ekstra støtte i korsryggen, avtakbar oppbevaringsrom, og viktigst av alt, at den kan brukes i kombinasjon med amming.

I tillegg er den laget av 100 prosent polyester, noe som sikrer lang holdbarhet. Skulle det være behov kan denne fint gå i arv. Bæreselen tåler dessuten maskinvask på 30 grader, og den tåler som nevnt en maksimalvekt på 20 kilo.

Prisen er også bra – den er ikke den rimeligste, men heller ikke den dyreste, så i hovedsak opplever vi den som en sikker investering særlig med tanke på hvor mye den tåler og hvor fleksibel den faktisk er. Det er nok heller ikke uten grunn at den er kåret til best i test fire år på rad.

Oppsummert

 • Lett og luftig
 • Ergonomisk og svært hoftevennlig
 • Har vunnet en rekke «best i test» priser

LES MER

2. Ergobaby Triple Triangles — Premium

Ergobaby 360 Bæresele Triple Triangles

SJEKK PRISEN →

Denne premiummodellen er et resultat av 10 år med banebrytende forskning. Du får derfor en særdeles ergonomisk bæresele som sikrer ypperlig komfort til både deg og barnet. I tillegg til det, er den utstyrt med flere smarte funksjoner som forlengbart ryggpanel, ekstra bredt midjebelte og fleksibel hette med UPF 50+. Sagt med andre ord, er dette et enestående kjøp om du skal ha en bæresele du kan forvente mye av.

Funksjonsrik bæresele

Triple Triangeles er en anerkjente bæresele og en favoritt både hos mødre og fedre. Den skårer skyhøyt på kundeanmeldelser og beskrives av flere som et fantastisk produkt. Det som går igjen som den største fordelen er at den har fire komfortable, sikre og ergonomiske bæreposisjoner.

De fire posisjonene beskrives som «mage innover», «mage utover», og «hofte- og ryggposisjon». Posisjonene gjør er at du enkelt kan justere og bære barnet med både omtanke og nærhet.

Andre ting som trekkes frem som unikt, er at bæreselen er utviklet i samarbeid med leger, jordmødre og bærekonsulenter. Det er nok nettopp derfor at Triple Triangles er så behagelig som den er.

I tillegg til det er den meget anvendelig. Den kan brukes av barn mellom 5 og 20 kilo, samt at den har flere ekstraordinære funksjoner som vatterte skulderreimer, samt nevnte midjebelte og forlengbare ryggpanelet.

Således har selen en lett vekt på 1 kilo og den tåler maskinvask på 30 grader, mens øvrige mål er 17x17x26 cm.

Oppsummert

 • Utviklet i samarbeid med leger og jordmødre
 • Komfortabel både for barn og voksne
 • Utstyrt med en rekke praktiske egenskaper

LES MER

3. Lillebaby Complete All Seasons — Beste på budsjett

Lillebaby Complete All Seasons

SJEKK PRISEN →

Det som gjør at denne bæreselen utmerker seg er først og fremst den gunstige prisen. Sammenlignet med resten av markedet er den desidert billigst, noe som gjør den til et opplagt kjøp om du handler på budsjett eller bare ønsker et rimeligere alternativ. Til tross den vennlige prisen har den også flere fordeler som god komfort og praktiske lommer.

Praktisk bæresele

Denne bæreselen omtales av ekspertene som ergonomisk og komfortabel. De forklarer utsagnet med at selen er utstyrt med opprettebar nakkestøtte, justerbare skulderremmer og midjebånd, samt at den har god støtte i korsryggen.

Dette gjør at selen fungerer ypperlig til små og sovende barn, der også foreldrenes komfort er ivaretatt da den enkelt justeres for en god og sikker passform. Foran på selen er det til og med en praktisk lomme hvor du kan oppbevare dine viktige eiendeler. Der kan du også oppbevare det medfølgende soltrekket, som forhindrer at barnet forstyrres av sollys.

Bæreselen er i tillegg laget av bomull, og har en innside i 3D-mesh, samt et frontpanel som kan brettes ned for ekstra ventilasjon. Selen har også seks forskjellige, ergonomiske bæreposisjoner, og du trenger ikke noe spedbarnsinnlegg. Alt i alt fremstår det som en en superpraktisk bæresele, som ikke minst stikker seg ut på grunn av den gunstige prisen.

Øvrige mål er 27 x 24 x 17 cm, og den tåler en maksvekt på 20 kilo.

Oppsummert

 • Testens billigste
 • Utstyrt med ergonomiske og justerbare skulderremmer og midjebånd
 • Laget av materialer i høy kvalitet

LES MER

4. Ergobaby Adapt Geo — Mye for pengene

Ergobaby Adapt Geo Bæresele

SJEKK PRISEN →

Ergobabys bæreseler er med rette svært populære og har blitt kjent for sin ergonomi og overlegne bærekomfort. Med Adapt har produsenten lyttet til brukernes ønske om en sele som kan brukes fra fødselen av uten et separat spedbarnsinnlegg. Her er også prisen god, hvilket betyr at du får mye for pengene.

Maksimal bærekomfort

Ergobaby Adapt er en bæresele uten spedbarnsinnlegg, som passer fra nyfødt til lite barn (3,2–20 kg). Bæreselen har en justerbar og ergonomisk setedel, som gradvis kan tilpasses det voksende barnet. Den har i tillegg kryssbare og ekstra vatterte skulderreimer, samt ekstra justering på midjebeltet for enkel stramming (66–140 cm), med støtte for korsryggen. Dette gir bedre bekvemmelighet og komfort for deg som forelder.

Videre har den tre ergonomiske bæreposisjoner: i såkalt froskeposisjon, med barnet innovervendt på magen, hofte- og ryggposisjon. Dette er utmerket for mindre bærere, ettersom det gir en strammere passform, eller for de som foretrekker enkel knepping på siden (justerbar 73–124 cm).

Ellers beskrives den som brukervennlig, lett anvendelig og behagelig, og det særlig på grunn av de myke, vatterte og kryssbare skulderreimene. Dessuten er den laget av førsteklasses materialer og den tåler maskinvask.

Selen er attpåtil anerkjent som hoftevennlig og den er tildelt AGRs godkjenningsmerke, som er et symbol på at den er skånsom for ryggen. Ikke nok med det, den har også en hette for sovestøtte og ammebeskyttelse, samt en vendbar og brettbar nakkestøtte.

Oppsummert

 • Et prisvennlig produkt som gir deg mye for pengene
 • Anerkjent som hoftevennlig
 • Tildelt AGRs godkjenningsmerke, som er et bevis på å være et ryggvennlig produkt

LES MER


Slik velger du riktig bæresele

Å velge riktig bæresele må kun baseres på personlige preferanser. Vi er forskjellig bygd og hva som er best for meg er nødvendigvis ikke best for deg. Så i hovedsak må du tenke på hva som er best for akkurat dere.

Det er likevel noen faktorer som kjennetegner om en bæresele er god eller ikke. Da tenker vi særlig på kvalitet, altså hvilke materialer selen er laget av. Bomull er for eksempel et trygt valg og de fleste bæreselene er laget av enten det eller polyester.

Dessuten kan ulike bæreseler ha ulike funksjoner avhengig av årstid, da noen er varmere enn andre. Tenk nøye gjennom hvilken tid av året du i hovedsak vil bruke bæreselen. Materialet i selen kan også være viktig hvis du har et barn som gulper mye. Enkelte seler er laget i maskestoff, som er vanskeligere å rengjøre. Maskestoff kan dessuten gi avtrykk på barnets nakne hud, samtidig som det tillater en bedre luftstrøm og dermed kan være mer behagelig om sommeren. En bæresele i tykkere materialer kan derfor føles mer hensiktsmessig når det er vinter, og en del bæreseler har overtrekk som beskytter ekstra i minusgrader.

Hvor gammel må barnet være før det kan plasseres i en bæresele?

De fleste bæreseler kan brukes fra fødselen av, men mange foreldre velger imidlertid å begynne med et bæresjal og deretter bruke en vanlig bæresele når barnet er eldre. Du bør også være nøye med at bæresjalet eller bæreselen har en god hode- og nakkestøtte da dette er viktig for et nyfødt barn som ikke klarer å holde hodet oppe enda.

Slik plasserer du barnet trygt i bæreselen

Det er viktig å sørge for at barnet settes i bæreselen på en trygg måte. Du må da passe på at:

 • Luftveiene er åpne: Hold babyen høyt oppe på brystet slik at du kan kysse toppen av hodet, overvåke pustingen og holde barnet i en opprettstående stilling.
 • Ryggraden får nok støtte: Sørg for at barnets ryggrad får nok støtte. barnets knær bør plasseres høyere enn baken og litt bøyd. Dette er kjent som en M-posisjon eller «frøposisjonen» som sørger for at barnet sitter på en ergonomisk riktig måte.
 • Barnet sitter komfortabelt: Det er viktig å holde øye med barnets komfort samt din egen komfort til enhver tid. Øv på alle bærestillingene med en venn eller partner slik at du er sikker på hva som er mest behagelig for både deg selv og barnet.
 • Barnet ikke sklir ut av selen: Du bør også være oppmerksom på om hullene til bena på bæreselen har en størrelse som gjør at barnet ikke sklir ut av selen. I tillegg til dette bør du også finne en bæresele som du raskt og enkelt kan ta av og på slik at du ikke mister barnet ditt.