fbpx

De beste backpacker sekkene for ditt neste eventyr (2023)

Backpacking, en kunst av reise, utforsking og selvoppdagelse, krever det riktige utstyret. Kanskje viktigst av alt er sekken du velger å bære. Den blir ditt mobile hjem, oppbevaringssted for dine eiendeler og en trofast følgesvenn på dine eventyr. Med en rekke alternativer på markedet, fra ultralette sekker for minimalistiske reisende til robuste kolosser laget for langdistansetrekk kan det være en skremmende oppgave å finne den rette for akkurat deg.

Hver reisende har unike behov. Noen søker kanskje en sekk som gir optimal støtte under lange turer gjennom fjellene, mens andre kan trenge et romslig og organisert rom for urban utforsking. Det er også viktig å vurdere faktorer som vekt, holdbarhet, komfort og design.

I denne produkttesten har vi gjort forarbeidet for deg. Vi har gransket markedet, analysert tilbakemeldinger og sammensatt en omfattende oversikt over de beste backpacker-sekkene innenfor forskjellige segmenter. Uavhengig av om du er en førstegangsreisende på jakt etter en allsidig sekk, eller erfaren backpacker som ønsker å oppgradere vil denne guiden gi deg innsikten du trenger for å ta et informert valg.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Backpacker sekk : Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Fauna F40 RIPA
Fauna F40 RIPA, opprinnelig en jaktsekk, har imponert backpackere med sin smale konstruksjon, ergonomiske design, lydløse og vanntette Fauna-stoff, samt unike oppbevaringsløsninger. En helt rå backpacker sekk!
SJEKK PRISEN →
Vorn EV45
Vorn EV45 tilbyr en ideell løsning for backpackere med sitt unike lommedesign, perfekt for teltstenger eller fiskestenger. Sekken kombinerer komfort, funksjonalitet og holdbare materialer, og står ut som et toppvalg for utendørsentusiaster.
SJEKK PRISEN →
Abu Garcia Stolsekk Junior
Abu Garcia Stolsekk Junior er spesielt designet for barns anatomi, og sikrer komfort og riktig vektfordeling. Backpacker sekken tilbyr romslige oppbevaringsmuligheter og har en integrert stol, ideell for lange ventetider, gjør den til et toppvalg for unge eventyrere.
SJEKK PRISEN →
Blaser Ultimate Expedition
Blaser Ultimate Expedition setter standarden i premium backpacker sekker. Med 43 liters kapasitet, avansert lommesystem og tilgang fra alle sider, kombinerer den funksjonalitet med slitesterk kvalitet, og står som en uovertruffen investering for reisende.
SJEKK PRISEN →
Härkila Moose Hunter 2.0
Härkila Moose Hunter 2.0 er en unik backpacker sekk som kombinerer stil, funksjonalitet og stillhet. Med 36 liters kapasitet og et lydløst trikotstoff, tilbyr sekken romslig oppbevaring og komfort uten forstyrrende støy under vandringer i både urbane og naturlige omgivelser.
SJEKK PRISEN →
Swedteam classic molltec
Swedteam Classic Molltec er den ideelle backpacker sekken som kombinerer tidløs estetikk med moderne funksjonalitet. Den tilbyr rikelig lagringskapasitet i en kompakt form, sørger for komfort under lange vandringer og har en integrert, avtakbar stol for bekvemmelighet under reisen.
SJEKK PRISEN →
Osprey Kyte 38 Rocky Brook
Osprey Kyte 38 er en backpacker sekk spesielt designet for kvinner, kombinerer robusthet, bærekraft og estetikk. Den er tilpasset for både urbane og tøffe terrengeventyr, med en kapasitet på 38 liter, laget av bærekraftige materialer og inkluderer praktiske funksjoner som regntrekk og kompresjonsstropper.
SJEKK PRISEN →
Osprey Aether Plus 100
Osprey Aether Plus 100 er designet for lengre backpacker turer og kan romme opptil 100 liter. Med robust ramme og tilpassbare bærefunksjoner sikrer den komfort, selv med tunge laster. Den inkluderer et avtagbart topplokk som fungerer som en dagsekk og er laget av holdbare, bærekraftige materialer.
SJEKK PRISEN →

1. Fauna F40 RIPA – Best i test

Fauna F40 RIPA

SJEKK PRISEN →

Når vi tenker på backpacking, er det naturlig å se etter sekker spesifikt designet for lange fotturer og eventyr. Men i denne omtalen vil vi rette søkelyset mot Fauna F40 RIPA, en jaktsekk som overraskende nok har vist seg å være en fremragende følgesvenn for backpackere.

Sekken har en smal konstruksjon som gir utmerket bevegelighet, noe som er helt nødvendig når du skal navigere gjennom tett skog eller klatre opp fjellsider. I stedet for å føle at sekken hindrer deg, vil Fauna F40 RIPA snarere kjennes som en naturlig forlengelse av ryggen din, takket være dens ergonomiske design.

Og for de som har opplevd ryggsvette fra tunge ryggsekker, gir Faunas unike ventilasjonssystem en behagelig lufting. Dette systemet sørger for at du holder deg kjøligere og mer komfortabel, selv på de varmeste dagene eller under de mest krevende stigningene.

Materialvalget er også verdt å nevne. Sekken er laget av det lydløse Fauna-stoffet SL450:3. Dette stoffet er ikke bare vanntett, men sikrer også at sekken glir lydløst gjennom landskapet. Dette kan være en fordel ikke bare for jegere, men også for naturfotografer og de som bare vil oppleve villmarken uten å forstyrre den.

Til tross for sitt slanke design, har Fauna F40 RIPA et bemerkelsesverdig volum på 40 liter, noe som er tilstrekkelig for de fleste korte til mellomlange turer. Sekkens vekt på 1,9 kg er også fordelaktig for de som ønsker å holde lasten lett.

Men det er de små detaljene som virkelig får denne sekken til å skille seg ut. Integrerte sidelommer gir lett tilgang til nødvendigheter, mens utvendige og innvendige lokklommer gir oppbevaring for småsaker. Og for de som ønsker å ta med ekstra utstyr, kommer sekken med utvendige festepunkter for både viltnett og fiskestang.

Så, selv om Fauna F40 RIPA først og fremst er en jaktsekk, har dens kombinasjon av design, funksjonalitet og materialvalg gjort den til et toppvalg for backpackere. Uansett om du er på jakt etter ditt neste bytte eller bare ønsker å utforske villmarken, er denne sekken den perfekte partneren på turen.

Oppsummert

 • Smal konstruksjon gir bevegelighet
 • Lydløst, vanntett Fauna-stoff SL450:3
 • Ergonomisk med god lufting
 • Mange smarte oppbevaringsløsninger

LES MER

2. Vorn EV45 – Smart design

Vorn EV45 Ash

SJEKK PRISEN →

Det som gjør at Vorn EV45 virkelig skiller seg ut er den store lommen designet for våpen. Selv om mange kanskje vil overse dette, har backpackere funnet den spesielt nyttig for oppbevaring av teltstenger, fiskestenger og andre lange gjenstander som vanligvis kan være vanskelige å plassere i en standard sekk. Dette er en løsning for spesielt interesserte, men vi ville inkludere den siden såpass mange backpackere har valgt dette som sin absolutte favorittsekk.

Men det er mer enn bare denne ene funksjonen som gjør Vorn EV45 til en ettertraktet sekk. Den har komfortable skulderreimer utstyrt med VORN Pin Lock systemet for enkel høydejustering, og et kraftig hoftebelte med MOLLE festepunkter som sikrer at sekken sitter godt og stabilt på ryggen.

I tillegg til dette kommer sekken med en rekke andre smarte funksjoner: en hydreringssystemkompatibilitet på opptil 3 liter, lett tilgang til hovedrommet fra siden, et polstret rom foran for sensitive gjenstander, samt innvendige og utvendige nettinglommer for enkel organisering. Topplokket med 3 individuelle rom og en nøkkelkrok er også et pluss for de som vil holde småting organisert.

Materialene og konstruksjonen av Vorn EV45 gir ingen grunn til bekymring. Den fiberforsterkede polymerrammen gir styrke og stivhet, mens V-Tex stoffet er både slitesterkt, lydløst og vannavstøtende. De vannavstøtende PU-belagte YKK™ glidelåsene og de slitesterke Duraflex ™ spennene viser en forpliktelse til kvalitet ned til de minste detaljene.

Vorn EV45 er uten tvil en sekk for den kresne backpackeren; den kombinerer kvalitet, funksjon og komfort på en måte som fanger opp de små detaljene som kan gjøre en stor forskjell på tur.

Oppsummert

 • Stor lomme for teltstenger/fiskestenger
 • Komfort med VORN Pin Lock justering
 • Kraftig hoftebelte med MOLLE-festepunkter
 • Slitesterkt, vannavstøtende V-Tex stoff

LES MER

3. Abu Garcia Stolsekk Junior – Beste til barna

Abu Garcia Stolsekk Junior

SJEKK PRISEN →

Barn er naturlige oppdagelsesreisende. De elsker å utforske naturen, delta i fiskeutflukter og gå på eventyr i skogen. Men akkurat som voksne trenger riktig utstyr for disse eventyrene, trenger barna det samme. De trenger spesielt en sekk som passer til deres kroppsbygning, og Abu Garcia Stolsekk Junior viser seg å være et utmerket valg for unge eventyrere og da spesielt som backpacker sekk.

For barn er komfort kritisk. En sekk designet for en voksen kan legge unødig stress på et barns skuldre og rygg, noe som kan føre til ubehag og potensielle skader. Abu Garcia Stolsekk Junior, derimot, er skapt med tanke på barnets anatomi. Den er formet for å følge barnets kropp, sikre en jevn vektfordeling, og gi dem muligheten til å bære sin egen bagasje med letthet.

Men denne sekken er ikke bare praktisk i form av bærekomfort. Den kommer også med en rekke smarte funksjoner. Med ett romslig hovedrom, to sidelommer og en lomme foran, gir den barna nok plass til å oppbevare alt de trenger for en dag ute. Lommene er også enkle å komme til, noe som betyr at barna kan få tak i snacks, drikke eller andre nødvendigheter uten for mye bry.

Og for de øyeblikkene når tålmodigheten settes på prøve, enten det er ved fiskekanten eller i en hvilepause på tur, kommer Abu Garcia Stolsekk Junior med en genial løsning: en integrert stol. Dette er en funksjon som ikke bare vil være nyttig, men som barna vil elske. Lange ventetider blir plutselig mye mer komfortable.

For å oppsummere, Abu Garcia Stolsekk Junior er mer enn bare en sekk; det er et nøye gjennomtenkt verktøy designet for å gi de unge eventyrerne en best mulig opplevelse. Med komfort, plass og den smarte stolfunksjonen, er denne sekken klart et toppvalg for barn på tur.

Oppsummert

 • Designet for barns komfort
 • Romslig med flere lommer
 • Praktisk integrert stol
 • Ideell for unge eventyrere

LES MER

4. Blaser Ultimate Expedition – Premium

Blaser jaktsekk ultimate expedition

SJEKK PRISEN →

Hver backpacker har sine egne kriterier når det kommer til å velge den rette sekken. Noen vektlegger komfort, noen lagringsplass, mens andre ser på holdbarhet. Men når en sekk kombinerer alle disse kvalitetene, og til og med tar det til neste nivå, blir den ganske enkelt uimotståelig. Slik er det med Blaser Ultimate Expedition – den ubestridte sjefen i premiumsegmentet.

Med et hovedrom på omtrent 43 liter gir denne sekken rikelig med plass til alt en reisende måtte trenge, enten det er for en weekendtur eller en lengre ekspedisjon. Yttermålene på 31 x 25 x 65 cm sikrer at den fortsatt er kompakt nok til å være praktisk, selv når den er fullpakket. Og selv om vekten på 3,3 kg (tom vekt) kan virke litt på den tyngre siden, er det viktig å huske at denne sekken er bygget for å vare.

Blaser Ultimate Expedition har klart å skape et avansert lommesystem som virkelig utmerker seg. Alt fra klær, utstyr og småting har sin plass, noe som gjør organiseringen enkel og intuitiv. Og for de gangene når du trenger rask tilgang til et spesifikt element, trenger du ikke å grave gjennom hele sekken. Med både Top- og Frontload-funksjoner, gir denne sekken enkel tilgang fra alle sider, en funksjon som vil bli enormt verdsatt av erfarne backpackere.

Men hva er det som virkelig setter Blaser Ultimate Expedition i en klasse for seg? Det er kombinasjonen av høykvalitetsmaterialer, gjennomtenkt design, og den unike evnen til å gjøre reisen lettere, mer organisert og mer behagelig. Dette er ikke bare en sekk. Dette er en investering i kvalitet, funksjonalitet og stil.

For de som er villige til å legge litt ekstra i sin neste backpacker-sekk, står det klart at Blaser Ultimate Expedition er veien å gå. Den er rett og slett uslåelig i premiumsegmentet.

Oppsummert

 • 43 liters romslig kapasitet
 • Avansert, intuitivt lommesystem
 • Tilgang fra alle sider.
 • Uslåelig i premiumsegmentet

LES MER

5. Härkila Moose Hunter 2.0 – Lydløs

Härkila Moose Hunter 2.0 Ryggsekk

SJEKK PRISEN →

Når du legger ut på eventyr, enten det er i byens travle gater eller i skogens ro, er det én ting du ikke vil ha med deg: en støyende ryggsekk. Härkila Moose Hunter 2.0 har trådt inn på markedet som svaret på backpackerens stille bønn.

Denne ryggsekken har ikke bare den estetikken og funksjonaliteten du forventer av en topp backpacker-sekk, men også en sjelden egenskap: den er så å si lydløs. Dette oppnås ved hjelp av det myke, lydløse børstede trikotstoffet som Härkila har brukt i hele Moose Hunter 2.0-serien. Etter hvert skritt du tar, vil du sette pris på stillheten denne sekken tilbyr.

Med en kapasitet på 36 liter, gir Moose Hunter 2.0 nok plass for alle essensielle ting for turen. Den er utstyrt med brede og flate bærereimer som er designet for jakt, men de fungerer like godt for den gjennomsnittlige reisende som ikke trenger å bekymre seg for fri bevegelse under aktivitet. Ventileringen i reimer, ryggstykke og det kraftige hoftebeltet sørger for at fuktighet ledes bort, noe som er ideelt for de lange vandringene.

Når det kommer til lagring, har Moose Hunter 2.0 alt dekket. To sidelommer for drikkeflasker, kompresjonsreimer, en elastisk snøring foran for ekstra komprimering eller utstyrfesting, og en skjult lomme under lokket for sikker oppbevaring. Den kraftige røde polyesterfôringen inni gjør det enkelt å finne ting, selv i svakt lys. MOLLE-systemet gir enda mer fleksibilitet for å feste utstyr, inkludert den medfølgende GPS-holderen.

Og for sikkerhetens skyld har Härkila tenkt på alt: en integrert nødfløyte i klikksystemet på bærereimene.

Så, hvis du ser etter en ryggsekk som kombinerer stil, funksjonalitet og den sjeldne egenskapen av å være lydløs, da er Härkila Moose Hunter 2.0 ditt definitive valg. Med denne sekken på ryggen, blir din neste tur en fryd for ørene.

Oppsummert

 • 36 liters kapasitet
 • Mykt, lydløst trikotstoff
 • Mange oppbevaringsmuligheter
 • Integrert nødfløyte for sikkerhet

LES MER

6. Swedteam classic molltec – Kompakt med mye plass

Swedteam ryggsekk classic molltec

SJEKK PRISEN →

I jakten på den perfekte backpacker sekk til ditt behov er det viktig å finne en balanse mellom estetikk, funksjonalitet og komfort. Swedteam Classic Molltec tikker alle disse boksene, og leverer en blendende kombinasjon av klassisk design med moderne innovasjon.

En av de første tingene du vil legge merke til med Swedteam Classic Molltec, er dens tidløse estetikk. Det klassiske designet sørger for at denne sekken vil se like bra ut på dine reisebilder som den vil føles på ryggen. Uansett om du er i en fjern jungel, utforsker gamle bygater eller vandrer opp fjellstier, vil sekken gi et sofistikert preg på ethvert eventyr.

Men det stopper ikke ved estetikken. Sekken har også en formfaktor som maksimerer oppbevaringsplassen, uten at den føles klumpete eller overveldende. Med en kapasitet på ca. 36 liter, vil Swedteam Classic Molltec gi deg all den plassen du trenger for dine essensielle eiendeler. Og med sin vannbeskyttede finish takket være SWEDTEAM® MollTec™-teknologien, kan du være sikker på at alt innholdet forblir tørt, uansett vær.

Komfort er også en nøkkelfaktor for enhver backpacker. Timer med vandring kan bli en prøvelse hvis sekken ikke er behagelig. Swedteam Classic Molltec skuffer ikke her. Den er designet for å være behagelig time etter time, slik at du kan konsentrere deg om eventyret foran deg uten å bli distrahert av ubehag.

Et annet bemerkelsesverdig trekk ved denne sekken er den integrerte stolen, noe som gir backpackere en velfortjent pause hvor som helst og når som helst. Med en sittehøyde på 47 cm, er stolen ideell for en kort hvil etter en lang dag med oppdagelser. Og det beste? Stolen kan enkelt skilles fra sekken, noe som gir ekstra fleksibilitet.

I sum, hvis du er ute etter en backpackersekk som kombinerer klassisk design med moderne funksjonalitet, er Swedteam Classic Molltec ditt beste valg. Den representerer en sjelden blanding av stil, komfort og praktisk anvendelighet.

Oppsummert

 • Tidløs estetikk, moderne funksjonalitet
 • 36 liters kapasitet med vannbeskyttelse
 • Maksimal komfort for lange vandringer
 • Integrert, avtakbar stol inkludert

LES MER

7. Osprey Kyte 38 Rocky Brook – Beste kvinnesekk

Osprey Kyte 38 Rocky Brook

SJEKK PRISEN →

Denne backpacker sekken, spesielt utformet for kvinner, kombinerer det beste av robusthet, holdbarhet og estetikk, noe som gjør den til det ultimate verktøyet for alle typer eventyr.

Mange sekker på markedet hevder å være tilpasset kvinner, men det er sjelden vi kommer over en som virkelig lever opp til løftet. Kyte 38 har en form som ikke bare passer kvinnens kropp men også tar hensyn til de spesifikke behovene hun måtte ha på sine reiser. Hva enten du utforsker urbane landskap eller navigerer gjennom tøffe fjellstier, lover Kyte 38 å være ved din side uten å svikte.

Først og fremst er denne sekken et vitnesbyrd om Ospreys forpliktelse til bærekraft. Laget av robuste, bærekraftige materialer, sikrer den at du ikke bare tar vare på deg selv, men også på planeten. Denne 38-liters sekken tåler utfordringer og sikrer at ingenting kommer mellom deg og ditt neste eventyr.

Men det stopper ikke der. Sekken er utstyrt med et medfølgende regntrekk, laget med miljøvennlige stoffer og DWR-impregnering, som holder utstyret ditt tørt uansett værforhold. Med praktiske funksjoner som Stow-on-the-Go-feste for gåstaver, elastiske sidelommer, glidelåslommer i hoftebeltet, og en sideåpning som gir enkel tilgang til hoveddelen, er dette en sekk designet med den aktive brukeren i tankene.

Et annet fremtredende trekk ved Kyte 38 er dens soveposerom med en avtakbar skillevegg. Denne funksjonen er uvurderlig for dem som planlegger å tilbringe netter utendørs. I tillegg gir kompresjonsstroppene deg muligheten til å stramme sekken etter behov, og det faste hoftebeltet sørger for at vekten fordeles jevnt.

Oppsummert

 • Spesielt designet for kvinner
 • Robust og bærekraftig
 • Mange praktiske funksjoner
 • Perfekt partner for de fleste eventyr

LES MER

8. Osprey Aether Plus 100 – Beste storsekk

Osprey Aether Plus 100

SJEKK PRISEN →

Hvis du søker en pålitelig følgesvenn som kan romme alt du trenger for ditt neste store eventyr er Osprey Aether Plus 100 sekken for deg. Dette er ikke bare en vanlig ryggsekk. Med en kapasitet på hele 100 liter er den designet for de lengste, mest utfordrende ekspedisjonene. En helt rå backpacker sekk for de virkelig lange turene.

Aether Plus 100 bygger på ideen om at forberedelse til en skikkelig langtur krever det beste utstyret. Med en robust ramme er den ideell for lange turer og er designet for å bære de tyngste lastene. Uansett vekt vil sekken sitte komfortabelt på ryggen, takket være Fit-on-the-Fly-hoftebelte og tilpassbare skulderremmer. Denne fleksibiliteten sikrer at sekken tilpasser seg ulike kroppsformer og størrelser, og gir en optimal bæreopplevelse.

Et av de mest imponerende trekkene ved denne sekken er AirScape™-ryggsystemet. Dette innovative designet sikrer en pustende og kroppsnær passform, slik at selv under de tøffeste forhold vil ryggen din forblive kjølig og komfortabel.

Holdbarhet er også en nøkkelfaktor for Aether Plus 100. Med bluesign®-godkjent kvalitetsnylon av høy tetthet og en PFC-fri DWR, er denne sekken bygget for å vare, og er klar til å tåle elementene på de mest krevende rutene.

Og hvis eventyret ditt involverer kortere utflukter fra din basecamp, er topplokket på sekken designet for å doble som en dagsekk. Dette gir deg fleksibiliteten til å bære bare det essensielle for korte turer.

Så, om du planlegger en ekspedisjon der du virkelig trenger plass til utstyr og personlige eiendeler er Osprey Aether Plus 100 det selvsagte valget. Den kombinerer funksjonalitet, komfort og stil i en pakke som er klar for ethvert eventyr.

Oppsummert

 • 100 liters kapasitet
 • Tilpassbare bærefunksjoner
 • Avtagbart topplokk som dagsekk
 • Bærekraftige og holdbare materialer

LES MER


Innkjøp av backpacker sekk – hva bør jeg tenke på?

Når man skal på en backpackingtur, enten det er en helgetur til fjells eller en månedslang reise rundt i verden, er sekken man bærer på ryggen en av de viktigste investeringene man gjør. Den vil være ditt hjem på veien og inneholde alt du trenger for å overleve og trives på reisen.

Her kan du lese om “Sovepose test”

Kapasitet: Først og fremst må du bestemme deg for hvor stor sekk du trenger. Kapasiteten til sekker måles vanligvis i liter. For kortere turer kan en sekk på 30-50 liter være tilstrekkelig, men for lengre reiser eller turer hvor du trenger å bære mye utstyr kan du trenge en sekk på 60-80 liter eller mer. Husk at det ikke nødvendigvis er best å ha en større sekk – det kan friste til å pakke for mye, noe som kan gjøre bæringen unødvendig tung.

Bæresystem: Sørg for at sekken har et komfortabelt og justerbart bæresystem. God ventilasjon mot ryggen kan også være en fordel, spesielt på varme dager eller i fuktige klima. En sekk som kan justeres mens du går, som for eksempel med justerbare skulderstropper eller brystrem, kan være til stor hjelp for å fordele vekten riktig.

Tilgang: Hvordan man får tilgang til innholdet i sekken kan variere. Noen sekker åpnes kun fra toppen, mens andre også har en glidelås foran som gir enklere tilgang til innholdet. Tenk på dine behov og hvor ofte du trenger å nå innholdet i sekken.

Holdbarhet: Kvalitetsmaterialer er viktige, spesielt hvis du skal ut på lengre turer eller reiser til utfordrende klima. Sjekk sømmene, materialets tykkelse og glidelåsene for å sikre at sekken tåler den belastningen du planlegger å legge på den.

Ekstrafunksjoner: Mange sekker kommer med ekstra funksjoner som regntrekk, kompresjonsstropper, flere lommer, fester for liggeunderlag eller telt, og til og med nødfløyter. Tenk på hvilke funksjoner som er viktige for din tur.

Bærekraft: I en tid hvor miljøbevissthet er viktig, kan det også være verdt å se etter sekker laget av bærekraftige materialer eller fra merker som har sterke miljømessige forpliktelser.

Estetikk: Selv om funksjon bør være en hovedprioritet, vil du kanskje også ha en sekk som ser bra ut, spesielt hvis du også skal bruke den i urbane omgivelser.

Vekt: Hvis du skal på lengre turer, vil selv en liten vektforskjell føles stor etter mange timer med bæring. Se etter en sekk som balanserer mellom robusthet og vekt.

Pris: Det er verdt å investere i en kvalitetssekk, men husk også å ha budsjettet ditt i bakhodet. Noen ganger kan dyrere sekker ha funksjoner du ikke nødvendigvis trenger. Vurder nøye hva du trenger og hva du kan klare deg uten.