fbpx

Babygym test: De 6 beste på markedet i 2023

Trenger krabaten litt boltreplass? Da burde du går for en babygym! Vi har sammenlignet markedets mest komfortable i 2021. Les her og finn modellen som passer ditt barn.

Babygym test: Her finner du markedets mest komfortable i 2023

En babygym er en stimulerende lekeplass som både fremmer nysgjerrighet og glede. Det fungerer som et slags mykt aktivitetsteppe hvor de minste kan kose seg på «egenhånd», dersom du har andre gjøremål som må gjennomføres.

Du kan enkelt plasser gymmen ved siden av deg mens du lager middag, vasker klær eller tar oppvasken, og der kan din lille kjære ligge å kose seg.

På dagens marked florerer det av ulike modeller i alle slags fasonger og prisklasser. Vi ønsker å gjøre oppgaven med å finne riktig babygym for ditt barn enklere, noe som er bakgrunnen til denne testen. Vi har ikke selv testet modellene, men basert oss på spesifikasjoner, omtaler og andre tilgjengelige kilder. 

Best i test ifølge oss er den populære babygymmen, Rätt start mummitrollet. Denne supersmidige modellen stikker seg ut takket være sitt fargerike design, myke teppe, og selvsagt morsomme mummitrollet figurer som henger fra toppen. Handler du på budsjett derimot, er det Beemoo Camping Owl vi ville ha gått for! 

Babygym test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Rätt start mummitrollet
Testvinneren er en unik kombinasjon av komfort, kvalitet, pris og romslighet. Ingen babygymmer på markedet er bedre enn denne!
SJEKK PRISEN →
Filibabba Soft Quilt Babygym
Denne lekre babygymmen stikker seg ut med sitt flotte design. Også komforten er helt ypperlig, og her vil ungen garantert storkose seg!
SJEKK PRISEN →
Sebra jetty gray
Denne modellen er en kvalitetsvare av de sjeldne! Med materialer av aller øverste hylle får ungen en uvurderlig lekeplass.
SJEKK PRISEN →
Iris & Lali Babygym
Denne fargerike babygymmen er ikke bare behagelig å ligge i, men vil også være en viktig bidragsyter for barnets utvikling. Denne vil garantert fremme motorikk, sanser og stimuli.
SJEKK PRISEN →
Nattou Fanny & Oscar babygym
Babygymmen fra Nattou er en svært populær modell, og er en av markedets bestselgere. Ikke rart med tanke på dens skyhøye kvalitet og gunstige pris. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Beemoo Camping Vibe Owl
Er pris viktigst i valget av babygym, er dette helt klart modellen å gå for. Her får barnet en romslig og komfortabel matte, til markedets aller beste pris.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Rätt start mummitrollet — Best i test

Rätt Start Babygym - best i denne babygym test

SJEKK PRISEN →

Denne populære babygymmen består av et mykt og behagelig i teppe med en romslig utforming, der også lekene har en avstand som er enkel å nå. Kantene er matte og litt avrundet slik at det ikke er risiko for at ungene skal trille ut. Dessuten har det et svært lekker design med mange farger, der også prisen er meget god. For oss var det ingen tvil om at denne er best i test.

Materialer av beste kvalitet

Materialene til mummitrollet gymmen er av absolutt beste kvalitet. Denne tåler hyppig bruk og aktiv lek godt, og kan fint gå i arv om du planlegger flere barn. Sikkerheten til barnet har det også vært høyt fokus på når den ble utviklet. Med sitt myke teppe smarte utforming vil han eller hun alltid kunne leke trygt og godt.

Dersom du ønsker det kan også buen og figurene tas av, slik at det blir spennende lekematte isteden. Matten fungerer også ypperlig når barnet ligger på magen og skal trene opp nakken, eller til rulling. Dessuten inneholder den flere morsomme leker som speil, myke bjeller og sommerfugler som lager lyd som barna kan klemme på.

Bra på pris

Den gøyale babymatten er utvilsomt en plass hvor barna kommer til å kose seg. Her vil din lille kunne utvikle både sanser og motorikk, samtidig som det er den optimale lekeplass. Diameteren på 80 centimeter gjør den også godt egnet for småbarn i alle størrelser, samt at den ikke vil oppta stor plass i ditt hjem.

Prisen er heller ikke den verste og her får du absolutt valuta for pengene. Alt i alt er det her du får den beste helheten, og selv om en babygym burde basers på personlig preferanse, tror vi enhver unge vil trives godt i denne.

LES MER

Oppsummert

 • Diameter 80 cm
 • Mykt og behagelig teppe
 • Bra pris
 • Trygg og sikker

2. Filibabba Soft Quilt Babygym — Beste design

FILIBABBA Soft Quilt Babygym

SJEKK PRISEN →

Denne vakre babygymen har en rekke fordeler. For det første er den svært praktisk da den har en romslig størrelse og kanter som kan brettes. For det andre er den laget av ypperste kvalitet. Med materialer av økologisk bomull og fyll av polyester vil barnet garantert ha det komfortbalet i denne modellen.

Romslig babygym

Kanskje den største fordelene med den allsidige babygymmen fra Filibabba er at den mål på 80 x 80 centimeter med kantene opp, mens med kantene ned rommer den hele 120 x 120 centimeter. Dette gjør at den kan brettes ut til et teppe, vel så som en slags krybbe. Dessuten er det mulig å la barna vokse i denne modellen.

Unger helt opp til nærmere to års alderen kan fint bruke denne. De medfølgende og avtakbare lekebuene har attpåtil flere gunstige anheng for å henge leker i. Dette bidrar til å gjøre babygymmen mer spennende, da nesten hvilken som helst leke kan henges fast.

Videre er den laget av materialer av ypperste kvalitet og er ellers meget komfortabel. Den er både myk, romslig og naturligvis trygg. Når kantene er brettet opp er det ingen risiko for at ungen skal rulle og krabbe seg videre langs gulvet.

Praktisk men kostbar

Prisen på denne er kanskje høy, men til gjengjeld for du det absolutt beste markedet har å by på. Normalt er slike produkter engangsvarer som slites fort ut, men med Filibabba får du en babygym som tåler mye og som fint kan gå i arv.

Designet er også meget eksklusivt og elegant, så om du liker å ha det stilrent i hjemmet, er dette et opplagt valg å vurdere.

Oppsummert

 • Praktisk babygym med opprettbare kanter
 • Svært romslig
 • Høy kvalitet
 • Trygg og sikker
 • Høy pris

LES MER


3. Sebra jetty gray — Premium

Sebra jetty gray

SJEKK PRISEN →

Denne stilige modellen er noe av de beste markedet har å by på. Med materialer av topp kvalitet, lekkert design, bra romslighet og mange anheng til leker, er dette en plass ungen garantert vil stortrives på. Dette er imidlertid en premiumsmodell av de sjeldne og prisen er derfor satt deretter.

Stimulerende babyplass

Takket være de mange lekene som henger fra buen og den fargerike matten er dette en svært stimulerende babybym. Her vil ungen kunne utforske sin egen nysgjerrighet, samt stimulerende sansene på en helt annen måte. I tillegg har den et bredt utvalg av leker som blant annet fugler, skyer, speil og en spennende bue krysser over matten.

Sikkerheten og komforten er det heller ingenting å utsette på. Denne er både myk og komfortabel samtidig som den er trygg å leke på. Videre har den mål på 83 x 83 centimeter og en høyde på nærmere 50 centimeter. Det gjør den optimal for barn helt opptil ett års alderen.

En annen ting som er verdt å nevne er at den tåler maskinvask. Dette er utrolig praktisk da gulp og annet søl er enkelt å få bort. Normalt må babygymmer vaskes for hånd, noe som er både tidkrevende og slitsomt.

Materialer fra øverste hylle

Kvaliteten på Sebra Jetty er noe av det beste som er å få tak i. Den er laget av kryssfiner og eik, i en vakker grå nyanse. Dette er med andre ord en babygym som holder i mange år og som kan gå i arv.

Det eneste vi bet oss merke i som negativt, er dens høye pris. Dog er det egentlig å forvente da har så mange fordeler. Uavhengig av behov tror vi denne passer godt til enhver, bortsett fra de som vegrer seg å bruke særlig mer enn en tusenlapp på en babygym.

Oppsummert

 • Lekker babygym
 • Romslig
 • Komfortabel
 • Høy pris

LES MER


4. Iris & Lali Babygym—For henne

Iris and Lali Babygym

SJEKK PRISEN →

Denne koselig babygymmen fra Nattou er polstret med en myk kant som beskytter barnet ditt fra å rulle ut av gymmen. Over lekematten er det også en flott bue med hengende multi-sensoriske leker, og hele 20 forskjellige aktiviteter som barnet kan oppdage.

Fargerik

Hos et barn vil både farger og lyd være stimulerende for motorikken, sanser og oppdagelses gleden. Dermed er dette en unik babygym for å utvikle barnet. På grunn av de mange flotte fargene, utallige lekene, og spennende lydene som kommer ut av leke når de klemmes på, vil være viktige bidragsytere for et barns utvikling.

Denne er også svært behagelig å ligge i, da den har materiale av 100 prosent polyester og er ellers veldig myk. Buen på toppen kan også ta av, og når barnet vokser seg større kan den til og med brukes som lekematte.

Videre har den en diameter på 90 centimeter, men til tross sin romslighet vil den ikke oppta mye plass på grunn av den geniale utformingen.

Slitesterk

En annen fordel med denne er at den tåler ekstremt mye. Hyppig bruk og høy aktivitet er ikke noe problem, og det skal mye til før slitasje tar knekken på gymmen. Til og med maskinvask er det svært resistent mot, noe som er praktisk for å slippe å bruke unødvendig tid på vasking.

Designet er også meget flott da den har en rosa nyanse som er behagelig å hvile øynene på. Alt i alt er dette en meget bra modell som vi så absolutt vil anbefale.

Oppsummert

 • Babygym tilpasset for henne
 • Lekker farge i rosa
 • Romslig
 • Tåler maskinvask

LES MER


5. Nattou Fanny & Oscar babygym—For han

Nattou Fanny and Oscar Babygym

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske lekematten fra Nattou er utstyrt med en vakker og behagelig lekematte, samt en høy og trygg kant som forhindrer at barnet ruller ut. I tillegg bidrar den morsomme lekebuen til stimuleringen av sansene da den har flere morsomme leker i flere farger.

Anvendelig

Når barnet vokser og blir større, kan du enkelt ta av buen på toppen og gjøre gymmen om til en lekematte. Da kan til og med barn i ett årsalderen underholde seg selv på matten. Selve buen er også utrolig gunstig for de minste da lekene som henger fra, garantert vil fange oppmerksomhet og nysgjerrigheten til ungen.

Dessuten har den materialer av 100 prosent polyester, noe som bidrar til det myke og behagelige underlaget. Her kan ungen både leke, sove og rulle rundt i ypperste komfort. Videre tåler den maskinvask og er ellers svært resistent mot slitasje. Verken høy aktivitet, hyppig bruk eller søl som gulp og mat vil påvirke denne i stor grad.

Til slutt må vi også nevne dens flotte farger som er både hvit brun og oransje. Disse skaper spennende nyanser samtidig som de er behagelige for øynene.

Populær bestselger

Nattou har virkelig truffet blink med denne modellen. Kundeomtalene rundt på diverse nettbutikker vitner om et meget populært produkt som faller i god smak hos både foreldre og barn.

Dette er noe vi har stor forståelse for da den er av høy kvalitet og selvsagt svært komfortabel men likevel prisvennlig. Her får du mye for pengene, og det absolutt en babygym vi synes du burde vurdere.

Oppsummert

 • Populære bestselger
 • Funksjonsrik babygym som også kan brukes som lekematte
 • Du får mye for pengene

LES MER


6. Beemoo Camping Vibe Owl—Billig og bra

Beemoo Camping Vibe Aktivitetsgym Owl

SJEKK PRISEN →

Beemoo babygym skiller seg markant ut fra andre modeller i måten de kombinerer pris og kvalitet. Her får barnet ditt en riktig så bra modell, og det uten at det koster deg mye. Inger er i nærheten av denne på pris uten at det går utover den komfort.

Fleksibel babygym

En annen ting som gjør denne modellen unik er hvor fleksibel den er. Utstyrt med en bue som enkelt kan brettes, bøyes og tas av – kan du tilpasse babygymmen akkurat på den måten som passer barnet best. For eksempel kan den settes opp som telt, en tunnel eller som en helt vanlig lekematte.

Dessuten har den geniale anheng hvor leker kan henges fast, samt flotte og stimulerende farger som samtidig er nøytrale og behagelige. Matten er også myk og god, så her kan barnet kose seg over lengre perioder.

Dens materialer av 100 prosent polyester, der den attpåtil har målene 80 x 80 x 124 centimeter. Dette gjør at barnet får bra med boltreplass og dersom det er behov for å rydde unna litt plass, gjøres det enkelt ved å brette sammen teppet og buen.

Markedets beste pris

Har stor betydning for valg av babygym er dette helt klart modellen å gå for. Dog er det et par ting som er viktig å være klar over – som at den ikke er like sliteresistent som det andre modeller er, samt at den ikke har kanter på sidene til å forhindre at barnet ruller ut av teppet.

Sett bort i fra dette er det bare positive ting å si, og vi tror dette er en babygym som garantert vil falle godt i smak hos ethvert barn og forelder.

Oppsummert

 • Babygym til en svært god pris
 • God kvalitet, tross lav pris
 • Romslig
 • Fleksibel og anvendelig

LES MER


Fordeler med en babygym

Med en babygym aktiviseres babyen din på den aller beste måten! I tillegg lærer de små å rulle og krype rundt fritt i et trygt og rolig miljø, samtidig som de kan titte på underholdende og fargerike leker, som gjerne lager morsomme lyder.

Babyen ligger også mykt og godt på lekematten, eller aktivitetsmatten som det også kalles, der de oppmuntres til å bevege på seg med både armer, ben og hode. I begynnelsen er babyen kanskje mest opptatt av å følge lekene med blikket, før det siden går over til å gripe etter og klemme på lekene med hendene.

Disse aktivitetene stimulerer babyens intellektuelle utvikling, og kan i tillegg bidra til barnets sensoriske og motoriske utvikling. Med en babygym, blir det morsomt både for deg og barnet ditt!

Dette har vi testet

I testen har vi vurdert følgende kriterier:

 • Komfort
 • Romslighet
 • Anvendelighet/ fleksibilitet
 • Kvalitet
 • Pris