fbpx

Avstandsmåler jakt test: 4 nøyaktige avstandsmålere for jakt

Nå som jakten nærmer seg er det viktig å forsikre seg om at utstyret er på plass. Da kan en avstandsmåler til jakt være et nyttig verktøy. Ved hjelp av en avstandsmåler av høy kvalitet kan du få nøyaktig avstand til målet og lettere bedømme forhold for skudd. Spesielt på elgpost og fuglejakt vil en avstandsmåler komme godt med. Skal du jakte i områder der dårlig sikt eller skiftende vær må påregnes kan en avstandsmåler med laser være et strategisk valg. Da kan du oppnå nøyaktige målinger selv ved tåke, regn eller andre værforhold.

Vi vet hvor viktig det er med utstyr av høy kvalitet når man skal ut på jakt. Derfor har vi denne avstandsmåler jakt testen gjort en rekke undersøkelser for å finne frem til de beste avstandsmålere for jakt som er tilgjengelig. Dette har vi gjort med utgangspunkt i tidligere best i test artikler, tilgjengelig informasjon fra produsenter og forhandlere, samt tilbakemelding fra verifiserte kjøpere.

Den avstandsmåleren som absolutt kom best ut av våre undersøkelser var Leica Geovid 10X42 Hd-B. Her har Leica tatt det beste fra en tradisjonell kikkert og kombinert det med innovativt design og moderne teknologi. Resultatet er en avstandsmåler med åpen og ergonomisk passform, samt det det avanserte systemet Perger-Porro prisme til Leica.

Avstandsmåler jakt test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Leica Geovid 10x42 Hd-b
Leica Geovid kombinerer det beste fra en tradisjonell kikkert og en moderne avstandsmåler. Resultatet er en utmerket avstandsmåler for jakt. Den åpne og ergonomiske passformen gjør at kikkerten er behagelig og perfekt balansert i hånden. To praktiske knapper gjør at du enkelt kan benytte avstandsmåling og ballistisk funksjon.
SJEKK PRISEN →
Leupold RX-2800 TBR/W Laser
Når både rifler og ammunisjon har den lengste rekkevidden noensinne, er det viktig at avstandsmåleren når enda lenger. Med RX ® -2800 TBR/W kan du være sikker på at du ikke bommer. Takket være avansert Alpha IQ rekker RX-2800 lenger, samt gir et mer nøyaktig resultat enn noen tidligere målere fra Leupold har gjort.
SJEKK PRISEN →
Zeiss RF Avstandsmåler 10x42
Zeiss Victory RF er avstandsmåleren som tåler tøff behandling av seriøse jegere. Med en rekkevidde på 2300 meter har Zeiss doblet rekkevidden fra forgjengeren, samt utviklet et lettere og slankere design. Fortsatt pakket inn i et robust design som yter selv under tøffe forhold. Den nye modellen er også optimalisert til å fungere sammen med Zeiss Hunting App.
SJEKK PRISEN →
Leica Calonox View Termisk
For deg som krever høy presisjon på lange avstander er Leica Calonox en termisk avstandsmåler av høy kvalitet. Detaljerte fargegraderinger, klar kontrast og høy detaljoppløsning gjør at du med sikkerhet kan identifisere og følge stor- og småvilt uansett forhold. Dette er derfor en premium avstandsmåler for jakt og elgpost.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Leica Geovid 10X42 Hd-B – Testvinner

Leica Geovid 10X42 HD

SJEKK PRISEN →

Leica revolusjonerte avstandsmålere for mer enn 20 år siden da de introduserte en kikkert med integrert avstandsmåler for jakt. Nå har de økt innsatsen opp et nivå til med introduksjonen av Geovid 10X42 Hd-B. Her får du en avansert kikkert med integrert avstandsmåler av høy kvalitet. Resultatet er nøyaktige målinger selv under tøffe værforhold.

For å gjøre Leica Geovid så effektiv som mulig har Leica utviklet designet videre. Det nye åpne og ergonomiske designet gir økt passform, samt at de buede rørene i magnesium sitter godt i håndflaten. Resultatet er en avstandsmåler med lav vekt og utmerket vektbalanse. Knapper for aktivering av avstandsmåling og ballistisk funksjon er strategisk plassert på toppen av kikkerten. Dette gjør det like enkelt for både høyre- og venstrehendte å benytte den.

Leica Geovid er en utmerket avstandsmåler for allsidig bruk. Den fungerer like godt til jakt som fugletitting og aktiv bruk i naturen. Det ergonomiske designet gjør den lett å betjene, samt at den tar opp lite plass i ryggsekken på tur. Plasseringen til de to knappene gjør at du kan benytte funksjonaliteten like enkelt med og uten hansker, som kommer godt med utover høsten og jaktsesongen.

Oppsummert

 • Patentert teknologi
 • Integrert avstandsmåler
 • Ergonomisk passform

LES MER


2. Leupold RX-2800 TBR/W Laser Rangefinder – Best på budsjett

Leupold RX-2800 TBR

SJEKK PRISEN →

Moderne teknologi har gjort at både rifler og ammunisjon har den lengste rekkevidden noensinne. Da er det viktig med en avstandsmåler som holder tritt, samtidig som den gir nøyaktige målinger. Takket være Alpha IQ teknologi har Leopold utviklet den mest nøyaktige avstandsmåleren sin med en rekkevidde på 7x. Dette gir deg alt du trenger for raskt og effektivt kunne identifisere vilt på lange avstander med høy presisjon.

RX -2800 benytter seg av patentert Alpha IQ teknologi som gjør det mulig å se lengre, raskere og mer nøyaktig enn tidligere. Alt dette kommer i et praktisk design som enkelt kan betjenes med en hånd. Dobbel optikk sørger for høy kontrast og oppløsning på bildet. Dermed kan du følge vilt med høy presisjon og sikkerhet fra utkikkspunkt uansett værforhold.

Er du på jakt etter en avstandsmåler som tar opp lite plass og gir høy presisjon, vil RX ® -2800 være et godt alternativ. Her får du en avstandsmåler med avansert optikk som enkelt kan håndteres med en hånd. Det klare bildet gjør det enkelt å følge vilt over lange avstander og målingene gjør det enkelt å justere både sikte og skytebane. Dermed er du godt forberedt til jaktsesongen og sikret et resultat av høy kvalitet.

Oppsummert

 • Lang rekkevidde
 • Alpha IQ teknologi
 • Dobbel optikk

LES MER


3. Zeiss RF Avstandsmåler 10×42 – Robust design

Zeiss RF 10x42

SJEKK PRISEN →

For den seriøse jeger er Zeiss Victory RF en robust avstandsmåler med høy nøyaktighet. Den nye modellen har fått et lettere og slankere design enn forgjengeren sin, samt en rekkevidde som er dobbelt så lang. Den nye og forbedrede modellen har en rekkevidde på hele 2300 meter og optikken sørger for at synsfeltet på 100 meter nå er på 135 meter. Du kan også koble kikkerten til Zeiss Hunting App. Dette gjør det mulig å overføre ballistisk data direkte til kikkerten fra mobiltelefon.

Den nye optikken gjør det mulig med hele 10x forstørrelse og en målekapasitet på 2300 meter. Kikkerten er beskyttet med coating av LotuTec ®, som sikrer beskyttelse mot vann inntil 400 mbar. Utformingen på avstandsmåleren sørger for et ergonomisk grep og enkel betjening. Du finner et klassisk snurrehjul plassert mellom de to rørene som gjør tilpassing av optikken enkelt.

For den seriøse jeger som ferdes og jakter under tøffe forhold er Zeiss RF en pålitelig følgesvenn. Her får du en avstandsmåler med hele 2300 m rekkevidde og høy presisjon. Det robuste designet sørger for at avstandsmåleren leverer godt selv under utfordrende forhold. Dermed kan du enkelt følge vilt på lange avstander og oppnå nøyaktigheten nødvendig for et sikkert skudd.

Oppsummert

 • Robust design
 • Zeiss Hunting App
 • Vanntett inntil 400 mbar

LES MER


4. Leica Calonox View Termisk – Kostbart alternativ

Leica Calonox View Termisk

SJEKK PRISEN →

For deg som ønsker muligheten til å identifisere vilt på en sikker måte, selv ved lange avstander, er Leica Calonox View termisk utmerket. Her får du en termisk avstandsmåler til jakt som fungerer like godt både dag og natt. Selv ved tykk tåke, dårlig sikt eller regn vil Calonox gi enestående bildekvalitet. Ved hjelp av Leica Image Optimization forbedres bildet automatisk, dette sikrer detaljerte fargegraderinger, utmerket kontrast og høy detaljoppløsning.

Takket være den avanserte optikken kan Leica Calonox oppdage vilt med en avstand på hele 3000 meter, gjenkjenne dem på 1000 m og gi en klar identifisering på opptil 500m. Dermed er den utmerket for deg som sitter på elgpost eller jakter fugl på store områder. VOx-sensoren med LIO ™ gir en bildekvalitet i særklasse og muligheten for 10x forstørrelse.

Dersom du ofte jakter i områder med dårlig sikt vil Leica Calonox raskt bli en favoritt. Her får du en avansert avstandsmåler for jakt som gir samme høye bildekvalitet uansett vær og forhold. Takket være avansert teknologi fra Leica kan du oppdage, gjenkjenne og identifisere vilt på hele 3000 meter. Fire forskjellige bildemoduser sørger for at avstandsmåleren er tilpasningsdyktig under alle forhold og sikrer et sikkert bilde.

Oppsummert

 • Leica Image Optimization
 • 3000 meter rekkevidde
 • VOx-sensor

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er forskjellen på avstandsmåler og kikkert?

En tradisjonell kikkert gir kun en forstørrelse av et område, men oppgir ingen data om avstand. Spesielt på jakt er avstand til målet essensiell informasjon og nettopp derfor har stadig flere jegere sverget til avstandsmåler fremfor kikkert.

Hvordan fungerer termisk avstandsmåler?

En termisk avstandsmåler leser av varme signaturer på lange avstander og gjør det enklere å identifisere bytte. Dette er spesielt praktisk dersom du ferdes i områder der det er mørkt eller dårlig sikt under jakten.

Når bør man bruke termisk kikkert?

Ferdes du i områder med mye trafikk eller dårlig sikt vil en termisk kikkert være et godt alternativ. Da kan du langt enklere identifisere vilt, men også skille det fra andre som beveger seg i området. Dette gir en ekstra sikkerhet for alle på jakt.

Hvordan kan jeg lagre data fra min avstandsmåler?

Stadig flere produsenter av avstandsmålere har også utviklet sin egen applikasjon for mobiltelefon. Blant annet har Zeiss utviklet Zeiss Hunting App som gjør det enkelt å overføre ballistisk data mellom mobiltelefon og avstandsmåleren. Her kan du også finne historikk og tilpasse innstillingene dine på en rask og enkel måte.

Bør jeg velge en eller tohånds kikkert?

I de fleste tilfeller vil en tohånds være langt mer ergonomisk i bruk. Årsaken til dette er at du får mer balansert vektfordeling, og dermed sitter den bedre i håndflaten og er mindre belastende å benytte over lengre tidsperioder.