fbpx

Arbeidsbukser test: Disse 5 arbeidsbuksene er våre favoritter

Det finnes mange yrker hvor man kan ha ekstra behov for beskyttelse. Eller man har behov for klær for gjør arbeidet lettere. Funksjonelle og beskyttende arbeidsklær. Vi har undersøkt arbeidsbukser, og funnet frem 5 favoritter med ulik pris, funksjoner og grad av beskyttelse. Sjekk vår liste, og finn din favoritt tilpasset deg og ditt behov!

VÅRE favoritter

 • Superlett og ventilerende materiale
 • Integrert og avtagbart belte
 • Regular fit
SJEKK PRISEN →
 • Fleksibelt materiale
 • Rimelig pris
 • Pen design
SJEKK PRISEN →
 • Veldig praktisk design
 • Mange og lett tilgjengelige lommer med separate rom
 • Slitesterkt materiale
SJEKK PRISEN →

Arbeidsbukser test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
SNICKERS 6241 AllroundWork
Vinneren av vår test. Snickers 6241 AllroundWork er fleksible og behagelige arbeidsbukser til en rimelig pris. Kommer med det meste man trenger av lommer og looper for å ha arbeidsutstyr, nøkler, ID-kort etc. lett tilgjengelig.
SJEKK PRISEN →
SNICKERS 6902 FlexiWork
Disse arbeidsbuksene gir deg mye for pengene. Produsert i et svært slitesterkt, men samtidig superlett materiale. Du har gode arbeidsbukser i lang tid som er behagelige og fleksible å jobbe i.
SJEKK PRISEN →
SNICKERS 3213
Med sine mange lett tilgjengelige lommer med separate rom får man her en arbeidsbukse som gir mange muligheter og verktøyet blir lett tilgjengelig. At en arbeidsbukse skal være praktisk og funksjonell er tydelig tanken bak designet.
SJEKK PRISEN →
SNICKERS 6760 ProtecWork
En arbeidsbukse med passform tilpasset kvinner. I vår test den buksen som sørger for aller best beskyttelse mot både varme, kulde, flammer og lignende.
SJEKK PRISEN →
HELLY HANSEN WORKWEAR York
En perfekt arbeidsbukse for kalde arbeidsdager i Norge. Et svært behagelig materiale gjør denne arbeidsbuksen meget komfortabel.
SJEKK PRISEN →


1. SNICKERS 6241 AllroundWork – Testens vinner!

SNICKERS 6241 AllroundWork

SJEKK PRISEN →

Disse arbeidsbuksene fra Snickers stikker av med seieren i vår test. De ser bra ut og er behagelige å ha på og å jobbe i. I tillegg er prisen svært fornuftig. Buksene har stretch ved knærne og 4-veis stretch på baksiden. Dette sørger for at buksene er svært fleksible, noe som er viktig når man har arbeid å utføre.

Produsent

Snickers Workwear har i mange år sikret håndverkere og andre arbeidere med gode arbeidsklær. De vet hva de driver med, og dermed er du som kunde sikret en arbeidsbukser som er både behagelig, komfortabel å bevege seg i pluss at du er sikret.

Det tar tid å utvikle kvalitet, og Snickers Workwear tester og kontrollerer klærne underveis gjennom hele prosessen. Helt fra et nytt design er tegnet ferdig og helt fram til produktet skal sertifiseres.

Design

Snickers 6241 Allround arbeidsbukser er designet med smalere ben enn tidligere design. Dette gir buksen et mer teknisk utseende, og passer samtidig mer inn i dagens motebilde med forbøyde slim-fit ben.

Funksjoner og egenskaper

Buksene har den klassiske hylsterlommen med tommstokklomme og knivfeste lett tilgjengelig. Buksene er også utstyrt med verktøyholder som festes med borrelås, frontlooper som gir deg muligheten til å feste nøkler og en cargo-lomme som holder et ID-kort beskyttet og lett tilgjengelig. Knærne dine holdes beskyttet med Knee Guard Pro System som holder eventuell knebeskyttelse på plass med ekspansjons sømmer.

Materiale og spesifikasjoner

Arbeidsbuksen er produsert i 2-veis stretch twill som består av 47 % bomull, 31 % polyester og 22 % elastan, i tillegg til 4-veis stretch med 91,5 % polyamid og 8,5 % elastan. Buksene er forsterket med Stretch Cordura 100 % polyester og 100 % Cordura Polyamid. Kan vaskes i maskin på 40 grader.

Konklusjon

 • Fleksibelt materiale
 • Behagelige å ha på
 • Rimelig pris
 • Pen design

LES MER

2. SNICKERS 6902 FlexiWork – Verdi for pengene

SNICKERS 6902 FlexiWork

SJEKK PRISEN →

En arbeidsbukse som gir deg veldig mye for pengene. Superlett materiale og stretch gjør buksene svært behagelig å arbeide i.

Produsentens historie

Eventyret Snickers Workwear startet egentlig så langt tilbake som i 1952, i hvert fall ideen som skapte Snickers. Grunnleggeren av selskapet, Matti Viio, jobbet den gang som elektriker. Først med å bygge høyspentlinjer og deretter med industrielle koblinger. Fra 1952 og fremover var det mye utvikling på teknologifronten, både når det kommer til arbeidsmetoder og verktøy og materialer involvert i arbeidet. Det eneste som ikke så ut til å utvikle seg var arbeidsklærne. Etter hvert som menneskers behov hadde endret seg, møtte ikke arbeidsklærne lenger moderne krav og ble ansett som både ukomfortable og upraktiske.

Arbeiderne ble heller ikke hørt eller forstått når det kom til dette temaet. Matti hadde mange ideer om forbedring av arbeidsklærne, men heller ikke han ble tatt særlig alvorlig. Dette gjorde Matti så frustrert at han en dag dro hjem fra jobb og designet sine egne arbeidsklær. Det ble som en protest hvor han ønsket å bevise at arbeidere hadde både stolthet og nyttig kunnskap og at de fortjente like mye respekt som andre grupper i samfunnet. Dette var starten på selskapet Snickers Workwear limited.

Design

Snickers 6902 FlexiWork er designet for å kunne bruke til hverdags. De har en tradisjonell, regular fit og er produsert i et superlett materiale som gjør de komfortable og meget fleksible. Bena er forhåndsbøyde, noe som sørger for optimal komfort og bevegelsesfrihet.

Funksjoner og egenskaper

Et avansert Knee Guard Posisjoneringssystem som har ekstra stretchmateriale over knærne gjør at eventuell knebeskyttelse holdes godt på plass under arbeid. Dette gir trygghet for at knærne ikke skades eller slites unødvendig. (NB: knebeskyttelse må kjøpes separat.) Stretchmaterialet er ventilerende, slik at man ikke skal plages med klamhet. På buksene finnes lett tilgjengelig hylsterlomme som åpnes og lukkes med glidelås. I tillegg finnes benlommer med knivknapp, mobillomme og ID-kortholder som kan tas av for å lett kunne vises fram. Integrert i buksene er også et avtagbart belte med en slitesterk spenne. Beltet er også enkelt å ta av.

Materiale og spesifikasjoner

Dette er en svært slitesterk arbeidsbukser med forsterkninger på knær, benåpninger og lommer. Superlett Cordura stretch og Rip Stop materiale med 88 % Cordura og 12 % elastan 270 g/m². 65 % polyester og 35 % bomull 200 g/m². Forsterkningene er 100 % Cordura polyamid. Buksene kan maskinvaskes på 40 grader, men må ikke blekes. Må heller ikke has i tørketrommel. Kan strykes på lav varme.

Konklusjon

 • Svært slitesterke bukser med forsterkninger
 • Superlett og ventilerende materiale
 • Integrert og avtagbart belte
 • Regular fit

LES MER

3. SNICKERS 3213 – Beste praktiske design

SNICKERS 3213

SJEKK PRISEN →

Snickers 3213 er vinneren når det gjelder praktiske muligheter og funksjonalitet. Til en svært fornuftig pris får man her en slitesterk arbeidsbukse med mange lommer og funksjoner som gjør arbeidet enklere.

Produsentens mål og visjon

Snickers WorkWear er ansett som Europas ledende produsent innen profesjonelle arbeidsklær. Med visjoner som dedikering, kunnskap og evne til å se hva behovet kommer til å bli i framtiden, kommer Snickers stadig med nye materialer og funksjoner i arbeidsklærne, som er designet for å tåle de tøffeste omgivelser. De satser på å skape tidløse klær i god design som tåler hard bruk.

Design

Buksene er designet spesielt for å gi beskyttelse og komfort mens man arbeider. Avansert skjæring med twisted leg sørger for utmerket komfort uansett hvor mye og hvordan man beveger seg. Lommene for knebeskyttelse er designet slik at knebeskyttelsen plasseres korrekt for å gi best mulig beskyttelse for knærne. Buksene er en kombinasjon av grå og sort, og tåler dermed bruk i skitne omgivelser uten at de får et slitt og skittent utseende.

Funksjoner og egenskaper

Praktiske arbeidsbukser har tydelig vært tanken bak designet. Det ser man fort når man tar i bruk den lett tilgjengelige cargo-lommen som har et separat rom for mobiltelefon i tillegg til fire separate rom for verktøy og penner. Lommene oppe er designet med et løst cover, skapt for funksjonalitet og bevegelsesfrihet. Arbeidsbuksene har fått gode tilbakemeldinger for at de har et profesjonelt utseende og at tåler hard bruk. Kundene er også svært fornøyde med de mange og lett, tilgjengelige lommene som er praktiske i bruk.

Materiale og spesifikasjoner

Arbeidsbuksene er produsert i et svært slitesterkt Rip Stop materiale som er superlett og praktisk. Dette innebærer at buksene tåler tøffe arbeidsforhold samtidig som de opprettholder et pent utseende og funksjonalitet. Knebeskyttelse i 100 % Cordura polyamid og Rip Stop materialet består av 65 % polyester, 35 % bomull, 200 g/m².

Konklusjon

 • Veldig praktisk design
 • Mange og lett tilgjengelige lommer med separate rom
 • Slitesterkt materiale

LES MER

4. SNICKERS 6760 ProtecWork – Når man trenger beskyttelse

SNICKERS 6760 ProtecWork

SJEKK PRISEN →

Det fins mange yrker hvor man kan ha behov for ekstra beskyttelse, og det kan komme fra mange farer. Dersom du arbeider i slike omgivelser, er dette garantert den riktige arbeidsbuksen. Snickers 6760 ProtectWork er den mest kostbare arbeidsbuksen i vår test, men også den buksen som gir desidert mest og best beskyttelse.

Snickers beskyttelse

Arbeidsklær fra Snickers må gjennom en rekke tester før de kommer på markedet. Klærne skal beskytte både mot dårlig vær og andre risikoer som kan finnes i arbeidsomgivelsene. Klærne er utstyrt med CE merking. Denne merkingen viser ulike risikoer som plagget beskytter mot. Dette kan blant annet være både kulde, varme, fall, knebeskyttelse eller at plagget gjør deg godt synlig.

Design

Snickers 6760 ProtecWork har en passform som er tilpasset kvinner. Med bøyde ben, stretchdel bak og Knee Guard knelommer er du sikret optimal komfort og at buksene tåler veldig hard bruk og likevel varer lenge. Buksene har et moderne snitt med stretchkile i grenen og stretchpanel i ryggen som sørger for utmerket bevegelighet.

Funksjoner og egenskaper

Dette er en arbeidsbukser Klasse 2 med high visibility refleks for arbeidsmiljø hvor det kreves at man er godt synlig. Dette kan være arbeid i trafikk, på flyplasser og lignende. Benlommene er lette å kommet til og består av knivholder, rom for mobiltelefon, holder for elektrikternøkkel og avtakbar ID-kort holder. Knee Guard knelomme system sørger for at knebeskyttelse holdes på riktig plass. Arbeidsbuksene beskytter mot varme, flammer, statisk elektrisitet og elektrisk lysbue, i tillegg til varmeforseglede reflekser rundt bena. Verktøyholder på begge sider, for å passe venstrehendte like godt som høyrehendte. Alle lommene har forsterkninger i DuPont Kevlar fiber.

Materiale og spesifikasjoner

Selve arbeidsbuksen består av 49% modakryl FR, 42% bomull, 5% aramid, 3% polyamide, 1% antistatisk, 300g/m². Stretchmaterialet består av 33 % modakryl, 28 % bomull, 19 % viskose, 14 % aramid, 5 % elastan, 1 % antistatisk, 240 g/m². Forsterkningene består av 39 % modakryl, 28 % Cordura, 17 % bomull, 15 % aramid, 1 % antistatisk, 270 g/m².

Konklusjon

 • Beste arbeidsbukser for beskyttelse i omgivelser med høyere risiko
 • Passform tilpasset kvinner
 • High visibility

LES MER

5. HELLY HANSEN WORKWEAR York – Beste komfort

HELLY HANSEN WORKWEAR York

SJEKK PRISEN →

Navnet Helly Hansen oser også av kvalitet og pålitelighet. Vi setter vår lit til at de kan arbeidsklær og har plukket denne arbeidsbuksen ut som en av våre favoritter.

Produsent

Selskapet Helly Hansen har skapt klær i nesten 140 år. Det hele startet i 1877 gjennom nettopp utviklingen av klær som gir bedre beskyttelse mot harde norske omgivelser og forhold. Kaptein Helly Juell Hansen etablerte sammen med sin kone et selskap som produserte vanntette jakker, bukser og lignende. Materialet i klærne ble utviklet gjennom en prosess som skapte legenden Helly Hansen. Selskapet er et av de ledende på det skandinaviske markedet for arbeidsklær.

Design

Disse arbeidsbuksene er designet for å gi optimal komfort, både med tanke på passform og materialer. Buksen er utviklet i varselfargen oransje sammen med grå og sort.

Funksjoner og egenskaper

Buksen er produsert i det velkjente Helly Tech Performance materialet. Et materiale som vil holde deg tørr uansett vær eller omgivelser. Buksene har innerlommer tilpasset knebeskyttelse. Bukseselene kan tas av, noe som gjør dette til en bukse perfekt for norske forhold som kan være svært kalde. Når været blir mildere, er det enkelt å ta av selene, dersom du ikke har bruk for de. Brede beltehemper gir ekstra styrke og stabilitet og refleks nederst på beina gjør deg godt synlig også i mørket. Buksene har borrelåsjustering nederst og benavslutning med klaff. Dette er en arbeidsbukser i Klasse 2 EN ISO 20471.

Materiale og spesifikasjoner

Arbeidsbuksen er produsert i Primaloft, 100 % polyester, 133 g/m² i bol, 100 g/m² i ben. Buksen er foret med polyamid.

Konklusjon

 • Mest komfortable arbeidsbukser i vår test
 • Passer utmerket til kalde norske forhold
 • Avtagbar buksesele
 • Mykt materiale
 • High Visibility

LES MER


CE standarder

Det finnes CE standarder som kommer fra et direktiv om hvilket personlig beskyttende utstyr som kreves i ulike situasjoner, hvordan plagget skal framstilles og utvikling av brukermanualer. Personlig beskyttende utstyr deles inn i tre kategorier: Kategori 1 krever knebeskyttelse og annen grunnleggende beskyttelse der hvor risiko for skade ikke er veldig stor, og bruker/arbeider selv kan bestemme hvilken beskyttelse som kreves.

Kategori 2 benyttes på områder hvor risiko for skade er større enn under kategori 1. Dette kan for eksempel være vinterutstyr hvor temperaturer kan komme ned i -30. Kategori 3 innebærer beskyttelse mot fall og klesplagg for andre ekstremt risikable situasjoner.

Arbeidsbukser test