fbpx

Ankarsrum test: Den perfekte kjøkkenassistent i 2022

Ankarsrum assistent kjøkkenmaskin har vært en favoritt for hjemmekokker i en årrekke og nå har den kommet i en ny og oppdatert utgave. Denne populære kjøkkenmaskinen har blitt produsert i Sverige helt siden 1940-tallet og har gjort det enklere å lage avanserte matretter og fersk pasta hjemme på kjøkkenet. Nå har den fått en oppgradering som inkluderer forbedret motor, enklere betjeningsknapper og ikke minst en rekke nytt tilbehør!

Uansett om du ser etter en erstatning for din Ankarsrum original eller skal gå til innkjøp av din første kjøkkenassistent vil Ankarsrum gi en rekke muligheter. Med korrekt tilbehør vil din kjøkkenassistent gjøre det enklere å elte deig, lage pasta, rive grønnsaker og annet tilbehør for de perfekte måltidene. Dermed kan du drive kjøkkenet som om du hadde en ekte kokkelærling løpende rundt.

Som grunnlag for denne testen har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har sett på tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsent og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gjort det mulig å finne frem til det beste tilbehøret og alt du trenger å vite om din neste kjøkkenassistent.

Vår konklusjon falt på at Ankarsrum AKM 6230 er den mest allsidige og solide kjøkkenassistenten du finner til hjemmekjøkkenet. Det store utvalget av tilbehør som du kan tilføre maskinen gjør også at den kan brukes til det aller meste av matlaging.

VÅRE favoritter

 • Best samleverdi
 • Alt tilgjengelig utstyr i en praktisk pakke
 • 7 års motorgaranti på maskinen
SJEKK PRISEN →
 • Stillegående
 • Motor med 7 års garanti
 • Mye tilbehør
SJEKK PRISEN →
 • Originalt Ankarsrum tilbehør
 • En rekke bruksområder
 • Enkelt å skifte ut
SJEKK PRISEN →

Ankarsrum test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Ankarsrum Assistent AKM 6230
Ankarsrum Assistent AKM 6230 er en ny utgave av den bestselgende Ankarsrum kjøkkenassistenten. Her får du en kjøkkenmaskin med forbedret motor, nye betjeningsknapper i Zink og et bredt utvalg av nytt tilbehør og utstyr.
SJEKK PRISEN →
Ankarsrum Kjøkkenmaskin + Deluxepakke
Denne kombinasjonspakken inneholder den populære kjøkkenmaskinen Ankarsrum Assistent AKM 6230 i ny utgave, samt den populære utvidelsespakken Deluxe. Her får du kjøttkvern, sitruspresse, blender, pastaruller purépresser og et praktisk småkakejern, i tillegg til alt det utstyret som følger med maskinen fra før.
SJEKK PRISEN →
Ankarsrum tilbehørspakken Deluxe
Deluxe er en praktisk utvidelsespakke til din Ankarsrum kjøkkenmaskin som gjør det nærmest ubegrenset hva din Ankarsrum kan bistå med. Pakken inkluderer blant annet kjøttkvern, pølsehorn, passer tilsats, riv tilsats, 4 pastaskiver, sprit tilsats, sitruspresse og mixer.
SJEKK PRISEN →
Ankarsrum Assistent Grønnsaksriver
Denne praktiske grønnsaksriveren til Ankarsrum kjøkkenassistent gjør det enklere å rive grønnsaker med din assistent. Rivjernet kommer med tre sylindre som alle har forskjellig grovhet. Fordelen med denne er at du slipper ta den av din assistent for å skifte sylinder og gjør dermed jobben langt raskere.
SJEKK PRISEN →
Ankarsrum Pastatilbehør
Dette tilbehøret for pasta til Ankarsrum assistent gjør det lekende lett å lage fersk pasta hjemme på kjøkkenbenken. Pressen kan lage både fettuccine og bred pasta som gjør at du kan friste de hjemme med et utsøkt måltid pasta. Det kobles enkelt til din assistent.
SJEKK PRISEN →

1. Ankarsrum Assistent AKM 6230 – Best i test

Ankarsrum Assistent AKM 6230

SJEKK PRISEN →

Ankarsrum assistent ble raskt fast inventar på nordiske kjøkken og har vært en bestselger i en årrekke. I 2013 ble den kåret til beste kjøkkenassistent i Sverige og har siden den gang gjort krav på en rekke priser og belønninger for allsidig bruk og design av høy kvalitet. Vi liker spesielt godt at det finnes en rekke praktiske tilbehør og muligheter for allsidig bruk av maskinen.

AKM 6230 er en ny og forbedret utgave av den originale kjøkkenassistenten og byr på en rekke forbedringer. Den nye utgaven har fått en forbedret motor som er langt mer stillegående enn original, samt at den tilfører assistenten mer krefter til å jobbe effektivt. I tillegg er flere detaljer som betjeningsknapper og spenner oppgradert fra plastisk til forkrommet sink for bedre holdbarhet.

Resultatet er en kjøkkenassistent som effektivt elter deig, kutter grønnsaker, presser juice og utfører en rekke andre praktiske gjøremål du måtte sette den til. Det beste av alt er at du får en 7 års garanti på motoren som bygger opp under inntrykket av høy kvalitet. Med praktiske gummiføtter verken beveger maskinen seg, eller etterlater merker på underlaget. All kraft er sentrert i armen og det eneste som beveger seg på maskinen er selve bollen.

Ser du etter en allsidig og praktisk kjøkkenassistent skal du lete lenge etter noe som slår Ankarsrum. Denne kjøkkenmaskinen kan utføre en rekke oppgaver, er enkel å rengjøre og kommer med et bredt utvalg av utvidelser for deg som ønsker det lille ekstra. I tillegg er kombinasjonen av farger og forkrommet sink et stilig blikkfang som tar seg godt ut på kjøkkenbenken din.

Oppsummert

 • Stillegående
 • Motor med 7 års garanti
 • Mye tilbehør

LES MER

2. Ankarsrum AKM 6230 Kjøkkenmaskin + Deluxepakke – Best for pengene

Ankarsrum AKM 6230 Kjøkkenmaskin + Deluxepakke

SJEKK PRISEN →

Denne kombinasjonspakken gir deg den populære kjøkkenassistenten Ankarsrum AKM 6230, samt den omfattende tilbehørspakken Deluxe. Dermed kan du utføre enda flere gjøremål med din allsidige kjøkkenassistent og ta matlagingen til det neste nivået. Ved å kjøpe begge deler samtidig får du mest for pengene dine og en maskin som er klar for alt fra første stund.

AKM 6230 er den nye utgaven av den bestselgende kjøkkenassistenten Ankarsrum. Kjøkkenmaskinen har fått en ny og forbedret motor som sikrer stillegående drift, mer effektiv kraftfordeling til maskinen og effektiv elting av deig. I tillegg har flere detaljer som spenner og betjeningsknapper fått et nytt utseende i forkrommet sink, sammenlignet med originalen der de var produsert i plast.

Ankarsrum kommer med en rekke tilbehør, men med den inkluderte Deluxe pakken får du enda mer for pengene dine. Her får du en kjøttkvern, sitruspresse, blender, mixer, pastaruller, purépresser og et praktisk riv-småkakejern. Dermed er din maskin klar for alle oppgaver du måtte ønske at den skal gjøre, samt gjøre matlagingen din langt enklere.

For deg som ønsker en allsidig kjøkkenassistent med alt tilgjengelig utstyr vil du få mest for pengene dine med denne kombinasjonspakken. Her får du den klassiske Ankarsrum maskinen, samt alt tilgjengelig ekstrautstyr i en og samme pakke. Enklere blir det ikke! Dermed har du alt fra første stund og kan bruke tiden din på matlaging.

Oppsummert

 • Best samleverdi
 • Alt tilgjengelig utstyr i en praktisk pakke
 • 7 års motorgaranti på maskinen

LES MER

3. Ankarsrum tilbehørspakken Deluxe – Alt du trenger av tilbehør

Ankarsrum Stort Tilbehørspakken

SJEKK PRISEN →

Dersom du tidligere har gått til anskaffelse av en Ankarsrum kjøkkenassistent kan det være på tide å utvide bruksområdet. Derfor har de samlet en praktisk tilbehørspakke der du får alt tilgjengelig utstyr utover det som kommer som standard med maskinen i denne Deluxe pakken. Dermed får du alt tilgjengelig utstyr og kan se hvilke fantastiske bragder din maskin kan utføre.

Denne pakken inkluderer tilbehør spesielt tilpasset din Ankarsrum AKM 6230 kjøkkenassistent, noe som sikrer best kompatibilitet og ytelse. Dermed får du enda mer ut av en allerede allsidig og uslåelig kjøkkenmaskin av høy kvalitet. Produsert i Sverige siden 1940 er dette en fantastisk mikser som lager alt av fersk pasta, kjøtt, pølser og lignende.

Deluxe pakken inneholder kjøttkvern, 3 hull med målene 2,5 mm, 4,5 mm og 8 mm, 3 pølsehorn med forskjellige størrelser, passer, river, 4 forskjellige pastaskiver, sprit tilsats, sitruspresse og en praktisk mixer. Dermed kan du lage alt fra hjemmelaget kjøttdeig og pølser, til rykende fersk pasta og juice på din kjøkkenassistent.

Fordelen med Deluxe er at alt tilbehør til din kjøkkenassistent er originalt fra produsenten av maskinen og sikrer derfor optimal ytelse. I tillegg utvider det funksjonaliteter og muligheter som maskinen er designet for slik at du får enda mer ut av din allerede robuste kjøkkenassistent. Det beste av alt er at desto flere oppgaver maskinen kan utføre, desto mindre forarbeid trenger du å bruke tiden din på!

Oppsummert

 • Originalt Ankarsrum tilbehør
 • En rekke bruksområder
 • Enkelt å skifte ut

LES MER

4. Ankarsrum Assistent Original Grønnsaksriver – Best for riving av grønnsaker

Ankarsrum Assistent Original Grønnsaksriver

SJEKK PRISEN →

For deg som har en Ankarsrum original kjøkkenassistent og ønsker å utvide med en grønnsaksriver er dette et utmerket alternativ. Her får du tilbehør til din maskin som enkelt gjør det mulig å rive grønnsaker i tre forskjellige grovheter, og du kan enkelt skifte grovhet uten at du trenger å ta av tilbehøret fra din kjøkkenassistent.

Pakken inneholder en grønnsaksriver med tre forskjellige sylindere: middels grov strimler sylinder, grov strimler sylinder og skjære sylinder for enkel oppkutting av grønnsaker. Skulle du ønske å skifte mellom de forskjellige er det raskt og enkelt å bytte ut sylinderen før du fortsetter. Dermed slipper du å bytte bolle og kan raskt fortsette riving av grønnsaker.

Dette tilbehøret er tilpasset Ankarsrum original kjøkkenassistent, men fungerer også med eldre Electrolux assistenter. Produsert i hvit plast og aluminium er enheten enkel å rengjøre etter bruk og sørger for effektiv kutting av grønnsaker og rotfrukter.

Oppsummert

 • Allsidig og enkel
 • Originalt tilbehør fra produsenten
 • Passer direkte på din kjøkkenassistent

LES MER

5. Ankarsrum Assistent original pastatilbehør – Best for hjemmelaget pasta

Ankarsrum Pastatilbehør

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å by familien på fersk hjemmelaget pasta, men ikke ønsker å investere i hele Deluxe pakken vil dette være et godt alternativ. Her får du praktisk pastatilbehør til din Ankarsrum kjøkkenassistent som gjør det raskt og enkelt å lage pasta hjemme på kjøkkenbenken. Best av alt er at den passer til Ankarsrum kjøkkenassistent, men også til eldre Electrolux assistenter.

Du kobler tilbehøret enkelt til der bollen vanligvis sitter på din kjøkkenassistent og deretter er maskinen klar for bruk. Velg mellom fettuccine og bred båndpasta, eller tynnere strimler som spaghetti når du bruker denne maskinen. Dermed kan du prøve deg frem med forskjellige varianter og se hva familien foretrekker.

Denne kombineres effektivt med pastaplatene som kommer med Ankarsrum AKM 6230 og brukes til å kutte opp de ferdiglagde platene dine. Dermed kan du lage pasta helt fra bunnen av og sikre deg et populært måltid i hverdagen. Som originalt tilbehør fra produsenten er det enkelt å koble til og fra pastakutteren til din kjøkkenassistent.

Oppsummert

 • Originalt tilbehør fra Ankarsrum
 • Passer til kjøkkenassistenten din
 • Lar deg lage fersk pasta hjemme

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er en kjøkkenassistent?

En kjøkkenassistent er en maskin som gjør det enklere å lage pasta, elte deig eller lage kjøttretter som pølser og kjøttdeig hjemme. Ved hjelp av forskjellige tilbehør kan du enkelt lage en rekke måltider og by på smakfulle retter laget fra bunnen av.

Hva kan man lage med en Ankarsrum kjøkkenassistent?

En Ankarsrum kjøkkenassistent er en allsidig kjøkkenmaskin som lar deg lage en rekke forskjellige matretter. Blant annet kan du lage fersk kjøttdeig, pølser, pasta og puré med din maskin. I tillegg kan du presse juice og elte deig.

Finnes det tilbehør til maskinen?

Ja, det finnes en rekke praktisk tilbehør som utvider bruksområdet på din kjøkkenassistent ytterligere. Ved å kjøpe Deluxe pakken fra Ankarsrum får du originalt tilbehør utviklet av produsenten som tilfører et bredt bruksområde til din maskin.

Hvor lang garanti har Ankarsrum AKM 6230?

Som en ledende kjøkkenassistent på markedet kommer AKM 6230 med hele syv års motorgaranti fra produsenten. Dette understreker kvaliteten på maskinen og hvor høy tillit den svenske produsenten har til produktet sitt.