fbpx

Ammepute test: De 7 beste i 2023

En ammepute er et verdifullt redskap for alle mødre med nyfødte barn som skal ta fatt på amming. Ammeputen er nemlig utformet for å gi optimal ergonomi både for deg og barnet, slik at barnet kan ligge komfortabelt, samtidig som det ikke blir tungt for hendene dine.

Formålet med denne ammepute testen er å sammenligne dagens enorme utvalg av ammeputer, slik at du lettere kan finne din favoritt. Vår vurdering er basert på spesifikasjoner og omtaler. Best i testen ammepute, ble den enestående ammeputen fra BBHugme ammepute . Denne er utviklet for å skape en harmonisk ammestund for deg og barnet.

Ønsker du en luksuriøs ammepute med en kvalitet utenom det vanlige, er det Cozyfix vi anbefaler. Beste pris derimot, får du hos Petite Cherie.

BILDE PRODUKT
BBHugme ammepute
Denne enestående ammeputen egner seg ypperlig til både amming og til avlastning under graviditet. Puten er nemlig utviklet av tre norske kiropraktorer som er spesialister på muskel og skjelettplager.
SJEKK PRISEN →
NGBaby Lekerede
Denne ammeputen fra NGBaby er en populær bestselger, og den stikker seg ut på grunn av ekstra god romslighet. Ammeputen har nemlig en diameter på 1,2 meter, som betyr at ungen får en helt egen oase hvor han eller hun kan ligge å slappe av.
SJEKK PRISEN →
Cozyfix ammepute
Etter grundige vurderinger var det aldri noe tvil om at Cozifix ammepute fortjente tittelen «best i test». Denne stikker seg ut både på komfort, kvalitet og pris, og alt it alt var det egentlig ingen som var i nærheten.
SJEKK PRISEN →
Doomoo ammepute
Doomoo ammepute er en unik kombinasjon pris, kvalitet, og komfort. Her får du mye for pengene, og for oss er dette testens soleklart beste tilbud.
SJEKK PRISEN →
Doomoo kirsebær
Denne økovennlige ammeputen fra Doomoo imponerer med sitt ergonomiske komfort, gode anvendelighet og lave pris. Her får du god valuta for pengene, og vi tror enhver vil bli tilfreds med denne ammeputen.
SJEKK PRISEN →
Petite Cherie Ammepute
Denne koselig modellen er perfekt for deg som handler på budsjett, eller som ikke ønsker å betale for mye for en pålitelig ammepute. Her får du en prisvennlig modell.
SJEKK PRISEN →
Petite Cherie Super Lemon
Ammeputen til markedets desidert beste pris får du her. Anerkjente Petite Cherie knuser konkurrentene på pris, og ingen er i nærheten.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

Ammepute test: Her er våre favoritter

1. BBHugme ammepute — Best i Test

bbhugme Gravid- og Ammepute

SJEKK PRISEN →

Denne enestående ammeputen egner seg ypperlig til både amming og til avlastning under graviditet. Puten er nemlig utviklet av tre norske kiropraktorer som er spesialister på muskel og skjelettplager. Ønsker du en pute med flere bruksområder og som gir den beste komforten, burde du absolutt vurdere denne.

Utviklet av spesialister

Fordelen med at bbhugme er utviklet av spesialister er at den gir en fabelaktig komfort. Under graviditeten gir denne puten god støtte og avlastning på de viktigste områdene, som mage, bekken, korsrygg, knær og vrister. Puten er videre god å bruke i sengen, sofaen eller når du sitter ved skrivebordet.

Som ammepute derimot, gir bbhugme støtte og komfort til både deg og babyen. Plasser puten rundt kroppen til du kjenner at ryggen og skuldrene er i en komfortabel stilling, samtidig som babyen din har et mykt og godt sted å ligge. Takket være putens naturlige, myke og miljøvennlige materialer former den seg enkelt etter kroppen og får deg til å slappe av i nakke og skuldre.

Kvaliteten er også aldeles utmerket da den er laget av blant annet bomull. Den er i tillegg 100 prosent øko-tex standardisert som vil si at puten ikke inneholder skadelige materialer. Puten er attpåtil romslig, samt at det medfølger en praktisk bæreveske.

Konklusjon

Komforten på denne er utvilsomt blant det aller beste som er mulig å få tak i på dagens marked – og det både som ammepute og som avlastningspute. Den har også materialer av ypperste kvalitet, som samtidig den er meget miljøvennlige.

Er kvalitet og komfort det du setter høyest i valg av ammepute, er dette et strålende valg. Dersom pris er viktig for deg, må du nok vurdere andre alternativer enn denne. BBhugme koster nemlig nokså mye.

Oppsummert

 • Fungerer både til amming og til avlastning under graviditet
 • Utviklet av spesialister
 • Enestående komfort
 • Medfølger en praktisk bæreveske

LES MER


2. NGBaby Lekerede — Høyest pris

NGBaby Lekerede

SJEKK PRISEN →

Denne ammeputen fra NGBaby er en populær bestselger, og den stikker seg ut på grunn av ekstra god romslighet. Ammeputen har nemlig en diameter på 1,2 meter, som betyr at ungen får en helt egen oase hvor han eller hun kan ligge å slappe av. Den er også av ypperste kvalitet, og vi tror denne er perfekt for deg som skal ha det beste av det beste.

Ekstra romslig

Den største fordelen med denne populære ammeputen er utvilsomt dens romslighet. Her får ungen hele 1,2 diameter å boltre seg på, noe som gjør at det er god plass til både leker og en kamerat. Denne fungerer altså mer til bare amming, og kan også fint brukes til blant annet avslapning.

Selve fyllet til puten er også noe som imponerte oss. Den er fylt med polyester, skumgummi, samt styrolittkuler. Dette gjør at det innvendige stoffet til puten bevegelig, som betyr at fyllet former seg etter barnet for å gi optimal støtte.

Puten er i tillegg praktisk i den forstand at den er enkel å ha med seg på tur. Alt du må gjøre er å klemme den sammen, og puten blir flat. Vær oppmerksom på at puten også komprimeres etter lenge i bruk, og luft må fylles på for å opprettholde komforten.

Konklusjon

Prisen er kanskje høy, og NGbaby er soleklart den mest kostbare i testen – men til gjengjeld gir den en kvalitet og romslighet utenom det vanlige. Denne kan fint fungerer også til annet enn amming, og er dermed svært anvendelig.

Komforten er i tillegg bra, men leter du etter en enkel ammepute ville vi nok gått for rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Ekstra romslig
 • Kan brukes også til annet enn amming
 • Høy komfort

LES MER


3. Cozyfix ammeputePremium

Cozyfix Ammepute

SJEKK PRISEN →

Etter grundige vurderinger var det aldri noe tvil om at Cozifix ammepute fortjente tittelen «best i test». Denne stikker seg ut både på komfort, kvalitet og pris, og alt it alt var det egentlig ingen som var i nærheten. Cozifix er også høyt verdsatt av andre testmagasin, og den kan vise til en rekke utmerkelser.

Utmerket ergonomi

CosyFix ammepute er utviklet for å skape en rolig og harmonisk ammestund for deg og barnet ditt. Den gjør det blant annet enklere å finne en behagelig ammeposisjon, samtidig som den gir god støtte for armene dine og lar barnet ditt ligge nærmere brystet. Dette minimere risikoen for sårdannelse ved brystvortene.

Ammeputen er videre utstyrt med et praktisk midjebeltet, som gjør at du kjapt kan feste puten tett ved deg for å unngå at barnet sklir ned mellom deg og puten. Dessuten er puten fylt med skumgummi, noe som gjør at den former seg etter barnet. Dette gir optimal støtte noe som igjen gjør at barnet hvile komfortabelt på puten.

Cozyfix er i tillegg kledd i et materiale som gjør at den puster godt – som betyr at puten alltid opprettholder optimale temperaturer. Puten er også svært bærevennlig og enkel ta med seg på tur.

Konklusjon

En bedre ammepute enn dette tror vi nesten ikke er mulig å finne. Den er av høy kvalitet, den er svært komfortabel, i tillegg til at den er praktisk. Å ha med denne på tur er ingen sak da den brettes enkelt sammen og tar minimalt med plass.

Puten tåler attpåtil maskin vask, der prisen heller ikke er den verste om man ser på dens mange fordeler. Leter du etter en ammepute med ypperlig komfort? Ja, da burde du absolutt vurdere testvinneren Cozifix!

Oppsummert

 • Komfortabel ammepute
 • Utmerket ergonomi
 • Høy kvalitet
 • Praktisk og bærevennlig

LES MER


4. Doomoo ammepute — Beste tilbud

Doomoo Ammepute Stripete

SJEKK PRISEN →

Doomoo ammepute er en unik kombinasjon pris, kvalitet, og komfort. Her får du mye for pengene, og for oss er dette testens soleklart beste tilbud. Kanskje ikke rart at dette er en av markedets fremste bestselgere?

Komfortabel ammepute

 Doomoo Ammepute Medium Stripete Lysgrå har blitt svært populær takket være sin form, fleksibilitet og mykhet. Fyllet i puten består av lydløse kuler som gjør at ammeputen kan tilpasses for å gi deg og barnet optimal komfort. EPS-kulene har dessuten antibakterielle egenskaper som minimerer risikoen for bakterier.

Puten sitter videre sikkert rundt midjen og gir dermed trygg ammestøtte, i tillegg til at den skaper en avslappet og nær opplevelse for både deg og barnet. Putens form gjør også at den fungerer utmerket som sittestøtte når tiden er inne for at barnet skal lære seg å sitte på egen hånd.

Videre er den svært romslig da den har målene 51 x 58 x 10 cm, i tillegg til at den er laget av sunne og gode materialer som bomull og elastan. Dette er attpåtil en pute med flere utmerkelser blant diverse testmagasin.

Konklusjon

Vi er ikke annet enn mektig imponert over denne ammeputen. Både prisen, kvaliteten og komforten er bra og her får du virkelig verdi for pengene. Puten er til og med GOTS-sertifisert, og lenge vurderte vi den som best i test, men den måtte se seg slått på målstreken.

Dette er helt klart en ammepute vi anbefaler på det sterkeste.

Oppsummert

 • Anerkjent ammepute med flere utmerkelser
 • Kombinerer pris, kvalitet og komfort på en unik måte
 • Populær bestselger

LES MER


5. Doomoo kirsebær — Økovennlig

Doomoo Ammepute Kirsebær

SJEKK PRISEN →

Denne økovennlige ammeputen fra Doomoo imponerer med sitt ergonomiske komfort, gode anvendelighet og lave pris. Her får du god valuta for pengene, og vi tror enhver vil bli tilfreds med denne ammeputen. Den imponerer attpåtil med sitt fargerike og stilige design.

Fargerik og stilig

Doomoo Ammepute kirsebær har blitt svært populær takket være sin form, fleksibilitet og mykhet. Fyllet i puten består av lydløse kuler som gjør at ammeputen kan tilpasses for å gi deg og barnet optimal komfort. EPS-kulene har dessuten antibakterielle egenskaper som minimerer risikoen for bakterier.

Puten sitter videre sikkert rundt midjen og gir dermed trygg ammestøtte, i tillegg til at den skaper en avslappet og nær opplevelse for både deg og barnet. Putens form gjør også at den fungerer utmerket som sittestøtte når tiden er inne for at barnet skal lære seg å sitte på egen hånd.

Videre er den svært romslig da den har målene 14 x 50 x 48 cm, i tillegg til at den er Oeko- Tex sertifisert. Den har dessuten et stilig og fargerikt design noe som gir den et ekstraordinært preg.

Konklusjon

Det er egentlig lite negativt å si om den populære ammeputen fra Doomoo. Den er både prisvennlig, komfortabel og er i tillegg laget av materialer av høy kvalitet. Her får du en garantert en ammepute både du og barnet blir fornøyd med.

Oppsummert

 • Fargerikt design
 • Ergonomisk
 • Populær modell

LES MER


6. Petite Cherie Ammepute — Best på budsjett

Petite Chérie Ammepute

SJEKK PRISEN →

Denne koselig modellen er perfekt for deg som handler på budsjett, eller som ikke ønsker å betale for mye for en pålitelig ammepute. Det er imidlertid ikke bare prisen på denne som er bra, men også dens geniale utforming som sørger for en behagelig amming.

Anvendelig ammepute

Petite Cherie er en ammepute med en rekke fordeler. Den har et koselig design samtidig som den gjør ammingen enklere og mer behagelig for både deg og barn. Dette på grunn av putens smarte form som gjør det særdeles enkelt å finne en behagelig posisjon.

Puten er i tillegg svært anvendelig da den kan brukes både til amming, og til støtte når barnet skal sitte oppreist. Puten er nemlig fylt med formbart polyester noe som gjør at fungerer ypperlig i flere stillinger.

Videre er puten Oeko Tex sertifisert, og den imponerer ellers med gode kvaliteter. Den tåler til og med maskinvask på 40 grader, samt at den får gode tilbakemeldinger på diverse kundeanmeldelser.

Konklusjon

Enhver med et stramt budsjett eller som ikke ser noe behov for å betale for mye for en ammepute, vil garantert blir fornøyd med denne. Den vil utvilsomt gjør ammingen enklere, i tillegg til at den også fungerer til støtte når ungen sitter.

Det er altså mye og like, og dette er helt klart en modell vi ville anbefalt.

Oppsummert

 • Meget bra pris
 • Anvendelig ammepute
 • Koselig design
 • Tåler maskinvask

LES MER


7. Petite Cherie Super Lemon — Lavest pris

Petite Chérie Ammepute

SJEKK PRISEN →

Ammeputen til markedets desidert beste pris får du her. Anerkjente Petite Cherie knuser konkurrentene på pris, og ingen er i nærheten. Den imponerer likevel med sine mange brukerområder og gode komfort. Her er en pute både du og ungen kommer til å like godt.

God kvalitet

Til tross sin lave pris har ammeputen overraskende god kvalitet. Denne er laget av 100 prosent polyester og er attpåtil Oeko Tex sertifisert. Sertifiseringen vitner om et produkt som er bruker sunne materialer, mens polyesteret sørger for god slitestyrke.

Videre har den har et koselig design samtidig som den gjør ammingen enklere og mer behagelig for både deg og barn. Dette på grunn av putens smarte form som gjør det særdeles enkelt å finne en behagelig posisjon.

Puten er i tillegg svært anvendelig da den kan brukes både til amming, og til støtte når barnet skal sitte oppreist. Puten er nemlig fylt med formbart polyester noe som gjør at fungerer ypperlig i flere stillinger.

Konklusjon

Ikke bare er prisen enestående, men den imponerer også med god kvalitet og komfort. Her får du med andre ord en prisvennlig modell som er meget pålitelig. Her betaler du minimalt for høy kvalitet.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Høy komfort og kvalitet
 • Anvendelig ammepute

LES MER


Ofte stile spørsmål om Ammepute

Hva er en ammepute?

En ammepute er et hjelpemiddel som sikrer at barnet holdes i en god ammestilling. Den avlaster mor og gjør ammingen mer behagelig for både mor og barn. De kan se forskjellige ut, men er ofte myke, fleksible og kan formes etter behov.

Hvilken ammepute er best?

Vi synes ammeputen fra Cozyfix er den beste. Det er basert på dens enestående kvalitet, høye komfort og overkommelig pris. Den er i tillegg meget stabil og den kan brukes hyppig uten nevneverdig slitasje.

 

Hvilken stilling er best å bruke når man ammer med en ammepute?

Det finnes en rekke stillinger du kan bruke når du ammer. Hvert barn er unikt, og det er du også. Derfor er det viktig å finne stillingen som fungerer best for deg. Det bør ikke føles ubehagelig for deg, og barnet ditt bør ikke ha problemer med å få tilgang til melken eller få godt god tak i brystvorten.

Hva er EPS-kuler?

EPS-kuler er små baller av polystyren. Materialet er også kjent som styrofoam. Mange ammeputer er fylt med EPS-kuler. Andre vanlige bruksområder inkluderer sittesekker og nakkestøtteputer.

Hvordan bruker man en ammepute?

Formålet med en ammepute er å skape en komfortabel stilling for deg og barnet ditt under amming. Enten du bruker en sittende, halvt liggende eller liggende stilling kan du justere puten slik at barnets hode er i riktig høyde, og du kan holde barnet uten å anstrenge skuldrene og armene. Jo mer avslappet du er, desto mindre er risikoen for muskel- og skjelettlidelser.

Ammeputer har litt forskjellige design, så nøyaktig hvordan du kan eller bør plassere puten avhenger av hvilken modell du bruker. Du får vanligvis instruksjoner og tips om hvordan du ammer med puten du kjøper.

Hvilken størrelse er best på ammeputen?

Størrelsen kommer an på dine preferanser. Det kan delvis dreie seg om hvilken vinkel man foretrekker å ha babyen i, og også egen størrelse på kropp kan ha påvirkning. Som regel kommer ammeputene i en størrelse, men det finnes også noe få i forskjellige størrelser.

Hvordan vasker man ammeputer?

De aller fleste ammeputer består av pute og trekk. Trekket kan som regel tas av ved å gli opp glidelåsen for å så legge det i vaskemaskinen. Noen trekke tåler imidlertid ikke vaskemaskin og må vaskes for hånd, men de fleste tåler maskinvask på opptil 40 grader.

Hvilken ammepute burde man kjøpe?

Også dette kommer an på dine preferanser, men for å finne ammeputen som passer deg best burde du vurdere:

 • Pris
 • Komfort
 • Størrelse
 • Kvalitet

Kan man bruke ammepute når man mater med flaske?

Ja! En ammepute er et utmerket redskap også ved flaskemating. Med en velplassert ammepute kan for eksempel også far hjelpe til med matingen og få hjelp til å finne en komfortabel stilling å sitte i.

Hva er en gravidpute?

Gravidepute er en pute som er tilpasset for å lette søvnen og gjøre liggestillingen mer behagelig for gravide. Ofte er det en lengre pute som kan bøyes og formes. Kvinnen kan for eksempel legge en del mellom beina og klemme den andre med armen. Mange kvinner opplever disse som en god støtte under den siste delen av svangerskapet da det kan være vanskelig å ligge komfortabelt. Mange puter fungerer både som gravide- og ammeputer.