fbpx

Airfryer test: Her er kundenes 7 favoritter i 2023

De fleste er nå klar over at høyt inntak av fett på sikt kan være veldig helseskadelig. Så hva gjør man dersom favorittmaten er pommes frites? Frem til varmlufts-frityrstekere kom på markedet var valget mellom spising av favorittmat og sunnhet en vanskelig avveining for mange. Denne vanskelige tiden er heldigvis over. I dag kan man nemlig frityrsteke med varmluft, vi har derfor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene. Sammenligningen har tatt for seg 8 forskjellige airfryere, som alle har sine fordeler. Vurderingen i denne airfryer testen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Airfryer test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Severin Varmluftsfrityrkoker XL
Ekstra god kapasitet med 3,2 liters frityrkurv. Matlagingen styres med praktisk og tydelig LCD-display som gjør det lett å stille inn de 6 forskjellige automatiske programmene.
SJEKK PRISEN →
Champion AeroFryer XXL
Varmlufts-frityrsteker med ekstra stor kapasitet har hele 5,6 liter. I denne kan man forberede maten med forhåndsinnstilte programmer eller ved å stille inn steketiden og en valgt temperatur mellom 80 og 200 grader.
SJEKK PRISEN →
Caso Varmluftsfrityrkoker AF200
Denne populære toppmodellen er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Her får du en airfryer til en noe høyere pris, men som imponerer med enorm kapasitet og effekt.
SJEKK PRISEN →
ARIETE 4616 Air Fryer
Man kan som regel ikke få det aller beste dersom man er ute etter noe billig, men det går fint an å finne veldig gode produkter som selges til en lav pris.
SJEKK PRISEN →
ProfiCook 501177
En av markedets mest romslige med en kapasitet på 5,5 liter. Den har en front av rustfritt stål og du kan velge mellom 9 forskjellige programmer for frityrsteking og har et kjølig håndtak som forhindrer at man brenner seg.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi MultiFry Extra Chef Plus FH 1396
Utstyrt med en spesialtilpasset bolle for statisk koking, en grill i rustfritt stål, og en eksklusiv funksjon for grilling av kjøtt og fisk med perfekte resultater. Bruk knappen for oppskriftsvalg for å velge mellom de sju forskjellige automatiske programmene.
SJEKK PRISEN →
GourmetMaxx 02095
Solid design av høykvalitets rustfritt stål. Den har et stort kammer for steking og koking som er laget for temperaturer opptil 200 °C og som kommer med en rekke nyttig tilleggsutstyr og funksjonaliteter inkludert roterende frityrkurv, og roterende grillspyd for kylling og lignende.
SJEKK PRISEN →
Varmluftsfritös FR2455
Plassbesparende design som gjør at den passer perfekt for små husholdninger der man bare trenger å lage to til tre porsjoner om gangen. Kommer med en intuitiv LED-skjerm med berøringsknapper som man kan bruke til å justere temperatur og koketid. Termostaten kan fritt justeres mellom 80 °C til 200 °C.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

Airfryer – Best i test:

1. Severin Varmluftsfrityrkoker XL – Test Vinner

Airfryer test, best i test 2021

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

For deg som liker et ordentlig måltid og som i tillegg er opptatt av å leve så sunt som mulig, er en airfryer et relativt nytt produkt i markedet, med en rekke unike egenskaper. Den beste i vår airfryer test er Severin Varmluftsfrityrkoker XL som er laget av den Tyske produsenten Severin.

Dette er en airfryer som med fordel kan brukes til å tilberede en rekke forskjellige retter, slik som for eksempel pommes frites, fisk, skalldyr, kjøtt, bakverk og grønnsaker. En av hovedfordelene med bruk av Varmluftsfrityrkoker XL fra Severin et at det gir deg muligheten til å sterkt redusere inntaket av usunn olje. Dette gjør en airfryer ved at den i stedet for å bruke varm olje, heller bruker oppvarmet luft av veldig høy temperatur for å tilberede maten i en fart.

Resultatet av tilberedelse i en Varmluftsfrityrkoker XL fra Severin er en utside som er deilig og sprøstekt, mens innsiden fortsatt er saftig og smakfull, uten at man får smaken utblandet av altfor mye olje. Det er også lite søl med Severin Varmluftsfrityrkoker XL, og den kan enkelt og greit vaskes på samme måte som man vasker en stekepanne. Det keramiske non stick-belegget gjør det enda enklere å vaske frityrkurven.

En av grunnene til at Varmluftsfrityrkoker XL fra Severin er mer populær enn de andre modellene er at den med sin 3,2 liters frityrkurv har større kapasitet enn mange andre maskiner på markedet. Dette har ganske mye å si på en airfryer ettersom man ikke kan fylle den helt opp når man steker.

Det høyeffektive varmeelementet til denne varmlufts-frityrstekeren er tilpasset slik at det samarbeider perfekt med sirkulasjons-enheten i airfryeren. Det fører til forbløffende bra resultater uansett hvilket av de 6 forskjellige automatiske programmene man enkelt kan velge ved hjelp av touch knappene på det praktiske kontrollpanelet. Du kan også velge temperatur og sirkulasjon sekv, dersom du har spesielle behov. Du kan også ta ut frityrkurven under matlagingen uten at programmet blir avbrutt. Dette er praktisk for eksempel når du vil vende maten for å få den jevnt stekt, eller vil tilsette krydder under stekingen.

Varmluftsfrityrkoker XL fra Severin er brukervennlig, med en praktisk og tydelig LCD-skjerm som gjør det lett å stille inn en av de seks programmene eller til å stille inn temperaturen og tiden. Når programmet eller den manuelt innstilte steketiden er ferdig skrur ari fryeren seg av på egen hånd.

LES MER


2. Champion AeroFryer XXL – Mest populær

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Den mest populære airfryeren i testen vår var med klar margin AeroFryer XXL fra Champion. Dette er en varmlufts-frityrsteker med ekstra stor kapasitet på hele 5,6 liter. Dette er en av de største airfryerne av sin type i markedet, noe som gjør at den er perfekt for store familier eller andre steder der man ofte lager mat for flere mennesker på en gang.

Denne airfryeren er egnet for en rekke matretter, inkludert pommes frites, sjømat, fiskepinner, vårruller, nuggets, oksesteik og mye mer. Effekten som AeroFryer XXL har på disse matrettene kan best sammenlignet det å frityrsteke i olje, men uten at man får i seg den samme mengden helseskadelig olje.

Airfryeren oppnår denne effekten ved at den sirkulerer veldig varm luft i høy hastighet inne i en liten beholder. Med sin raske og effektive sirkulasjon av varmluft gir AeroFryer XXL fra Champion resultater som er særdeles tilfredsstillende, med en utside som er sprø og perfekt brunet, samtidig som innsiden fortsatt er saftig.

For å få de perfekte resultatene er det anbefalt å vende råvarene midt i stekeprosessen. Selv om man kan steke uten olje i en airfryer, så er det også en god ide å bruke litt olje på råvarer som ikke allerede inneholder olje eller fett. Litt olje gir ofte ekstra god smak og gir også mange råvarer en delikat bruning på utsiden. Dersom man for eksempel steker stek eller fet fisk er dette ikke nødvendig ettersom disse allerede inneholder fett som kommer ut under frityrstekingen.

For de vanlige matrettene har AeroFryer XXL forhåndsinnstilte programmer som kan brukes til å for eksempel steke pomfri med kun noen få tastetrykk. Man kan også stille inn både steketid og temperaturer mellom 80 og 200 grader etter eget ønske.

AeroFryer XXL kommer i et svart og stilig design som vil passe inn på de fleste kjøkken. Den er laget av slitesterkt og hygienisk rustfritt stål, samt at den er konstruert for lett å kunne håndtere de høye temperaturene fra det kraftige varmeelementet på 1800 watt.

LES MER


3. Caso Varmluftsfrityrkoker AF200 – Premium

Caso Varmluftsfrityrkoker AF200

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Caso som er kjent for sine kvalitetsprodukt har her utviklet en Airfryer som regnes som en av markedets aller beste toppmodeller. Den har blant annet vunnet en rekke priser for sitt ekstraordinær kvalitet og elegante design. Dessuten bruker den en teknologi helt utenom det vanlige, og er ellers ekstremt rask og helt fettfri.

Brukervennlig

Det er nesten litt overveldende alle fordelene denne modellen tilbyr, men aller først må vi starte med dens eksepsjonelle brukervennlighet. Takket være Casos oversiktlige berøringspanel og skjerm, vil du enkelt navigere deg til riktig program, funksjon eller temperatur. Alt fra temperatur til tid vises på displayet, slik at du får maksimal kontroll over matlagingen. Dessuten er det enkelt å finne fram til riktig program, på grunn av dens intuitive knapper.

Ellers er airfryeren svært elegant og vakker å se på. Denne passer garantert inn i et moderne hjem, og vil ta seg fint ut med resten av ditt kjøkkensortiment. Fordelen med et så flott design er at du med stolthet kan la den stå fremme på kjøkkenbenken.

Videre er den meget praktisk designet. Du kan enkelt ta av underdelen, i tillegg til at den er laget av rustfritt stål. Det gjør at den kan vaskes med vann uten å ruste, der også holdbarheten er meget god. Dette er en airfryer du kan nyte god mat av i mange år.   

Lynrask airfryer

Det kanskje det viktigste, og det som gjør at dette regnes som Casos flaggskip er dens enorme effekt på 1400W. Dette gjør airfryeren lynrask og her slipper du å vente i evigheter på at maten skal bli klar. Resultatet er også aldeles strålende. Vi likte også godt hvor mye den rommer. Den har et volum på 250 cl, som vil si at du får rikelig med plass til fries eller hva enn du måtte lage.

Konklusjon

Vi har skjønner godt at Caso er stolte over denne. Her får du nemlig en svært effektiv og pålitelig airfryer som kokkelerer til ypperst resultat. Den er i tillegg meget brukervennlig, samt at den har et flott design. Det eneste som trekker den ned, er dens noe høye pris. Caso Airfryer koster en del mer enn andre modeller, så dersom du handler på budsjett er nok ikke dette det beste valget for deg. Er du på utkikk etter det beste av det beste derimot, tror vi absolutt dette er en modell å vurdere.

Oppsummert

  • Høy effekt
  • Elegant design
  • Populær toppmodell
  • Høy pris

LES MER


4. ARIETE 4616 Air Fryer – Lav Pris

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Man skal ikke trenge å ta opp lån i banken for å kjøpe seg en airfryer. Med en ARIETE 4616 AirFryer sparer du penger hver uke, siden du slipper å kjøpe dyr gatekjøkkenmat. I tillegg koster den langt mindre enn de fleste andre modellene som er tilgjengelige i markedet. På toppen av det hele sparer du deg problemer i fremtiden ved å spise mye sunnere mat.

Med ARIETE 4616 AirFryer trenger du ikke å ofre kvaliteten for å få en billigere løsning. Denne maskinen gir deg fortsatt en fantastisk porsjon med sunnere pommes frites, nuggets eller vårruller som du bruker veldig lite olje på.

Denne airfryeren har et volum på 2,6 liter. Dette er ikke av de største i markedet, men det er også nok til mer pommes frites enn du burde spise selveller et par fine stykker med oksestek. Effekten på 1300 watt gjør at middagen blir ferdig nesten før man får tid til å bli sulten og timerfunksjonen sørger for at varmen stopper når maten er ferdig stekt. Dersom du er perfeksjonist og vil frityrsteke maten med vitenskapelig presisjon, så kan du bruke en av de sju automatiske programmene som er laget for at selv Ola Nordmann man skal kunne tilberede ulike typer mat med presisjonen til en Fransk gourmetkokk.

LES MER


5. ProfiCook 501177, Varmluftsfrityr – Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Dersom du er ute etter en varmlufts-frityrsteker som gir deg mye igjen for pengene, så er ProfiCook 501177, Varmluftsfrityr det beste valget i markedet. Dette er en airfryer som lar deg frityrsteke favorittmaten din uten at du trenger å sitte igjen med dårlig samvittighet for hvor mye olje du har fått i deg.

Med sine 5,5 liter er dette en av markedets mest romslige airfryere. Denne kraftige airfryeren er utstyrt med en front av rustfritt stål som gjør den lett å holde ren på utsiden. På innsiden er den utstyrt med en teflonskål som kan tas ut av airfryeren for lett rengjøring også på innsiden.

Sikkerheten er ivaretatt i ProfiCook 501177, Varmluftsfrityr. Den er utstyrt med et kjølig håndtak som forhindrer at man brenner seg, samt i automatisk beskyttelse mot overoppheting. Denne airfryeren kontrollerer man lett ved hjelp av en LED-skjerm og kontrollpanel med touch på forsiden. Her får du valget mellom ni forskjellige program for frityrsteking, i tillegg til å kunne stille inn både tid og temperatur selv ved hjelp av det praktiske kontrollpanelet og LED-skjermen. Med sine 1700 watt kan den kraftige ProfiCook 501177 Varmluftsfrityren stilles inn på varme mellom 80 °C-200 °C ved hjelp av den justerbare termostaten.

LES MER


6. DeLonghi MultiFry Extra Chef Plus FH 1396 – Høy pris

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

MultiFry Extra Chef Plus FH 1396 regnes som flaggskipet i Multifry-serien til DeLonghi. Dette er på grunn av denne modellen i tillegg til det andre standardutstyret er utstyrt med en spesialtilpasset bolle for statisk koking, en grill i rustfritt stål og en eksklusiv funksjon for grilling av kjøtt og fisk med perfekte resultater.

Du kan styre matlagingen akkurat slik du ønsker det ved å stille inn varme og steketid på det kontrollpanelet eller bruke oppskriftsvalg knappen for å velge mellom de 7 forskjellige automatiske programmene. Disse programmene inkluderer poteter, pizza kake, stuing, stekepanne-funksjon, ovnsfunksjon, luftgrill-funksjon og den nylig introduserte grillfunksjonen

Kapasiteten på denne airfryeren er over gjennomsnittet. Du kan for eksempel steke opptil 1,7 kilo med poteter på en gang med et ypperlig resultat. Den eksklusive SHS-teknologien (Surround Heating System) til DeLonghi omgir maten med veldig varm luft på alle kanter er også veldig tidsbesparende, og sørger også for en veldig jevn steking. Man trenger for eksempel kun 27 minutter å steke ferdig en kilo med frosne poteter.

En av de tingene som er unikt med denne airfryeren er at den har mange interessante funksjoner foruten steking. Du kan for eksempel bruke den til tining, dampkoking, baking gjenoppvarming, og til å holde ting varmt. Du kan også bruke den på en lang rekke forskjellige matretter og i mange tilfeller byr den på en hurtigere måte å lage maten.

Huset på airfryeren er laget av svart plast som er lett å rengjøre. Frityrskålen er laget av keramisk materiale som er varmebestandig. Både frityrskålen og mange av de andre delene kan også enkelt og greit vaskes i oppvaskmaskin.

LES MER


7. GourmetMaxx 02095 Varmlufts – Bra ytelse, pris i midtsjiktet

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Det dyreste er ikke alltid det beste og til syvende og sist er det ytelsen som teller. For de som fokuserer på ytelse over alt annet så er GourmetMaxx 02095 gode nyheter. Dette er nemlig en airfryer med veldig god ytelse som prismessig ligger i midtsjiktet. Her får man virkelig mye for pengene.

Det er den geniale teknologien med et veldig varmt varmeelement i kombinasjon med hurtig sirkulerende luft som gjør at du med GourmetMaxx 02095 både kan steke, roaste, grille, bake og varme opp maten både hurtigere og med et merkbart lavere energiforbruk enn det man for eksempel ville brukt med en vanlig ovn. Man kan til og med bruke denne maskinen til å tine eller holde mat varm.

I tillegg kan man med GourmetMaxx 02095 også nyte nydelig sprøstekte pommes frites, deilig snacks, saftig kjøtt og mye mer, med et betydelig lavere innhold av fett og olje. I tillegg er det mye lettere enn med konvensjonell matlaging. Med den digitale LCD-berøringsskjermen og timeren er det veldig lett å holde oversikt over matlagingen og vite akkurat hvor lenge man trenger å steke maten. Man vet også til enhver tid hvor mye lenger man trenger å vente før den er ferdig til å settes på bordet.

GourmetMaxx 02095 med sine 1800 watt er produsert i en solid design av høykvalitets rustfritt stål. Den har et stort kammer for steking og koking som er laget for temperaturer på opptil 200 °C og som kommer med en rekke nyttig tilleggsutstyr og funksjonaliteter inkludert roterende frityrkurv, og roterende grillspyd for kylling og lignende.

LES MER


8. Varmluftsfritös FR2455 – Best i test blant lavprisproduktene

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Man kan som regel ikke få det aller beste dersom man er ute etter noe billig, men det går fint an å finne veldig gode produkter som selges til en lav pris. Det er mye dårlig man finner i lavprissegmentet, så her lønner det seg absolutt å være litt ekstra oppmerksom på hva som er bra og dårlig i markedet. Når vi sjekket produktene i lavprissegmentet fant vi ut at det var Varmluftsfritös FR2455 som i størst grad skiller seg ut som et bra produkt i lavprissegmentet.

Dette er en grei airfryer med plassbesparende design som gjør at den passer perfekt for små husholdninger der man kun trenger å lage to til tre porsjoner om gangen. Man kan for eksempel lage litt mer enn en halv kilo pommes frites om gangen med denne airfryeren.

Denne varmlufts-frityrstekeren kan enkelt, greit og raskt tilberede et stort utvalg av mattyper, men det beste av alt er kanskje hvor mye sunnere maten man tilbereder med Varmluftsfritös FR2455 er siden man kan tilberede maten nesten uten olje eller fett. Det at den er energibesparende er selvfølgelig en bonus som de fleste synes er bra.

Airfryeren er også veldig lett å bruke. Den kommer med en intuitiv LED-skjerm med touch-knapper som man kan bruke til å justere temperatur og koketid. Termostaten kan justeres fritt mellom 80 °C til 200 °C og når timeren kommer til det tidspunktet du har valgt, vil den gi lyd fra seg om at maten er ferdig.

Frityrkurven er laget med keramiske overflater som sørger for at matrester ikke setter seg fast, og som det er vanskelig å lage riper i. Dette gjør det veldig lett å vaske frityrkurven, som selvfølgelig også kan vaskes i oppvaskmaskin.

LES MER


Brukere og bruksområder

En av de vanligste brukergruppene for airfryers er helsebevisste mennesker som fokuserer på å redusere hvor mye usunne oljer de inntar. Denne brukergruppen benytter varmlufts-frityrstekere fordi de med denne innretningen har mulighet til å lage mat med mye mindre olje.

En annen vanlig brukergruppe for varmlufts-frityrstekere er folk som bor i små leiligheter eller på hybel. Varmlufts-frityrstekere kan i mange tilfeller brukes i stedet for en vanlig stekeovn. Ettersom de er mye mindre enn vanlige stekeovner er det ikke uvanlig at disse blir brukt som en erstatning for stekeovn, der det ikke er så god plass til stekeovn, slik som for eksempel på en liten hybel, eller dersom man leier et sted uten stekeovn og ikke har lyst til å kjøpe inn en stor stekeovn som man etter hvert må ta med seg når man flytter.

For de som bor i mindre boliger slik som for eksempel en hybel eller en leilighet er det også ofte et stort pluss at airfryeren ikke lager så mye stekelukt og søl i boligen.

For andre igjen er det farten som er avgjørende med en airfryer. Dette er nemlig en maskin som kan lage maten din fortere enn en gjennomsnitts stekeovn. Travle profesjonelle som er oppmerksomme på helsemessige fordeler ved å redusere olje er derfor blant de som setter mest pris på airfryere.

Det finnes selvfølgelig også noen som rett og slett bruker airfryer for smakens skyld. Når man bruker en airfryer sørger man for å få en god og sprøstekt utside på maten, mens innsiden forblir myk og saftig. Dette gjør at en airfryer blant annet er perfekt for å lage stek og pommes frites.

Uansett om man har helsemessige grunner, trenger å lage mat fort, har plassmessige grunner, eller rett og slett bare liker den friske smaken på mat som er laget med en airfryer, så er det Champion AeroFryer XXL som kom klart best ut i testene våre. I delen under går vi litt nærmere inn på de forskjellige varmlufts-frityrstekerne vi har testet og hvordan de kom ut i testen.

Hva vi legger vekt på i testene våre

Volum og Effekt

Det er forholdet mellom volum og effekt som har mest å gjøre med hvor effektiv og rask en airfryer er. Vi ser her derfor på hvor mange watt effekt airfryeren har og på hvor stort volum dette må varme opp.

Volum er også viktig av en annen grunn. Man kan nemlig ikke fylle en airfryer helt opp. Dette betyr at det for mange vil føles som om man kan lage lite mat i den.

Sikkerhet

Airfryere er utstyr som utvikler høy varme og er derfor naturlig nok forbundet med en viss brannfare. Det er derfor viktig å ha på plass funksjoner slik som for eksempel automatisk stopp som avslutter oppvarmingen når maten er ferdig. Vi vurderer også hvor godt utstyret tar vare på sikkerheten til brukeren ved å gjøre det vanskeligere å for eksempel brenne seg på varme deler.

Hygiene

Hygiene er alltid et av de viktigste punktene vi ser på når vi vurderer produkter som skal brukes for matlaging. Her ser vi på om designen er uten mange steder der ting kan sette seg fast, eller om den er lett å rengjøre. Vi ser også på hvilke materialer den er laget av, og om disse tåler hyppig og grundig renhold, og er lette å holde rene.

Vi ser også på hvor lett det er å ta maskinen fra hverandre og om alle de nødvendige delene kan vaskes i oppvaskmaskin. For frityrskålen forsikrer vi oss om at denne er laget av et materiale der ting ikke lett brenner seg fast.

Brukervennlighet

Moderne kjøkkenredskaper forventes å være brukervennlige. Vi sjekker hvor intuitive menyene er på airfryerens kontrollpanel. Vi ser også på om maskinen har praktiske programmer som gjør det enklere å få jobben unnagjort i en fei. Brukervennlighet er også noe vi vurderer når det gjelder hvor lett det er å vaske utstyret, hvor lett det er å ta ut den ferdige maten og hvor lett det er å vende maten midt i stekingen.

Et siste tips tilslutt, skal du lage perfekte hjemmelaget pommes frites anbefaler vi at du tar en titt på vår mandolin test.

airfryer test