fbpx

Actionkamera test: Her er årets test vinnere for 2023

Liker du fart og spenning og ønsker å gjenoppleve favoritt-øyeblikkene dine? Da er et actionkamera tingen for deg. Formålet med vår actionkamera test er at du lettere skal finne et kamera som passer deg og dine behov.

Etter grundige sammenligning av markedets ni beste actionkameraer, kom vi frem til at GoPro Hero 9 er den beste. Den overbeviste oss med sin gode kraft, krystallklare skarphet og stødige stabilisering. Hero 9 er også meget funksjonsrik, i tillegg til at du får et kamera bygd for ekstreme forhold. Jakter du et prisgunstig kamera, ville vi ha gått for Rollei Actioncam 6S Plus. Du finner ingen modeller til en bedre pris enn denne. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tilgjengelige kilder og omtaler.

Actionkamera test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
GoPro Hero 9
Et fantastisk actionkamera med banebrytende teknologi. Her får du enestående kvalitet i tillegg til et bredt utvalg av funksjoner.
SJEKK PRISEN →
DJI Osmo Pocket
Dersom enkel betjening og brukervennlighet det viktigste for deg, burde du gå for denne. Den er utstyrt med et behagelig håndtak som gjør det lett å ta bilder.
SJEKK PRISEN →
DJI Osmo Action
Et actionkamera som gir deg ekstremt mye for pengene! Det skal godt gjøres å finne bedre modeller i denne prisklassen.
SJEKK PRISEN →
GoPro Max
Ønsker du å fange omgivelsene rundt deg i ett og samme bilde, er dette modellen du må gå for. Her får du markedets best 360 graders kamera.
SJEKK PRISEN →
Rollei Actioncam 6S Plus
Nok en prisgunstig modell, som imponerer med god bildekvalitet. Den tar også like gode bilder under vann som på land.
SJEKK PRISEN →
Insta360 GO
Et fjærlett actionkamera med enestående bildestabilisering. Med denne får du krystallklare bilder selv under kraftig bevegelse.
SJEKK PRISEN →
Insta360 ONE
Et actionkamera som leverer bilder i absolutt beste kvalitet. Du får ikke bedre bildekvalitet enn med denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Sony RX0 II
Et lite actionkamera med premium bildekvalitet! Den er svært praktisk å ha med seg på tur, samtidig som den tåler bruk under ekstreme forhold.
SJEKK PRISEN →
Mest allsidige
Markedets mest allsidige actionkamera! Her kan du skifte mellom to forskjellige måter å ta bilder på.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. GoPro Hero 9 — Best i test

SJEKK PRISEN →

Rett og slett et banebrytende actionkamera med fantastisk kvalitet og mange funksjoner. Hero 9 er utstyrt med overlegen 23.6 MP sensor som leverer fantastisk 5k video og utrolige bilder i 20 MP. Dette gir naturlige og levende bilder sammen med jevne bevegelser. Selv når du zoomer inn beholdes alle detaljene, og det blir ikke enklere å ta superflotte bilder enn med Hero 9.

Funksjonsrik

Det beste med Hero 9 i tillegg til den fantastiske bildekvaliteten, er alle funksjonene den tilbyr. Den har blant annet funksjoner som LiveBurst, HyperSmooth tillegg til Hindsight og horisontal utjevning.

Liveburst knipser det som skjer 1,5 sekunder før og etter bildet. På denne måten kan du lettere finne det optimale bildet, siden du kan velge din favoritt i dette tidsrommet. Hypersmooth er en avansert videostabilisering som sørger for stabile bilder uansett situasjon, og selv om du tar backflips fra rampen, skal kameraet gi klare og tydelige bilder.

Ønsker du intervallbilder mens du suser nedover på terrengsykkelen din, er Timewarp-funksjonen perfekt for deg, siden den stopper og bevarer øyeblikkene. Her får du fortryllende bilder der du også kan halvere eller skru opp hastigheten når du filmer. Dette er en meget stilig funksjon da du får se dine bevegelser i slowmotion.

Ikke nok med det, med Hero 9 kan du også ta bilder ved hjelp av stemmen din. Du kan da ta bilder i alle mulige vinkler uten å fysisk måtte trykke på kameraet.

Konklusjon

Dette er et kamera som faktisk tar pusten fra oss av begeistring! Her får du helt enestående bilder, i tillegg til et kamera som er bygd for de tøffeste forhold. Hero 9 er konstruert for å takle all slags vær og vind og det kan til og med brukes i vann. Det har også god batterilevetid og mange funksjoner som gjør det svært enkelt å ta førsteklasses bilder.

Har du GoPro Hero 9 vil du se ut som en profesjonell og du vil garantert imponere vennene dine.

Fordeler:

 • Førsteklasses bildekvalitet
 • Mange funksjoner
 • Bygd for å tåle all slags vær, og tåler vann ned til ti meters dyp

Ulemper:

 • Talekommandoen forstår ikke norsk

LES MER


2. DJI Osmo Pocket — Brukervennlig actionkamera

SJEKK PRISEN →

Et lite og lett håndholdt kamera som er designet for å effektivt fjerne vibrasjoner når du tar bilder. Den fjærlette vekten og det allsidige håndtaket gjør den meget enkel å betjene, og å ta bilder med, selv under vanskelige forhold. Den har også en overraskende god bildekvalitet til tross for sin lille størrelse.

Komfortabelt og letthåndterlig håndtak

Det vi likte aller best med denne modellen er det geniale håndtaket. Det fungerer som en fjernkontroll utstyrt med både knapper og berøringsskjerm, der du kan ta opptak, ta bilder- og finjustere innstillinger. Dette gjør det superenkelt å betjene kameraet og det kan til og med brukes med en hånd.

Håndtaket har i tillegg en svettebestandig og fri tekstur med et innebygd viftesystem som skal sikre den beste ytelse og komfort når du knipser bilder. Dette er egenskaper som kanskje gjør Osmo Pocket til det mest brukervennlige actionkameraet på markedet.

Kameraet er ikke bare lett å holde i hånda, det kan også helt problemfritt festes på forskjellige tilbehør som for eksempel hjelmen eller klærne dine.

God bildekvalitet

Som nevnt er Osmo Pocket utstyrt med bildestabilisering, slik at du får tydelige bilder selv når du er i høy aktivitet. Til tross for liten størrelse har DJI klart å utvikle god bildekvalitet i kameraet. Du får skarpe og tydelige bilder med vakre og sterke farger. Du får imidlertid ikke like god kvalitet som på toppmodellene, men det er heller ikke å forvente.

Osmo Pocket har som sin søstermodell mulighet til redigering av bildene i DJI-appen, noe som gir mye moro og flere muligheter. Her kan du finjustere bildene og legge til ekstra effekter som timelapse og slow motion, noe som gir et ekstra særpreg over bildene dine.

Alt i alt er dette et veldig godt actionkamera som skiller seg ut på grunn av sitt brukervennlige håndtak. Ikke bare er den behagelig å ha i hånda, den gjør også kameraet svært enkelt å bruke. Det eneste vi ikke likte med Osmo Pocket er at det tåler lite, og at det ikke er vanntett.

Fordeler:

 • Meget brukervennlig
 • Bildestabilisering
 • God bildekvalitet til tross for liten størrelse

Ulemper:

 • Tåler lite
 • Ikke vanntett

LES MER


3. DJI Osmo Action — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Et allsidig actionkamera med god kvalitet, mange funksjoner og en svært forbrukervennlig pris. Du får ikke bedre actionkameraer til denne prisen. Vi ble også imponert av brukervennligheten og det intuitive designet, i tillegg til en rekke praktiske egenskaper.

Kreative moduser

Utstyrt med en flere kreative moduser er det utrolig enkelt å ta gode bilder, samtidig som det er morsomt å utforske med spennende effekter. Du kan blant annet spille inn videoer i sakte film eller lage timelaps-filmer. Da kan du både se filmen i sakte film, for å fange enhver detalj eller se dem raskere for en morsommere opplevelse.

Du har også mulighet til å styre kameraet ved hjelp av stemmestyring, dersom du skulle ha hendene fulle når du er i aktivitet, og i DJI Mimo-appen kan du velge ut de beste bildene og redigere dem før du deler dem med de rundt deg.

God kvalitet

Video- og bildekvaliteten er imponerende god og du vil få med deg alle detaljer selv når lyskontrasten er for sterk. Den elektroniske bildestabilisering kombinert med avanserte algoritmer sikrer også jevne og vibrasjonsfrie opptak på de heftigste turene. Sus ned slalåmbakken eller hiv deg på sykkelen og nyt nedfarten uten frykt for uklare bilder. Osmo Action leverer et stødig resultat hver gang.

Osmo Action er også utstyrt med front- og bakkamera for at du både skal kunne ta selfier og stillbilder på en enklest mulig måte.

Du får mye for pengene

Dette er et kamera som gir deg veldig mye for pengene. Prisen er «kun» på rundt 3000 kroner, noe vi synes er rimelig med tanke på alt du får med kameraet. Kvaliteten er god, den har flere funksjoner og tåler mye på grunn av sitt robust design. Du kommer heller ikke til å ha noen problemer med bruksområdene, siden den er meget brukervennlig.

Det vi imidlertid skal pirke på, er at appen til DJI Osmo Action kunne vært bedre.

Fordeler:

 • God pris
 • God bildekvalitet og meget god bildestabilisering
 • Slitesterkt kamera som tåler vann helt ned til elleve meters dyp

Ulemper:

 • Appen kunne vært bedre

LES MER


4. GoPro Max — Beste 360 graders kamera

SJEKK PRISEN →

Et kreativt actionkamera som gir deg unike 360 graders bilder- og videoer i 5.6K oppløsning. Denne har også enestående stabilisering og tar panoramabilder helt uten panorering, i tillegg til at du får den beste lydkvaliteten med GoPro Max. Dette er perfekt om du elsker å vlogge og ønsker å utelukke bakgrunnsstøy.

Lyd i toppklasse

Det er ikke bare bildene og videoene som leverer ypperste kvalitet med GoPro Max, men også lyden. Med målrettet lyd i Hero modus som plukkes opp av seks ulike mikrofoner, kan du bestemme og prioritere lyd fra begge sidene av kameraet. Dette er perfekt om du skal prate mens du filmer og ikke ønsker at vinden skal ødelegge for lyden. Da er det bare for deg å filtrere bort lyden du ikke ønsker å ha med.

Unikt 360 grader kamera med panorama

Med GoPro max har du en sjelden mulighet til å dokumentere alt i dine omgivelser uansett hvor du befinner deg. Du kan både filme med sylskarp klarhet eller forevige utrolige øyeblikk med både tradisjonelle kamerainnstillinger eller med spennende 360 graders bilder. Bruker du 360 graderen får du bilder med vidvinkel som garantert fanger alt rundt deg.

Uansett hva du velger er du sikret den beste bilde- og videokvalitet med GoPro Max. Panorama bilder tas også helt uten panorering, som betyr at du slipper å møtte følge horisonten, i tillegg til at bildet ikke forvrenges.

Et godt kjøp

Dette er et kamera vi likte svært godt. Denne tilbyr alle funksjoner som actionkameraene til GoPro har, samtidig som den er spesialutviklet for panorama- og 360 graders bilder. Max er også bygd for optimal bildestabilisering og forhindrer uklare bilder.

Det du tenke på skal du ha denne, er at den er litt mer sårbar mot støt enn hva andre modeller er. Den tar heller ikke like gode stillbilder som andre toppmodeller gjør, men skal du kameraet med best vidvinkel er det denne du må gå for.

Fordeler:

 • Beste panorama og 360 graders kamera
 • Seks innebygde mikrofoner som gir svært god lyd
 • Funksjonsrik

Ulemper:

 • Sårbar mot harde støt

LES MER


5. Rollei Actioncam 6S Plus — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Et vanntett kamera laget for spennende eventyr. Denne tar like gode bilder i vann som på land slik at du kan forevige øyeblikkene du aldri vil glemme, samtidig som den har flere gunstige funksjoner. Den rimelige prisen og lange batteritiden kommer også garantert til å begeistre deg.

God oppløsning

Som nevnt leverer Actioncam 6S Plus like gode bilder i vann som på land i en heftig 4K-oppløsning. Du får derfor den beste bildekvalitet når du knipser med kameraet fra Rollei. Ikke nok med at den gode oppløsningen sørger for kvalitetsbilder, men den tar også hele 30 bilder i sekundet. Du vil derfor aldri gå glipp av et øyeblikk, og hver minste detalj kommer med.

I tillegg er 6S Plus vanntett på opptil ti meters dyp uten beskyttelseshuset og vanntett på hele 40 meter dersom du har beskyttelseshuset. Dette er mye mer enn andre modeller, noe som gjør den perfekt å ta bilde med når du dykker.

Styr kameraet via telefonen

Laster du ned Rolleis-appen kan du enkelt benytte deg av flere redigeringsmuligheter av både bilder og videoer rett fra telefonen din. Her får du også direkte tilgang til bildene, slik at du slipper å måtte laste de opp via enhetene. Alle bildene ligger da klare på appen.

Redigeringen du kan gjøre i appen er blant annet Fast Motion, Slow Motion og Time Lapse. Du kan da se dine heftige skihopp i sakte film eller lage en kul film i høy hastighet.

Alt i alt er dette et godt actionkamera som mest sannsynlig vil tilfredsstille dine bildebehov. Bildeoppløsningen er det ingenting å ta på, samt at den gir krystallklare bilder selv under vann. Kameraet er også veldig underholdene, siden det har flere kule funksjoner, og dette er helt sikkert et produkt du kommer til å bruke mye tid på.

Prisen er også upåklagelig, siden det er den desidert billigste modellen. Vi anbefaler denne på det sterkeste for deg dersom du elsker å ta bilder under vann, siden du ikke finner mer vannresistente kameraer enn denne.

Det du må merke deg med denne modellen er at bildestabiliseringen ikke er den beste. Du risikerer derfor noe utydelige bilder, blir de tatt i høy hastighet.

Fordeler:

 • God bildeoppløsning
 • Fungerer like godt i vann som på land
 • Flere morsomme funksjoner, kan også styres via app

Ulemper:

 • Bildestabiliseringen er ikke den beste

LES MER


6. Insta360 GO — Testens letteste

SJEKK PRISEN →

Et actionkamera med en fjærlett vekt og et megapraktisk feste. Med denne kan du nyte moroa uten å måtte tenke på motivet ditt. Alt du trenger å gjøre er å feste kameraet til klærne dine, sekken eller vesken og la den gjøre jobben. GO gjør opptak med en stabilisert fortfilm og anbefaler den perfekte avspillingshastigheten for opptaket, slik at du får enestående bilder helt uten anstrengelser.

Enestående stabilisering

Med gyroskopisk stabilisering kan du være sikker på kvalitetsbilder som er jevne og skarpe uansett hvilket fartsfylte oppdrag du tar kameraet med på. Står du på skateboard, ski eller driver med løping og liker å bevares øyeblikk fra turen, er det ingen fare for ujevne bilder selv om hastigheten blir veldig stor.

Dens lille størrelse gjør også at den er svært enkel å ha med seg, og den festes problemfritt på enten hjelmen, klærne, sekken eller hva du måtte foretrekke.

Med GO kan du også ta opp hele 30 minutter av eventyrene i 15-, 30-, eller 60 sekunders-klipp avhengig av hvilken modus du synes passer best til situasjonen. I tillegg som den tilbyr flere kreative friheter som og en rekke opptaksmuligheter som hyperlapse, slow motion eller Barell Roll.

Vannbestandig og god batteritid

Kameraet tåler regn, vannsprut og er vannbestandig på opptil en meters dyp. Dette gjør at den ikke er egnet for bruk når du svømmer, men den kan fint brukes til å ta bilder med på regnfulle dager.

Den lille størrelsen har flere fordeler, men det har også helt klart sine ulemper. Først og fremst er den meget sårbar mot støt. Den tåler lite og blir fort ødelagt skulle du være uheldig å for eksempel å miste den i bakken. For det andre er det fort gjort å ikke merke at du mister kameraet når du har festet det på deg. Den lave vekten gjør at du ikke kjenner forskjell når den ramler av skulle du være i en høy hastighet når du eksempelvis sykler eller står på slalåm.

GO kan imidlertid skryte på seg er god batteritid og effektiv ladetid, da den kan brukes i uten avbrudd i 60 minutter og lades helt fullt på rundt 20 minutter.

Fordeler:

 • Liten og praktisk, lett å ha med seg på tur
 • Utmerket bildestabilisering
 • God batteritid og effektiv ladetid

Ulemper:

 • Tåler ikke vann mer enn til en meters dyp
 • Sårbar mot støtskader

LES MER


7. Insta360 ONE — Beste bildekvalitet

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å ta de flotteste bildene og filme videoer i skyhøy kvalitet? Da er nok Insta360 ONE modellen for deg. Her får du markedets beste bilde- og videokvalitet. Ikke nok med at kvaliteten er utmerket, 360 linsen sørger også for at du får med deg alt i opptaket. I tillegg har den flere geniale funksjoner og innebygd stabilisator som eliminerer vibrasjoner. Her får du enkelt og greit et produkt som oser høy klasse!

Berøringsskjerm

Med ONE er det utrolig enkelt å administrere alt av bilderedigeringer, innstillinger og slette uønskede filer på grunn av den brukervennlige berøringsskjermen. Her får du også se gjeldende opptak, innspilte videoer og bilder. Alt ligger inne på kameraet, slik at du slipper å måtte forholde deg til en app, slik du ofte må på andre modeller.

En ting vi la merke til med kameraet var at redigering ofte var unødvendig, da bildekvaliteten allerede var veldig god. Color Plus og Night Shot er begge automatisk justerte funksjoner som sørger for å forsterke- og forbedre fargene, samt å holde fargene naturlige selv i mørket. Bildene du tar blir derfor sylskarpe med vakre farger, slik at du slipper å finjustere i ettertid.

Innebygd stabilisator

Et godt actionkamera burde inkludere bildestabilisering og det er noe Insta360 har gjort. Her trenger du ikke noe ekstra tilbehør for å holde bildet jevnt, dersom du løper, står på ski eller sykler. Stabilisatoren fjerner vibrasjoner og sikrer klare bilder selv i høy hastighet.

Høy pris

Det er vanskelig å finne bedre kvalitetskamera enn dette og her er du garantert nydelige bilder i alle situasjoner, selv uten redigering. 360-linsen gjør at du fanger omgivelsene rundt deg, samtidig som detaljene er krystallklare. Dette er også et kamera som er svært enkelt å betjene, samt at kameraet er bygd for å tåle en aktiv hverdag.

Vi mener dette er et kamera av absolutt høyeste kvalitet, og kvalitet koster som regel veldig mye, noe denne modellen også gjør. Skal du kjøpe Insta360 ONE må du belage deg på å grave dypt i lommeboken.

Fordeler:

 • Beste bilde- og videokvalitet
 • God bildestabilisering
 • Brukervennlig berøringsskjerm

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


8. Sony RX0 II — Premium

SJEKK PRISEN →

Testens minste actionkamera! Utstyrt med 1.0 sensor og mulighet for å ta bilder 15 MP med et fast vidvinkelobjektiv, slik at du får premium bildekvalitet fra et ultrakompakt actionkamera. Dette er den ideelle turkamerat og får like godt plass i bukselommen som den gjør i tursekken.

Robust design

Ikke bare er kameraet fra Sony veldig lite og svært praktisk å ha med på reise, det har også en robust konstruksjon og en funksjonalitet med et enkelt og praktisk design. Dette gjør at den tåler mye, samtidig som den er veldig enkel å ha med seg på tur. Den er både vann, støv og støtsikker, så det skal mye til for at det blir slitasje på kameraet.

Fantastisk bildekvalitet

Bildekvaliteten er førsteklasses og den tar fantastiske bilder selv i svakt lys. Du får skarpe stillbilder og filmer med høy oppløsning uansett situasjon, og bilde-zoomen leverer detaljerte bilder helt opptil 2 x zoom med minimalt tap av kvalitet.

Til å ha en så liten størrelse er det nesten sjokkerende hvor mye nyskapende billedbehandlings-teknologi Sony har klart å stappe inn i RX0 II. Med RX0 II er du til enhver tid garantert et naturlig utseende og rik tonalgradering selv under bildetaking i kraftig bevegelse.

En modus kalt Soft skin sikrer også de beste selfiesene, siden den reduserer små ansiktsrynker i huden, samtidig som den gir klarere øyne og munn. Det perfekte profilbildet er derfor ikke langt unna med kameraet fra Sony.

Vår dom

Actionkameraet fra Sony er meget reisevennlig samtidig som den leverer bilder og filmer av høyeste kvalitet. Den er derfor perfekt for deg som ønsker et lite og lett kamera som garanterer de beste bildene. Den tåler også mye, så den kan helt problemfritt brukes under røffere forhold uten frykt for slitasje og ødeleggelse.

Det vi savner med RX0 II er noen flere funksjoner for enklere bildetaking, som for eksempel stemmestyring. Vi synes også prisen på nesten 9000 kroner er veldig mye, noe som gjør at vi kanskje ville ha gått for andre modeller enn denne.

Fordeler:

 • Liten størrelse, veldig enkel å ha med seg på tur
 • Førsteklasses bildekvalitet
 • Tåler mye

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


9. Insta360 ONE R Twin — Mest allsidige

SJEKK PRISEN →

Et unikt actionkamera på grunn av sin allsidighet. Her kan du gjøre opptak på to forskjellige måter, den ene med et 360 graders kamera og den andre med et vidvinkelkamera på 4k60 fps. Dette gjør at du kan fange ethvert øyeblikk til den beste kvalitet. Kameraet er også utviklet for å håndtere all slags vær, og bygd for å tåle mye i tillegg til at det er vanntett helt ned til ti meters dyp.

Sylskarpe detaljer

Kameraet skiller seg ut fra andre modeller ved at du lynraskt kan skifte fra et 360 graders kamera til et vidvinkelkamera. Dette gjøres enkelt ved å bytte kameralinsen og på denne måten kan du gjenoppleve favoritt-øyeblikkene dine etter dine preferanser.

Uansett hvilken linse du velger sikrer den kraftige Dual Lens og 5.7K-oppløsningen detaljrike bilder med sylskarpe farger. Selv under kraftig bevegelse og på plasser med lite lys, er kameraet i stand til å gi bilder i høyeste kvalitet.

Shot Lab

Shot Lab er en funksjon som gjør det enkelt å redigere opptak, siden et kontinuerlig oppdatert utvalg av maler, guider deg gjennom de nyeste kamerateknikkene og gjør redigeringen din automatisk. I tillegg kan du bruke ONE R-appen til redigering av filmer og bilder. Du kan her enten ved hjelp av en funksjon kalt FlashCut eller av deg selv, analysere opptak for tema, kvalitet og opptakstid for å lage filmklipp som er klare til å deles.

Ønsker du å fremheve de viktigste øyeblikkene kan du også bruke funksjoner som slow motion, time lapse, eller fast forward.

Vår dom

One R leverer solid 4k og 360 graders bildekvalitet, i tillegg til at den er overlegen allsidig. Den har også en grei prislapp, samt at den har flere morsomme detaljer. Du trenger heller ikke å bekymre deg for støt- eller vannskader bruker du One R, siden den både er støt- og vannsikker. Minuset med kameraet er den lille skjermen som er vanskelige å betjene, noe som gjør at den havner nederst på brukervennlighets-skalaen.

Konklusjonen er at du får et bra kamera til en brukbar pris, men som ikke er veldig brukervennlig.

Fordeler:

 • Allsidig, du kan skifte mellom to måter å ta bilder på
 • Flotte og tydelige detaljer
 • Tåler mye, samt at den har bildestabilisering

Ulemper:

 • Lite brukervennlig

LES MER


Hva er forskjellen på et actionkamera og et «vanlig» kamera?

Det er flere ting som skiller et actionkamera fra de tradisjonelle modellene, men hovedforskjellen er at actionkameraene er lagd for å knipse tydelige bilder selv i bevegelse i stor hastighet. Står du på ski eller sykler mens du filmer eller tar bilder, vil bildene ofte bli utydelige og det klarer ikke å fange opp detaljene på samme måte som et action kamera.

Et actionkamera er i tillegg bygd for å tåle mer enn et tradisjonelt kamera. De skal tåle vann, støt, høye- og lave temperaturer og er rett og slett bygd for ekstreme situasjoner. Selv om prislappen kan være ganske høy på noen av toppmodellene er de likevel rimeligere enn toppmodellene til et vanligere kamera. Det er derfor et mindre tap, skulle du være uheldig med actionkameraet ditt.

Derfor burde du ha et actionkamera

 • Et actionkamera er mer robust og designet for å tåle en aktiv hverdag. De fleste er også både støt-, støv-, og vannsikkert samt utskiftbare deler.
 • De er mye mer fleksible og allsidige, og laget for å ta bilder under ekstreme situasjoner. Med et vanlig kamera vil det være svært vanskelig å ta bilder eller filme når du for eksempel står på ski eller sykler.
 • Prisen på actionkameraene er rimeligere på tradisjonelle kameraer.

Hvilket kamera skal du velge?

Før du kjøper actionkameraet ditt må du finne ut hva behovet ditt egentlig er og hva du anser som viktige egenskaper i kameraet ditt. Vil du ha gode vidvinkelbilder, stillbilder, eller er komforten og brukervennlighet det viktigste? Hvilke funksjoner du ser som nyttige må du også vurdere.

Hver modell har egne egenskaper og funksjoner, som igjen bestemmer prisen. For at du skal bli mest mulig fornøyd med ditt kjøp, burde du gå igjennom følgende;

Bildekvalitet

Det er naturlig å anta at best mulig bildekvalitet er noe alle ønsker, men skal du ha beste bildekvalitet må du regne med en skyhøy pris. Finn derfor et kamera med den kvaliteten som matcher ditt behov, og prisen du er komfortabel å betale. Selv de rimelige modellene leverer bilder til strålende resultat, og det er minimale forskjeller som skiller på kvaliteten, men likevel kan prisforskjellen være på flere hundre kroner.

Du gjør også lurt å tenke igjennom hvilke type bilder du ser for deg å ta mest av. Er det selfies du er mest opptatt av, eller er det panoramabilder med fantastisk vidvinkel? Ikke alle modeller er like gode på alle typer bilder, så vurder derfor hvilke bilder du kommer til å ta mest av.

Funksjoner

Hvilke funksjoner er det du trenger? Et funksjonsrik kamera koster som regel mer, men av erfaring er det ikke nødvendigvis alle funksjoner som kommer til å bli brukt. Ønsker du å se filmene dine i slow motion eller timelapse må du så absolutt finne et kamera som kan dette.

Er ikke redigeringer og finjusteringer av bilder din ting, burde du gå for et kamera som gjør dette automatisk.

Slitestyrke

Hvilket bruk ser du for deg at du skal bruke kameraet til? Heldigvis er dagens actionkameraer designet for å tåle ekstremt bruk, men det er ikke nødvendigvis alle som tåler vann eller kraftige støt. Elsker du ekstremsport er det helt klart hensiktsmessig med et kamera med den beste slitestyrke.

Brukervennlighet

Finn et kamera som du finner behagelig å bruke. Dra i butikken og ta bilder og gjør opptak. Vurderer også om du skal bruke kameraet i hånda eller om det skal festes på hjelmen eller klærne dine. Synes du kameraet er enkelt å bruke, blir du garantert mer fornøyd med ditt kjøp.

Pris

Hva er ditt budsjett og hvor mye er du villig til å betale? Kameraene varierer kraftig i pris, men selv de rimeligste modellene er veldig gode. Betal derfor den prisen du er komfortable med.

Våre kriterier

Vi vurderte kameraene på bildekvalitet, brukervennlighet, funksjoner og pris.

actionkamera test