fbpx

4G Antenne test: 6 Antenner som sikrer god forbindelse

I dag er stabil tilgang til internett nesten like viktig som strøm for de aller fleste. Men i et langstrakt land som Norge betyr ikke dette automatisk at det finnes god dekning over alt, spesielt i hyttegrender og mindre tettsteder utenfor allfarvei kan bakkenettet være begrenset. Da er man avhengig av en effektiv måte for å hente ned 4G-signaler, slik at hele familien kan benytte seg av en stabil tilkobling.

Selv om flere mobilselskaper tilbyr mobile rutere som kjører på 4G, har ikke disse alltid en sterk nok antenne og god nok hastighet til å fungere på områder langt unna en basestasjon. I slike tilfeller vil en ekstern 4G antenne oftest være løsningen. Derfor har vi sett nærmere på fem 4G-antenner som effektivt sikrer deg en bedre forbindelse.

For å finne frem til de beste 4G antennene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har tatt jobben med å tråle gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Med dette som utgangspunkt har vi kommet frem til det vi mener er de fem beste 4G antenne for deg som trenger tilkobling utenfor allfarvei.

Den antennen som kom best ut av våre undersøkelser var Midimag 4G-antenne med 7-8dBi styrke. Denne retningsbestemte antennen har støtte for 2G, 3G og 4G som sørger for at du alltid har en tilkobling. Den har også muligheten til å brukes i par for tilkobling med Mimo.

4G antenne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Midimag 4G-antenne 7-8 dBi
Midimag 4G-antenne 7-8 dBi er den ultimate 4G-antennen for bedre dekning og hastighet. Med magnetfeste og allsidig bruk, støtter den flere frekvensområder og har imponerende antenneforsterkning. Med en kabel med lavt signaltap på 5 meter, er det den beste antennen på markedet i dag.
SJEKK PRISEN →
Televes 4G-nova 4G-antenne 7 dBi
Denne retningsbestemte antennen fra Televes kan brukes i par for Mimo og har støtte for 2G, 3G og 4G. Den integrerte antenneforsterkningen på 7 dBi gir langt bedre dekning for mobilt bredbånd og fungerer til 4G bånd 3,7,8, 20 og 38. Det medfølger en antennekabel på hele 7.5 meter med lavt signaltap.
SJEKK PRISEN →
Retningsbestemt 4G-antenne med Mimo 15 dBi
Retningsbestemt 4G antenne for utendørsbruk for 3G og 4G med Mimo. Denne dobbeltpolaristerte (MIMO) utendørsantennen kommer med forsterkning på 15 dBi og gir en økt dekningsgrad for både 3G og 4G. Den er IPX3-klassifisert og tåler dermed vindkast på opptil 41 m/s. Dermed er antennen utmerket for bruk i områder med kraftig, som hytter ved sjøen og eller på høyfjellet.
SJEKK PRISEN →
Retningsbestemt 4G-antenne 11 dBi
Enkel og praktisk 4G antenne som har støtte for 2G, 3G og 4G. Kan kombineres med en ekstra antenne for å oppnå støtte for Mimo. Gir forbedret dekning på mobilnettet i områder med dårlig dekning eller muligheten til å koble den opp mot en ekstern ruter for mer stabil tilkobling. Har støtte for 4G-bånd 3, 7, 8, 20 og 38.
SJEKK PRISEN →
Teltonika Kombinasjonsantenne 4G/GPS/Wifi
Kombinasjonsantenne som støtter 4G, GPS og Wifi er utmerket for bobil, båt eller lignende. Antennen er IP67-klassifisert for å tåle tøffe værforhold. Det runde designet gjør at den opptar minimalt med plass og kan derfor sitte fastmontert hele tiden. Krever kun et lite hull i taket før den festes med mutter fra innsiden. Integrert antenneforsterkning på 3 dBi for 4G nettverk.
SJEKK PRISEN →
4G-antenne 3 dBi
Denne enkle antennen har en antenneforsterkning på 3 dBi som gir bedre dekning på det mobile nettverket. Den har støtte for 2G, 3G og 4G, og er best egnet for kjøretøy, innendørs bruk eller som GPRS-antenne til alarmstasjon. Kommer med 3m kabel og SMA-hann tilkobling, og kan festes hvor som helst med den medfølgende dobbeltsidige teipen.
SJEKK PRISEN →

1. Midimag 4G-antenne 7-8 dBi – Best i test

Midimag 4G-antenne 7-8 dBi

SJEKK PRISEN →

Når det gjelder mobilt bredbånd, er pålitelig dekning og rask hastighet avgjørende for å sikre en jevn og problemfri internettopplevelse. Midimag 4G-antenne 7-8 dBi har blitt anerkjent som den beste 4G-antennen på markedet i dag, og det er ingen overraskelse hvorfor.

En av de viktigste funksjonene til Midimag 4G-antenne er dens sterke magnetfeste, som gjør den ideell for bruk i kjøretøyer. Den kan enkelt festes til taket eller panseret, og den solide festemekanismen sikrer at antennen forblir trygt plassert selv under ujevne kjøreforhold.

I tillegg til kjøretøysbruk kan Midimag 4G-antenne også brukes som en bordantenne innendørs. Dette gjør den allsidig og praktisk for både hjemme- og kontorbruk. Du kan enkelt plassere den på et bord eller en hylle og nyte bedre 4G-dekning og forbedret signalstyrke.

Med støtte for 4G-båndene 3, 7, 8, 20 og 38, dekker Midimag 4G-antenne et bredt spekter av frekvensområder. Uansett hvilken mobiloperatør du bruker, vil denne antennen sikre en optimal tilkobling. Med et frekvensområde på 700-900 MHz, 1800-2100 MHz og 2400-2700 MHz, er du sikret god dekning uansett hvor du befinner deg.

Midimag 4G-antenne er utstyrt med en imponerende antenneforsterkning på 7-8 dBi, noe som bidrar til å forbedre signalstyrken og øke rekkevidden til mobilt bredbånd. Dette resulterer i raskere nedlastingshastigheter, jevnere strømming og bedre generell ytelse for din internettforbindelse. Impedansen på 50 Ω sikrer også optimal signalkvalitet og minimalt signaltap.

Oppsummert

 • Magnetfeste og allsidig bruk for bedre dekning
 • Støtter flere frekvensområder med imponerende antenneforsterkning
 • Inkluderer kabel med lavt signaltap på 5 meter

LES MER


2. Retningsbestemt 4G-antenne med Mimo 15 dBi – Premium

Retningsbestemt 4G-antenne med Mimo 15 dBi

SJEKK PRISEN →

Denne dobbeltpolariserte 4G-antennen kommer med støtte for Mimo og en antenneforsterkning på 15 dBi. Dette gir bedre dekning på det mobile nettverket og antennen har støtte for GSM, 3G og 4G. For raskeste hastighet er 4G-antennen best egnet for 4G-bånd 3, 7, 8, 20 og 38. Den robuste konstruksjonen kan stå imot vindkast på hele 41 m/s som gjør den utmerket for bruk ut mot sjøen eller i værharde områder.

Spesielt for deg som bor utenfor de større byene kan dekning på bakkenettet være en utfordring. Derfor vil en 4G-antenne gjøre det langt enklere å koble seg opp. Norge har nemlig utstrakt dekning på det mobile nettverket, også på områder der fiber og lignende ikke er tilgjengelig. Denne retningsbestemte 4G antennen kan benytte seg av GSM, 3G og 4G som sørger for at du oppnår en mest mulig stabil tilkobling selv under krevende forhold.

Er du på jakt etter en premium 4G antenne som sikrer høy hastighet selv under utfordrende værforhold er denne dobbeltpolariserte 4G antennen et utmerket alternativ. Her får du en antenne med forsterkning på 15 dBi og integrert støtte for Mimo som fungerer på et bredt spekter av 4G-bånd. De forsterkede rørene på antennen gjør også at den kan stå imot kraftige vindkast, som gjør den utmerket for kysten eller åpne landskap som fjell og vidde.

Oppsummert

 • Mimo-støtte
 • Dobbelpolarisert 4G-antenne
 • Støtte for GSM, 3G og 4G

LES MER


3. Retningsbestemt 4G-antenne 11 dBi – Populært valg

Retningsbestemt 4G-antenne 11 dBi

SJEKK PRISEN →

Enkel og praktisk 4G-antenne som har blitt et populært valg på hytta. Her får du en retningsbestemt antenne som øker dekningen på mobilnettet og sørger for en effektiv internettilgang. Koble den til en ekstern ruter og sikre deg tilgang med støtte for 2G, 3G og 4G mobilt nettverk. Den kan også kombineres med en ekstra antenne slik at du oppnår Mimo-støtte.

Denne 4G antennen gir bedre dekning ved at den overfører på GSM, 3G og 4G med muligheten for å føre på 4G bånd 3, 7, 8, 20 og 38. Dette sikrer høy hastighet på 4G nettverket og muligheten til å finne det båndet med best dekningsgrad i det aktuelle området. Det smale og kompakte designet har gjort at denne er å foretrekke på hytter og lignende der man gjerne kombinerer det med en TV-antenne eller lignende. Kommer med vanlig stangmontering og en 4 m lang kabel.

For deg som bare ønsker litt bedre 4G dekning på hytta er dette et utmerket alternativ. Her får du en 4G antenne med 11 dBi antenneforsterkning samt muligheten til å kjøre trafikk på GSM, 3G og 4G for mest mulig pålitelig tilkobling. Resultatet er en antenne som effektivt øker hastigheten på nettverket og gir 4G hastigheter i områder som ellers kan oppleve dårlig mobildekning. Særlig effektiv i områder der nærmeste basestasjon er et stykke unna og mobiltelefonen opplever ustabil tilkobling.

Oppsummert

 • Mimo-støtte
 • Kompakt design
 • Muligheten for GSM, 3G og 4G

LES MER


4. Teltonika Kombinasjonsantenne 4G/GPS/Wifi – Beste kombinasjonsantenne

Teltonika Kombinasjonsantenne 4G/GPS/Wifi

SJEKK PRISEN →

Teltonika sin kombinasjonsantenne er utmerket for bobil, bil, og båt. Her får du en 4G antenne med 3 dBI antenneforsterkning som også har støtte for GPS og Dual-band Wifi. Med andre ord er den utmerket for deg som er på farten og ønsker en pålitelig tilkobling. Designet er lett og kompakt, samt klassifisert etter IP67 standard som betyr at den er utviklet for å tåle tøffe værforhold. Enkel montering da den kun krever et lite hull i taket før den festes med en mutter fra innsiden.

Denne allsidige antennen kommer med 3 meter kabel og 2x SMA-hann tilkobling for 4G, 1x SMA-hann for GPS og 2x RP-SMA for WiFi tilkobling. Dette gjør at du kun trenger en antenne på taket som kan innhente alle de nødvendige signalene for internett, GPS og lignende systemer du måtte ha i bilen. Det svært kompakte og runde designet gjør at den ikke påvirker aerodynamikken på bilen i særlig grad, samt du slipper å være redd for at den skal henge seg fast mens du er ute å kjører.

Dersom du er på jakt etter en antenne for bobil, bil eller båt er dette en utmerket kandidat. Det kompakte designet gjør at den tar opp lite plass, samt at den enkle monteringen gjør at den like enkelt kan plasseres på taket av en bobil som på radiohylla til en båt. Kabel på 3 meter og 5 forskjellige uttak gjør at alle de nødvendige systemene kan kjøre fra samme pålitelige antenne og spare deg både vekt og penger.

Oppsummert

 • Støtte for Wifi, 4G og GPS
 • Enkel montering
 • IP67-klassifisert

LES MER


5. 4G-antenne 3 dBi – Beste budsjettløsning

4G-antenne 3 dBi

SJEKK PRISEN →

Har du bare behov for en enkel 4G antenne er dette et godt alternativ. Her får du en helt standard 4G antenne med 3 dBi antenneforsterkning. Dermed oppnår du bedre dekning på det mobile nettverket med støtte for GSM, 3G og 4G. Antennen har støtte for 4G-bånd 1-10, 12-20, 23, 25-30, 33-41, 43 og 44 som er et bredt spekter av bånd. Bruksområde på denne antennen er best egnet for innendørs, kjøretøy eller som GPRS-antenne til en alarmstasjon.

Fordelen med denne budsjettvennlige løsningen er at den er svært kompakt og kan enkelt monteres hvor som helst med den medfølgende dobbeltsidige teipen. Den har også en fast 3m kabel med SMA-hann utgang som gjør det mulig å strekke den godt bort fra ruter eller alarmstasjon ved behov. Det vi liker spesielt godt er det svært kompakte designet som gjør at den er lite synlig selv om den henger fremme på et ellers synlig punkt.

Denne fungerer utmerket for deg som kun er på jakt etter en pålitelig 4G antenne, men ikke har behov for Mimo-støtte, GPS, eller Wifi-Dual Band tilkoblinger. Den er spesielt godt egnet for alarmanlegg og bruk i kjøretøy der primærformålet er en antenneforsterkning. Den kan kjøre på alle typer mobilnett og vil derfor gi en pålitelig tilkobling i de aller fleste tilfeller. Resultater kan variere basert på dekning, men så lenge den er fastmontert vil den finne et tilgjengelig tilkoblingspunkt.

Oppsummert

 • 2G, 3G og 4G støtte
 • Kompakt design
 • Enkel montering med dobbeltsidig teip

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er Mimo?

Mimo er en standard som øker radiokapasiteten ved å multiplisere antall punkter som går inn og ut ved overføring av data. Dette øker hastigheten, men også stabiliteten til en tilkobling.

Hvordan fungerer en 4G-antenne?

En 4G antenne benytter seg av mobildata som en oppkobling til internett. Dette gir mulighet til å få internett på områder som ikke er dekket av det tradisjonelle bakkenettet.

Hva er forskjellen på 2G, 3G og 4G?

2G (GSM), 3G og 4G er forskjellig standarder for overføring av data. Den primære forskjellen er at 2G er det tradisjonelle nettet, mens 3G og 4G er nyere basestasjoner med høyere hastighet.

Hvorfor er kort avstand mellom antenne og ruter viktig?

Mange vil oppleve signaltap fra antenne til ruter dersom de benytter seg av lange ledninger, eller utvidelser. Derfor er det anbefalt å ha så kort avstand mellom ruter og antenne som mulig, og heller koble til en signalforsterker til ruteren ved behov.

4G Antenne test